Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן וערב טוב

לצערי נראה לי שהלך לי האלטרנטור או משהו בסגנון, הכל החל מזה שנדלקה לי נורת "מצבר" בלוח שעונים, האוטו נסע בסדר ומידיי פעם הנורה הייתה הדלקת, הכל עניין של ב 4 ימים האחרונים, מצבר יש לי דיי חדש בערך חצי שנה.

היום תיקנתי את המזגן ונסעתי כל היום עם המזגן, עד שעכשיו בערב נעלצתי להניע את האוטו בדחיפה, אני מתאר לעצמי שפשוט או שהלך האלטרנטור או שיש איפשהו בריחת חשמל .

אשמח לקבל עזרה וכן נו חשמלי רכב מומלץ באיזור חיפה והקריות.

תודה וערב טוב

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

אין לי מושג מה זה אבו מטר, אשמח לדעת מה זה .

מה צריך לבדוק כדי שאוכל להגיע למקור הבעיה, תודה

יום טוב

פורסם
אין לי מושג מה זה אבו מטר, אשמח לדעת מה זה .

מה צריך לבדוק כדי שאוכל להגיע למקור הבעיה, תודה

יום טוב

מדובר במכשיר מדידה חשמלי/אלקטרוני

רב מודד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

250px-Digital_Multimeter_Aka.jpg magnify-clip.png

רב-מודד

רב-מודדאנגלית: Multimeter) הוא מכשיר מדידה שתפקידו למדוד גדלים חשמליים כגון מתח, זרם, התנגדות, קיבול והשראות. מכונה לעתים "אוומטר" (AVOmeter) מתוך ראשי התיבות של היחידות של הגדלים הנמדדים - A (אמפרים), V (וולטים) ו-O (אוהמים).

התצוגה ברב-מודד היא באחת משתי שיטות:

• רב-מודד אנלוגי, מציג את הקריאה על ידי מחט שמוזזת בצורה מגנטית ביחס לגודל החשמלי הנמדד, ומציגה את הגודל הנמדד על מסך התצוגה.
  • רב-מודד דיגיטלי, פועל על עיקרון של המרת אותות אנלוגיים לדיגיטליים.

יתרונו הגדול של רב-מודד דיגיטלי על האנלוגי הוא בכך שהוא מאפשר ממשק עם רכיבים דיגיטליים אחרים, כדוגמת מחשב.

אופן השימוש

• כאשר רוצים למדוד מתח מחברים את הרב-מודד במקביל לרכיב הנמדד, כדי שהמתח הנופל על הרכיב לא יושפע מחיבור הרב -מודד. במצב זה מתפקד המכשיר כוולטמטר.
  • כאשר רוצים למדוד זרם מחברים את הרב-מודד בטור לרכיב הנמדד, כדי שהזרם הזורם דרך הרכיב לא יושפע מהרב-מודד. במצב זה מתפקד המכשיר כאמפרמטר.
  • כאשר רוצים למדוד התנגדות מחברים את הרב-מודד במקביל לרכיב הנמדד, בזמן שהרכיב איננו מחובר למקור מתח. במצב פעולה זה מפיל הרב-מודד מתח על הרכיב ומודד את התנגדותו. במצב זה מתפקד המכשיר כאוהם-מטר.

--------------------סוף ציטוט מהאנציקלופדיה -------------------

ולעיניין

רב מודד דיגיטלי (סיני אך מתאים לחובבים) ניתן לקנות ב 49 שקלים בהום סנטר.

1. מדליקים המכשיר מכוונים למצב מדידת מתח ישר (בורר טווח סקלה על 20 וולט). לשים לב לא לחבר את הבחונים (החוטים שמתחברים למכשיר) לכניסות מדידת הזרם אלה לכניסות במכשיר המשמשות למדידת מתח..

2. מחברים את הדקי המדידה למצבר [אחד לקוטב השלילי (בצבע שחור בדרך כלל ומכונה מינוס בפי החשמלאים) והאחר לקוטב

החיובי של המצבר (בצבע אדום ומכונה "פלוס" בפי החשמלאים)].

3.כשהרכב מונע ואין עומס רב על מערכת החשמל ברכב (מזגן לא דולק ,אורת כבויים ,מאוורר ראדיאטור לא פועל וכו') נקבל בדרך כלל קריאה תקינה של כ 13.8 וולט (פלוס מינוס חצי וולט). (מתייחס כמובן לרכב פרטי בעל מצבר 12 וולט).

4. מעמיסים את מערכת החשמל ע"י הדלקת אורות הדרך (אורות נסיעה"גבוהים") ומזגן .אם הקריאה המתקבלת כעת נמוכה מ12.5 וולט קרוב לוודאי שיש בעיית טעינה ויש לבדוק את האלטרנטור ואת הכבל (חוט עבה) המחבר בין המצבר לאלטרנטור ולא לשכוח לבדוק את הנתיך ("פיוז" בלשון החשמלאים) שמותקן על הכבל בין האלטרנטור למצבר (נתיך זה לא קיים בהכרח בכול המכוניות במיוחד הישנות אבל מומלץ שיהיה מותקן כזה).

בהצלחה

פורסם

אני בידיוק עכשיו נכנסתי הביתה, הייתי אצל צביקה הרכב יהיה מוכן בשעה 3 אחה"צ , לפי דבריו אין טעינה מהאלטרנטור, המצבר במצב מצויין, בסופו של דבר הוא אר שהוא יחליף אלטרנטור באחד משופץ מחיר סה"כ עם הכל עם טעינצ מצבר ועבודה ואלטרנטור ומע"מ אמור להיות 800 ש"ח.

תודה

ועל זה נאמר צרות באות בצרורות, תיקנתי מזגן נשרף אלטרנטור. באסה

יום טוב :)

• תוכן חדש...