Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לפני קניה - BX GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כדי שזה יקרה אתה צריך להתעלם מנורות האזהרה, להתעלם מאובדן התגבור להגה (שיתרחש ראשון), מאובדן השיכוך במתלים (שיקרה אח"כ) ורק בסוף מאובדן הבלמים (ואז יוותר לך בלם היד שפועל על הבלמים הקדמיים).

כדאי להיכנס לפרופורציות. אנשים מתכננים להחליף מטרים של צנרת גומי כדי לפתור בעיה של צינור יבש שמופיעה אחת לחמש שנים.

הקיבוץ שבו גרתי כשהייתי הבעלים של הGTI היה שזור בפסי האטה וכשהייתי חוזר הביתה לא בדיוק הייתי מאט...

לכן בבקרים הייתי מגלה את הדליפה לאחר כשכל הLHM כבר נשפך.

תן לי קצת קרדיט, הייתי שם לב לתסמיני איבוד נוזל הידראולי במהלך הנסיעה, באורח פלא, כל בעלים חדש של BX לומד לזהות אותם מאוד מהר :lol:

אין נורה לצינור יבש, אתה צריך למצוא אותו לפני שיתפוצץ בנסיעה ובBX כשזה קורה זה בא עם הרבה אי נוחות (מי כמוך יודע), צינורות מתכת יתנו את השקט הנפשי שלו זקוק כל כך בעלים של BX

כבר חתמתי...

פורסם

1. זה לא אמור לקרות במעבר על פס הרעדה. הצינורות האלה לא אמורים להשתחרר מהמקום כשהמערכת תקינה.

2. "תסמיני איבוד נוזל הידראולי במהלך נסיעה" - יש תסמין אחד בלבד: נורת STOP בצירוף נורת אזהרה של המערכת ההידרופנאומטית.

כשאלה נדלקות אין עדיין שום אובדן של תגבור הגה או בלמים.

מי שבוחר להמשיך לנהוג איתן ולחכות שכל מני תסמינים אחרים יופיעו...

לי נראה פרוייקט קצת מוגזם לאור (אי) חומרת הבעיה. גם אם תחליף את כל הצינורות למתכתיים, עדיין צינורות העודפים של ארבעת המתלים ישארו עשויים גומי ועדיין יהיו פוטנציאל נאה של תקלות שאינן קשורות למערכת ההידרופנאומטית.

פורסם

החלפה של צינור בולמים לוקח 7 דקות כולל פירוק גלגל, הצינור עולה 40 שקל, לעומת זאת תמנון לוקחח להחליף שנה, והמחיר זוועתי.

תכל'ס ויכוח סרק, ברגע שהמערכת ההידראולית תקינה הרכב לא שונה מכל רכב אחר של שנות ה 80-90, החלפה לצנרת מתכת גמישה תתן לך שקט נפשי לאורך זמן ממושך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ארנון במקום להיות עקשן:wink:

בוא נלך כל בעלי ה BX בארץ (כמה יש ? 7?) לבית של שי ז. מהפורום ונכה בו בתמנון מהגומי עד שייצר לנו אחד כזה אבל ממתכת.

ושגם יעשה הנחה כי זה 7 סטים.

מה אתה אומר?

פורסם

מה שמוזר לי בעיניין, הוא למה סיטרואן עצמה בחרה בצינורות גומי ולא בצינורות פלדה\נחושת ? אולי זה נוסה כבר והוכח כלא ישים ?

אני ינסה לחפש בפורומים בחו"ל, אולי מישהו עשה הסבה שכזאת.

פורסם

מעניין אותי, האם יש מעדוני מעריצים לדגם הזה בחו"ל? (עוד לא חיפשתי באינטרנט:oops:)

עריכה: ועכשיו חיפשתי:

http://www.bxclub.co.uk/

http://www.bxclub.cz/

http://www.bxclub.nl/

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
1. זה לא אמור לקרות במעבר על פס הרעדה. הצינורות האלה לא אמורים להשתחרר מהמקום כשהמערכת תקינה.

2. "תסמיני איבוד נוזל הידראולי במהלך נסיעה" - יש תסמין אחד בלבד: נורת STOP בצירוף נורת אזהרה של המערכת ההידרופנאומטית.

כשאלה נדלקות אין עדיין שום אובדן של תגבור הגה או בלמים.

מי שבוחר להמשיך לנהוג איתן ולחכות שכל מני תסמינים אחרים יופיעו....

ארנון,

כפי שציינתי, הGTI שהייתה לי היה במצב אסון עם אין סוף אילתורים (כולל מנוע 1.6 שיצא מפג'ו 405).

נורת הSTOP עבדה לסרוגין ולא תמיד ציינה מצב של חוסר LHM(כנראה חיישן דפוק או חיווט מאולתר).

מעולם לא נסעתי תוך כדי שנורת הSTOP הייתה דלוקה.

חוויתי עם הBX הרבה חוויות עקב המצב המוזנח שהיא הייתה בו, בינהם אגזוז שנפל באמצע נתיבי איילון, או דלת נהג שנתלשה בעכבות ריקבון רציני באיזור הצירים.

דווקא סיפור מאוד משעשע לכל אדם אחר חוץ ממני, בדיוק כשסיימתי חידוש של כל המערכת ההידראולית (האוטו הוקפץ בקלות בעזרת אצבע אחת!) ושילמתי סכום מכובד מאוד לבעל המוסך בת"א (שעדיף שלא אנקוב - נאנסתי) יצאתי מהמוסך לכיוון ביתי הקט, לאחר 15 דקות כשהגעתי לצומת גבעת התחמושת/השלום - משאית גרר נכנסה לתוך הנתיב שלי וניגחה אותי בחוזקה, צד שמאל של הBX נתפס במגן הגלגלים האחוריים שלה והמשאית פשוט גררה אותי ואת הBX לכיוון שהצומת תוך כדי שהיא דוחפת אותי על המדרכה, עוברי אורח בורחים מהמדרכה ונצמדים לגדר עד שלבסוף חלקה הקידמי של הBX "נבלם" בתוך עמוד תאורה (התנגש) ועצר את הBX - כעת המשאית המשיכה להכנס לצומת תוך כדי תלישת כל הפח של צד שמאל - מהפנס האחורי עד לקידמי!

לנהג המשאית לא היה שום מושג שהוא נכנס בי והוא עצר רק אחרי הפנייה בעכבות הולך רגל שחזה באירוע ועצר אותו.

נהג משאית הגרר היה בן 18 (שלא עשה צבא) ועוד העיז לשאול אותי "אתה לא שם לב לאיפה אתה נוהג?!?".

עם הפיצויים שקיבלתי יכולתי לנגב את הת#ת לא מתקרבים לסכות שהשקעתי עליה...

כבר חתמתי...

פורסם

נורת STOP יכולה להדלק גם עם נורית חוסר נוזל קירור או עם נורת חום מנוע וזה בלי קשר להידראוליקה.

מנוע של פיג'ו 405 1.6 זהה לBX16TRS וזה לא אלתור זה אותו מנוע בדיוק רק עם ראש אחר מהGTI -אותו בלוק בדיוק.

אתה יצאת בשלום מהתאונה המזעזעת הזו?

פורסם
נורת STOP יכולה להדלק גם עם נורית חוסר נוזל קירור או עם נורת חום מנוע וזה בלי קשר להידראוליקה.

מנוע של פיג'ו 405 1.6 זהה לBX16TRS וזה לא אלתור זה אותו מנוע בדיוק רק עם ראש אחר מהGTI -אותו בלוק בדיוק.

אתה יצאת בשלום מהתאונה המזעזעת הזו?

הGTI שלי במקור הייתה 1.9, ידוע שהמנוע זהה אך הראש שונה (האוטו שהיה לי לפני זה 405 1.6:-D), היה לי מוזר לראות מנוע מוכר (אחד לאחד) כמו ברכב הקודם שלי :?.

באורח מפתיע יצאתי בלי שריטה!

המשטרה לא רצתה להגיע כיוון שאף אחד לא נפגע, למרות שהבחור כמעט דרס כמה אנשים בעזרת הBX שלי כאשר הוא העלה אותה על המדרכה, דפק עמוד תאורה וחסם נתיב בצומת עסוקה מאוד בת"א!

זייפתי וויפלאש בכדי שהמשטרה תגיע ותגבה עדויות... :-(

אתה תצחק, אבל כל כך אהבתי את הרכב שבעזרת הרבה קומבינות הצלתי אתו מטוטאל-לוס והעברתי אותו פחחות וחידוש פגושים.

לצערי משם המצב המכאני שלה לא הפסיק להתדרדר, כמו המצב הפיננסי שלי בזמנו ונאלצתי למכור אותה לעוד פאנט של BXים.

עד היום אני מתחרט :cry:

כבר חתמתי...

פורסם

גרמת לי לקום עכשיו ולצאת לסיבוב עם ה BX. ככה לחילוץ העצמות אחרי יום של שבירת עצמות עם מזדה 5.:twisted:

פורסם
מה שמוזר לי בעיניין, הוא למה סיטרואן עצמה בחרה בצינורות גומי ולא בצינורות פלדה\נחושת ?
כי צינורות גומי הם פתרון טוב מספיק, שלא אמור להוות בעיה במדינות שאינן מושתתות על תרבות חאפ-לפ.

בנוסף, עלויות ההובלה של צינורות גומי (הניתנים לקיפול וגלגול) נמוכות בסדרי גודל מעלויות ההובלה של צינור מתכת, שצריך לטייל בכל העולם באריזה שאורכה מטר פלוס ומצריך חומרי אריזה יקרים כדי שלא ימעך\יתקפל בדרך עקב העמסה רשלנית.

פורסם

כבעלים הגאה של שתי BX GTI בשנת 89 אני יכול להעיד כך:

הראשונה, לא שרדה תאונת דרכים שבועיים מרכישתה ונהיתה טוטל לוס.

השניה, סייעה לא מעט להקל על מכאובי חוליות שבורות בעמוד השדרה ונסעה לאורך של 460000 ק"מ כאשר 360000 ק"מ על המנוע המקורי ו 100000 נוספים על מנוע מיבוא 1.9 16 שסתומים שהפיק הנאה בכל רגע של נהיגה.

בגדול, הבעייה היא חוסר המקצועיות של מוסכים מורשי יבואן ורק לאחר שנה וחצי ברשותי התחלתי לטפל במוסך מתמחה, לא מורשה יבואן, ונהניתי מכל רגע.

בסה"כ רכב אדיר ומהנה

בהצלחה

פורסם
כי צינורות גומי הם פתרון טוב מספיק, שלא אמור להוות בעיה במדינות שאינן מושתתות על תרבות חאפ-לפ.

האמת שאני מכיר כמה וכמה פורומים ואתרים של בני תשחורת חובבי BX.

באף מקום לא שמעתי תלונה על הצינורות האלו. כולם מבינים שמחליפים אותם כל X זמן וכמובן שכולם לא משלמים את מחירי השחיטה שגובה אדון לובלינסקי.

אני זוכר שהעליתי באיזה פורום את עניין צינורות הברזל וכולם התגלגלו מצחוק במשך הרבה עמודים.:lol:

• תוכן חדש...