Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפנה אתכם לשרשור שהתנהל /מתנהל בפורום הטכני רוצה להחליף משאית ועוד כמה שאלות .

לדעתי זה נהג שצריך להוריד אותו מהכביש ויפה דקה אחת קודם. אין כמעט עבירה בספר החוקים שנהג זה לא עובר.

זה ריכוז הפרופיל של נהגנו. בשרשור שם יש גם תשובות של חנן הג'יפולוג שמסביר למי שלא מבין את מה שכתוב כאן

מעניין לשמוע חוות דעת של אחרים בפורום.

alon123456 כתב:

אני נוהג במשאית, אני נהג עם וותק רב בכל זאת הבלמים לא הלכו בתדירות שכזו, ואני מבין שזה בגלל העומס ה*כמעט* קבוע שיש על המשאית.

כיום אני מאמין שאני מעמיס על המשאית בערך 2 טון יותר ממה שמותר, מה שאומר שהיא שוקלת כ12 טון. במשאית הבאה אני מתכוון לקנות גם ארגז קירור חדש שיהיה קל יותר מזה שכיום מורכב על המשאית, ואני מוריד את הרמפה ההידראולית שמאחורה שממילא לא עובדת וסתם מעמיסה על הרכב. אני מעריך שהמשאית הבאה תשקול כטון אחד יותר ממה שמותר בימים עמוסים, כאשר בימים רגילים היא תשקול בערך כמו שהיא אמורה לשקול, ככה שזה כבר לא כל כך קריטי.

אני אישית משתדל כמה שפחות לבלום עם הבלמים. אני כיום נוהג בהרי בית ג'אן (טיפוס ולאחר מכן ירידה), כרמיאל, צפת ופקיעין.

בירידות תלולות אני בולם בעיקר עם האגזוז ברקס ונותן לרכב לשייט, כאשר אני מגיע למהירות מוגזמת אני בולם את המשאית עד למהירות סבירה ואז שוב נותן לה להתדרדר. האם יש בכך פסול ?

קצין בטיחות עולה לי 250 ש"ח לחודש, נכפיל ב12 חודשים יצא שבשנה אני משלם לחריימה הזה 3000 ש"ח. האם זה מוצדק ? לגמרי לא. נוסיף את המחיר שמוסיפים למשאית גדולה יותר במעמד הקנייה ונקבל משהו שהוא פחות כלכלי מאשר לשלם על משאית קטנה יותר. וזה בלי להוסיף את איבוד הזמן על רשיון מוביל.

alon123456 כתב:

יש ירידות שהאגזוז ברקס פשוט לא מצליח לשמור את המשאית במהירות קבועה. במקרים כאלו (שהמשאית עמוסה) הסל"ד מגיע לקו האדום והמנורה האדומה נדלקת. מה שאומר שהבעיה היא לא ההילוכים, אלא העומס שהמשאית מחזיקה. כשהמנורה האדומה קרובה להדלק אני בולם את המשאית עם הבלמים עד לסל"ד נמוך יותר ואז שוב נותן למשאית להתדרדר עם האגזוז ברקס, עד שהסל"ד שוב יגיע למהירות גבוהה מדי.

alon123456 כתב:

התיבה האוטומטית של סקניה : תיבת הילוכים אוטומטית אלקטרו מכנית TIP-MATIC

זה כאשר הגיר נמצא על ההילוך הנמוך ביותר האפשרי. הילוך עוד יותר נמוך בלתי אפשרי כי הוא כבר בהילוך הגובה יותר הגיע לקו האדום, אי אפשר עוד יותר :shock:

alon123456 כתב:

אויש, הגזמת. אני לא מספיק מפגר כדי לאבד בלמים בזמן ירידה.

בכל אופן, אני מודה, עניין המהירות בירידה מאוד חשוב לי.

ככה זה כשאתה לעתים קרובות בעבודה משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הערב המאוחרות, מנסה להספיק מעל 25 לקוחות. נכון, אני אוכל את הבלמים בגלל המהירות שאני יורד את הירידות האלו, אבל זאת השאלה שלי. מנוע חזק יותר, יעזור לי לשמור על מהירות גבוהה יותר בירידה ? או שההמלצה שלך היא פשוט לעבור למשאית 12 טון ?

alon123456 כתב:

אתה יודע מה, לא נילך איתך על ציפיות לזמן, אני מדבר איתך על אנשים אחרים. אני לא סמי-טריילר, ואני לא לבד בכביש. המשאית שלי מסוגלת לרדת את ירידות בית ג'אן ב15 קמ"ש, אולי 20 קמ"ש גג ולשמור על המהירות הזו. מעבר לכך צריך להעביר הילוך ואז אני צריך להתחיל לבלום. אתה מצפה ממני לרדת את הכביש הצר הזה והבעייתי לעקיפה הזה תוך זלזול בצפירות של אנשים מאחורי ב10 דקות שלמות ? אני ניסיתי את זה, ואותה בעיה חוזרת על עצמה במקומות אחרים, לא רק בירידות בית ג'אן.

שוב, פעם אחרונה - המאן 10 טון בעלת מנוע 240 כ"ס (שלרוב משמש כמנוע בינוני במשאיות 12 טון, והמנוע שכיום אצלי במשאית נחשב המנוע החלש יותר במשאיות 12 טון) מסוגלת לבלום טוב יותר בעצמה את הרכב, ובכך לחסוך ממני את המהירות הנמוכה כל כך שאני צריך לרדת כדי לא לבלום ?

alon123456 כתב:

הייתי רוצה לרדת איתך את ירידות בית ג'אן על הבוקר יום חמישי, שתבין על מה אני מדבר ולמה אני דואג לאנשים שמאחורי :razz:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מוזמן להטיף עד כמה שאתה רוצה ישה.

אני קיבלתי תשובות מספקות מחנן, ובאמת שאני מודה לו על כך. לא יודע מה אתה בדיוק מעוניין לעשות, אותי זה לא כל כך מעניין.

אני לא מתכוון להתווכח איתך, ואם אתה חושב שאני מועד לתאונה, שיבושם לך.

אגב - לא חוכמה לצוטט דברים בידיעה שלאחר מכן הודיתי שאיבדתי את חנן ועניתי תשובות לא קשורות.

יש מישהו שעוד רוצה להתדיין על כך ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אנשים רבים כבר שלחו לי ה"פ. תשמעו, אין בתגובה פומבית משהו שיבייש אותי, אני יודע מדוע אני נוסע כיום על משאית שכזו ואני יענה על כל שאלה שתשאלו אותי. אני מוכן להודות על טעויות שהיו בדיבוריי עם חנן. ולמישהו גם פירטתי מדוע במשאית החדשה לא תהיה בעיה של משקל, שלעניות דעתי זה מה שפריע לך, נכון ישה ?

עריכה :

מה בדיוק אתה מנסה לפתח מהאשכול הזה ? דיון ? על מה יהיה הדיון ? על איך להטיף לי מוסר ? אחרי הכל אני לא חברה או כל גוף גדול אחר שאתה מוחה על פעילותו, אלא אדם פשוט שעובד לפרנסתו. מעבר להטפת מוסר ונסיון להביך אותי מול כלל חברי הפורום אין לאשכול הזה שום משמעות.

לילה טוב לכולם, ולך, אדון ישה.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=262592

אני לא בא להטיף או משהו, אבל אתה עוד חשבת לתבוע אותם.

alon123456 כתב:

אני נוהג במשאית, אני נהג עם וותק רב בכל זאת הבלמים לא הלכו בתדירות שכזו, ואני מבין שזה בגלל העומס ה*כמעט* קבוע שיש על המשאית.

כיום אני מאמין שאני מעמיס על המשאית בערך 2 טון יותר ממה שמותר.

ואם אפשר לקבל את השירשור המקורי שבו התנהל הדיון אני אשמח.

פורסם

מה הקשר קריסת הכביש לנושא האשכול הנוכחי ? עוד תטען שבגלל ההעמסה שלי על המשאית הכביש קרס :wink:. מה, אם משאית במשקל 36 טון שלא הייתה עמוסה בדבר הכביש לא היה קורס ? היה שם דבר עוד יותר גרוע. אגב, את מי שזה מעניין זה נפתר בדרכי נועם.

לבקשתך האשכול המקורי - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=265401

לילה טוב :-)

*והגזמתי עם ה-2 טון. אני מעמיס על המשאית כמו שהיא אמורה, אך נוסיף לכך משקל של רמפה, שאני לא בטוח כמה הוא שוקל אך לדעתי מעל 400 קילו. אותה רמפה לא תהיה במשאית החדשה, בנוסף לארגז חדש שישקול כמה מאות קילו פחות מהארגז שיש כיום במשאית.

פתרנו את בעיית המשקל, מה יש עוד רע ? שאני לא מוריד הילוך כי אני לא רוצה לזחול בירידה ב10 קמ"ש כשמאחורי צפירות של עשרות מכוניות ? סליחה באמת. כשתהיה מאחורי בבית ג'אן, ותהיה במצב שאתה חייב להגיע לעבודה בעוד כ2 דקות אחרת משהו רע יקרה, אבל אני תוקע אותך, עוד תבוא לפורום ותאשים אותי בנהיגה איטית מסוכנת.

פורסם
עבריין ועוד איזה עבריין. לכו תדעו איזה סחורה הוא מעביר.... אולי מסוכנת?

מה מסוכנת הבן אדם רק מתפרנס מזה, למיטב דעתי הסחורה ה"מסוכנת":wink: היא בשר(נכון אלון?).

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

אני לא יודע מה הקשר בעצמי.

מאיפה בידיוק אני אמור לדעת שבכביש עוברות משאיות שמשקלם פי שניים ממשקל המשאית של ה"נאשם".

אמרתי שאולי יש קשר, אולי בכביש יש הגבלה והוא עבר אותה או משהו, הסקתי מסקנה סה"כ.

פורסם
אני מעביר אורניום מועשר.

לצערינו גם הרבה פחות מזה מספיק לאירוע קטלני. אני מאחל לך שיורידו אותך מהכביש . לפחות היית חכם ולא היית טורח לפרסם זאת בפורום ציבורי פופולארי כמו זה אבל כנראה שלא סתם המציאו את המשפט סוף מעשה במחשבה תחילה:)

פורסם

בשר עשוי מ100% אורניום מועשר, ובורקסים קפואים ממולאי בחומרי נפץ. נוסיף את הטונה שאכלה פלוטוניום לפני מותה ונקבל מתכון מושלם לעבריין כמוני.

בנימה רצינית - כן, בשר, דגים ומאפים.

עריכה : אתה לא באמת חושב שאני מעביר אורניום, נכון ? :grin:

פורסם
בשר עשוי מ100% אורניום מועשר, ובורקסים קפואים ממולאי בחומרי נפץ. נוסיף את הטונה שאכלה פלוטוניום לפני מותה ונקבל מתכון מושלם לעבריין כמוני.

בנימה רצינית - כן, בשר, דגים ומאפים.

עריכה : אתה לא באמת חושב שאני מעביר אורניום, נכון ? :grin:

כמעט:) ......אני חושב שהאדם שמולי יכול להיכנס להיות מפורסם(ראה לינק) אם ימשיך בדרכו אני רק מקווה שמה שיוביל אותו לפרסום לא יביא לפרסומם גם של אחרים אבל בנסיבות קצת פחות משמחות.

http://www.tv.com/show/72541/summary.html

פורסם

אני לא יודע ספיד, אולי דילגת, אולי החלטת לא להתייחס, אולי לא שמת לב, אבל עבורך אני אצוטט את תגובתי :

*והגזמתי עם ה-2 טון. אני מעמיס על המשאית כמו שהיא אמורה, אך נוסיף לכך משקל של רמפה, שאני לא בטוח כמה הוא שוקל אך לדעתי מעל 400 קילו. אותה רמפה לא תהיה במשאית החדשה, בנוסף לארגז חדש שישקול כמה מאות קילו פחות מהארגז שיש כיום במשאית.

פתרנו את בעיית המשקל, מה יש עוד רע ? שאני לא מוריד הילוך כי אני לא רוצה לזחול בירידה ב10 קמ"ש כשמאחורי צפירות של עשרות מכוניות ? סליחה באמת. כשתהיה מאחורי בבית ג'אן, ותהיה במצב שאתה חייב להגיע לעבודה בעוד כ2 דקות אחרת משהו רע יקרה, אבל אני תוקע אותך, עוד תבוא לפורום ותאשים אותי בנהיגה איטית מסוכנת.

אני רומז על כך שדרך זו לא תמשך, ואתה בכל זאת ממשיך להטיף לי על המשך הדרך הזו. מה אתה מנסה לעשות ?

לראשונה בזמן שהותי פה כחבר הפורום אני מרגיש שמנסים לבייש אותי בפומבי, ללא סיבה מוצדקת. מישה זה לא בא מדאגה כלפי, אלא ממניע לא ברור. ממך, ספיד, זה לא בא כנסיון סתמי להטיף, אלא משהו אחר, אבל אני בטוח שאתה תבין אותי בסוף, אולי ישה לא אבל אתה כן. אלעד, שהוא בן אדם זהב, כבר הבין לדעתי מה אני ניסיתי לעשות פה. האם אני כחבר פורום שמכיר פה את חברי הפורום כאנשים עוזרים ולא כאנשים שמחפשים להטיף על כל אחד צריך לחשוב פעמיים להבא אם להתייעץ לגבי משהו ? פעם הבאה אני יתייעץ אם להחליף את הסובארו, יגידו לי שאני נוסע באופן לא חוקי בסובארו. לאן אנחנו הולכים ?

• תוכן חדש...