Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביואיק רנדוו - כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהנושא של דייהו נובירה ננעל, תרשו לי לעבור לנושא לא פחות מעניין מבחינתכם - ביואיק רנדוו, שיכול להתחרות בדייהו נובירה ברמת הגידופים כאן בפורום...

אקדים ואומר כי אשתי בהריון, ברוך ה', ולאחר הלידה לא יהיה די מקום בנובירה. היות ואני לא אוהב רכבי סטיישן, מבחינת העיצוב שלהם, וחיבתי לג'יפים היתה ידועה מתמיד, חיפשתי לי ג'יפ שנראה חדש וטוב ומאידך גם לא יקר.

הביואיק רנדוו לטעמי ענה על הדרישות, אפשר להשיג שנת 2005 ב-90,000 ש"ח, הוא נראה ג'יפ יוקרתי. נוח. הרושם הכללי של הציבור בארץ הוא שהביואיק הוא רכב יוקרה.

מה שמעניין אותי הוא - נוחות מקסימלית באוטו, פינוקים ככל היותר, יציבות, מקום מרווח לכל הנוסעים, ומראה חיצוני מהודר.

מה לא מעניין אותי? צריכת דלק, טיפולים יקרים, התנהגות שטח. אני לא נוסע כלל בשטח.

הרנדוו מצא חן בעיני - משום מה בפורום הזה, וגם בחיפוש בגוגל אחרי המילים "רנדוו מכוער", התפלאתי לראות כמה אנשים חושבים שהרנדוו מכוער ביותר. כמעט שכנע אותי לוותר לגמרי על הרכב הזה, למרות שהוא מוצא חן בעיני, אבל החלטתי לראות בכל זאת את התגובות בפורום המומחים הזה.

יהיה כמובן מי שיאמר "ראינו את הטעם המשובח שלו בדייהו נובירה".

אבל להבדיל מנובירה, במבחן דרכים של הביואיק כתבו דברים אחרים. להלן ציטוט ממבחן הרכב:

"מכל כיוון בו נביט על הרנדוו, הביואיק הזה בולט, חריג ומושך תשומת לב. מבלי להיכנס לטעם אישי, ניכר כי מעצבי הרנדוו התפרעו עם כל התחמושת שהיתה בידיהם; הפנים המוכרות של ביואיק, עם הגריל האליפטי והפנסים הגדולים, הולבשה בחזית מרכב מגודל, הקורה האחורית משתפלת באלכסון עד לפגוש, נעזרת בחלונות כהים ובפנסים אחוריים הנמשכים קדימה כדי להעצים את המראה. העסק מצטבר לכדי כלי רכב המושך תשומת לב רבה, מכל הכיוונים ובכל עת. כאשר נכנסים פנימה הרושם מתגבר עם ריפודי עור ורשימת פיצ`פקעס וגאדג`טים מכאן ועד לונג-איילנד. למחשב הדרך הסטנדרטי מצטרפת תצוגה עילית (כמו במטוסי קרב) על השמשה הקדמית עם צגי מהירות, איתות, מערכת שמע ועוד. המושבים הקדמיים מתכווננים חשמלית, המיזוג מפוצל (עם בקרת אקלים) ולעזרת הנהג מצטרפים חיישני חניה מאחור ובקרת לחץ האוויר בצמיגים. המראה מהודר ביותר, איכות החומרים קצת פחות. גם הנוסעים אינם מקופחים, עם כורסאות גדולות ממדים (רכב המבחן צוייד בזוג `מושבי קפטן` אופציונליים בשורה האמצעית) ומרווח מספק גם למבוגרים בשורה השלישית. מעבר לשלל מקומות אחסון, מחזיקי כוסות ומגשים, הרנדוו מפנק את נוסעיו בפטנט ייחודי המאפשר לנוסעי השורה השניה להאזין למערכת השמע בעזרת אזניות ולשלוט במערכת בנפרד. רוח רכב הפנאי ממשיכה מאחור, עם ערכת ניפוח אוויר הממוקמת בבגאז`, לה שלל פיות לניפוח אביזרי ציפה, כדורים, וכו`. כאשר המושבים מאחור ניצבים במקומם נפח תא המטען סמלי ביותר. קיפול המושבים יוצר רצפה שטוחה ונפח הטענה מכובד. על הגג שני פסי הטענה הנעים על גבי מסילות לאורך הגג. אכן, רכב פנאי למהדרין".

למה בפורום הזה לכלכו כל כך על הביואיק רנדוו? הרי כל דבר אחר, מתוצרת מיצובישי, הונדה, טויוטה, יעלה הרבה יותר וגם לא יהיה נוח כמו רנדוו, כי הבנתי שרכב שטח פחות נוח מפרייבט.

דבר אחד מעניין מצאתי - ג'יפ מרצדס סביבות השנה 99, שעולה מחיר זול במיוחד, משהו כמו 70,000. השאלה אם זה נוח כמו הביואיק רנדוו שהוא רכב פנאי במהותו, והאם שווה לרדת בשנתון 6 שנים אחורה.

ונסיים בעוד ציטוט ממבחן מגזין "אוטו":

"יש לרנדוו אותה תכונה חמקמקה של להיות אופנתי ונחשק מן החוץ ופנים שממזמז את האגו של הנהג כאומר ''אתה גדול אתה המלך''. והוא עושה זאת עם תג מחיר של.., עשרות אחוזים מתחת לכלים דומים ברכותם, ומכלים נחשבים פחות אך קשוחים ממנו".

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

תיקון קטן לטקסט שהבאת

"כתב הרכב ממגזין אוטו ממזמז את האגו של יבואן הרנדוו כאומר ''אתה גדול אתה המלך''
פורסם

ככה אתה חושב? אוקיי.

אגב נראה שיושבי הפורום למודי נסיון מהוויכוח על הנובירה, העדיפו לא להביע דעה בנדון.....

פורסם

קראתי בשקיקה את השרשור על הנובירה, היה לי הרבה מה לומר בעניין אבל כדי שלא יזרקו אותי מהפורום אני שומר את דעותי לעצמי.

לעניין הביואיק. אכן רכב מושך אש. הוא שונה בעיצובו יש שאהבו יש שישנאו אבל קשה להישאר אדישים ליצור הזה.

מה תקבל התמורה, אבזור אמריקאי למופת (עור, גג, קרוז) וגם ירידת ערך מטורפת.

אם לא אכפת לך לשלם על טיפולים ודלק ואתה אוהב את העיצוב אז סבבה.

אני יכול להציע לך עוד כמה הצעות בסגנון.

יונדאי סנטפה, לא ממש גיפ אבל מפנק ומהנה.

איסוזו רודיאו, כבר יותר מזכיר את הכיוון של הביואיק.

קאיה סורנטו. גם גיפ, גם יפה וגם מוצלח.

מיצובישי אוטלנדר (הישן) עיצוב מעניין (אולי אפילו יפה)

בהצלחה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל, תודה רבה.

אגב, מעניין מה יש לך לומר בנושא הדייהו נובירה. אם תוכל, כתוב לי בהודעה פרטית.

עיצוב הסנטה פה לא מי יודע מה - וגם המחיר שלו יקר, יחסית לרנדוו שכמו שאמרת סובל מירידת ערך, שזה רק לטובת קוני יד שניה, ואני האחרון שישקיע הרבה כסף על יונדאי. אם כבר אז משהו אחר.

גם איסוזו רודיאו נראה פשוט לעומת רנדוו המוחצן.

קאיה אני גם לא מתקרב, כמו ליונדאי.

המיצובישי נראית נחמד. אך המחיר הוא כמו הרנדוו, פחות או יותר, והשאלה אם התמורה שהיא נותנת שווה לרנדוו. גם המותג מיצובישי נחות בכמה דרגות לעומת ביואיק.

פורסם

מהמרצדס עליו שאלת - תתרחק. הוא יגלה אמינות כמו הנובירה.

אם הרנדוו "עושה לך את זה" - לך עליו. זה בוודאי לא רכב שטח, אבל אתה גם לא ממש מחפש רכב שטח. הוא מפואר ומרווח. שאר התכונות לא רלוונטיות לגביך.

שא ברכה בעמלך, ושתהנו מהתינוק/ת החדש/ה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מהמרצדס עליו שאלת - תתרחק. הוא יגלה אמינות כמו הנובירה.

תודה תודה, לגבי המרצדס - מאוד מפליא בעיניי, אפשר הסבר?

פורסם

תשמע... אני לא ממש אוהב את האוטו הזה במובן המעטה (אבל כל אחד וטעמו אין מה להתווכח),

אבל בכללי הרכב אכן מפנק (מפנק בהגדרה האמריקאית)-גדול, מנותק,רך,מושבים ענקים מעור בקיצור

מרגיש כמו מיני ספינה על הכביש. אני אישית לא ממש אוהב את ההגדרה הזאת של נוחות אבל איו מה

להתווכח הוא בהחלט דיי מפנק. מבחינת ביצועים/צריכת דלק אין מה לדבר אבל אמרת שאין לך בעיה עם זה.

אם נראה לך שזה האוטו בשבילך ולא ממש איכפת לך שהוא מנותק על הכביש אז לך על זה.

לגבי המרצדס לא הייתי מציע לרדת 6 שנתונים בשביל שיהיה לך סמל יותר "נחשק",

עדיף לך ללכת על הביואיק.

ומזל טוב על התינוק!!!!! :D

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
סולל, תודה רבה.

אגב, מעניין מה יש לך לומר בנושא הדייהו נובירה. אם תוכל, כתוב לי בהודעה פרטית.

עיצוב הסנטה פה לא מי יודע מה - וגם המחיר שלו יקר, לא סתם כי הוא ממש אוטו טוב ומהנה יחסית לרנדוו שכמו שאמרת סובל מירידת ערך, שזה רק לטובת קוני יד שניה, ואני האחרון שישקיע הרבה כסף על יונדאי. אם כבר אז משהו אחר.

גם איסוזו רודיאו נראה פשוט לעומת רנדוו המוחצן.

קאיה אני גם לא מתקרב, כמו ליונדאי. - חבל היא הטובה שבקטגוריה

המיצובישי נראית נחמד. אך המחיר הוא כמו הרנדוו לדעתי המיצובישי עדיפה בכל זאת, פחות או יותר, והשאלה אם התמורה שהיא נותנת שווה לרנדוו. גם המותג מיצובישי נחות בכמה דרגות לעומת ביואיק אתה טועה ובגדול לדעתי.

הגבתי באדום

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מבחינת ביצועים/צריכת דלק אין מה לדבר אבל אמרת שאין לך בעיה עם זה.

תודה תודה.

לגבי צריכת הדלק, מישהו יכול לתת לי נתון מדוייק? כי דיברתי עם בעל רכב שכזה, הוא אמר שזאת סטיגמה נטו לגבי רכבים אמריקאים. למעשה הרכב אוכל קצת יותר מרכב אחר, כמו 1-9. זה נכון?

• תוכן חדש...