Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי מזדה לנטיס שנת 2004.

שאני מחבר משהו למצת אז יש את ה-LED של המוצר שאני מחבר (כל מוצר, ניסיתי 3...) אבל זה לא פועל, אם אני מחבר מתאם USB נגיד אז נדלקת הנורה שלו אבל הוא לא טוען שום דבר שאני מחבר לו, כנ"ל מטענים "יציקה" בלי מתאם, נדלק ה-LED אבל מסרב לטעון ( וניסיתי לטעון 3 מוצרים שונים, עם 3 כבלים שונים ).

בקיצור מוזר, מה אתם אומרים יכול להיות והאם אני יכול לסדר את זה בעצמי בצורה פשוטה ?

תודה רבה!

פורסם

בדקתי עם 3 מטענים שונים (אחד זה מתאם USB + כבל USB, וה2 האחרים זה כבל יצוק מהמצת לחיבור חשמל) ו-3 מוצרים שונים (פלאפון, נגן ואוזניה).

אני לא חושב שיש סיכוי ששלושתם נדפקו בו זמנית שהם עבדו בלי בעיה לפני זה.

ככה שהחשד העיקרי שלי זה או החיבור מצת או החיווט בדרך לסוללה.

החיווט פחות נשמע לי הגיוני כי עובדה שה-LED של המטענים כן נדלק, זאת אומרת שחשמל כלשהו כן מגיע לשם, אבל כנראה שלא במתח\זרם\וואטאבר הנכון.

פורסם

בדוק מהו מתח המבוא המינימלי הדרוש בכניסה למטענים (בדרך כלל רשום על החלק האחורי של המטען)

לפי דעתי זו הבעייה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התגובות,

כמו שאמרתי לפני שבועיים+\- הכל היה בסדר הייתי טוען חופשי.

שלשום שניסיתי לטעון ראיתי שלא הצלחתי.

הרכב לא עבר שום שינויים בשבועיים האחרונים (חוץ מפירוק והרכבה מחדש של הרדיו כי הוא לא ישב טוב, כמובן שישר חשדתי בזה שאולי בטעות ניתקתי איזה חוט בהוצאה של הרדיו, אבל בגלל שה-LED של המטענים נדלק אז אני דיי שולל את האפשרות הזאת, חוץ מזה שהייתי ממש זהיר).

על אחד המטענים שיש לי כאן לידי רשום:

כניסה: 10,8-33Vcc

יציאה: 4,75-5,25Vcc

פורסם

למה אתה חושב שהמטען לא מטעין ?

בצע ניסוי קטן לכבוד חג העצמאות...

חבר נורה של 5W הצורכת כ-0.4 אמפר לשקע המצית ובדוק האם היא דולקת בעוצמה סבירה (במידה וכן חפש את הבעיה במטען או שהכול תקין).

מנורה של 5W תוכל לפרק מפנס אחורי.

untitled.JPG

פורסם

אני חושב שהמטען לא מטעין כי בשלושת המכשירים שחיברתי צריך להיות חיווי של הטעינה (או ציור של סוללה, או לד אדום).

עכשיו לקחתי רב-מודד ושמתי על 20V, שמתי נקודה אחת בחלק האמצעי (הרחוק ביותר) של המצת והשני בדפנה (הטבעת שבצדדים), הוא נתן לי 13.7-13.9V רוקד.

זה רב מודד של 80 שקל אז לא משהו מדוייק רצח, אבל עדיין זה נראה לי קצת OVERVOLTAGE, לא? הוא אמור לתת 12V יציב עד כמה שידוע לי...

אולי הם לא מטעינים בגלל זה?

אולי הוא צריך זרם מסויים שהוא לא נותן ואני לא יודע לבדוק?

אשמח לכל עצה,

בקשר לנורה לצערי אין לי משהו בשלוף, אולי בהמשך היום אני אצא לפרק באמת נורה אחורית בשביל לבדוק איתה, אני לא הכי הנדי-מן במה שקשור לרכב אז אני מעדיף שלא לפרק בשביל לחבר אחר כך מחדש :\

תודה רבה על כל תגובה (:

פורסם

לא לפרק כלום. נסה את העצה שנתן לך דניאל קודם כל.

המתח שמדדת תקין, זה מתח מערכת החשמל ברכב בטעינה.

הכי קל לבדוק אם המצית עובד (מצת זה פלאג, מה שיש במנוע. המכשיר בתוך הרכב הוא מצית) הוא פשוט להפעיל את המצית. אם הוא מתחמם (תדליק לעצמך סיגריה ;-) ) - הוא תקין.

לדעתי הבעייה אצלך. לא דחפת עד הסוף. נסה להכניס את המכשירים עוד קצת פנימה (לא יותר מדי, אם האוטו עושה בק-פיירים, הגעת לנק' ה-G).

פורסם

שמר, הבחור כתב שהלד במטען דולק כלומר כן מגיע מתח למטען.

נשמע לי מוזר הסיפור שלך...

יש לכוון את מכשיר ה – DMM לסוג הבדיקה הדרוש: מתח, זרם או התנגדות לתחום המדידה הגבוה אך הקרוב ביותר לערכים הנמדדים. אם לא ידוע התחום הדרוש מציבים על תחום גבוה ואחר כך מורידים לתחום הרצוי.

• בבדיקות זרם יש לחבר את מוליכי המכשיר לשקעי בדיקת הזרם שבמכשיר שלרוב שונים משקעי המדידה האחרים בהתאם למסומן על גבי המכשיר.

• בדיקת זרם נעשית תמיד בטור לרכיב הנמדד כאשר ההנחה שה –DMM מהווה קצר.

untitled.JPG

פורסם

טוב חברים עזרתם לי המון, אחרי שעשיתי את (רוב) הבדיקות שהצעתם, ובאמת ראיתי שהכל על-פניו תקין.

ניגשתי לבדוק את המוצרים עצמם (למרות שלא חשבתי שיש סיכוי כי בדקתי עם 3 כבלים ו-3 מוצרים) - מסתבר שבאמת הבעיה היתה בהם.

מתאם USB גנרי + כבל של אפל משום מה סירבו להטעין את האיפון - משם כל החששות התחילו - אין לי מושג למה, אולי צריך מתאם מקורי.

המתאם+כבל USB סטנדרטי מסרבים להטעין את האוזניית BT - מכוון שהיא היתה ריקה לגמרי היא לא הראתה סימני חיים (או לד טעינה), או שהשארתי אותה 5-10 דקות בשקע USB של המחשב היא נדלקה.

כנ"ל גבי כבל יצוק מהמצית ל-USB שסירב להטעין נגן MP3, מכוון שגם הסוללה שלו היתה ריקה לגמרי הוא דרש כמה דקות ארוכות של הטענה עד שהוא הראה סימני חיים (לד).

מצטער שהטרחתי אותכם לשווא, אבל העיקר ש(כמעט)הכל הסתדר,

אתם עשר, תודה (:

פורסם

ולהבא, רק שתדעו, אם הייתה התעסקות עם החיבורים של השקע של המצית, ובטעות היה בלבול בין חיבורי ה(+) וה(-), מנורת הLED תדלוק בכל זאת, אבל המוצר עצמו לא יעבוד, מנסיון.

• תוכן חדש...