Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסאי מכשור ובקרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עניין ההשלמות זה חרטא, בטח שאתה יכול להשלים אבל זה אף פעם לא יצא לך משתלם, לא מבחינת זמן ולא כלכלית.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא עשיתי מספר קורסים של הנדסה תוך כדי ההנדסאי, וכיום יש לי משהו כמו 64 נ"ז, מתוך 160.

תוך 5 סמסטרים אפשר לסיים עם זה.

משכנתא זה קל

פורסם

זה לא שווה כלום, ברגע שאתה הולך למכללה ומבקש להשלים מהנדסאי למהנדס מכניסים אותך לכיתה ובוחנים אותך על כל הנושאים שאתה טוען שאתה יודע, רק נושאים שבהם אתה מקבל ציון מעל 80/90/95(אני לא זוכר בדיוק) אתה פטור מללמוד אותם במהלך לימודי המהנדס. ואז לוקחים את מה שנשאר ומזה אתה בונה תוכנית לימודים שיכולה להמשך שנתיים ויכולה להמשך 2 עשורים. הפטורים שההנדסאי מספק לך בדרך כלל עוזרים לך רק בשנה-שנתיים הראשונות. וגם לא תמיד משתלם להשתמש בהם כי ריענון אף פעם לא הזיק ולפעמים מעבירים שם חומר מעבר שעוזר לך במקצועות האחרים.

יש איזשהו סיפור שהנקודות זכות מקנות לך אבל אני לא זוכר, לא נראה לי משהו משמעותי במיוחד.

פורסם

מה השיקולים העיקריים בין לימודי הנדסאי למהנדס? משכורת? ההתמחות עצמה? יכולת הלמידה?

ואם יש כל כך הרבה שיקולים בין הנדסאי למהנדס למה בכל זאת פונים להנדסאים ולא כולם ישר פונים למהנדס

פורסם

מובן שמשכורת וידע רחב הרבה יותר.

מי שאין לו כוח או אפשרות ללכת להנדסה בגלל בגרות/פסיכומטרי ועוד..' יכול לעשות הנדסאי ולפחות להיות עם משהו ביד.

יש גם כאלה שפשוט מפגרים(כמוני) שהסכימו לעשות הנדסאי על חשבון הצבא ועכשיו אוכלים (מרור)ים כל השנה,למשך 4 שנים, ולא רק בפסח.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
מה השיקולים העיקריים בין לימודי הנדסאי למהנדס? משכורת? ההתמחות עצמה? יכולת הלמידה?

ואם יש כל כך הרבה שיקולים בין הנדסאי למהנדס למה בכל זאת פונים להנדסאים ולא כולם ישר פונים למהנדס

ת'אמת, זה לא תואר דומה, ולא תמיד מהנדס יודע מה שהנדסאי יודע.

הנדסה זה יותר התיאוריה, המדע מאחורי המכניקה/הדראוליקה/תרמודינמיקה וכד'.

הנדסאי זה יותר מעשי, שטחי, בלי להתעמק למה זה ככה. אלא איך עושים שיהיה ככה.

אני אישית הנדסאי שנמצא במשרד עם 7 מהנדסים, ולא תמיד הם יודעים - ונעזרים בידע "המופחת" שלי.

כמובן שלימודי הנדסה קשים יותר, נדרש פסיכו' גבוה, יכולת ללמוד 4 שנים, וכד'.

ובגלל זה גם המשכורות שלהם גבוהות יותר.

אך בשטח, לדעתי, לא ניתן יהיה להבחין בין שניהם. רק במעבדת מחקר או כד'.

משכנתא זה קל

פורסם

ניר העניין הזה ידוע, וגם זה שהמהנדסים יודעים בערך פי 8 יותר טוב מתמטיקה. אבל שכחת את העיקר-המשכורת, ההבדלים לא קטנים בכלל.

פורסם

אני יכול לומר לך שהיו איתי בכיתה אנשים שלא הצליחו לקבל בגרות(ובכלל זה לא סיימו 3 יח' מתמטיקה) ועדיין קיבלו הנדסאי עם ממוצע לא רע. אני לא יוודע מה מצב הבגרות שלך אבל אם היא לא מלאה תוודא שהמקצועות שכן עברת מספיקים בשביל לקבל את הדיפלומה כי אם לא תצטרך לעשות השלמות.

פורסם

תעשה תואר ראשון , חבל על הזמן והכסף בהנדסאי.

כיום כשכל מכללה סוג ז' נותנת תואר ראשון של מהנדס, אין עבודה להנדסאים ומי שעובד בתפקידי הנדסאי אלו מהנדסי מכללות פחות בולטות ומי שהנדסאי בלבד - יושב בבית (או מוצא עבודה עם אפשרויות קידום ומשכורת מוגבלות מאוד)

פיץ' אני מוכן לחתום על כך שאתה לא עובד כיום כהנדסאי בתעשיה אלא נמצא בצבא (בלי להכיר אותך) כי כל הנושא של הנדסאים פשט את הרגל כבר ממזמן.

פותח השרשור - אני לא חושב שיהיה לך קשה להשלים תואר הנדסה במכללות כמו רופין, שנקר, יהודה ושומרון וכו'... או מכללות אורט השונות שמעניקות תואר מהנדס גם כללי הקבלה שם דיי מגוחכים.

מה שהיה בתיכון - היה בתיכון . גם לי בתיכון לא היה ראש למתמטיקה. אחרי הצבא התיישר לי הראש, שיפרתי מתמטיקה והתקבלתי להנדסה במוסד מכובד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני חייב לומר שאתה מאוד מעודד.

למרות שאני לוקח את מה שאתה אומר בעירבון מאוד מוגבל, קצת לא הגיוני לי שמהנדסים ממלאים תפקידי הנדסאי(לפי שכר מינימום לבעלי דיפלומות הנדסאי משתכר בדיוק חצי ממהנדס במקצוע זהה), אז לפי מה נקבעת המשכורת?

פורסם

זה פשוט מאוד: יש הרבה יותר היצע מאי פעם.

כשהשוק מוצף במהנדסים עקב העובדה שכל מכללה היום נותנת תואר בהנדסה (עד לפני 6-5 שנים תואר מהנדס BSC היית מקבל רק מאוני' ת"א/בן גוריון , טכניון והמכון הטכנולוגי חולון וכמות האנשים -בהתאם) , אז כיום בגלל ההיצע הגדול: המהנדסים הפחות מוכשרים או לחילופין, שלמדו במקומות פחות טובים - מאיישים תפקידים של הנדסאי.

זו לא תקופת הבועה טרום 2001 שכל הנדסאי ישב על תקן מהנדס והרוויח 30K בחודש. (וזה גם לא יחזור)

אני מכיר לפחות 2 הנדסאים מאוד מוכשרים עם נסיון שפשוט יושבים בבית ולא מצליחים למצוא עבודה, אחד מהם כבר כמה שנים כי הם לא מוכנים להכיר בכך ולא משלימים למהנדס כמו שהמלצתי וחבל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עדכון קטן..

הייתי ביום הפתוח עושה רושם של משהו מכובד, אמרו לי שיש מספר יתרונות עקריים במקצוע:

א' שהמקצוע הוא רב תחומי.

ב' יתרון שאין מהנדס ויש רק הנדסאי, כך שאין עדיפות למהנדסים בתחום הנ"ל.

ג' אולי לא קשור אבל בשנתיים של הלימודים אני מקבל 90% מימון ע"י משרד הבטחון (על כל שנה בנפרד).

ד' טענו בפניי שהעתיד הוא "אדם אשר מכיר מספר תחומים".

אשמח לתגובות

פורסם

תאמין לי שה90% הזה זה עבודה בעניים, מתוך משהו כמו 15K אלף לשנת לימודים אתה באמת משלם רק 3-4K אבל גם מי שלומד לא דרך הצבא לא משלם הרבה יותר ממך, איך,למה וכמה אני באמת לא יודע אבל עדין לא נתקלתי באחד שבאמת משלם 100% מהמחיר.

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

• תוכן חדש...