Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ידית (תפוח?) הגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, כבר כמה זמן שאני נוסע עם ידית נהגי המנויות בהגה (הבנתי שקוראים לזה תפוח) מתוך הרגל מהרכב של המפקד שלי בצבא (הייתי נהג) ואני דיי מתקשה לנהוג בלי זה.

רציתי לדעת אם יש אפשרות להוציא אישור לנהיגה עם התפוח הזה.

סתם לפרוטוקול יש לי בעיות גב דיי קשות אבל אני מפחד שאם אני יתלונן על זה אז יגלו דברים קשים וישללו לי את הרשיון לצמיתות.

מה לעשות?

זה נכון שאם שוטר תופס אותי נוהג עם זה אז הוא יכול להוריד אותי מהכביש?

פורסם

כן, אתה יכול לקבל על זה הורדה מהכביש.

לגבי הוצאת אישור, אני די בטוח שרק אדם עם מגבלויות פיזיות יכול לקבל אישור.

כאבי גב לדעתי עדיין לא נחשב למגבלה.

פורסם

תפוח הגה הוא משהו שונה לגמריי.

אני לא חושב שכאבי גב יאפשרו לך להשתמש בדבר שכזה.

אם תוכל להסביר, האם אתה רוצה ידית בלבד שיושבת על ההגה או ידית שולטת על הגז והברקס?

בכל מרקה לפיח החוק עליך לנהוג עם 2 ידיים על ההגה וכדאי לך להתרגל לסוע בלי הידית\

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

ידית שיושבת רק על ההגה. בלי שום קשר לגז וברקס.

ואיך אדם עם מגבלויות מקבל אישור שכזה? לאן הוא צריך לפנות? משרד הרישוי? רופא משפחה?

פורסם

אדם שמקבל אישור כזה הוא אדם נכה שנאלץ לנהוג עם יד אחת(כי אין לו עוד),או אדם שאינו יכול ללחוץ על הדוושות (גז וברקס) ברגליים ועושה זאת באמצעות היד השניה ולכן שוב נוהג רק ביד אחת,אישור לכך כתוב ברישיון הנהיגה.

לא ניראה לי שאתה אחד כזה ולכן שכח מזה.

כתבת שאתה מתקשה לנהוג בלי זה,מה כל כך קשה בלסובב הגה כמו שכולם עושים?, אלא אם באמת יש לך איזה בעיה

מסוימת שאיננו יודעים ומגיע לך האישור הזה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

טוב אז קצת רקע:

אני חייל הנדסה קרבית לשעבר (ב' קוד) שנפצע ממטען בעת פעילות, ריסוק גב, פריצות דיסק וכ"ו...

שוחררתי מפעילות צבאית עקב הנושא... ועכשיו אחרי פיזותרפיה ארוכה חזרתי לתפקד.

ממש כואב לי לשים את 2 הידיים על ההגה, מה שגם התרגלתי בצבא לנהוג על הרכב של המפקד עם ידית ההגה הזאת.

כששוחררתי מהצבא משרד הרישוי לא יצר איתי שום קשר לגבי המצב הרפואי שלי ומבחינתו לא קרה כלום.

עכשיו השאלה שלי זה אם אני יפתח את התיק הרפואי שלי על מנת לקבל את האישור לידית הזאת עלולים לשלול לי את הרישיון לחלוטין? יש מצב כזה? ואיך זה נעשה? דרך איזה גוף? משרד הרישוי או רופא המשפחה?

פורסם

עם כואב לך לשים את 2 הידיים על ההגה אז תפנה למשרד הרישוי,כאן אני מאמין שאם דבריך נכונים ב100%

אכן מגיע לך עזרה בשימוש בתפוח הגה,משרד הרישוי ישלח אותך לרופא מטעמם(שמישהו יתקן אותי עם אני טועה למיטב זכרוני זה ככה)שיקבע אם מגיע לך האישור הנ"ל.

משרד הרישוי לא אמור להתקשר אליך באופן אישי ולברר "איך אתה מרגיש לאחר הפציעה" בכל רישיון כתוב אם חל שינוי במצבך הבריאותי אנא הודיע על כך למשרד הרישוי.

לא חושב שיקחו לך את הרישיון מה שכן יהיה לך זה תו נכה (במידה ומצבך באמת כנכה,אינני מכיר אותך ולכן איני יודע).

מה שכן אני רוצה לדעת זה עם יש לך רישיון בדרגה גבוהה יותר מB שאם זה כך אז הוא באמת בסיכון.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

אם קשה לך פיזית לנהוג בלי זה או שהפציעה מקשה על השליטה שלך ברכב לך למשרד הרישוי וקבל הנחיות איך לקבוע ולאשר את האבזרים להם אתה זקוק.

הנקודה החשובה כאן היא לא אם מותר או אסור או אם יקחו לך את הרישיון או לא אלא שאתה מסכן את עצמך ואת הסביבה. תאמין לי ששום דבר לא שווה פגיעה בהולך רגל או בעצמך.

יש נכים קשים שבקושי מזיזים יד אחת ונוהגים כך שהמקסימום שידרשו ממך זה לעבור טסט על רכב עם אביזרים בהתאם למגבלות שיחולו עליך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלי בעבודה יש שני חברה שרק יד אחת בקושי פעילה אצלהם.

פשוט מדהים לראות את הטכנולוגיה שיש להם ברכב ובכסא.

פורסם

אי דיווח למשרד הרישוי על הרעה במצב הבריאותי שלך - זו עבירה חמורה !

לא מדובר בשינוי קל יחסית, אבל גם אם התחלת להרכיב משקפיים, עקרונית אתה צריך לעדכן אותם.

כאן מדובר במשהו חמור בהרבה, משהו אתה בעצמך טוען שמאד מגביל אותך ולכן יש לכך גם השלכות.

נהיגה איננה משחק והעובדה שאתה שאתה יודע שזה לא בסדר מראה שאתה בסה"כ בן אדם אחראי. אלא שבגלל החשש שלך מאובדן הרישיון (ואיתו כנראה גם חלק מהחופש שלך), אתה עושה משהו מסוכן.

יש מצבים שאין מנוס מלעשות את הדבר הנכון ולפתור את הבעיות הכרוכות בכך.

כפי שכתבו לך, אנשים בעלי מגבלויות שונות נוהגים ומסתדרים (גם בעלי יד אחת, עין אחת, ואפילו משותקים), כשלכל אחד יש את אמצעי העזר שלו. ייתכן ובמקרה שלך פשוט יאשרו לך את השימוש בתפוח, ובא לציון גואל.

בהצלחה ותרגיש טוב !

דני G.

פורסם

אם תוכל בבקשה גם לעדכן אותנו (או אפילו אותי בה"פ) בקשר לתוצאות.

והעיקר שתרגיש טוב ואני מקווה מאד שהמצב שלך רק ישתפר:)

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

כן השוטר יכול להוריד אותך מהכביש

ולא נראה שאתה תוכל להרכיב את התפוח

כי זה רק לנכים שיש להם אישור אז הם יכולים להרכיב את התפוח

וגם תתרגל בלי תפוח

תיסע כמה פעמיים בלי התפוח ותתרגל לזה וזהו

פורסם
תיסע כמה פעמיים בלי התפוח ותתרגל לזה וזהו

אם הוא אומר שיש לו כאבים נוראים כשהוא שם את 2 הידיים על ההגה, הוא אמור לנהוג ולסבול?

פורסם

סתם כי קשה לך, לא נראה לי שיאשרו לך.

אם יש לך אחוזי נכות, זה סיפור אחר. במקרה הזה כדאי שתבדוק את הענין עם משהב"ט, כיוון שבעצם אתה מבקש איבזור בגלל מגבלה (נכות).

קל מאוד לפנות למשרד הרישוי להודיע על מגבלה ואז למצוא את עצמך בלי רישיון עד שרופא מומחה יקבע את כשירותך.

יש סבירות שגם תזומן למכון הרפואי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
סתם כי קשה לך, לא נראה לי שיאשרו לך.

לדעתי מה שהוא אמר זה לא סתם, ואני מאוד מקווה שהאנשים שאליהם צריך לפנות במשרד התחבורה אינם בלומים.

• תוכן חדש...