Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר על סטים 3WAY הבאים :

Genesis Absolute

Scan speak relevator

Alpine F1 status.

לפי מה שהבנתי האלמנטים מיוצרים ע"י סקאן ספיק.

והם בעצם אותם אלמנטים בשלושת הסטים.

האם קיים הבדל כלשהו מבין הסטים?.

סטס.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמת, ערוך חיפוש. דנו בזה לא פעם ולא פעמיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בגדול זה ההבדל לדעת רבים :

m_61.jpg

יש כאלו שיחלקו על זה ויגידו שכל הנתונים שונים בפרסום, יתכן והפרסום מסולף יתכן ולא

יש כאלו שיגידו שהקרוס הוא ההבדל המהותי, יתכן ומדובר בגימיק \ מיתוג שיווקי, יתכן ולא.

רוצה לדעת ? תרכוש את שלושתם ותערוך השוואה :)

פורסם

בין הגנסיס והסקאן ספיק יש המון הבדלים . תעשה חיפוש כתבתי על זה המון פעמים. האם ההבדל מצדיק את ההפרש במחיר ? זה כבר נושא אחר והוא מאוד סוביקטיבי.

לגבי ההבדלים ברכיבים של ה F1 מול הסקאן ספיק אני פחות מכיר ולכן אני לא רוצה להיכנס לזה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

סטס,

בשבועות האחרונים ערכתי מחקר די מקיף בנושא, הוא כלל בין היתר הרבה שעות קריאה בפרומים שונים, המון קריאת PDF, המון שאלות ובעיקר הרבה הסתכלות על ההבדלים השונים בצורת הבניה.

אני לא אפרט פה בכלל את שעות השיחה הארוכות שלי עם ניר green monster שהוא בעיני המומחה לענייני SS. :)

יש כאלו שיגידו שאין הבדל ויש כאלו שיגידו שיש, בשורה התחתונה אם תסתכל על הנתונים של Genesis ביחס ל-Alpine ו-SS, תראה שאכן יש הבדלים, נתוני FS\QTS ושאר ירקות שונים לחלוטין, שקר או אמת? לא יודע, יש כאלו הטוענים שמדובר בגימיק ותו לא.

אני אנסה לתמצת לך פה את המידע שבעיני הוא רלוונטי:

ALPINE: בסקט שונה, ממברנה שונה (לפי אלפיין), ציפוי לממברנה ע"י למנוע ספיגת לחות של ממברנת ה-Paper\Wood, קיצור ה-Phase Plug בטוויטר, מגנטים מסוג אחר להבדיל מ-SS ו-Genesis ועוד שיינויים כאלו ואחרים למנוע על מנת להתאים אותו יותר לסביבה של רכב, שים לב לדוגמא שאלפיין אומרים שהמיד שלהם עובד טוב כבר מ-0.87 ליטר ביחס ל-Genesis\SS שדורשים בין 3 ל-10.

Genesis: גורדון מ-Genesis ועוד שלל אנשים מפורומים כאלו ואחרים טוענים שלמעשה כל השיינוים שנעשו ע"י Alpine לא רק שלא תרמו מאומה לסט אלא להפך עשו לו עוול (אולי זה אפילו מסביר למה היו 6 רוויזיות לסט הזה), לכן Genesis החליטו לעשות את המינימום האפשרי הנדרש על מנת להתאים את הסט הזה יותר לסביבה של רכב, אותו בסקט, אותה ממברנה (רק מצופה על מנת למנוע חדירת לחות) אותו מגנט וכו' וכו', גורדון כמובן טוען שיש הרבה הבדלים שנעשו ועליהם הוא לא יכול לספר, אבל מה שכן הוא יכול להגיד זה שנעשו שיינוים קטנים ביותר, הגדול שבניהם הוא שיינוים מינורים במנוע של הוופר על מנת להתאים אותו לדלת של רכב ביחס ל-SS, שים לב ש-Genesis דורשים 20 ליטר עד כדי Free Air לוופר.

בשני הסטים האלה, גולת הכותרת לפי Alpine ולפי Genesis הם הקרוס הפסיבי אשר אמור לעשות פלאים לסט הזה, נקודות החיתוך בשני הקרוסים שונות לחלוטין ובאלפין זה אפילו גמיש לרצון המתקין\משתמש.

הקרוס של Genesis עובד כולו בסלופ 6, נקודות החיתוך הם 350 עד 5 למיד (את השאר תסיק לבד).

לעומת זאת בקרוס של Alpine יש למעלה מ-1000 אפשרויות שונות ואפילו TA בין היתר.

כמובן לא נשכח פה את ההפרש הכספי, ה-Genesis מתומחר ב-7K$ לעומת ה-Alpine שנמכר ב-3.5K$.

מה טוב יותר? אני עוד לא במצב של לשפוט, אולי ביום שיהיה לי את שלושתם בהישג יד אני אוכל להחליט.

לפי כל מה שקראתי\שאלתי בפורומים שונים ואחרי מספר שיחות עם שלל אנשים המסקנות שלי הם שה-Genesis כנראה טוב יותר ושוב זה אך ורק מקריאה.

האם זה נכון? עד שנשמע כנראה שלא יודע, אבל היו שלל תלונות על המיד של Alpine ועל כך שה-Genesis נשמע טוב ממנו.

מצד שני אני מכיר לא מעט אנשים ששמעו את הרכב של חבר הפורום NaderShado ואמרו שזה פשוט נשמע מדהים.

בכל מקרה, כרגע האבסולט של Genesis לא נמכר היות והם עובדים על סט חדש, בשיחת טלפון עם גורדון נאמר לי שאחרי 6-7 שנים שבהם הסט הזה נמכר הגיע הזמן לחדש, יותר מידע מזה הוא לא היה מוכן לנדב.

עריכה:

שכחתי לציין שה-SPX-Z18T של אלפין זכה בסט 3 WAY הכי טוב ע"י Car Audio HiFi (מגזין גרמני), מצד שני גורדון לא היה מוכן לנדב את הסט שלו לבדיקה.

מקווה שעזרתי, דני.

פורסם

טוב לדעת שיש אנשים שמתלוננים בכלל על מיד כמו הF1 סטטוס :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נה לא לשכוח שSSR במקור דרייבר ביתי .

ABSOLUTE וF1 הם סטים לרכב.

סטס זאת כבר קפיצה מדרגע לעומת HUSTLER (שיגור לעבר כוכב מרוחק ליתר דיוק).:nono:

אוליי תרגיע? כי ברגע שאתה תתקין 7' של אחד מהם, תצתרך לפתוח תרד תרומות לחומרי איטום. לא חבל על הרכב?

זאת הסיבה שבשלי אני לא נוגע,5.5' מספיק. גם איתו אפשר לשמוע דברים זזים בדלת.:cry:

כל יצר ינסה להוריד את המוצר של מתחרה ישיר שלו. אם כל הכבוד לגורדון, במחיר של דרייבר אחד שלו אפשר לקנות 3 relevator מקוריים.

האים נראה בקרוב Genesis Absolute Illuminator ?

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם
האם ההבדל מצדיק את ההפרש במחיר ? זה כבר נושא אחר והוא מאוד סוביקטיבי.

מבלי להכנס לסוגיית ההבדלים, האם וכמה קיימים, יש דברים שקונספט הVFM - תמורה לכסף, או בלשונו של גורל - קוסט אפקטיב, אינם פאקטור להעדפה כזו או אחרת.

רוכש פוטנציאלי של ג'נסיס אבסולוט איננו מחפש את התמורה הכדאית ביותר, איננו מחפש את האלמנטים הדומים ביותר, איננו מחפש את ה"מקור" שהאבסולוט מתבסס עליו, איננו מחפש משהו אחר זולת הג'נסיס אבסולוט.

פורסם

0ZiRo0 , האבסולוט של גנסיס לא אמור להיות קניה משתלמת. ההשוואה שאתה עושה היא מיותרת ולא נכונה.

האבסולוט הוא סט הייאנד אמיתי ובהיותו כזה נושא המחיר הוא לא הפקטור. המהות היא להיות סט ברמה הגבוהה ביותר שיש.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני דווקא חושב שה F1 נותן תמורה טבוה יותר לכסף . רוולוטור לא הרבה יותר זול ממנו ודורש הגברה אקטיבית . ה F1 מותאם לרכב , נשמע טוב יותר לטעמי ומגיע עם קרוס מצוין.

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...