Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם כולכם נטפלתם לפייסליפט הזה, הכוונה היתה שהאוטו, הוא אותו אוטו, אותה שילדה, אותם מנועים (חוץ מ2.5 שמצטרף למשפחה וכנראה לא מגיע לארץ) הכוונה פה היא שבסיס שלו הוא אותו בסיס והמרכב שונה, אולי פורמלית אסור להגדיר שזה פייסליפט אבל גם לא אוטו חדש כי זו בדיוק אותה הגברת בשינוי אדרת.

אז זהו, שלא. גם אם תכנון השלדה הבסיסי זהה, מאזדה טוענת כי החליפה וחיזקה מרכיבים רבים, טיפלה במתלים ושיפרה כל מיני דברים. יצרנים רבים עובדים באותו האופן, ואין בזה כל רע. אם מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת - נדע כשהיא תגיע לארץ. אם היא תהיה לא יותר טובה מהקודמת ברוב המאפיינים אז מאזדה נכשלה. אם היא תציג שיפור ברוב תחומי איכות החיים מאזדה הצליחה - ואז זה בכלל לא ישנה מה וכמה בדיוק הוחלף.

לו מחצית מכתבי הרכב הפעילים בארץ היו עונים על ההגדרה שהבאת כאן, דייני.

עצם הנהיגה על כמות גדולה של מכוניות לא בהכרח הופכת אותך לעיתונאי רכב טוב.

גם אדם שאכל במאות מסעדות אינו כשיר לכתוב ביקורת קולינרית בעיתון אם הוא חסר חוש טעם.

את זה אפשר להגיד על כל אדם שעובד בתחום שמספק מידע לצרכן - ממבקרי מסעדות, קולנוע ומופעי תרבות אחרים, דרך יועצים בבנק, אנשי מכירות, אנשים שמתיימרים להבין בסטריאו :wink:

אני רוצה להאמין שכמו שהדעה של אותם אנשים שציינתי מקובלת עלי יותר מאשר דעתו של הצרכן הפשוט, כך המצב גם בעיתונות הרכב. כמובן שרק כשאראה את הסרט/אוכל במסעדה/אשמע את מערכת הסטריאו/אנהג ברכב - רק אז אדע באמת מה הם שווים עבורי, אבל עיתונות הרכב תספק לי דעה ראשונית טובה מספיק.

אני גם חושב שכל עוד מדובר על קבוצה של כתבים שעובדת ביחד (נניח במגזין) אז הם משלימים אחד את השני, וגם יותר קל למצוא את החוליה החלשה ולהפטר ממנה. כמו בכל מקצוע - זה מעודד אנשים להצטיין בעבודתם. ברור שכתב שלא יודע לבדוק את הרכב דינמית יהיה גרוע גם אם נהג על מאות מכוניות שונות - הטענה שלי היא שהאנשים האלו לא מגיעים לשלב שבו הם כותבים מבחני דרכים. אני מאמין שזה די נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז זהו, שלא. גם אם תכנון השלדה הבסיסי זהה, מאזדה טוענת כי החליפה וחיזקה מרכיבים רבים, טיפלה במתלים ושיפרה כל מיני דברים.
וזה יופי, אבל - בפעם החמישית - זו לא מכונית חדשה .

אני אהיה הראשון להתרגש אם השינויים והשיפורים יטפלו בנקודות החולשה (הרבות, אם כבר מדברים על חולשותיה בשרשור ההתפעלות הנ"ל) שלה, אבל זו תהיה מאזדה 3 מעודכנת ומשופרת. לא מכונית חדשה.

את זה אפשר להגיד על כל אדם שעובד בתחום שמספק מידע לצרכן - ממבקרי מסעדות, קולנוע ומופעי תרבות אחרים, דרך יועצים בבנק, אנשי מכירות
נכון, אבל ספציפית בתחום הרכב אוטוסטרדת המידע הביאה עלינו "התפוצצות אוכלוסין" בתחום עיתונאי הרכב - אני מניח שלא תכחיש זאת.

אנשים שמתיימרים להבין בסטריאו :wink:
נכון אבל כאחד שמתיימר להבין בסטריאו (פעם יותר, היום פחות) המון אנשים שמעו ממני את צירוף המלים "לא יודע" וגם את "לא מבין בזה מספיק".

טרם שמעתי עיתונאי רכב אחד שהטיל ספק בהבנתו, או שאמר דברים מהם השתמע שיש לו עדיין דבר או שניים ללמוד.

אולי אני יכולתי להגיד זאת כי סטריאו מעולם לא היה פרנסה עבורי אלא רק תחביב ולכן לא היה בי הפחד שמישהו יחשוב שאיני מבין מספיק בנושא עליו אני מופקד.

אני רוצה להאמין שכמו שהדעה של אותם אנשים שציינתי מקובלת...כך המצב גם בעיתונות הרכב.
אז אולי פער הגילאים ביננו גורם לך להיות נאיבי יותר ממני. :-)

אני קורא עיתונאי רכב שברור לי מכתיבתם שאין להם מושג על מה הם כותבים.

לא כולם, חלילה, אבל לא מעט.

הטענה שלי היא שהאנשים האלו לא מגיעים לשלב שבו הם כותבים מבחני דרכים. אני מאמין שזה די נכון.
מבחן ליונדאי גטס? מזכיר לך משהו? ;-)
פורסם

1. אתה יודע מה, אולי לפי ההגדרות הערטילאיות שלך זו לא מכונית חדשה. אני מניח שיש בתעשייה התייחסות מדויקת יותר להגדרה "מכונית חדשה" ביחס ל"מתיחת פנים", ואם התעשייה מתייחסת ל-3 החדשה כאל מכונית חדשה, אני מוכן לתת לה ליהנות מהספק עד שאני בוחן בעצמי.

2. נכון, כיום יש יותר עיתונאי רכב מבעבר, אבל כמו בעבר - חלקם טובים יותר וחלקם פחות. אני בכלל לא חושב שהיחס השתנה לרעה - ריבוי מגזינים ואנשים שרוצים להיות עיתונאי רכב רק מעלה את הדרישה לעיתונאים טובים, בדיוק כמו שאם 10 מהנדסים יתמודדו על משרה אחת, יקחו את הטוב מביניהם. אני דווקא חושב שזה הביא התמקצעות רבה יותר בהווה ביחס ללפני 5 שנים ויותר, למשל.

3. בקשר לסטריאו - הוצא דאגה מליבך, לא הייתה לי שום כוונה לעקוץ. תתפלא אבל אני די מעריך את ידיעותיך בתחום :wink:

4. אני חושב שאני קורא יותר עיתונות רכב ממך (תקן אותי אם אני טועה), וקשה לי לחשוב על עיתונאי רכב "שאין להם מושג על מה הם כותבים" יש רבים שטועים (גם אני, כמובן), אבל אלו טעויות נקודתיות (לרוב, אכן קורה לעיתים רחוקות שאני קורא כתבה ואומר לעצמי "על מה לעזאזל הוא מדבר? נהגתי על האוטו הזה והוא שונה לגמרי"). עורך טוב יודע גם למצוא את הטעויות ולתקן אותן לפני שהן מגיעות לדפוס או לרשת, כך שגם זה גורם משפיע על מיעוט הטעויות, כמובן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

טרם שמעתי עיתונאי רכב אחד שהטיל ספק בהבנתו, או שאמר דברים מהם השתמע שיש לו עדיין דבר או שניים ללמוד.

אולי כי יש להם - לחלקם, לפחות - נטיה לא להתבטא לגבי דברים שהם לא מבינים בהם?

נסה לשאול אותי למשל מה עדיף, קורולה או מאזדה3, ואשמח להודיע לך שאין לי מושג. על הראשונה לא נהגתי מעולם (בדגם הנוכחי עם התיבה הרובוטית), על השניה יש לי אולי חצי שעה מאחורי ההגה וגם היא היתה מיותרת לגמרי מבחינתי, ובכלל אני משתדל להתרחק ממכוניות כאלה. אלה לא המכוניות שאני נהנה לכתוב עליהן (ובטח לא לנהוג בהן), עד כדי כך שאני מסרב באופן עקבי מזה שנים לנסוע להשקות שלהן.

בדיוק כמו שאמר רוני: כמו בכל מקצוע אחר, יש טובים יותר וטובים פחות. מה שבטוח הוא שכל אלו שאני מכיר - ואני לא מתכוון לכאלה שאני מכיר ברמה של שלום-שלום, אלא אלו שאני מכיר באמת - מתייחסים ברצינות אדירה למקצוע שלהם. טעויות? כן, קורות, בודאי. כולם טועים פה ושם, מאחרון עכברי הרשת ועד אהרנוביץ'. עכשיו שאני חושב על זה נדמה לי שאפילו אני טעיתי פעם אחת. זה היה בינואר 99', אם אני לא טועה...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
1. אתה יודע מה, אולי לפי ההגדרות הערטילאיות שלך זו לא מכונית חדשה.
:?::?::?:

רוני, אתה זה שמשתמש בהגדרות ערטילאיות כדי להסביר מתי עדכון מפסיק להיחשב ל"מתיחת פנים" והופך את המכונית המעודכנת ל"חדשה".

אני מאוד לא ערטילאי. כשיצרן לוקח מכונית קיימת ומעדכן\משפר אותה תוך שהוא אינו משנה את מימדי תא הנוסעים או את בסיס הגלגלים שלה - זה עדכון. (כן, גם אם הוא הקשיח רכיבים בשלדה, וגם אם הוא עדכן קלות את המתלה האחורי).

כשיצרן משנה את המראה החיצוני של מכונית כדי שתתאים לחזות המשפחתית העדכנית - זו מתיחת פנים.

איזה עוד מכוניות נחשבו לדגם חדש למרות שעשו שימוש באותה השלדה ובמימדים זהים לדגם ה"ישן" ?

2. נכון, כיום יש יותר עיתונאי רכב מבעבר ... ריבוי מגזינים ואנשים שרוצים להיות עיתונאי רכב רק מעלה את הדרישה לעיתונאים טובים, בדיוק כמו שאם 10 מהנדסים יתמודדו על משרה אחת, יקחו את הטוב מביניהם.
אבל המשל שלך מתאר בדיוק מציאות הפוכה מזו שקיימת היום.

תמיד היו רבים שרצו לכתוב על מכוניות, אבל היום יש כל-כך הרבה אתרים בנושאי רכב עד שכמעט כל טמבל יכול למצוא אתר שיפרסם את הגיגיו המוטוריים בחינם או בשכר רעב.

3. בקשר לסטריאו - הוצא דאגה מליבך, לא הייתה לי שום כוונה לעקוץ. תתפלא אבל אני די מעריך את ידיעותיך בתחום :wink:
אני יודע לא מעט בתחום, אבל יש עוד המון שאיני יודע.

אני לא מזהה אצל רוב עיתונאי הרכב הכרה כזו במיגבלותיהם.

לא מעטים מהם בטוחים שכל הבינה בעולם נתרכזה אצלם ושאין להם מה ללמוד עוד - בוודאי לא ממי שאינו ב"ברנז'ה".

4. אני חושב שאני קורא יותר עיתונות רכב ממך (תקן אותי אם אני טועה), וקשה לי לחשוב על עיתונאי רכב "שאין להם מושג על מה הם כותבים"
לי דווקא קל ואני לא מדבר על טעויות ברמה של ציטוט שגוי של נתוני כ"ס.

זה נראה לפעמים כאילו ילד בן 23 שנשוי שישה חודשים כתב כתבה בנושא "כללים לשמירה על חיי נישואין מאושרים".

לתלמיד י"א שקורא את הדברים הם אולי יראו כמו "דברי אלוהים חיים", אבל מישהו שנשוי כבר עשר שנים ויש לו שלושה ילדים יחשוב לעצמו "מי נתן לאדם עם נסיון מוגבל כל-כך להגג וללהג כך?"

וכדי להחמיר את זה עוד יותר, אותו תלמיד י"א יפגוש באיזה פורום את ההוא שנשוי כבר עשר שנים ויגיד לו "אני מעדיף לסמוך על דעתו של הכותב בן ה-23. הוא איש מקצוע. הוא כותב בעיתון".

;-)

פורסם

ועוד משהו אליך, ארנון.

ממש לא ברור לי פשר מסע-הצלב שיצאת אליו כאן.

אתה מתנהג כאילו ההגדרה "מאזדה3 חדשה" היא חילול הקודש, מינימום. קנוניה בשותפות יצרן הרכב ועיתונאי הרכב הישראלים.

על מה בסך הכל אנחנו מדברים כאן? בשלב הזה, לא יותר מסמנטיקה. וזה ויכוח שבו אתה אומר X, ובערך כל שאר העולם Y. היצרן הכריז על מכונית שהוא מגדיר חדשה, עם תכונות א-ב-ג. בינתיים לא נתקלתי באף מגזין זר או אתר זר שהתייחס אליה כאל "מאזדה3 מתוחת פנים". אז עיתונאי הרכב הישראלים אולי לא יודעים על מה הם מדברים, אבל לפחות הם בחברה טובה.

כדי לבדוק שאני לא המשוגע היחיד בעיר הלכתי לאילן גבוה - השבועון אוטוקאר הבריטי. אני מקווה שאתה לא חושב שגם הם נתונים בשליטת יבואן מאזדה המקומי. מהרגע בו הוכרז על המכונית הזו הם מתייחסים אליה כאל The new Mazda 3. ללא יוצא מן הכלל. יתירה מזו: הם כבר הספיקו לנהוג באבטיפוס. נחש מה הם אומרים? אתה יכול לקרוא בעצמך (הכותרת, אגב, היא - שומו שמים - Driving the new Mazda 3), או להנות משירותי הקופי-פייסט שלי. הנה השורה התחתונה שמסכמת את ההתרשמות הקצרה שלהם: it's clear that the next Mazda 3 will be a big improvement over the current car. מגזין CAR גם קרא לה - כשכבר התייחס אליה - The new Mazda3.

מה עם הגרמנים? גם בשביל Auto Bild מדובר ב-Neuen Mazda3. קוואטרורוטה האיטלקי? nuova Mazda3 (וגם הם נהגו בה, והגיעו למסקנה ש"לא רק העיצוב חדש"). אפשר להמשיך ככה, אבל נראה לי שלא צריך. הנקודה היא שבכל אותם מקרים, אין בעצם השימוש במונח "מאזדה3 חדשה" משום הצהרה כלשהי. אין לכך כל משמעות מהסוג שאתה מתעקש לייחס לאמירה הזו, בטח לא "ריקוד סביב המכונית".

אז זהו. אני מציע לך, בכל הרצינות, לרדת מהעץ ולהמתין לסיבה קצת יותר רצינית כדי לתקוף את עיתונות הרכב הישראלית. אני בטוח שתמצא.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

כנראה שהאמת מצוייה אי שם באמצע.

ברור שכשהפלטפורמה ומיכללי ההנעה נותרים זהים, למעט הוספת מנועי דיזל, מכונית חדשה לגמרי היא לא יכולה להיות, כמו לדוגמא היונדאי I30.

גם אם מה שעברה המזדה 3 יוגדר כמתיחת פנים, אזי מדובר במתיחת פנים יסודית למדי ולא רק איפור חדש.

נקווה רק שמה שהיה טוב במזדה 3 היוצאת - התנהגות כביש מהנה ומיכללי הנעה טובים - ישארו גם ב "חדשה" או איך שלא נקרא לה, ותשופר נקודת התורפה העיקרית שלה - נוחות הנסיעה העירונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כדי לבדוק שאני לא המשוגע היחיד בעיר הלכתי לאילן גבוה - השבועון אוטוקאר הבריטי.

אם אוט-קאר הבריטי הוא אסמכתא, זה מה שמצאתי שם לצד "the new Mazda3" ::

Mazda has applied weight-saving measures to the revamped model, though a serious breakthrough

in weight reduction is expected in a few years’ time, when the all-new Mazda 3 arrives.

Although based on the existing car

Mazda has focused on refining the car on its current platform, so the wheelbase and interior space stays the same.

The interior has been redesigned

the revamped 3

Mazda has given it a fair stab as part of the 3 revamp

It has most of the characteristics of the revised 3 hatchback

the Japanese firm has treated its revised Mazda 3

the revised Mazda 3

וכל הרוויז'ונים האלה באים באותם כתבות בהם משולם גם מס השפתיים הכפול, ליצרן ולרייטינג::

The new Mazda 3

מעתונאי רכב הייתי מצפה שיידע לקרוא ולהבין את כל מה שכתוב במבחנים שהוא בוחר לצטט בצורה סלקטיבית.

אני הבנתי [לא מאוטו-קאר כי אם מעתונות צרפתית אבל הבריטי מאשר את המידע] שזה רכב שעבר מתיחת פנים רצינית, אם כי עמוקה פחות מהגולף שעברה טפול דומה.

פורסם
הטענה שלי היא שהאנשים האלו לא מגיעים לשלב שבו הם כותבים מבחני דרכים. אני מאמין שזה די נכון.

אמונה היא דבר יפה. יש אנשים שמאמינים אפילו בקיומו של אלהים, אפילו שאין אף עובדה אחת שתומכת באמונה הזאת.

ודבר נוסף:: אני מבין שזה מתיחס גם ל"עורך האחראי" של מגזין רכב, שקנה בכסף את התואר [בלי להזכיר הפעם מה מקורו של הכסף].

אגב, בכתבה שלו בנטקאר [בפרק הנפלא על סיפור האהבה בין מאזדה למגזין אוטו] מספר אהרונוביץ' איך העורך האחראי שלך מעולם לא כתב אף מבחן במגזין, אבל מיד אחרי שאהרונוביץ' נטש נסע פרומצ'נקו ליפאן כדי לכתוב על לאנטיס החדשה::

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au5.asp

אבל לא נורא, סרוניס, אמונה היא דבר יפה.

פורסם
:?::?::?:

רוני, אתה זה שמשתמש בהגדרות ערטילאיות כדי להסביר מתי עדכון מפסיק להיחשב ל"מתיחת פנים" והופך את המכונית המעודכנת ל"חדשה".

לא נכון. קודם כל, אני לא מנסה להגדיר זאת בעצמי, אני מסתמך על הסכמות ברורות ומוכרות שקיימות שנים רבות. מכונית חדשה יוצאת, אחרי שלוש שנים בערך מקבלת מתיחת פנים, אחרי עוד כמה שנים יוצא דגם חדש וכן הלאה. מתיחת פנים משנה מעט מאוד מבחינה עיצובית לרוב (פנסים, סידור קונסולה מרכזית אולי, פגושים) ודגם חדש בכלל לא נראה כמו הקודם בפנים ובחוץ - גם אם השפה העיצובית נשמרת, כל או כמעט כל חלקי המרכב החיצוניים והפנימיים שונים. ת'כלס, לא קריטי שבסיס הגלגלים ישתנה - אם הוא מתאים למרווח הפנימי ולתכנון שהיצרן רוצה להשיג. זה קורה בהמון דגמים חדשים. נניח גולף 6 מול 5 (וגם גולף 3 מול 2), פיג'ו 308 מול 307 וכולי. גם הממדים החיצונים לא בהכרח משתנים.

אני מאוד לא ערטילאי. כשיצרן לוקח מכונית קיימת ומעדכן\משפר אותה תוך שהוא אינו משנה את מימדי תא הנוסעים או את בסיס הגלגלים שלה - זה עדכון. (כן, גם אם הוא הקשיח רכיבים בשלדה, וגם אם הוא עדכן קלות את המתלה האחורי).

כשיצרן משנה את המראה החיצוני של מכונית כדי שתתאים לחזות המשפחתית העדכנית - זו מתיחת פנים.

איזה עוד מכוניות נחשבו לדגם חדש למרות שעשו שימוש באותה השלדה ובמימדים זהים לדגם ה"ישן" ?

רגע, עכשיו אצלך יש "דגם חדש", "עדכון" ו"מתיחת פנים"? אז תן לי לחדש לך - רוב המכוניות החדשות כיום הן אבולוציה מסוימת של הדור הקודם שלהן. לוקחים את השלדה של הדור הקודם ומתאימים אותה להווה - מקשיחים איפה שצריך, משנים קצת איפה שאפשר, אולי מאריכים את בסיס הגלגלים או מגדילים את המפשקים, לפעמים מגביהים את הגג במקום בשביל לספק יותר מרחב מחייה - כל אלו פעולות שהיום הן פשוטות בהרבה. שים לב שהיום יש פלטפורמות שמאפשרות הארכה וקיצור של בסיס הגלגלים בלי שום בעיה, גם עבור אותו הרכב (למשל 307 מול 307SW). אז אם מאזדה לא חשבו לנכון לשנות את בסיס הגלגלים של ה-3 או את הממדים החיצוניים, אולי הם פשוט היו מרוצים מהתוצאה וחשו שיש לבצע שיפורים בתחומים אחרים.

אבל המשל שלך מתאר בדיוק מציאות הפוכה מזו שקיימת היום.

תמיד היו רבים שרצו לכתוב על מכוניות, אבל היום יש כל-כך הרבה אתרים בנושאי רכב עד שכמעט כל טמבל יכול למצוא אתר שיפרסם את הגיגיו המוטוריים בחינם או בשכר רעב.

אני יודע לא מעט בתחום, אבל יש עוד המון שאיני יודע.

אני לא מזהה אצל רוב עיתונאי הרכב הכרה כזו במיגבלותיהם.

לא מעטים מהם בטוחים שכל הבינה בעולם נתרכזה אצלם ושאין להם מה ללמוד עוד - בוודאי לא ממי שאינו ב"ברנז'ה".

לי דווקא קל ואני לא מדבר על טעויות ברמה של ציטוט שגוי של נתוני כ"ס.

אני לא חושב שאתה צודק. התחום אכן מתפתח ויש כיום יותר מדיות בנושא ולכן גם יותר משרות. כרגע אני לא מתייחס לאתרי אינטרנט קיקיוניים של איזה מישהו שהחליט שהוא כתב רכב. אלו לא מקבלים הכרה בשום מקום. ברגע שיתחילו לקבל הכרה (לקבל הזמנות להשקות ואירועים של יצרנים ויבואנים, לקבל מידע מיחצ"נים) אז הם יצטרכו להוכיח את עצמם, ואם לא יעשו זאת הם לא יישארו בתחום הרבה זמן. המדינה קטנה ואין מקום ליותר מדי עיתונות מוטורית, לצערי.

אני בפירוש מזהה הכרה במגבלות אצל עיתונאי רכב. למשל אנשים עם הבנה קטנה בנושא שטח, למשל, לא יכתבו על רכבי שטח (ואני ביניהם). השאלה היא מאיפה אתה יודע שכל אותם עיתונאים לא מכירים במגבלותיהם? שוחחת עם כולם?

זה נראה לפעמים כאילו ילד בן 23 שנשוי שישה חודשים כתב כתבה בנושא "כללים לשמירה על חיי נישואין מאושרים".

לתלמיד י"א שקורא את הדברים הם אולי יראו כמו "דברי אלוהים חיים", אבל מישהו שנשוי כבר עשר שנים ויש לו שלושה ילדים יחשוב לעצמו "מי נתן לאדם עם נסיון מוגבל כל-כך להגג וללהג כך?"

וכדי להחמיר את זה עוד יותר, אותו תלמיד י"א יפגוש באיזה פורום את ההוא שנשוי כבר עשר שנים ויגיד לו "אני מעדיף לסמוך על דעתו של הכותב בן ה-23. הוא איש מקצוע. הוא כותב בעיתון".

;-)

גם אני הייתי ילד בן 23 כשהתחלתי לכתוב. תאמין לי - העורך ישב לי טוב טוב על הצוואר בשביל לבדוק שלא אכתוב שטויות. ככל שהזמן עובר הוא מתקן אותי פחות ופחות (ואנחנו מתווכחים יותר :wink: ). לכן אני טוען שאין תחליף למערכת מסודרת עם מספר כתבים - כל אחד "שומר על הגב" של השני. מצד שני, עיתונאי הרכב שאתה הכי מעריך יושב לו לבד על כס האולימפוס הפרטי שלו, כותב מה שבא לו, גם אם זה שטויות, ורודה בכולם - אולי גם זו שיטה להתקדם... (רמז: לא נראה לי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אמונה היא דבר יפה. יש אנשים שמאמינים אפילו בקיומו של אלהים, אפילו שאין אף עובדה אחת שתומכת באמונה הזאת.

אבל לא נורא, סרוניס, אמונה היא דבר יפה.

אם הייתי כותב "אני חושב" במקום אז אולי כל הקשקוש הזה על אמונה היה נחסך מאיתנו. ההבדל ביני לבינך הוא שאני נמצא "בפנים" ומכיר את האנשים. אתה לא. כמובן שאתה תטען שזה הופך אותי למשוחד (אם לא הייתי משוחד קודם - הרי מאזדה משלמת לי תמלוגים, לא?), אבל זה יהיה צבוע מצידך לומר - הרי אתה באמת עיוור לחסרונותיו הרבים של הגורו שלך ("פרק נפלא על סיפור האהבה..." - הבנאדם משקיע את כל זמנו בשטויות האלה במקום לכתוב על מכוניות. כמה מבחני דרכים אמיתיים הוא כתב לאחרונה?).

אגב, בנוגע ל-3 אני רואה שלא נמאס לך - אתה יכול לספק ציטוטי heavily revamped עד מחרתיים, אבל בפועל מדובר בדגם חדש בדיוק כמו אצל מכוניות רבות המשתמשות בפלטפורמה של קודמתן. המבחן האמיתי יגיע במבחני הדרכים - אם, למשל, אי שינוי השלדה לא ישפר את ניסוי הריסוק, מרווח הפנים, התנהגות הכביש, נוחות הנסיעה וכדומה - אז כתבה טובה תביע אכזבה מכך. אם השינוי בעיצוב ותכנון הפנים, ברמות האבזור ובביצועי המנועים לא יהיה משמעותי - המכונית תקבל ציון רע. לא יודע מה איתך, אני פשוט מת לראות איזה ציון אהרנוביץ יתן לה :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אם אוט-קאר הבריטי הוא אסמכתא, זה מה שמצאתי שם לצד "the new Mazda3" ::

Mazda has applied weight-saving measures to the revamped model, though a serious breakthrough

in weight reduction is expected in a few years’ time, when the all-new Mazda 3 arrives.

Although based on the existing car

Mazda has focused on refining the car on its current platform, so the wheelbase and interior space stays the same.

The interior has been redesigned

the revamped 3

Mazda has given it a fair stab as part of the 3 revamp

It has most of the characteristics of the revised 3 hatchback

the Japanese firm has treated its revised Mazda 3

the revised Mazda 3

וכל הרוויז'ונים האלה באים באותם כתבות בהם משולם גם מס השפתיים הכפול, ליצרן ולרייטינג::

The new Mazda 3

מעתונאי רכב הייתי מצפה שיידע לקרוא ולהבין את כל מה שכתוב במבחנים שהוא בוחר לצטט בצורה סלקטיבית.

אני הבנתי [לא מאוטו-קאר כי אם מעתונות צרפתית אבל הבריטי מאשר את המידע] שזה רכב שעבר מתיחת פנים רצינית, אם כי עמוקה פחות מהגולף שעברה טפול דומה.

ומגולש שיוצא בהצהרות כל כך נחרצות הייתי מצפה למינימום של הבנת הנקרא.

ציטוט סלקטיבי? בדוק שוב על מה דיברתי. לכל אורך השרשור הזה אמרתי, וחזרתי ואמרתי, שלא אתה, לא אני ולא אף אחד אחר מהמשתתפים האחרים בשרשור נהג במכונית. אפילו בתגובתי האחרונה אמרתי במפורש שהויכוח העיקרי כאן הוא סמנטי. אי לכך - גם בתגובה האחרונה שלי - התייחסתי אך ורק לדרך בה שאר העולם מתייחס למכונית הזו: הם קוראים לה, כמוני ולהבדיל ממך, מאזדה3 החדשה. בשום שלב לא התייחסתי (כי אינני יכול!) לאיך היא באמת, למעט בקישור האגבי לאותה התרשמות-נהיגה של אוטוקאר שמסקנותיה אינן קשורות כלל לטיעון המרכזי שלי.

הרי אנחנו לא מדברים על כך שנהגתי במכונית הזו וכתבתי עליה נסים ונפלאות, נכון? אנחנו מדברים אך ורק על השאלה האם נכון לקרוא לה "מאזדה3 החדשה". לזה אין לך - עדיין - תשובה. ממש לא ברור לי מדוע טרחת להדגיש את כל אותן מלים כמו Based on the existing car או Redesigned או revamped או The current platform - מישהו בכלל התווכח על זה? כמה פעמים זה נאמר והוצהר חזור והצהר, כולל ע"י הח"מ, בשרשור הנוכחי?

העיקר שאתה מאשים גם את אוטוקאר בכך שהם משלמים מס-שפתים ליצרן. מה שאומר שאתה מאשים גם את אוטו בילד וקוואטרורוטה וכל שאר מאות המגזינים ואלפי האתרים שקראו במלים האלה ממש למכונית הזו (הסתייגות: לא קראתי מאות מגזינים ולא ביקרתי באלפי אתרים, אבל בבדיקה המדגמית שלי יש עד עתה 100% שמשתמשים במינוח "חדשה" ו-0% שמשתמשים בהגדרה "מתיחת פנים" או אחת מנגזרותיה).

האם עצם השימוש בניסוח the new mazda3 גרם לי או למישהו מקוראי אותם מגזינים להסיק מסקנות לגבי המכונית? לא. האם כל אותם עיתונאים בחו"ל לוקים בשטיון, בחוסר מקצוענות או סתם כושר אבחון ופענוח לקוי? לדעתך, מסתבר שכן.

בקיצור, לדעתך אתה היחיד שמבין ענין ומאזדה הצליחה לבלבל/לקנות/להטעות את כל שאר העולם. יבושם לך.

טל

פורסם
המבחן האמיתי יגיע במבחני הדרכים - אם, למשל, אי שינוי השלדה לא ישפר את ניסוי הריסוק, מרווח הפנים, התנהגות הכביש, נוחות הנסיעה וכדומה - אז כתבה טובה תביע אכזבה מכך. אם השינוי בעיצוב ותכנון הפנים, ברמות האבזור ובביצועי המנועים לא יהיה משמעותי - המכונית תקבל ציון רע.

א.. ההגדרה חדש או מודשת ביכלל לא מתיחסת לטיב המכונית

ב. אתה לא מכיר מיקרים שמתיחת פנים שיפרה רכב לא רק מבחינה חיצונית??!!

פורסם

בדרך כלל המתיחות פנים הן חיצוניות או בתא הנוסעים, אבל תמיד יש יוצא מן הכלל. אם אנחנו כבר מדברים על מאזדה, אז מאזדה למשל שינתה מס. מכלולים מכאניים בלנטיס הקודמת (ניקח כדוגמא). קיימים מס. בולמים רק לדגם הזה (ואני מדבר רק על הדגמים שהגיעו לארץ ומתחו להם פנים), שינויים מכאניים במנוע מזעריים גם כן.

בלנטיס F הקודמת שהייתה לי (שנת 98), הראש מנוע עבר שינוי מהותי במערכת השסתומים, שינוי בחשמל, שינוי במחשב הניהול, שינוי במתלים (גם כאן יש מס. דגמים לאוטו דגם) ועוד..

השינויים המכאניים הם פחות מורגשים כי הם לרוב לא קיצוניים. הרי אתה לא מצפה מיצרן שיהפוך רכב שנמכר ושייך לסגמנט מסויים, שפתאום יהיה קיצוני ועדיין יהיה צריך להשתייך לאותו הסגמנט. אחרת החיים שלנו היו צוף ודבש.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא מבין על מה המהומה.

החלק היקר ביותר בפיתוח הרכב זאת הריצפה, אין כמעט יצרן שיחליף את התיכנון של השילדה כל 6 שנים,

בטח לא עכשיו כשכל התקציבים נחתכים.

מתיחת פנים מסתכמת בהחלפה של הפנלים החיצוניים, לפעמים אפילו מסתכם בפלסטיקה בלבד.

שינוי של כל העיצוב החיצוני והפנימי לא יכול להקרא מתיחת פנים, גם אם הבסיס נשאר זהה.

הפטנט של להשתמש במכלולים מוכרים ל"רכב חדש" עתיק מאד.

אף אחד לא אמר שאלפא 75 זאת מתיחת פנים לג'ולייטה גם אם לשתי המכוניות אותם הדלתות.

• תוכן חדש...