Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Retro Mobile 2009 - תמונות ורשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רציתי לשתף אתכם בהפתעה נעימה ובלתי נשכחת שזכיתי לקבל לא מזמן.

במסגרת עבודתי, נסעתי לפריז להשתתף בתערוכה שנערכה במתחם Porte de Versailles בדרום העיר.

אם אתבטא בעדינות, ניתן לומר שמזג האוויר היה קר ומגעיל, וכנ"ל הייתה גם התנהגות האוכלוסיה המקומית.

הייתי חלק מצוות בן 5 אנשים, ולאף אחד מאיתנו לא הייתה מוטיבציה לקום בבוקר ולזחול לביתן התערוכה, על

אף העובדה שהמלון היה רק 10 דקות הליכה משם. במשך 4 ימים בלענו את הצפרדע (ניסוח מתאים, לא?)

והלכנו לעשות את מלאכתנו. בכניסה למתחם חלפנו על פני שלט שהודיע על תערוכה כלשהי עם מכוניות, אבל

לפי הציורים שהופיעו שם חשבתי שמדובר באיזה ארוע מקומי של דגמים לאספנים, ולא ייחסתי לזה יותר מדי

תשומת לב. לאחר 3 ימים, ברגע (או יותר נכון, בחצי שעה) של שעמום, החלטתי ללכת "להעיף מבט" מה

קורה בביתן השכן. ההליכה לשם לקחה כרבע שעה (דרגנוע, מסדרון, דרכנוע של ק"מ בערך, עוד דרגנוע,

עוד מסדרון והגענו...), וכבר בדרך הבנתי שמשהו פה לא מתנהל כצפוי. המוזיקה במסדרונות, האוכלוסיה

המגוונת, מאות האנשים שעושים את דרכם אל ומהתערוכה... נראה חשוד. כשהגעתי למקום, הבנתי למה.

אז מה מסתבר (במלעיל)? שזאת תערוכת אספנות רכב ע-נ-ק-י-ת שמרכזת 4 תחומים: יצרנים מקומיים

כמו פז'ו וסיטרואן, המציגים שם את מיטב התוצרת ההיסטורית שלהם; מועדונים מקומיים כמו מועדון ה-5,

המציגים שם את תוכניותיהם ופעילותם (+תצוגת תכלית מרשימה); סוחרי מכוניות אקזוטיות משופצות, אשר

נמכרות במיליוני אירו ו"שוקעתיק" קטן של חלקים וספרות טכנית לכל מה שנע על גלגלים ויוצר במהלך מאה

השנים האחרונות (ואולי אף יותר).

הבנתי שצריך לחזור לשם למחרת, וכך עשיתי. במשך שעתיים, הייתי מנותק מהעולם, שרוי בטראנס נוסטלגי

ומתבונן בכמה מהיצירות המוטוריות המופלאות ביותר, מהתקופה שלפני המצאת ה-ABS. בנוסף לכל הרכבים

העתיקים שהוצגו שם, שמחתי לראות לראשונה בחיי גם קלאסיקות מודרניות כמו רנו 5 טורבו ופז'ו 205GTI,

במצב תצוגה, חלקן מקוריות מהמסלול, עם ק"מ נמוך ואפילו למכירה!

המציאות העגומה (בכ"ז, הייתי צריך לחזור לעבודה) החזירה אותי לביתן השכן אחרי שעתיים בלבד. בנסיבות

אחרות, הייתי יכול לבלות שם יומיים בכיף. בכל מקרה, זאת הייתה אחת ההפתעות הנעימות בחיי, ובאופן חד

משמעי, חוויה בלתי נשכחת.

את התמונות מהארוע אתם יכולים לראות בקישור זה. בחרתי להימנע מפרסומן ישירות על גבי הפורום, משום

שיש הרבה מהן, וגם בגלל שכללי המקום אוסרים העלאת תכנים פורנוגרפיים. כל לוחיות הרישוי גלויות באישור

הבעלים. (כן, בטח...) :-)

במידה ותרצו, אשמח לענות על שאלות לגבי דגמים ספציפיים, עד כמה שהזכרון יאפשר לי.

!Enjoy

פורסם

התמונות יפות ותודה על ששיתפת אותנו בהן.

הייתי מספר פעמים בתערוכות הרטרומוביל. גם לי נודע עליה במקרה ולא התרשמתי מתהפרסום בחוצות פריז.

ללא כל ספק תערוכה מדהימה של רכבים עתיקים וקלאסיים ברמה גבוהה בצירוף שוק לא קטן של חלקי מכוניות עתיקות, אוטומוביליה ודגמי מכוניות.

התערוכה מתקיימת כל בחודש פברואר כל שנה.

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה רבה על הסיפור, ועל התמונות.

:mm_yeah:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

סיפור יפה, תמונות יפות מאד ועבורי היה מדהים לראות חבלול שצמוד לכלי הרכב המוצגים ואף אחד לא מושיט יד /או דוחף החבל ע"מ לגעת במוצגים (מדבר כאחד כבעל ניסיון בשמירה על תצוגת מכוניות מועדון ה"חמש" בתערוכת "אוטומוטור") - עולם אחר.

מצא משה

פורסם

ההתנהלות שם נראית בהחלט מדהימה.

הלוואי עלינו.

תמונות, יפות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תמצית יפה.

גם אני הייתי בתערוכה השנה. זו הייתה השנה השלישית ברציפות שטסתי במיוחד מניו-יורק לתערוכה.

מבחינתי זה האירוע שפותח את עונת הקלסייות.

השנה היה לי עונג מיוחד מאד:

מסתבר שכל שנה ביום שישי הראשון של התערוכה מתקיימת ארוחת ערב לבעלי מכוניות מסוג אוסקא )OSCA(. השנה נכחו 9 מבעלי המכוניות -עדיין אחוז ניכר (רק 90 מכוניות יוצרו בכל שנות פעילות החברה).

היתיישבתי בקצה השולחן ליד גברת ואדון חביבים בסוף שנות השישים לחייהם. הושטתי יד ללחיצה, האדון אמר: נעים מאד אלפיירי מזארטי?!.

במשך הארוחה היתברר לי שמר מזארטי הינו בנו של ארנסטו, אחד משלושת האחים שהקימו את המותג שעל שמם וכמובן אוסקא אחרי. היה ערב נפלא ומלא סיפורים. האיש מדהים.

לכן נאמר: RETROMOBILE OR BUST

אלעד

פורסם

אני מכיר את התערוכה הזאת כבר לא מעט זמן.

תערוכה מדהימה, ללא ספק, עם מגוון אדיר של דגמים סדרתיים ודגמי מירוצים.

ואדים, תמונות מעולות!

אלעד,

סיפור לא יאמן- באמת ישבת ליד נצר לשושלת מאזרטי המפוארת?!?

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
אני מכיר את התערוכה הזאת כבר לא מעט זמן.

תערוכה מדהימה, ללא ספק, עם מגוון אדיר של דגמים סדרתיים ודגמי מירוצים.

ואדים, תמונות מעולות!

אלעד,

סיפור לא יאמן- באמת ישבת ליד נצר לשושלת מאזרטי המפוארת?!?

יגאל.

כן.

כפי שאמרתי אלפיירי מופעה לארוחה כל שנה לבעלי OSCA. לדבריו ה OSCA הם יותר מזראטי מאותך מכוניות שיוצרו תחת השם מזראטי לאחר מלחמת העולם השניה.

אלפיירי הינו מהנדס מוסמך (בגימלאות) שמשמש כיום בתור ראש הוועדה הטכנית של ה - OSI, מועדון החמש האיטלקי (אולי קצת יותר גדול :-)).

שוחחנו רבות והיה נחמד. מקווה שב- 2010 תהיה ההיזדמנות להיפגש שוב.

אלעד

פורסם
מתקיימת ארוחת ערב לבעלי מכוניות מסוג אוסקא

אלעד

כאחד מ-90 יחידים בעולם נשמח אם תשתף אותנו בתמונה מהאוסקא שלך. תפריט ארוחת הערב פחות רלוונטי כאן. לי אישית המותג אינו מוכר כלל.

(כן, אני מכיר את ויקיפדיה אבל שם זה לא ממקור ראשון :-) )

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...