Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדאי מאוד להפשיט את כל האוטו, הניקוי חול יכול לפגוע בצמות חשמל בקלות.

גם העבודה על האוטו תהיה יותר קלה בסופו של דבר.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטרף- אין שום טעם לעשות ניקוי חול מבלי להוציא את החלקים כמו חשמל, צינורות ברקס וכ"ד- הם ייפגעו ויהיו לא שמישים בכל מיקרה, וגם יפריעו לחול להגיע למקומות שמתחתיהם! אבל אני באופן אישי הייתי בכל מיקרה נזהר מאד עם ניקוי חול, מכוון שעלול לפגוע בצורה של האוטו, ובחלק מהמקומות אף לעשות חורים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

קודם כל תודה לכולם.

gluk - האם יש אלטרנטיבה לחול או אולי פיתרון יצירתי אחר?

לפי מה שאני הבנתי, יש חומרים אחרים עדינים יותר מהחול עצמו שמקטינים משמעותית את

הסיכון בשימוש בניקוי שכזה.

חשוב לציין שסה"כ הרכב לא רקוב או משהו כזה ומלבד התיקונים שכבר בוצעו בריצפה

לא ניראה (טפו טפו טפו) ליקויים משמעותיים. הרצון לעשות ניקוי חול נובע מכך שיש דיי הרבה

נקודות חלודה שטחיות, שבמידה ואפנה לצבע הרכב יראה כמו כלב דלמטי עם הבדלי הצבע.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם
לאחר יותר מחודש שלא יכלתי לגעת באסקורט בגלל הפסיכומטרי (תודה לאל שנגמר),

ניגשתי היום למלאכה, פירוק הפנסים הקדמיים, הגריל הקדמי והכנת תוכניות לעתיד:

לאחר לבטים רבים, החלטתנו (אני ואבי) לעשות ניקוי חול ולאחר מכן פחחות וצבע.

עבודת הצבע שעברה אצל הבעלים הקודמים גרועה מאוד והחלטתי שאם כבר אני עושה את זה,

נעשה את זה עד הסוף.

קצת תמונות:

נראה מבטיח , העבודה היסודית גם אם תארך זמן רב יותר ,

התוצאות הטובות יתנו לך נחת , תענוג ,

סיפוק ושקט להרבה זמן .

המשך כך :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפני כמה זמן רכשתי מחו"ל פס ניקל למרזבי הרכב.

בטעות נשלח אליי המוצר עבור הדגם כמו שלך .

לכן, לי הוא לא מתאים.

אם אתה מעוניין לקנות אותו ממני צור עימי קשר.

ירון מאיר

050-6533379

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
קודם כל תודה לכולם.

gluk - האם יש אלטרנטיבה לחול או אולי פיתרון יצירתי אחר?

לפי מה שאני הבנתי, יש חומרים אחרים עדינים יותר מהחול עצמו שמקטינים משמעותית את

הסיכון בשימוש בניקוי שכזה.

חשוב לציין שסה"כ הרכב לא רקוב או משהו כזה ומלבד התיקונים שכבר בוצעו בריצפה

לא ניראה (טפו טפו טפו) ליקויים משמעותיים. הרצון לעשות ניקוי חול נובע מכך שיש דיי הרבה

נקודות חלודה שטחיות, שבמידה ואפנה לצבע הרכב יראה כמו כלב דלמטי עם הבדלי הצבע.

חול, ובמיוחד החול שבשימוש בארץ, הוא אגרסיבי לפח. בחו"ל השתמשנו בתערובות של קליפות אגוזים, שעם וכדומה. עושה את העבודה בלי לחורר את האוטו. לא יודע אם יש בארץ אבל גם אם לא, תזמין מחו"ל ותעשה ניסיון רק כדי לראות את ההבדלים.

ותעדכן כבר!! :-)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אוקי, אז עוד עדכון קל:

כפי שעידכנתי כמה הודעות קודם, אני ואבי הגענו למסקנה שאנחנו הולכים לעשות את זה כמו שצריך

והוחלט לבצע ניקוי חול ופחחות וצבע בעצמנו.

אז בהשארת פרוייקט השיפוץ של אסף וה-VW BUS שלו, עשיתי קניות מ"ברק" בסלמה ובשבוע הקרוב כניראה אבקר

ב"בדק בית" ברשל"צ להשלמת הציוד שחסר. זה הזמן להגיע תודה לאסף על העזרה הטלפונית והתמיכה.

במסגרת התודות אני חייב תודה ענקית לאבא שלי, שהשיג לי מחברים מהתעשייה: מכונת ניקוי חול, קומפרסור ענקי שמתאים ללחץ וקנה לי פיסטולט לצבע.

אתמול התחלנו לבצע את הניקוי ופשוט קשה לתאר במילים. מה שעשיתי במשך שעה עם דיסק, הניקוי עשה ב-2 דקות ברמה שלא הייתי מצליח להגיע אלייה בחיים. לאחר עבודה של 10 ד' הקומפרסור העצום החל לאבד לחץ ולאחר ניסיונות תיקון החלטנו לסגור את היום ולהמשיך לאחר שאבא שלי יתקן את בריחת האוויר.

בנוסף, רכשתי מבועז שמשפץ/שיפץ את האסקורט שלו, סט חישוקי סגסוגת של (כניראה) ברנדה RS במידה 13" שכמובן יעברו ניקוי וצביעה. החישוקים קלים להפליא, הייתי מעריך כ-6-9 ק"ג לחישוק Made i Britain.

אצטרך למצוא פיתרון לבעיה שצצה עם הגלגלים, הברגים קצרים מדיי כפי שתוכלו לראות בתמונה, פיתרונות והצעות יתקבלו בשמחה.

IMG_0703.JPG

IMG_0704.JPG

IMG_0708.JPG

IMG_0709.JPG

IMG_0717.JPG

IMG_0713.JPG

• אחראי פורום
פורסם

כל הכבוד! הבחירה בסטיישן מעניינת, יש לה לוק מגניב.

ובקשר לג'אנטים -

בעניין הניקוי, אני לא יודע אם אתה מתכוון לנקות גם אותם בחול, אבל אם כן - שים לב שיכול להיות שהחול

שניקית איתו את הפח, עלול להיות גס מדי עבור הסגסוגת ולפגוע בג'אנט.

מצד שני, את הג'אנטים שלי ניקיתי באבקת סודה בהתזה וזה היה "קצת" מאתגר, פשוט כי היא היתה רכה מדי

(היו מס' שכבות צבע עקשניות שירדו לבסוף בעזרת מסיר צבע מהגיהנום, ראה בחתימה).

לגבי הברגים, נתקלתי באותה בעיה. מצאתי בסוף ברגים ארוכים אצל מ.י.ח בראשל"צ, עם ציפוי ניקל 8)

בהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נראה ממש טוב, אפשר לקבל תמונה של הקומפרסור והמכשיר ניקוי חול ?

לגבי הגנטים לדעתי עשית בחירה טובה, הם מתאימים בעיצוב לשנתון של האוטו שלך,

ולגבי הברגים אלו הבעיות שלך ??? ניתן למצוא אצל מאירמן בפ"ת או להזמין מאיביי, זה עולה באמת גרושים, מוציאים אותם מהדרם ע"י דפיקה על הבורג כאשר מורכב עליו אום כדי לא להרוס את ההברגה.

בהצלחה בהמשך.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז עבר כמעט חצי שנה מהעדכון האחרון.

לאחר הבנה עמוקה שלא אצליח לבד להגיע לרמת פחחות וצבע נורמלית, וגירוי מתמיד מהתמונות של הפרוייקטים האחרים בפורום (ניר, דורון, בועז וקינן) הרמתי טלפון לניר בן-ארי ממוסך דרך השטח,

והבנתי שזה המקום לאסקורט שלי. אחרי שיפוץ של 4 אסקורט במוסך הגיע הזמן לסטיישן אחת - או כמו שאני קורא לה ספורט וואגן.

היום בשעות הבוקר הגעתי למסגריה של אבי, שם הרכב עמד, הורדתי את המנוע מהרכב, חיברתי את הגלגלים בדיוק לפני

שניר הגיע עם אורח מוכר, אהוד לביא (מסצינת הראלי למי שלא מכיר) שבא לעזור להעמיס את האסקורט לעגלה והופ אחרי חצי שעה, האסקורט בדרכה למוסך.

תמונות בשבוע הבא.

(ניר תרגיש בנוח לצלם ולהעלות תמונות במידה והמצלמה יוצאת לאיזור החנייה :wink:)

• תוכן חדש...