Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחר בירורים רבים,מסתבר שרכב סופר מיני לא יתאים לי בגלל הגובה, ולכן פחות או יותר התמקדתי ב 3 רכבים,לאחר שגולף ירדה מהפרק בגלל עלות האחזקה הגבוהה וצריכת הדלק היחסית גבוהה,

אני מחפש מהרכב שיראה לא רע,שהביצועים יהיו סבירים,אמין,ושלא ישתה יותר מידי דלק ושיהיה אוטומטי (בעדיפות) התקציב שעומד לרשותי הוא 40,000 שח,

ההתלבטות היא בין:

1.הונדה סיויק 1.6 שנת 2000

2.ניסן אלמרה פרפקט 1.8 שנת 2001

3.פולסוואגן בורה 2.0 שנת 2002

יש לי מידע רק לגבי ההונדה,לגבי השאר אין לי ממש נתונים אך לפי מה שהצלחתי להבין מהפורום הם איכשהו יכולים להתאים לי,

אשמח לקבל פרטים על הניסן והבורה והמלצות לגבי רכב מומלץ מהרשימה או מחוצה לו,

תודה לעוזרים!!!

Guest ספורטמוטורי
פורסם

היה לי נסיון עם סיוויק 1.6 אוטומטית 1998 שזה אותו דגם של 2000, ועם בורה 2.0 2002 קומפורטליין אוטומטיות שהיום לאח שלי יש אחת,בקשר לניסן אין לי שמץ של מושג איך האוטו הזה.

בין הבורה והסיוויק הייתי הולך על הבורה חד משמעי.

זה כמעט אותה צריכת דלק זה רק אם אתה לא לוחץ לבורה,ברגע שתלחץ אתה תראה מה זה 2.0 ליטר אוכלים דלק,בנסיעה נורמלית האוטו חסכוני מאוד מכיוון שיש לו המון מומנט ולא מתאמץ בכלל,אני לא זוכר כמה בדיוק היה הביטוח,אבל אני זוכר שזה היה כמעט אותו דבר למרות שהבורה היתה יותר חדשה ועם מנוע 2.0,בקשר לאיכות חומרים ואיכות נסיעה הבורה עדיפה בהרבה וממש אין מה להשוות,תלך בעצמך ותבדוק,בקשר למנוע,שני המנועים מצויינים,מנוע הסיוויק 1.6 חזק מאוד,מנוע ה2.0 של הבורה יש לו יתרון של מומנט וממש מורגש,ז"ת לחיצה קטנה מעיפה את האוטו ומהר למרות שבסיוויק צריך ללחוץ הרבה כדי שתזוז כמו שצריך.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה,ועוד כמה שאלות,

איך הבורה מבחינת אחזקה?אמינות? טיפולים? כמה כ"ס יש לה?

האם עדיף יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק ובכוח בין הדגם של ה 2.0 ל 1.6?

ואם יש למישהו מושג לגבי הניסן אשמח לשמוע!

תודה!

פורסם

אני די בספק שיש הבדל מהותי בעלות אחזקה של בורה ושל גולף. אם ירדת מגולף עקב עלויות האחזקה, לא נראה לי שהבורה היא אופציה..

"בירורים לגבי סופר מיני"- האם נסעתי בסופר מיני שונות והרגשת לא בנוח או ששאלת אנשים במימדים דומים?

הרגשה ותפיסת מרחב הם מאוד סובייקטיביות.

אם לא נסעתי בעצמך- עשה זאת. אחרי זה תחליט האם זה נוח או לא (בעיקר אם לעלויות האחזקה יש משקל גדול בהחלטה).

פורסם

תודה על התגובה,

כמובן שנסעתי על "סופר מיני" כגון רנו קליו B,סיאט איביזה ופולו, מכיוון שאני גבוה לא נוח לי לשבת במרחב של "סופר מיני",

לגבי ההבדל בין גולף לבורה,הבנתי שאכן הביטוחים דיי זהים לעומת זאת צריכת הדלק של הבורה טובה יותר (לפי המידע שיש לי),

לגבי טיפולים אין לי ממש מידע ולכן גם ביקשתי,

תודה!

פורסם

תריץ חיפוש על אלמרה באופציית החיפוש ותגלה עשרות תגובות המתייחסות אליה, 99% מהללות את אמינותה ואכן מדובר באחת המכוניות הפרטיות האמינות ביותר אם לא האמינה שמבין כולם (וכן,יש לי ניסיון אישי).

האלמרה מרווחת למדי ועלות אחזקתה זולה יחסית (ביטוח זול יחסית,מרווח טיפולים והיעדר רצועת תזמון מגומי),צריכת הדלק דומה למתחרותיה .

החסרון העיקרי,נוחות נסיעה בכביש משובש (אבל מדובר ביפנית...)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הבורה צורכת דלק בדיוק כמו הגולף, למרות שהמנוע שלה מתקדם יותר ועלות האחזקה שלה זהה.

האלמרה מכונית מסובכת שאני אישית לא אוהב.

את הסיוויק אני אוהב מאד, רכב שלדעתי נוח מאד, מעט קשיח אבל "יושב טוב".

בכלליות אני ממליץ לך על גיר ידני, גם בגלל אחזקה קלה וזולה, צריכת דלק טובה יותר וגם העדפה אישית שלי :)

תתחדש ובהצלחה!

פורסם

לבורה ולגולף מכניקה זהה לחלוטין. כך גם ובנובע צריכת הדלק והוצאות האחזקה. היתרון הגדול של הבורה נובע ממחיר הקניה שלה שהוא זול משמעותית מזה של גולף מקבילה. אין להערכתי הבדל בין הוצאות האחזקה של הבורה\גולף ובין האלטרנטיבות האחרות שהעלית. בשל ממדיך כדאי מאוד שתעשה נסיעה בכל אחת המכוניות אותן אתה שוקל, שכן בסופו של דבר ההתאמה הספציפית של האוטו אליך היא שכנראה תקבע.

פורסם

לבורה מרווח סרנים קטן. עם אתה גבוהה תשכח ממישהוא שישב מאחוריך. סלון די צפוף. מבחינת הרגשת נסיעה אין מה להשוות לסיויק שבדור הקודם הייתה מאוד פושרת ולא נוחה ובטח שלא לאלמרה שנראת פשוט זול מביפנים ונוסעת ככה.

מבחינת אחזקה אלמרה עדיפה על שתיהן. היא באמת מאוד אמינה וזולה לאחזקה וגם חסכונית מבורה 2.0 אבל לא מסיויק.

סיויק תעלה לך כמו בורה בביטוחים וטיפולים אבל תהיה חסכונית בדלק.

בקיצור. לא איכפת לך להוציאה 2-3K נוספים בשנה על אוטו - תקנה בורה. אם מה שחשוב לך לקנות רכב בראש שקט ולהוציא כמה שפחות על אחזקה - אלמרה. אם חשוב לך לקנות ולשמור על ערך - סיויק.

אני אישית מעדיף בורה, אבל שיקולים הם שונים והם שלך.

• תוכן חדש...