Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשמוע את דעתכם על החלטת מופז לחייב כל רכב בבקרת יציבות.

נכון הוא כי המערכת מסייעת למניעת איבוד השליטה, אך המערכת לכשעצמה- אינה ערובה ליציבות המכונית.

אולי עדיף מבחן יציבות אחר, מעשי, ללא תלות במערכות המותקנות ברכב, על פיו יאושר יבוא הרכב?

dirty old man

need love too

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכבים שמגיעים לארץ בדרך כלל עברו כבר המון מבחנים.

רכב ששמים לו בקרת יציבות הוא רכב שבבסיסו הוא מספיק יציב.

אני בספק אם יהיו מכוניות עם בקרת יציבות שלא עברו המון מבחנים לפני כן.

לדעתי זו יוזמה מבורכת לשים בקרת יציבות בכל רכב.

פורסם

בלי קשר ליציבות הטבעית של השלדה (מה שפעם כמה יצרנים היו מכיילים יפה מאוד בלי אלקטרוניקה), בקרת היציבות היא חיונית ועוזרת בכל רכב. אני אישית לא נגד זה כל עוד היא ניתנת לניתוק

CoupéF7R

פורסם

עם הנהגים של היום עדיף שיהיה בכל רכב.

כמו שאבי אמר. גם אני בעד מערכת שניתנת לניתוק. (בכל מצב!)

קו---------------------------------------

פורסם

בגדול מערכת בקרת יציבות זה מעולה , אני בעד .

אבל רק עם כפתור קטן שניתן לנתק אותה אם רוצים להישתולל קצת ...

פורסם

אני ממש בעד, אבל זה לא מספיק, חייבים לחנך שהבקרה לא תצליח להציל בכל מצב, כדי שלא יבואו החכמים ויחשבו שיש להם תמיכה בכל שטות, חייבים גם להסביר שאם עשית משהו והמערכת נכנסת לפעולה זה לא טוב, שלא יתרגלו אליה (אני לא מדברת על מצבי קיצון)

חבל שאין גם מערכת בקרת נהג, שאם הנהג אידיוט מידי היא פשוט מבטלת אותו :twisted:

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
נכון הוא כי המערכת מסייעת למניעת איבוד השליטה, אך המערכת לכשעצמה- אינה ערובה ליציבות המכונית.

אני לא מכיר את המונח "יציבות". אני מכיר אחיזה ו-משיכה ורגישות להעברת משקל וכו'.

עם זאת, מניסיוני עם מערכות כאלו עוד כשהיו מסרסות כוח ברוטליות בלבד ועד למגאן ספורט החדשה, מדובר בקסם.

קסם.

בריחת זנב כתוצאה מהעברת משקל - לא ייקרה.

תת היגוי כתוצאה מהאצה מופרזת - תשכח מזה.

שתי טעויות הנהיגה הכי נפוצות, נמחקו מהלקסיקון.

איך זה יכול להיות רע, בטיחותית?

תוסיף לזה שמהערכות המודרניות מתערבות כל בזמן בצורה עדינה על מנת לשמור את הרכב בגבולות האחיזה ותקבל מכוניות שהן נשלטות ברמה שאף נהג לא יכול להגיע אליה, לא חשוב כמה מוכשר הוא (לא סתם הוציאו את המערכות הנ"ל מפורמולה אחת).

תוסיף בלימה כמעט אידיאלית כל פעם שאתה לוחץ על הברקס ויש לה ניצחון בטיחותי מוחץ.

האם זה מחליף את מיומנות הנהג?

במידה רבה מאוד - כן!

עדיין נהג צריך לדעת לפעול נכון בבלימת חירום, לבלום חזק, להסתכל למקום הנכון ולתמרן לשם, אבל את כל השאר יעשה האוטו.

כתבתי את זה בעבר ואני כותב שוב, העתיד של הבטיחות נמצא בהוצאת מקסימום שליטה מהידיים של הנהג. עם כל הכבוד להכשרת נהגים, המערכות האלקטרוניות עושות זאת היום יותר טוב, בעקביות של מכונה ובלי תלות בגורם האנושי.

כחובב נהיגה - אם אין כפתור ניתוק זה הורס את כל הכיף, אבל זה סיפור אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מערכות בקרת אחיזה מצילות חיים.

כמו שהיום אין ויכוח כי נכון וקריטי לדרוש ABS בכל רכב, כך בעוד כמה שנים לא יהיה ספק כי בקרת אחיזה בכל רכב היא קריטית. לכן אני בעד לחייב את המערכות. הצרכנים עצמם לא דורשים את זה באולם התצוגה, הצרכנים מעדיפים מסך דיוידי או סאנרוף, באותו מחיר.

כפתור ניתוק? כן, חייבים, אבל לאו דווקא בשביל לגרזן את האוטו, אלא דווקא למצבים בעייתיים כמו נסיעה על שביל חולי, או שולי דרך בוציים וכן הלאה. שימו לב שכפתור הניתוק לא באמת מנתק את המערכת, אלא מכניס אותה למוד עבודה שונה.

אבל צריך להיזהר. נסעתי עם נהג די מנוסה, באוטו עם בקרת אחיזה, וראיתי שהוא קצת מגזים. ברגע מסויים אמרתי לו - שים לב, אתה עומד להחליק, ואכן - חצי שניה אחרי זה, סחיפה על ארבעה גלגלים. הוא חשב שהמערכת תציל אותו מכל טעות - והיא לא. גם המערכות המשוכללות ביותר לא יודעות להילחם בחוקי הפיזיקה. ואת זה נהגים חייבים להפנים.

אסף.

פורסם

כדי לחזק את דברי FALOU (מותר לקרוא לך בשם האמיתי, או שאני עדיין צריך ללחוץ CAPS LOCK בכל פעם?), שאלה ליואל:

נסעת פעם במכונית עם ESP? ניסית לעשות שטויות כאשר המערכת פועלת?

פורסם
גם המערכות המשוכללות ביותר לא יודעות להילחם בחוקי הפיזיקה. ואת זה נהגים חייבים להפנים.

בו נהיה מדוייקים. מערכות בקרת האחיזה והמשיכה לא יודעות להוסיף אחיזה. הן יודעות לנצל את האחיזה האפשרית עד תום. אם נכנסת מעבר למגבלות האחיזה של הצמיגים לסיבוב ולא תלחץ ברקס, האוטו יעוף. אבל אם תלחץ ברקס, המערכת תוריד מהירות ותחזיר אותך לגבולות האחיזה באופן אופטימלי.

דרך אגב, זה שהחבר שלך קיבל סחיפה מאוזנת ולא ספין זה גם לא מעט.

וצריך לזכור, רב הנהגים לא נוהגים על המגבלות, גם אלו שחושבים שכן...

כדי לחזק את דברי FALOU (מותר לקרוא לך בשם האמיתי, או שאני עדיין צריך ללחוץ CAPS LOCK בכל פעם?)

אין בעיה...

כדי לשמור על חשאיות, אתה יכול לקרוא לי בכינוי שלי במוסד, "סנדרה".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נסעת פעם במכונית עם ESP? ניסית לעשות שטויות כאשר המערכת פועלת?

שמר, אני לא עושה שטויות. אבל תגיד, עם בקרת יציבות אפשר לעשות את מה שהברנדה עושה בשלג...? כי אם לא, אז זו חרא של מערכת...

--

מערכת בקרת יציבות לא משנה את חוקי הפיזיקה, אך היא משנה את השליטה ברכב ובכך מעלה את מגבלות הרכב.

אבל-

מערכת בקרת היציבות אינה העיקר, היא רק הדרך להגיע אל המטרה- מכונית יציבה (יש מושג כזה, אני בטוח, וגם אם לא- אין טעם לקטנוניות).

האם אין די במכונית יציבה על פי מבחן שליטה, ללא תלות בשאלה "איך היא עושה את זה"?

dirty old man

need love too

פורסם

אין מערכת שמסוגלת להתגבר על חוקי הפיזיקה.

יש מערכת שמסוגלת לפקח עליך, הנהג - כדי שלא תעבור את מגבלות המכונית (אם תרצה, כמו מורה לנהיגה וירטואלי, שיושב לך על הדוושות).

ה-ESP היא מערכת שיושבת על מאפייני האוטו ה"טבעיים" הנובעים מכיול המתלים, המבנה שלהם, הצמיגים וכו' בתור ADD-ON, ואינה מהווה תחליף לבנייה נכונה ו/או נהיגה נכונה.

פורסם

שמר

הנהג הוירטואלי הוא לא על הדוושות- הוא על כל גלגל.

המערכת אמנם בנויה על מאפייני הרכב- אבל היא מנצלת אותם בצורה שונה.

בפועל, לא רק שהמערכת מכהה את תחושות הנהיגה ומהווה תחליף לנהיגה נכונה, לעיתים היא אף תחליף להשקעה בתכנון הרכב.

ושוב- השאלה היא האם יש עדיפות לרכב עם מערכת כזאת על פי רכב בלי מערכת כזאת, בהנחה שמגבלות האחיזה שלהם זהים?

dirty old man

need love too

פורסם

יש ניסוי מדהים (נדמה לי ב FIFTH GEAR) שהם יוצרים רמפה מברזל בזוית לא תלולה אבל ארוכה יחסית שופכים עליה מים ומקפיאים.

הם ניגשים אליה עם הרכב בכל מיני מהירויות ותמיד איפושהוא באמצע הרמפה הרכב נעצר, מפרפר ומתגלץ לאחור.

אחכ הם ניגשים לרמפה, מפעילים את מערכת בקרת המשיכה ועולים את הרמפה עד סופה באלגנטיות במהירות 5 קמ"ש.

סירטון מדהים רק חבל שלא מצאתי אותו ביו-טיוב.

לא לזה התכוונתי אבל זה גם מצוין להתרשמות.

והסירטון הזה כבר מראה תוצאות ממש דרמטיות על הכביש.

! לא פחות ממדהים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...