Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה +- הכיוון, יש להם לוח דומה גם ל core2due של אינטל - מה לגבי הכרטיס קול, האם הוא יספק את הצרכים שלנו בcar pc

חיתוכים, time allignment וכאלו.. לכל ה 10 יציאות ?

תודה

...CASKA for life

פורסם

אם תיקח לוח בסגנון הזה ותזרוק עליו E7200 אז כן

אבל תתכנון להמון חום שצריך לפזר,

אל תשכח שמעבדים סטייל VIA או ATOM פולטים מעט חום - קח מעבד רגיל סטייל C2D ודחוף אותו למארז צימוק ותתכונן למנגל

פורסם

הכרטיס קול. מה איתו ? טוב/לא טוב לאפליקציה המבוקשת ? (אני כרגע עוד לא סיימתי את השלב הזה ואני צריך קצת מידע לגבי הכרטיס מאותם אלו שמיהרו לשלול את ה WAVETERMINAL )

תודה.

אגב, ללוחות האם שלעיל אין חיבור FIREWIRE כך שהם לא בשבילי אם אני מתכוון להשתמש בכרטיס קול חיצוני מהסוג הזה. ולא - כרטיס מבוסס USB זה קצת בעייתי כי ב USB עוברים רק 5V לעומת 12V בחיבור firewire וזה מהווה בעיה בכרטיסי קול חיצוניים מרובי כניסות/יציאות.

...CASKA for life

פורסם

לא מיהרתי לשלול את ה-ESI, פשוט ה-1010LT שהזכרת טוב ממנו.

לגבי ה-FW410 - לא מכיר אישית, אבל אני עובד כיום עם כרטיס ה-solo של אותה חברה ואני מאד מרוצה.

כל עניין החיתוכים/TC וכו' לא קשור כבר לכרטיס, ברגע שאתה עובד עם כרטיסים כאלה.

שלא כמו בכרטיסים שעובדים עם KX, כאן אתה תצטרך להשתמש ב VST effects, בתוך מארח (כמו זה) שירוץ ברקע כל הזמן.

למעשה אתה צריך למצוא VST-ים של האפקטים שאותם תיישם בשרשרת הסאונד שלך - קרוס, EQ, TC וכו'.

לאחר מכן אתה 'בונה' rack ממש כמו עם ציוד אמיתי ('ברזלים' בלשון המוזיקאים) בתוך המארח.

עכשיו - למה אנשים מזכירים את DIRECTWIRE של ESI?

אתה צריך אפשרות חיווט וירטואלית בין יציאות וכניסות תוכנה.

ראה התמונה המוצרפת (רק להתעלם מהחיווטים שכבר מצויים בה).

למשל - אם אתה מנגן עם winamp, אתה קובע לו להוציא סאונד ליציאות 1,2 של כרטיס הקול בפרוטוקול של ווינדוס (MME בתמונה, מופיע כ-WDM בהגדרות של הנגן).

אתה מחווט ב-DIRECTWIRE את יציאות MME 1,2 לכניסות 1,2 של Asio (פרוטוקול אחר לעבודה מול כרטיס הקול בקצרה).

במארח ה-VST אתה מגדיר עבודה ב-Asio וקבלת אות מכניסות 1,2.

בהמשך כמובן יש עניין של מספר שרשראות אות (אחרי פיצול של קרוס למשל) וניתוב ליציאות, אבל לא נכנס לזה כרגע.

בצורה זאת האות מגיע מהנגן אל המארח, עובר עיבוד ע"י האפקטים שקבעת ואז נשלח ליציאות.

לכן כתבתי גם קודם שאיני יודע אם ל-1010LT יש יכולת כזאת (למרות שאני משער שכן).

יכול להיות שניתן גם להישתמש בתוכנה צד ג' לחיווט וירטואלי שכזה.

בכל מקרה אם יבוא יום ואני אעבור ל-CarPC ברור לי שאני אשתמש בשיטת עבודה כזו (VST Effects).

לא מתאים לך ה-EQ? - יש לך אינספור חינמיים מצויינים (ובתשלום גם הרבה מעולים) בפורמט VST, כנ"ל כל אפקט אחר.

אני רואה בזה גמישות מירבית בעבודה. מה גם שאתה לא מוגבל ע"י כח העיבוד של כרטיס הקול, אלה של המעבד (ובימינו כל מחשב ממוצע ומטה 'סוחב' ערמות VST בלי שום בעיה).

למי שסתם מתעניין יש חברה ישראלית שעוסקת בתחום ונחשבת לאחת המובילות בעולם - Waves

הבאתי כאן רק טעימה מהעולם הזה, ואני מקווה שלא יצא לי מבלבל מדי.

בכל מקרה יש פורומים למכביר שעוסקים בנושאים אלה, בעיקר כאלה שפונים למוזיקאים.

מכיוון שכתבת בעצמך על DIRECTWIRE - כדאי לך לבדוק באותם פורומים שהזכרת כיצד הם עובדים עם כרטיסים כאלה.

אני מכיר את כל הנושא רק מכיוון האולפן הביתי, כך שאני בטוח שלאנשים שבנו CarPC עם כרטיסים כאלה יהיה כיוון יותר מדוייק בשבילך.

צביקי

עריכה:

עוד נקודה לגבי כרטיסי FW.

ישנם כרטיסי קול שעובדים בצורה יציבה רק עם בקרי FW מבית Texas Instruments. רוב לוחות האם מגיעים עם בקרים של VIA או חברות אחרות ויכולה להיות בעיה בעבודה איתם. אני רכשתי בקר עם הכרטיס, למרות שיש לי אחד מובנה בלוח-האם.

מבחינה זו אולי עדיף בכל זאת פיתרון של כרטיס פנימי, דוגמת 1010LT.

צריך לזכור שכרטיסי ה-FW מגיעים גם עם כל מיני כפתורים סיבוביים ושאר לחצנים ליד הכניסות/יציאות וכל זה בתוך קופסה די רצינית, כך שמבחינת חיסכון במקום וקלות התקנה כרטיס פנימי מנצח.

כמו כן יכולה להיות בעיה נוספת של רעשים ו- ground loops בשימוש בכרטיס חיצוני (יכולה להיות, יכולה גם לא להיות).

direct-wire.png

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אין לי בתא המטען ברכב מקום להרכיב את המחשב ואת כל הנילווים שלו (GPS, WIRELESS וכו') ואני מנסה שלהימנע מחיווט RCA ברכב בכדי להימנע מאותם רעשים אז חשבתי בכיוון של FIREWIRE כדי להגיע עם הסיגנל הדיגיטלי עד 20 ס"מ מהמגברים.

אמרו לי בפורומים אחרים שמכיוון ומדובר במארז ITX קטנים מאוד אז כדאי לחשוב על פיתרון של כרטיס קול מרוחק מהסביבה הרועשת ומלאת הסיגנלים של המחשב..

ה 410 מגיע עם DIRECWIRE כחלק מה BUNDLE שלו.

...CASKA for life

פורסם

האמת שיש הגיון בעניין הרעשים, לא חשבתי על זה.

בכל מקרה הייתי ממליץ על עבודה עם בקר של TI.

DirectWire לא יכול להגיע עם ה-FW410 מכיוון שהוא חלק מהדרייבר של ESI.

מה שכן - מוזכר בנתונים של הכרטיס software-controlled mixing and routing, כך שיתכן שיש לכרטיס פתרון דומה.

אני אציץ אח"כ במדריך למשתמש ואבדוק את העניין.

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

קודם כל, המון תודה על הנכונות לעזור.

שנית, צודק מדובר בתוכנה של MAUDIO - פשוט קראתי מהר ולא שמתי לב שמדובר בגירסה משלהם ש"דומה" ל DIRECTWIRE.

...CASKA for life

• תוכן חדש...