Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעם נצלן - תמיד נצלן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעברי, עבדתי במשך שנתיים וחצי בחברת "תקשוב" בנתניה. התחלתי בתור נציג פשוט, עם הזמן טיפסתי בסולם הדרגות למדריך ובסופו של דבר התמניתי למנהל משמרת.

במהלך השנתיים למדתי שהחברה הזאת מקמצת מאוד במתן תנאים והטבות לעובדיה: לא נפתחה עבורי קופה פנסיונית כלשהי (מדובר על התקופה שעדיין לא היתה חובה חוקית) והשכר היה עלוב. אבל מה לעשות - כסטודנט שחייב עבודה במשמרות, לא ממש היתה לי ברירה אחרת.

פעם בשנה החברה נוהגת לארגן נשף ראוותני, ומעבר לכך - נאדה. בחגים מקבלים מתנות מעליבות, והמושג משכורת 13 כלל לא קיים בלקסיקון. אבל מה - תמיד החברה דאגה לשדר שתקשוב היא משפחה. אשרי המאמין. חשוב לי לציין כי למרות הכל, תמיד שאפתי להצטיין בעבודתי, וזאת משום שלפי ה"אני מאמין" שלי, אני תמיד צריך להיות טוב במלאכתי - או שלא אעסוק במלאכה זו כלל, וכראיה לכך, נראה שלא הייתי מקודם אם לא הייתי עובד טוב.

היום אני פותח עיתון ידיעות אחרונות, ונתקל בכתבה הבאה.

כמות הבולשיט שאמר מנכ"ל החברה ובעליה, שי פרץ, פשוט עוררה בי את חמתי. מילא זה שהוא מנצל עובדים באופן הכי עלוב שאפשר, אבל עכשיו יש לו גם טענות למדינה? גועל נפש.

בחרתי לתת מספר ציטוטים נבחרים מהכתבה ולהתייחס אליהם.

"המשמעות היא כי איאלץ במהלך שנת 2009 לסגור את החברה בצפון, לפטר את העובדים ולעבור לעבוד בין גדרה לחדרה", אומר המנכ"ל שי פרץ. "הרי יקר יותר להעסיק בפריפריה, ואילו הממשלה הייתה באמת רוצה לעודד תעסוקה כאן, היא הייתה נרתמת איתנו למהלך. איני יכול לעשות זאת לבד. פיטורים של 3,500 מפרנסי משפחות בימים אלה זה דבר שלא יעלה על הדעת. ועוד בפריפריה. מישהו נפל על הראש?"

כן, בהחלט מישהו נפל על הראש. אני גם יודע לשים את האצבע על אותו אדם: מדובר באותו אחד שהסכים לתת מימון מהמדינה למפעל נצלני כתקשוב.

יותר יקר להעסיק בפריפריה? שלא יבלבל לי את הביצים. זה לא שהוא נאלץ לשנע בכל יום ציוד למרחקים גדולים עקב כך שמרבית עסקי החברה נמצאים בפריפריה. עסקי הליבה של החברה הם נייחים, וככאלה, אין חשיבות כלשהי להמצאותם בשטח שאינו בין חדרה לגדרה. על אילו עלויות נוספות הוא מדבר בדיוק?

באוצר אמרו עוד כי הסבסוד שקיבלה תקשוב איפשר לה להוסיף כ-1,000 שקלים לשכר העובד מדי חודש, לאורך 5 שנים. מטרת המענק הייתה לאפשר לעסק להתייצב ולהניב רווחים.

כאדם שעבד בחברה הזאת, ואין לי בעיה להוכיח את דבריי באמצעות תלושי המשכורת שלי, לא היה ולא נברא. השכר שלי כלל מרכיבים שעבדתי קשה תמורתם. לצערי, למרות שמאוד הייתי שמח אם זה היה מתרחש, לא זכיתי באור מן ההפקר.

במחשבה שניה, אולי זה מסביר כיצד מר פרץ מצליח להחליף כל שני וחמישי בין אאודי A6, פולקסווגן טוארג ופורד אקספלורר.

תמוה שמעסיק בעל שלושה סניפים כה גדולים בוחר להפעיל לחצים ולאיים בפיטורים של 3,500 עובדים במקום לצמצם ברווחיו האישיים. זו חברה רווחית, ותמוה שהמעסיק בוחר ישר לאיים בפיטורים ולא לבחון תחילה את צמצום רווחיו ואת הקטנת הוצאותיו בתחומים אחרים .

בעיני פקידי האוצר אכן מדובר בנקודה תמוהה, ובצדק. רק מי שמכיר את התנהלות החברה הזאת מפנים יכול להבין שאין כאן דבר תמוה. נהפוך הוא: אם מר פרץ היה נוהג בגישה אחראית ושקולה, היה הדבר תמוה ביותר. ככלות הכל, כבר הבנתם שהדבר היחיד שמעניין את בעל החברה זה מצב היתרה בחשבון בסוף החודש - ותו לא. והעובדים? הם סתם מכונות.

לסיכום: כיום אני מועסק מזה כשנה וארבעה חודשים אצל מעסיק מכובד, השומר על זכויותיי כעובד, הדואג לתנאים הסוציאליים שלי וגם מתגמל כיאות בחגים ובאירועים מיוחדים. לשם ההשוואה: כשבדו"חות הלפני אחרונים הוצגו תוצאות עיסקיות טובות ורווחיות נאה, המעסיק שלי תגמל את כל העובדים על כך, ואני מדבר על ארגון המונה אלפי עובדים. לעומת זאת, בשנים בהן עבדתי בתקשוב, המשבר הכלכלי אותו אנו חווים כיום היה נראה כמו סוג של בדיחה גרועה במיוחד, ובהחלט ניתן לומר שהמחזור העסקי של החברה לא סבל מיתרת חובה. מיותר לציין שאפילו שביב קטן מכך כלל לא חלחל לעובדים, אשר מהווים את בסיס החברה וההצדקה של המוניטין הטוב שלה.

שי פרץ והחברה שבבעלותו הם מעסיקים עלובים ונצלנים. אני מאחל לו בכל ליבי שמי ייתן ויום אחד הוא יזכה לאכול את כל אותם מטעמים שבהם הוא כל כך מיטיב לפטם את העובדים שלו, המועסקים ב-SWEAT SHOP העונה לשם "תקשוב".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש עוד כמה חברות כאלה, שמתמחות בהעסקת עובדים צעירים, חדורי מוטיבציה וחסרי נסיון.

ניצול הוא המונח היחידי שמתאים לתיאור התופעה. מצד שני, בלי אותו ניצול שחווית בתחילת

דרכך, אינני יודע אם הייתה לך המוטיבציה לעוף משם ולהשתדרג בחיים, כך שיש לזה גם פן

חיובי, לפחות מבחינת העובדים.

הבעיה כאן היא עמוקה יותר, והיא מושרשת לדעתי בחברה הישראלית.

אתה ביקרת במקום עבודתי הקודם - חברת הייטק בינלאומית ומצליחה, לכאורה. עם זאת,

תשמח לשמוע שהגישה הנצלנית לא פסחה גם עליהם. התחלתי כמפעיל מכונה פשוט (כזה

שלוחץ על כפתור ה-PLAY כל היום), מתוך שעמום התפתחתי לכיוון הטכני, למדתי את רזי

המקצוע ובהמשך גם גלשתי לתחום הלוגיסטי. לאחר 10 חודשים בתפקיד הפכתי ל"פנים"

של המחלקה שלי בעיני רבים מעובדי החברה, וישבתי על תקציב של קרוב למיליון $ בשנה.

לאחר שנה דרשתי העלאה בשכר. עם כל הכבוד, ה-6K שאיתם התחלתי כבר לא הצדיקו

את ההשקעה שלי, את העובדה שהטלפון הפרטי שלי היה פתוח 24 שעות ביממה בשביל

כל הספקים שלנו (שלא היססו להתקשר גם ביום שישי וגם ב-7 בבוקר) ואת זה שהמשכתי

לעבוד 14 שעות ביום, למרות מעמדי הבכיר כביכול. המנהלים לא לקחו את דרישתי ברצינות,

כי בשבילם הייתי עדיין אותו מפעיל, ולשלם לי בהתאם לתפוקה שלי כבר לא היווה "עסקה טובה"

מבחינתם. הם לא הצליחו לשנות את התפיסה שלהם, ולהפסיק לעבוד בשיטת מחפשי המציאות.

ההמשך ידוע. יצרתי קשר עם השלוחה האירופאית שלנו והצעתי את שירותיי. תוך זמן קצר עברתי

לברצלונה, וכיום אני משמש יועץ טכני ללקוחות החברה, ומהווה סמכות בכירה בכל הנוגע לאותן

מכונות שעליהן למדתי לעבוד לפני פחות משנתיים. המנהלים שלי בישראל עדיין לא קלטו איך זה

קרה להם. מה שכן, העזיבה שלי הביאה לכך שאחרי 4 חודשים כולם קיבלו העלאה משמעותית

בשכר, כולל המפעילים ובעיקר הבחור שהחליף אותי. הוא גם קיבל פלאפון. נראה שבסוף משהו

מדבריי בכ"ז חלחל להם למח והם הבינו שע"מ לשמר עובדים איכותיים צריך גם להשקיע בהם.

הסיפור הזה הוא לא פרסומת לכישוריי המדהימים. גם היום, באירופה, לא הכל ורוד ואני מוצא

את עצמי מועמס יתר על המידה ולפעמים עושה דברים שלא בדיוק רשומים בחוזה שלי. ההבדל

הוא בכך שכאן לכל אנומליה כזאת יש הסבר. אנחנו בתקופת קיצוצים, יש יעדי מכירות שקשה

לעמוד בהם, ובתקופה האחרונה לאנשים כבר אין 500K יורו לשים על מכונה סתם ככה. אני

רואה שההנהלה אמנם מעמיסה קצת יותר, אבל תמיד דואגת להסביר את מניעיה, ומשתדלת

לפצות אותנו בימי חופש נוספים או בגמישות מרבית בשעות העבודה. בשורה התחתונה, הם

לא מחפשים לנצל אותנו. הם לא מחפשים "מציאה" בדמות עובד פשוט שיכול לעשות עבודה

של שניים. אני טוען בתוקף שזאת שיטת העבודה הישראלית הרווחת, ועד שהעניין לא יטופל

במישור החינוכי, אנחנו עוד נזכה לראות הרבה אנשים מתעשרים ממיזמים כמו "תקשוב".

פורסם

האמת? חשבתי שרק בכרמיאל זה מחנה עבודה, ההתנהלות מול העובדים היא פשוט בזיון.

הניצול שם עובר כל גבול. האקסית שלי עבדה שם 3 שנים וגם הגיעה להיות מנהלת משמרת, עד שהתייאשה.

הסיפורים ששמעתי היו הזויים. פשוט גונבים מהעובדים כסף, אין לי הגדרה אחרת.

פורסם

כמי שעובד מול אותן חברו תתקשורת , אני רוצה להבטיח לך אלעד שגם החברות הגדולות בשוק לדוגמאת הוט יס בזק ועוד רבות

אחרות לאו דווקא מתחום הטלקום או המוקדים הטלפוניים נוהגות בעובדיהם הזוטרים באותה צורה, מה שכן ככל שתתקדם במעלה הסולם לדרגות ניהול (ולא אני לא מדבר על ניהול צוות) כך תגדל המשכורת שלך וכן יתווספו התנאים ההולמים, ויש עוד חברות גדולות (הייטק ותעשיה כבדהועוד תחומים רבים)רבות שמנצלות את העובדים ונהנות מתמיכה ממשלתית שוטפת,ועל חברות פרטיות שבחסות החוק נותנות את המינימום ולוקחות את המקסימוםמ מהעובד, מה שכן לפחות הייתה לך עבודה בתור סטודנט ודע לך שתקשוב היא החברה הגמישה ביותר מבין כל אותן חברות תקשורת שציינתי לעיל שמוכנה לקלוט סטודנטים בעלי מערכת שעות עמוסה וכן זה יותר טוב מכלום ולכן ידידי גם נשארת שם 3 שנים ולא עברת לחברה אחרת, אז נכון שהתנאים לא משהו ונכון שהעבודה לא קלה אבל היי לפחות היה לך כסף לדלק ולא נקרעת מול מכונה שחורה מלאה גריז ברעש מחריש אזניים תמורת אותו שכר בערך, נקודה נוספת היא שתקשוב פותחים מוקדים במקומות שבהם יש מחסור חמור במקומות עבודה לדוגמא כרמיאל או נצרת עלית ודע לך שהאוכלוסיה שעובדת במקומות אלו שונה מהחבר'ה שעובדים באזור המרכז או בחיפה ואני יכול לומר לך שמרביתם לא היו מתקבלים לעבוד בשום חברת תקשורת אחרת, ככה שיוצא שתקשוב כן נותנת הזדמנות לאוכלוסיה קצת בעייתית יותר(שלא הייתה עוברת שום מרכז הערכה באף אחת מהחברות האחרות) וכן הם הולכים לקראתם בהרבה מקרים מה שלא קורה בחברות תקשורת אחרות,ואין לי שום קשר לתקשוב מלבד הכרות שטחית עם החברה ,כמו עם חברות אחרות בתחום, עבודה מולם באופן יומיומי.

ולגבי שי פרץ ,זה נכון שהוא התעשר מהמיזם אבל הוא היחיד??

תסתכל ימינה ושמאלה ותראה את שאר החבר'ה שהתעשרו על גבם של עובדים קשיי יום וידידי ההיסטוריה של המין האנושי מלמדת שזו תמיד הייתה השיטה,אני לא מצדד בשיטה אל תחשוב ככה לרגע, הבעיה כאן היא לא בשי פרץ אלא בעיה חוקתית ולכאן אני לא נכנס כי זה סיפור ארוך מייגע וכואב.ובלי קשר אני מאחל לך הצלחה ושגשוג ושתמצא את עצמך תמיד במקומות טובים יותר

,שא ברכה :)

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

חבר'ה, הגיע הזמן לחפש עבודה במוסד ממשלתי עם וועד עובדים שדואג לעצמו ולכלל העובדים.

כאחד שעובד כ-20 שנה בתעשייה למדתי מספר דברים והם.

1. על העובד להחליף מעת לעת מקום עבודה זה טוב לעובד וגם למעביד

2. תמיד לסיים חוזה עבודה בצורה הוגנת בכדי להשאיר פתח לאפשרות חזרה למקום העבודה ואפילו בתפקיד בכיר יותר

3. כול עובד זוטר או בכיר מרגיש בשלב מסויים שוהא 'שווה' הרבה יותר ומגיע לו תוספת שכר או שיפור תנאים (אתה לא מיוחד בקטע הזה)

אני אישית בעד מוסד כמו ההסתדרות שתגן על עובדי חברות הייטק במקרים כמו של אי-קיום חוזי עבודה ופגיעה בזכויות העובד.

אני אישית לא מסכים עם אלעד לכנות את תנאי העסקה שלו ניצול.

התקבלת לעבודה קראת את תנאי העבודה חתמת על חוזה נכון ? האם הופר סעיף מהחוזה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מסכים בהחלט עם מרק לגבי עניין החתימה על החוזה :mm_yeah: שאני מאמין שעשית בעיניים פקוחות , וגם לגבי מעבר של עובד לעיתים למקום עבודה חדשה, זה מרענן את שני הצדדים(מעסיק ועובד) אני רק מסתייג מהאמון שלך בהסתדרות, שלמיטב ניסיוני בוב המקרים חסרת כוח ומתמודדות מלו חברות שמסתתרות (או מוגנות) עי" חוקי מדינה מעוותים, אני כן חושב שיש מקום לארגוני עובדים חזקים עצמאיים שיקומו ויגנו על העובדים

פורסם

צודקים, רק שחלק מהליך השכנוע בעת גיוס העובדים הוא הבטחה לקבלת בונוסים גבוהים. שימו לב גם שבמודעות הדרושים של החברה הדגש ניתן על הבונוסים הגבוהים שהחברה מחלקת לעובדיה.

בפועל, אומנם יש בונוסים, אבל בטח לא ברמה שבה החברה מציירת במודעות הפרסום שלה. מעבר לכך, בתקופה שבה הייתי מנהל משמרת, ישבתי עם הבוסית שלי בישיבה החודשית שבה עברנו על הבונוס שאני אמור לקבל במשכורת הקרובה. להפתעתי, היא הורידה לי מהבונוס בצורה לא צודקת. כשהסברתי לה שמדובר בדבר שאין בכוחי להשפיע עליו ולכן גם לא מגיע לי שירד לי הבונוס בגללו, היא אמרה שאין מה לעשות וזה מה שהחברה נותנת. אכן, גישה שעושה חשק להיות העובד המצטיין :?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לאריק34, דווקא חברה שלי עובדת בחברת תקשורת גדולה בתמיכה טכנית ואין לי מילה אחת רעה להגיד על המקום. נותנים בונוסים יפים, מציעים דילים מטורפים (קורסי ברמנים, קורס פסיכומטרי, הנחות למופעים וכו'), נותנים חופשים מופלגים בתנאי שאתה מודיע מראש וכו'.

באותה חברה עבד חבר נוסף שלא היה כ"כ מרוצה מהעבודה. הוא היה בתפקיד טיפה פחות טוב ועבד הרבה שעות ולא הרוויח הרבה כסף. אז נכון שאותו בחור החליף עבודה וכיום הוא מרוויח סכומים יותר גבוהים אבל אי אפשר להגיד שהם ניצלו אותו כי כל התנאים שלו תאמו את מה שכתוב בחוק.

ד"א, בסופו של דבר חברה שלי שמאוד מגדילה ראש קודמה ועברה לתפקיד שבו מרוויחים יותר (אבל מצד שני גם יותר דורשני) והחבר כאמור הקטין ראש ועזב את החברה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גם מנסיוני , אתה רק מחזק את מה שאמרתי (ראה למעלה), ככל שאתה עולה בסולם הדרגות התנאים משתפרים להפלא וגם בתקשוב ואני יודע בוודאות, אני מכיר מנהלים בתקשוב שמרוויחים משכורות יפות מאוד לכל הדעות יחסית להרבה חברות במשק (מבלי לנקוב בסכומים) וגם בונוסים יפים והמון הטבות,אז נכון שכמו בכל מקום עבודה הטובים מתרוממים ומי שלא, פשוט לוקח את העבודה כזמנית ועוזב בסופו של דבר מה שכן העבודה במוקדים טלפוניים לא מתאימה לכל אחד וזה נכון לגבי כל מקום עבודה שאני מכיר.

פורסם

אלעד שלום,

אינני יודע מה הפז"ם שלך בשוק העבודה או בכמה מקומות עבדת עד היום לכן ייתכן מצב שאתה עדיין בתקופת 'הרצה' :-) בחיים האמיתיים.

אני אישית עבדתי ב-6 מקומות שונים במשך 20 שנה ולא זכור לי מקרה אחד שהרגשתי שנוצלתי או שהחוזה שלי הופר בצורה כולשהי.

לצערי ברוב מקומות העבודה שלי שבחלקם היו חברות הייטק לא נוהגים לשבור את הכלים בנושא משכורות גם אם אתה סופר מוצלח מראים לך את הדלת החוצה בעדינות כאשר אתה בה בתביעות שכר+רמזים שאתה מתפטר.

אני לעולם לא נסחפתי או התרשמתי מפירסומים על בונוסים או הטבות שנוהגים לחלק בחברה X או Y. אותי עניין דבר אחד זה חוזה העבודה בלבד.

לא מתאים לך תמשיך הלאה לחברה הבאה כפי שעשה Derish ולפי דעתי זו השיטה המוצלחת.

פורסם

מרק, אני בשוק העבודה כבר מעל ל-7 שנים שבהם החלפתי כ-10 עבודות. עבדתי בהמון מקומות ובסוגים שונים של עבודות (מכירה, מתן שירות, עבודה פיזית וכו').

דווקא במקומות עבודה מסודרים כמו שחברה שלי עבדתי לא עבדתי מכיוון שתמיד עשיתי משהו במקביל (לימודים, צבא וכו').

תמיד עבדתי לפחות ב-2 עבודות ולפעמים גם ב-3 במקביל. תאמין לי ש"טעמתי" כבר עשרות קומבינות מכל הסוגים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נושא כאוב ומאוד קרוב לליבי.

לצערי הרב התופעה הולכת ומחמירה. ככל שיותר ויותר חברות גדולות וגופים ממשלתיים מוציאים נפח עבודה גדול יותר לקבלני משנה, כך גובר הפיתוי של הקבלנים לקצץ בעלויות התפעול ולמקסם רווחים. הדרך הכי קלה, מהירה ויעילה לעשות את זה היא דרך הכיס של העובדים. מחפשים צעירים משוחררים או סטודנטים לחוצים בכסף, מוכרים להם חלומות, סיפורי מעשיות ותחושה של משפחתיות ומחתימים אותם על חוזי עבודה שהם אמנם חוקיים במאת האחוזים אבל דואגים לנצל כל פרצה אפשרית בחוק לטובת המעסיק.

אין לי ספק שעבודה ישירות אצל גוף ממשלתי או חברה גדולה וממוסדת עדיפה כמעט תמיד. לצערי הרב, פחות ופחות משרות כאלו פתוחות וזמינות כיום לצעירים.

אלעד - אני מסכים עם מה שכתבת ומזדהה איתו באופן אישי. מקום העבודה הראשון שלי לאחר השחרור התנהל בצורה שדומה מאוד לזאת שאתה מתאר. החלק העצוב במקרה שלי הוא שרק לאחר שעזבתי את מקום העבודה הזה ועברתי לעבוד בחברה גדולה ומסודרת הבנתי כמה ניצלו אותי במקום העבודה הקודם. משכורת 13? העלאה בשכר? החזרי נסיעות אמיתיים שבאמת משקפים את עלות הנסיעה לעבודה? ארוחות צהריים? הפסקות סבירות ולא המינימום שנקבע בחוק? על כל אלו לא העזתי לחלום פעם, היום אני רואה בהם מובן מאליו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה פיק,

לא סתם רשמית שאולי הגיע הזמן להקים וועד עובדים בכול חברת הייטק ולקשור אותו לוועד אחד גדול כמו שנעשה בהרבה מדינות בעולם שאחד מתפקידיו הוא לשמור על זכויות העובדים.

האם פעם ראית מודעת דרושים לחברת החשמל או בתי הזיקוק בעיתון ? אף אחד לא עוזב מכרה זהב עם וועד ששומר כמו חתול על השמנת לבל מישהו יפגע בזכויות של העובדים.

פורסם

לי , "כמשוחרר טרי" ללא ניסיון וללא מקצוע פורמלי, באזור לא כל כך מזהיר מבחינת מקומות עבודה ( גם הדרום החם והמפגר וגם טווח הקאסם ) פשוט אין אפשרות אחרת מלבד חברות נצלניות שכאלו. אין. וזה על הפנים.

אחרי כמה נסיונות מרים בסגנון העבודה הזה, די...הספיק לי. זה לא שווה את זה.

אז מה עושים? חלטורות.

אבל כמה אפשר ?

בסוף הרוב במצבי פשוט נכנעים לצורך, אני מנסה להמנע ממנו בכל מחיר...

פורסם
בסוף הרוב במצבי פשוט נכנעים לצורך, אני מנסה להמנע ממנו בכל מחיר...

אתה עומד בפני התאבדות ? :-) או לעבור לגור בת"א במקום ללא חנייה/מעלית/בלי אוכל במקרר וזיהום אוויר שעלול לגרום למחלות ריאה קשות.

שכחתי השכנים בת"א לא מדברים אחד עם השני ואפילו בוקר טוב לא יוצא להם מהגרון. ואם חלילה תבקש שקית ניילון (פלסטיק) בסופר משטרת הירוקים עלולה לעצור אותך ל-24 שעות ללא משפט.

• תוכן חדש...