Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעם נצלן - תמיד נצלן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה עומד בפני התאבדות ? :-)

נראה...תלוי מה יהיה מזג האויר מחר.

8)

לתל אביב והסביבה אני לא עובר...ויהי מה ! ( עדיף להתאבד כבר...)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לי , "כמשוחרר טרי" ללא ניסיון וללא מקצוע פורמלי, באזור לא כל כך מזהיר מבחינת מקומות עבודה ( גם הדרום החם והמפגר וגם טווח הקאסם ) פשוט אין אפשרות אחרת מלבד חברות נצלניות שכאלו. אין. וזה על הפנים.

אחרי כמה נסיונות מרים בסגנון העבודה הזה, די...הספיק לי. זה לא שווה את זה.

אז מה עושים? חלטורות.

אבל כמה אפשר ?

בסוף הרוב במצבי פשוט נכנעים לצורך, אני מנסה להמנע ממנו בכל מחיר...

קודם כל בטווח הקסאמים יש המון מקומות עבודה. יש לא מעט מפעלים באיזור (לפחות באשקלון ובשדרות) שמסיעים עובדים כי פשוט אין כוח אדם זמין.

במקום חלטורות אם אתה לא מתכוון ללכת ללמוד בצורה מסודרת כנס למקום עבודה ותתחיל להתקדם שם מבחינה מקצועית. אנ י יכול לספר לך שאיש השיווק שלי התחיל אצלי לפני 4 שנים כעובד כללי ולא מקצועי, אחרי שבוע הועבר להיות נהג ולאט לאט למד את מלאכת שירות השדה עד שלפני כשנה הורדתי אותו מההגה והוא איש שיווק בשכר גבוה ועם רכב צמוד (והוא לא היחיד אצלי. את הנהג הקודם שלי אני מכשיר עכשיו ומיעד אותו להיות מנהל עבודה).

בלי מקצוע, בלי התמדה ובלי לנסות להגדיל ראש לא תתקדם לשום מקום. אתה צריך להבין שתצטרך להתחיל מלמטה בדכר קרוב למינימום ובטווח של כמה שנים אם אתה מוכשר תתקדם לא מעט גם בתנאי העבודה וגם ברמת העניין.

ולפותח השרשור, יש לך תנאים עליהם סיכמת ואם אתה מקבל אותם על מה הטענות?

לגבי עלויות העסקה בפריפריה המרוחקת הן יותר גבוהות בגלל עלות שינוע העובדים. מרכיב הנסיעות יכול להגיע בפםריפריה גם ל 10% משכר העובד שזה בכלל לא מבוטל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

התנאי המהותי היחיד שהיה בחוזה הוא שאני מתחייב לחצי שנת עבודה, אחרת אחויב בתשלום קנס.

לגבי עלות ההעסקה בפריפריה: זה פשוט לא נכון. כל העובדים הם מקומיים, וממילא חברת תקשוב משלמת נסיעות לפי עלות כרטיס חופשי חודשי אם לעובד יש מעל מספר מסוים של משמרות בחודש (14 אם אני זוכר נכון).

סביר מאוד להניח שדמי הנסיעה שמקבל עובד של תקשוב בסניף בכרמיאל, עכו או נשר זהים או דומים מאוד לדמי הנסיעה שאני קיבלתי בסניף במרכז.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא מדוייק.

אל תשכח שיש גם עובדים מחוץ לעיר ואז העלויות משתנות. גם לגבי בכירים עם רכב צמוד יש הבדל בקילומטרז' בין הפריפריות ולמרכז.

פורסם

עקרונית אתה צודק, ספיציפית לגבי תקשוב אתה טועה.

החברה משלמת על נסיעות בתוך העיר בלבד. אני יודע את זה מעמיתים לעבודה שהיו גרים מחוץ לנתניה (היו כאלה מחדרה, רעננה, כפר יונה ועוד), שהיו מקבלים החזרי נסיעות כאילו היו גרים בנתניה. כל המרחק מנתניה לביתם היה על חשבונם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אז הם עוברים על החוק.

המעביד מחוייב לשלם נסיעות ממקום המגורים ועד למקום העבודה במידה ויש תחבורה ציבורית בין שתי הנקודות (גם אם זה 20 אוטובוסים) וזאת עד לתקרה מסויימת שהרבה יותר גבוהה מעלות נסיעה עירונית (בסביבות ה 40 ש"ח לכיוון אם אני זוכר נכון).

אותם עובדים זכאים לפנות לבי"ד לעבודה ולתבוע את הפרש הנסיעות עד 7 שנים אחורה.

פורסם

21.14 ש"ח ליום, או עלות של חופשי חודשי בקו הנסיעה של העובד (הזול מבינהם). ממש לא 40 ש"ח ליום.

יש לא מעט מקרים בהם החזר הנסיעות הזה פשוט לא מכסה את עלות הנסיעה האמיתית שלך לעבודה וחזרה, לא רק בפריפריה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חברה גדולה כמו תקשוב לא תסתכן בלעבור על החוק, לגבי נציגי שירות ומשרות זוטרות כל העובדים הם מאיזור המוקד,

ולאלה שבאים מרחוק יש הסעות כמו כן יש הסעות בשעות הערב והלילה המאוחרות ,כנ"ל לגבי כל חברות התקשורת, מה שכן רוב המנהלים הבכירים באים מרחוק מה שמייקר את עלות אחזקת העובד לחברה, אם זה בתשלום נסיעות גבוה או באחזקת רכב צמוד, מה שמייקר עלויות באחזקת עובדים בפריפריות, הדבר נכון כמעט לגבי כל המוקדים הטלפוניים שממוקמים בפריפריות .

וכמו שאמרתי הבעיה היא כנראה בחוק ולא בחברות . אם היו וועדי עובדים חזקים (כן גם בתחום התקשורת) אז אולי היה מצב שונה,אולי היה מקום להאבק למען תנאים טובים יותר,אתם יכולים לתאר לעצמכם שביתת עובדים מאורגנת במוקדים טלפוניים של כמה מוקדי שירות בחברות ענק במקביל? רק שמה התארגנות וישראלים זו קצת בעיה .

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

שי, אתה באמת מאמין שסטודנט שזקוק לאיזו עבודה זמנית או אם חד-הורית ייכנסו להליך משפטי שייסחב על פני כמה שנים טובות? כולם מעדיפים להעלים עין ולהמשיך, בידיעה שזה המצב בשוק העבודה ושבלתי אפשרי לשנות אותו.

עוד דוגמה לניצול של תקשוב: שעות לילה הן רק החל מהשעה 22:00, ותמורתן משולם שכר 125%. אותו שכר משולם גם משמרות מוצ"ש.

ההפסקות קצרות מאוד: שתי הפסקות רבע שעה למשמרת 7 שעות, הפסקת רבע שעה ו-25 דקות למשמרת 8 שעות. מיותר לציין שההפסקות הן על חשבון העובד ואינן משולמות.

אבל העיקר הוא שתקשוב זה משפחה. YEH, RIGHT.

אריק, אומנם לקראת עזיבתי את תקשוב החל שירות הסעות, אבל למשמרות המאוחרות באמת (שמסיימות בחצות בעיקר, אבל לא רק) כלל לא היו הסעות, ועובדים היו חייבים לבוא עם רכבם הפרטי, כאשר הם כלל לא קיבלו פיצוי על זה בשכר.

במקום עבודתי הנוכחי גם לי אין הסעה לביתי בשעות המאוחרות, אבל זה רק בגלל שאינני גר באיזור הפיזור. אני אומנם מגיע עם רכבי הפרטי, אבל המעסיק משלם לי את הוצאות הנסיעה הנוספות שנגרמות לי בשל כך.

פורסם

לגבי הפסקות לפי החוק הן על העובד וזה הזמן המינימלי שקבוע בחוק.

לגבי לשתוק אתה יכול לשתוק כל זמן שאתה עובד שם אבל אח"כ לתבוע את מה שמגיע לך. בבית דין לעבודה מספיק שהפסיק הכי קטן לא יהיה מוגדר כמו שצריך כדי שהעובד יקבל הכל.

תתפלא כמה חברות גדולות לא נותנות לעובדים את מה שמגיע להם. בתחום הזה דווקא המקומות הקטנים יותר מסודרים.

פורסם

ברור לי שההפסקות הן כחוק. מצד שני, שאח"כ אף אחד לא יתפלא שלנציגים קשה להתמודד עם מבול השיחות שניחת עליהם ושבכלל אין להם חשק או כוח למכור, למרות שיש להם יעד מכירות.

תסכים איתי שבשעה השביעית של המשמרת שלך, אחרי שתי הפסקות קצרצרות שכאלה, הדבר האחרון שאתה יכול לעשות זה קול עולץ בטלפון שישכנע את הלקוח שאתה מה-זה-שמח לדבר איתו.

החוק קובע מינימום מסוים, אבל כל עבודה לגופה. אני יכול לומר שהיו ימים שהייתי בהם בהדרכה וממש לא התעייפתי. כן, היו ימים שמיוזמתי לקחתי פחות הפסקות מהמגיע לי. ברור לך שכנציג, מצב כזה לא יעלה על הדעת.

אז נכון שמותר להיצמד לחוק ואז לאיים בפיטורים על נציגים שלא מוכרים מספיק, אבל השאלה היא האם מבחינה אנושית ומוסרית זה הדבר הנכון לעשותו. האם כך בונים עובד נאמן לחברה ולמותג? לעניות דעתי - לא.

פורסם

אלעד,אני גם עבדתי בתקשוב נתניה כראש צוות ולי שילמו נסיעות מלאות (אני גר בת"א) ומשכורת לא רעה בכלל.

ככה שהכל יחסי ותלוי במה אתה משיג בעת חתימת החוזה,אצלי זה היה התנאי להעסקה שלי שם.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אם זכרוני אינו מטעני, אתה התחלת את עבודתך בתקשוב תקופה מסויימת לפניי. נראה שבאותה עת ניתן באמת היה לקבל בעת חתימת החוזה תנאים נוספים, אולם בתקופתי, ואני יודע את זה בוודאות ממספר עובדים, לא שולמו דמי נסיעה למקום שהוא מחוץ לנתניה.

פורסם
ברור לי שההפסקות הן כחוק. מצד שני, שאח"כ אף אחד לא יתפלא שלנציגים קשה להתמודד עם מבול השיחות שניחת עליהם ושבכלל אין להם חשק או כוח למכור, למרות שיש להם יעד מכירות.

תסכים איתי שבשעה השביעית של המשמרת שלך, אחרי שתי הפסקות קצרצרות שכאלה, הדבר האחרון שאתה יכול לעשות זה קול עולץ בטלפון שישכנע את הלקוח שאתה מה-זה-שמח לדבר איתו.

החוק קובע מינימום מסוים, אבל כל עבודה לגופה. אני יכול לומר שהיו ימים שהייתי בהם בהדרכה וממש לא התעייפתי. כן, היו ימים שמיוזמתי לקחתי פחות הפסקות מהמגיע לי. ברור לך שכנציג, מצב כזה לא יעלה על הדעת.

אז נכון שמותר להיצמד לחוק ואז לאיים בפיטורים על נציגים שלא מוכרים מספיק, אבל השאלה היא האם מבחינה אנושית ומוסרית זה הדבר הנכון לעשותו. האם כך בונים עובד נאמן לחברה ולמותג? לעניות דעתי - לא.

ברור שאני לא חושב שזו גישה נכונה. אישית אני נותן לאנשים שלי שתי הפסקות של חצי שעה כל אחת ומעבר לזה אם עובד עושה לעצמו הפסקה לנוח אני לא אגיד לו כלום כל עוד הוא עושה את זה בפינה שלו ובלי להפריע לאחרים כי אני חושב שעובד עייף ולא מרוכז ממילא לא יביא תועלת אז למה שגם יסבול סתם?

לאיים בפיטורים זה בכלל דבר שאני לא מבין. אני מסוגל לקרוא לעובד לשיחה ולהגיד לו שיש לי בעייה עם התפוקה שלו ושיקח את עצמו לידיים אבל לא אגיד אף פעם שאם לא אז הוא יפוטר. במידה והוא לא יביא את התוצאות הנדרשות ואין לי תפקיד אחר שמתאים לו (בהנחה כמובן שזה לא נובע מזילזול אלא מחוסר התאמה) אז אודיע לו על הפסקת עבודה. איומים בכל מקרה אינם במקום.

• תוכן חדש...