Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, 8)

לאחר התייעצויות בפורום לגבי רכישת רכב (שני בבית, ישמש לנסיעות לעבודה כחצי שעה כיוון ביום, הדרישות היו: אמין, חסכוני, בטיחותי יחסית לקטנות, תקציב ~ 40 K)- הוחלט להתמקד בחיפוש פונטו ספייס.

ראינו 3 רלוונטיות, עוד לא בדקנו אף אחת:

1. 2005, יד 1, ~ 86 אלף ק"מ - 43 אלף שח - צורה חדשה

2. 2004, יד 2 מפרטיים, 110 אלף ק"מ, 35 אלף שח - צורה חדשה

3. 2002, יד 2, נקנה מהשכרה לאדם בודד שעשה 12K ק"מ, כיום עם 70 אלף ק"מ - 30 אלף שח, בגלל הק"מ הנמוך - צורה ישנה

שלושתן נראות במצב טוב ומטופלות, עד כמה שניתן לנחש ללא בדיקה.

ההתלבטות שלנו, האם יהיה ערך מוסף בהשקעת עוד כסף כדי לעלות בשנתון?

שאלה נוספת - על כל המנועים שראינו היו סימני רטיבות של שמן, האם יש לכך משמעות?

תודה רבה, יעלה

פורסם

1. 2005, יד 1, ~ 86 אלף ק"מ - 43 אלף שח - צורה חדשה - ACTUAL 60 SPICE

2. 2004, יד 2 מפרטיים, 110 אלף ק"מ, 35 אלף שח - צורה חדשה - ACTUAL 60 SPICE

3. 2002, יד 2, נקנה מהשכרה לאדם בודד שעשה 12K ק"מ, כיום עם 70 אלף ק"מ - 30 אלף שח, בגלל הק"מ הנמוך - צורה ישנה - YOUNG 60 SPICE

- כתמי השמן - בעיקר בצד ימין של המנוע (כשמסתכלים על האוטו מקדימה) אבל בכללי בכל החיבורים שיש על המנוע.. סליחה על התיאור המצחיק אבל אני לא מבינה בזה..

תודה !

הבהרה: "האם יהיה ערך מוסף בהשקעת עוד כסף כדי לעלות בשנתון?" - הכוונה, האם יש טעם בהשקעה של המחיר הגבוה יותר מבין המכוניות שבדקנו..

פורסם

תוספת של 8K ש"ח בשביל שנת מודל אחת נשמעת לי קצת מוגזמת, בטח בשביל רכב כמו הפונטו שלוי יצחק קבע לו מחירים נמוכים יחסית.

על פניו כדאי להעדיף את הרכב החדש יותר - פחות קילומטרים ויד ראשונה. האם זה שווה את ההפרש הגבוה יחסית שנדרש? אני לא בטוח, וכדי להיות בטוח צריך לבדוק את הרכבים בצורה קצת יותר קפדנית. כדאי לזכור שתיקון אחד ברכב שנגרם בעקבות אחזקה רשלנית יכול לחסות את רוב החיסכון בקנייה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא הייתי רוכש את אף אחד מהרכבים. מדובר ברמת הגימור הנמוכה ביותר (S) שלא מומלצת כלל.

נסי להתמקד בדגם ה SX או אפילו ELX שעדיפות משמעותית.

אם בכל זאת את מעוניינת, אני באותה דעה של מר-פיק מעלי :)

!AWDSOME

פורסם

מצטרף לדעתו של איש המערות בנושא חיפוש פונטו מהדגמים המאובזרים יותר.

לגבי הדגמים הנ"ל: אני אישית לא הייתי רוכש רכש שבעברו ישנה חברת השכרה. כך שהוויכוח הנ"ל הינו תאורטי לחלוטין עבורי.

לשלם 43K (לפני מיקוח) על רכב משנתון 05, יד ראשונה שלכאורה מטופל כראוי נראה לי סביר בנסיבות העניין.

יש לבדוק באיזה חודש הרכב עלה על הכביש כי הק"מ לא נמוך כלל.

כמובן שזיכרי כי בעל הרכב דורש 43K אבל זה לא אומר שייקבל וייתכן כי תוכלי לסגור על פחות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

האמת שהם דורשים 45K על הפונטו החדשה אבל אומרים שמוכנים לרדת "קצת" בגלל שהטסט תיכף פג.

ככה שה-43 זה ניחוש שלי.

בנוסף, המוכרת אומרת שהחליפה קלאץ' אחרי 40K ק"מ. מהר, לא? האם יש לזה משמעות שלילית לגבי מצב של חלקים אחרים ברכב, עקב נהיגה לא נכונה?

אני מבינה שלדעת כולם הזולה מכולן עם עבר של השכרה לאדם יחיד (ככה לטענת הבעלים) לא שווה?(אגב, התבלבלתי, היא אינה 2002 אלא 2003).

מבחינת הדגם שאינו מומלץ לדבריכם, האם מדובר רק ב"פינוקים" שיהיו חסרים בדגם ה - S או שהאוטו פחות מוצלח מבחינת אמינות ובטיחות? כי אם זה רק איבזורי פינוק, זה פחות משנה לי.

פורסם

מה לגבי פולקסווגן פולו, 1400, שנת 2003?

עוד שאלה:

למה יש כאלה בלוח יד 2 שרושמים מספר טלפון סתמי (ולא תקין) במקום שמיועד למס הטלפון, ובאיש קשר רושמים - "המספר למטה", ואז רושמים את המספר הנכון ב"הערות"?

אני שואלת כי הלכתי לראות רכב של מישהו כזה והוא היה ממש רמאי, אז תהיתי אם זאת איזו שיטה של רמאים שיש מאחוריה סיבה...

פורסם

אני אישית קניתי פונטו ELX ידנית שנת 2003 לפני כשלושה חודשים. שילמתי 37000 שזהו המחירון המשוקלל (יד-1 ו 39000 ק"מ אמיתיים) .

קשה מאוד למצוא רכבים כאלה שמורים במיוחד את ה ELX. אני התעקשתי וחיפשתי את ה ELX בגלל ה 20 כ"ס הנוספים. ממליץ לך לעשות סיבוב על ה 60 כ"ס ולראות אם מוצא חן בעינייך. לי גירסת ה 80 כ"ס מרגישה חלשה ואנמית ואני ממש שמח שלא התפשרתי וקניתי את ה 60 כ"ס. זה מקרה אישי אמנם אבל עדיין מומלץ לעשות סיבוב על הרכב.

ממליץ כמו קודמיי להתרחק מגירסת ה YOUNG שהיא עירומה לחלוטין מבחינת איבזור.

כשאני חיפשתי לקנות פונטו אז הרכבים השמורים והפרטיים היו נחטפים די מהר.

ממליץ גם לבדוק בטרייד אין (טרייד מוביל) שם רכשתי את הרכב שלי.

אסף

לגבי המספר טלפון, להערכתי מדובר בסוחר רכבים. יש הגבלה חדשה ביד 2 לפרסומת אחת באותו התחום לשם משתמש. אם אותו מספר הטלפון מופיע ביותר ממודעה אחת אז לפעמים המודעה נדחית ולא מפורסמת. השיטה הזאת כנראה עוקפת את זה.

פורסם

אם הרכב טופל במוסך מורשה יבואן אז אמור להיות רישום של כל הטיפולים במחשב של המוסך. צריך להגיע לשם ביחד עם המוכר כדי לקבל את המידע. מעבר לזה אין שום דרך לדעת בוודאות מה הק"מ שהרכב באמת עשה.

אסף

פורסם
איך יודעים שק"מ נמוך הוא אמיתי, ולא מרמים אותי איכשהו?

בדיקת מוסך יכולה לאשר כזה דבר?

ניתן לאמת לפי מועדי טיפולים. בטיפול אמורים לציין את הקילומטרז'.

אני חושב שבין שלושת האקזמפלרים שציינת, הבחירה היא בין 2 הראשונים, כאשר העדיפות לראשון (יד וקילומטרז').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...