Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בולמים לקסרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים

אומנם הבולמים ברכב עדיין תקינים ועושים את עבודתם נאמנה , אני יודע שמאחג הבולמים יש הזעה ולאחרונה אני מתחיל יותר להרגיש את הבורות בכביש.

מהמוסך קיבלתי הצעת מחיר של 3000 ש"ח על עבודה והחלפה של ארבעת הבולמים לחדשים.

חשבתי לנסות קצת לחסוך ולהזמין מחו"ל סט של 4 בולמים חדשים לקסרה.

לאחר נבירה ברשת לא הצלחתי למצוא איזה אני צריך או לפחות את הדגם שיש עכשיו על הרכב.

אני לא מחפש להנמיך או סט ספורטיבי.

מחפש בולמים טובים ואמינים שיעשו כמו שצריך את העבודה.

מישהו אולי יכול לעזור במציאת מספר החלק של הבולמים?

פורסם

מחיר בולם מקורי לקסארה הוא 550 ש"ח לפני מע"מ.

תכפיל ב-4 ותקבל 2200 ש"ח לפני מע"מ כך שההצעה שקיבלת היא סבירה לבולמים מקוריים.

אני הייתי מנסה להשיג סט תחליפי איכותי של מונרו או משהו בסגנון.

פורסם

ראיתי הרבה בולמים שטוענים שמתאימים לקסרה.

יש/ חלק על קפיץ ויש חלק בלי קפיץ.

יש חלק שרשום פנאומטי ויש כאלו שהם שמן.

איך יודע מה יכול להתאים ומה לא?

מצאתי גם כאלו באורכים שונים של בולם.

לא רוצה להוציא סתם כ 120$ על בולם שאח"כ הוא לא מתאים.

פורסם

במוסך מורשה אמורים גם לתת אומדן כמה יעלה חלק תחליפי.

אם לא מוכנים להרכיב בולם תחליפי, תחליף את המוסך.

אני מטפל במוסך מורשה שהוא לא המרכזי אלא מוסך רשת.

מהיכן אתה בארץ?

פורסם

אני מבאר יעקב

מטפל במוסך בגבעתיים כי זה ממש ליד העבודה שלי

לא מוסך מורשה סיטרואן אבל חקרתי אותם לעומק ואמרו שמכירים את המערכת של הקסרה טוב מאוד ושיש להם איך להתחבר למחשב במידה ויש צורך לבדוק תקלות.

אני יודע שיש בבאר יעקב גם מוסך של רשמת שאת שמה אני לא זוכר ( הילוך שישי אני חושב )

פורסם

כל מכונאי טוב לא מורשה ולא בטיח , ירכיב בולמים בקסארה ללא בעיות מיוחדות , את האחוריים אתה יכול אפילו להחליף לבד , עם משהו כמו שני ברגים לפרק , רק תוודא שלוחצים על האוטו בכל פינה מספר פעמים אחרי ההחלפה .

אין צורך במחשב אבחון וחרטות כאלו לגבי הטיפול הנ"ל , מה שכן באותה הזדמנות בדוק גמיות מיתלים ותושבות מנוע .

תחליפיים טובים : בילשטיין B4 או קוני אדום , BOGE ו KW

מונרו פחות טוב מהמקורי ככל הידוע לי .

פורסם

אני יודע שלא צריך להתחבר למחשב בישביל זה

רק אמרתי באופן כללי שהרכב לא מטופל במוסך מורשה אבל לא מוסך חצר/חניה.

מוסך טוב שמכיר את הרכב ויש לו את כל מה שצריך כדי לאבחן ולטפל בתקלות.

יש איזה דגם ספציפי ב בילשטיין B4 או שזה הדגם?

פורסם

פה

המחיר 55.75 יורו לבולם .

VNE אני מניח שמדובר בקוד המתאים לקסאראה ו- B4 היא סדרה התואמת למאפייני הבולמים המקוריים.

VNE-4566: Bilstein B4 Shock Absorber, Front Right, Peugeot 306 97> & Citroen Xsara 97>00 55.75 VNE-4567: Bilstein B4 Shock Absorber, Front Left, Peugeot 306 97> & Citroen Xsara 97>00 55.75

פורסם
שלום אנשים

אומנם הבולמים ברכב עדיין תקינים ועושים את עבודתם נאמנה , אני יודע שמאחג הבולמים יש הזעה ולאחרונה אני מתחיל יותר להרגיש את הבורות בכביש.

מהמוסך קיבלתי הצעת מחיר של 3000 ש"ח על עבודה והחלפה של ארבעת הבולמים לחדשים.

חשבתי לנסות קצת לחסוך ולהזמין מחו"ל סט של 4 בולמים חדשים לקסרה.

לאחר נבירה ברשת לא הצלחתי למצוא איזה אני צריך או לפחות את הדגם שיש עכשיו על הרכב.

אני לא מחפש להנמיך או סט ספורטיבי.

מחפש בולמים טובים ואמינים שיעשו כמו שצריך את העבודה.

מישהו אולי יכול לעזור במציאת מספר החלק של הבולמים?

בולמים מקוריים מאוד יקרים (סדר גודל של 900 שח לכל בולם קדמי + כמות מאות על העבודה ותוסיף גם אם האחוריים).

קיימת אפשרות להתאים בולמים של דגמים מקבילים לדגם שלך (קסארה 2002, נכון ?) ולהוזיל את העלות באופן משמעותי.

בעיקרון, בולמים של ברלינגו\306\ZX מתאימים לחלקו הקדמי של הרכב, ובולמים של 205\309 (לא 306\ZX !)מתאימים לחלקו האחורי של הרכב. זה מה שעשיתי באוטו שלי (2003) רק תזכור דבר אחד: אם הבולמים לא נוזלים (אמרת שאצלך אחד נוזל) אל תחליף.

הבולמים בדגמים הללו רחוקים מלהיות קרובים לאלו של היפאניות שנשחקים בקצב כפול ומכופל מזה של הדגם הזה.

אני החלפתי באוטו שלי 4 בולמי זעזועים מקוריים שהיו על הרכב ועברו ב-ד-י-ו-ק 144,000 ק"מ, ועם הבולמים החדשים אין ש-ו-ם הבדל למעט, אולי, טיפה יותר רכות השלב ה"דחיסה" של הבולם.

בכנות: אם הייתי יודע שזה ככה, לא הייתי מחליף אותם.

הבולמים (רביעיה) ששמתי הם תוצרת KYB, מקבילים למקוריים במהותם (קרי: שמן בלבד) ויש לי ניסיון נהדר איתם. מחיר רביעיה: בערך כמו בולם קדמי אחד... שמרתי את המקוריים בבית.

הקסארה-2 אגב, לא נוחה כמו הקסארה 1. הצמיגים (רחבים ונמוכי חתך) גובים מחיר כבד יחסית לטובת אחיזת כביש מוחלטת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...