Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי חיישן ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך את עזרתכם.

אנא יעצו לי איך לנקות את חיישני ה-ABS? מה עושים, שוטפים? מפרקים את הגלגלים ומנקים שם הכול?

צריל חומר מיוחד על מנת לנקות את החיישנים.

מחכה לעצות שלכם.

פורסם

הרכב הוא וולוו 940 שנת 94.

לאחרונה שאני בולם אז הבלימה אינה חלקה אלא בגלים. הכוונה כאילו ה-ABS פועל אבל לא בעוצמה מלאה. כאילו הרכב בולם ומשחרר בולם ומשחרר.

אני אובד עצות. אמרו לי לנקות את החיישנים.

פורסם

חיישני מהירות של ABS אמורים לעבוד תקין גם אם יש לכלוך עליהם.

אם אתה רוצה לנקות אותם אז לחץ אויר יעשה את העבודה. אין צורך לפרק אותם ממקומם.

פורסם

חבר יקר,

במידה והייתה קיימת בעיה באחד החיישנים או במערכת ה-ABS היית מקבל התראה בלוח שעונים והמערכת הייתה יוצאת מכלל פעולה.

מהתיאור שלך נראה על פניו שהמערכת תקינה.

במידה והידע שלך דל בנושא מכונאות על תתעסק עם מערכת ABS/בלמים עדיף לגשת למוסך המתמחה ברכבים אלה לשם בדיקה.

אני ממליץ לך לגשת למוסך זיסו שחבר הפורום יוסי זיסו הינו בעל המוסך לשם בדיקה חינם אין כסף (בדיקה ראשונית).

http://www.ziso.ybay.co.il/

איזה כייף לי :)

פורסם

יש אפשרות לתקלות במערכת ABS שלא מדליקות נורת תקלה ובכל זאת המערכת לא תתפקד תקין כלל, הפעלה מאוחרת/מוקדמת, אי הפעלה משיכה בשמן בלימה הפעלה ללא צורך וכו'.

כדאי באמת שנדע את דגם הרכב והסמפטום של התקלה כדי שנוכל ליעץ לך טוב יותר.

פורסם

הרכב הינו וולוו GL שנת יצור 1994, 2300 סמ"ק. המנוע הוחלף לפני 5 שנים מ-2000 סמ"ק ל- 2300 סמ"ק.

הגיר האוטומטי הוחלף ב- 1999.

הבעיה הינה שכאשר אני למשל מגיע לרמזור ולוחץ על הבלם אזי הבלימה אינה רציפה אלא התגובה של הרכב הינה: בלימה,המשך נסיעה,בלימה ,המשך נסיעה. הכוונה הרכב עוצר כאילו עצרתי בלימת פתע עם ה-ABS. אבל כמובן לא באותה עוצמה אלא בעוצמה פחותה.

אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון.

פורסם

ניקויי החיישן אצלי אכן הביא לשיפור בעצירה שהיתה ארוכה, כרוך ביותר מפירוק גלגל, ולחץ אויר לא תמיד עוזר , מאחר ונתקלתי כבר בחיישנים מכוסים בבוץ דביק שהתקשה .צריך לנקות את החריצים של הטבעת המשוננת שהחיישן מודד בעזרת את מהירות הסיבוב .

abs_sensor.gif

ABS-hub.jpg

• תוכן חדש...