Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

כפי (שאולי) חלקכם הבינו, אני בשלב של בחירת מערכת לרכב.

הבעיה שלי היא כזו: בגלל מגבלות טכניות, אני יכול למקום את הרמקולים רק בחלק הקדמי של הרכב, משהו באיזור של מתחת ללוח השעונים, עדיין לא הוחלט סופית.

אני קצת חושש מלמקם את הרמקולים מקדימה (למרות שאין לי הרבה ברירה..), בגלל שלפי מה שהבנתי, הדבר יפגע בצורה משמעותי מאוד באיכות השמע ברכב (עד כדי כך שחשבתי לשים כבר את המערכת הכי "פושטית" כי ההשקעה לא תשתלם)

מה דעתכם? עדיף לא להתקין את הרמקולים מקדימה? או שזה בעצם לא משנה? לנסות ו"לעשות שמיניות" בשביל להתקין את הרמקולים מאחורה?

לידע כללי, חשבתי להתקין סט קומפוננט (מקדימה), רדיו דיסק, מגבר וסאב.

פורסם

שמיעה נכונה היא עם במה קידמית(ששם בעצם הרמקולים ממוקמים הצד הקדמי של הרכב)

יש שמיעה אחרת שזה להשמיע לכל הרחוב ואחותו ואז זה נשמע כמו הדודים ביפו "חאפלה" של ממש.

איזה רכב יש לך ולמה אתה מרגיש "מוגבל"?

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

אני לא מבין גדול במערכות שמע...

המתקין אמר לי שקיבוע של הרמקולים והתקנתם מקדימה תפגע באיכות השמיעה.

במקרה שלי מדובר בשברולט ישנה מאוד, והסיבה שאני מוגבל במיקום היא כי אני לא רוצה לפגוע במקוריות של הרכב ולעשות חורים במדף שמאחורי מושב הנוסעים, מה שמשאיר לי את האופציה היחידה להרכיב את הרמקולים מקדימה.

אני מניח (אבל לא בטוח) שהמתקין התכוון שאם אני אקבע את הרמקולים בצורה שעליה דיברנו, כלומר, ייצור של תיבה לכל רמקול (2 בסה"מ) ואז להרכיב אותם מתחת ללוח השעונים. אחד ליד ומעל הפדל של הברקס/גז והשני האותו במקום רק בצד של המושב שליד הנהג.

פורסם

תשאל את המתקין שלך, האם כשהוא הולך להופעה או יושב בבית לשמוע מוסיקה, הוא עם הגב לרמקולים - משמע הסאונד בא לו מאחור, או שכאשר הוא יושב הסאונד מהרמקולים הביתיים שלו, או מהבמה עליה ההופעה, בא לו מלפנים - מקדימה?

ברכב, אנו רוצים לשחזר זאת בדיוק כפי שאנו רוצים לשמוע בבית או בהופעה, ולכן לא רק ש"במה קידמית" אינה פוגעת במאום כדברי אותו "מתקין", אלא נהפוך הוא, "במה קידמית" היא היא התחושה הרצויה והנכונה, אותה אנו מתאמצים מאד להפיק, אם באמצעות בניות מיוחדות למיקום רמקולים עדיף, ואם באמצעות מניפולציות שונות ל"תיקון הסאונד".

מדוע אינך מתקין את הרמקולים בדלתות הקדמיות? אם לא ניתן משום מה, [אולי תעלה תמונה או שניים שנראה במה מדובר] ויש לך מספיק מקום תחת הדשבורד, אני לא רואה מניעה להתקנה שם, אולי להפך.. אמנם בתמונות הבאות מההתקנה של EyalR מדובר על רמקולים טוויטרים מיוחדים ב900$[ הורנים,] [יש דגמים שונים וזולים] אך זה יכול להראות ולהשמע טוב אולי גם עם רגילים שם. אולי בתמונות שתעלה תוסיף את האיזור המדובר שבו הינך מעוניין להתקין, יעזור לכולם = יעזור לך.

אגב, על איזה רכיבים חשבת? ומהו התקציב למערכת שברצונך להתקין?

attachment.php?attachmentid=48241&d=1134241816

attachment.php?attachmentid=48242&d=1134241816

אל תגע בשום מדף אחורי!! ואל תשים שום רמקול מאחור!!

פורסם

צביקה , התמונות שנתת כמובן הם לא מההתקנה של אייל (הקישור אכן ליוזר שלו) אבל מדובר ברכב הקודם שלי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...