Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם

אני מחפש אוטו משפחתי בעל מנוע דיזל (רצוי טורבו) לנסיעות ארוכות(כ35K בשנה).

חשבתי על סיטרואן C5 או פאסאט אולי יש משהו שפיספסתי?

התקציב הוא 45K בערך.

פורסם

תוסיף לרשימה שקודה אוקטביה, אם תצליח למצוא אחד שלא הייתה מונית ועם גיר ידני, זו יכולה להיות בחירה טובה מאוד. כנ"ל לגבי סיאט טולדו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בקשר הלפאסאט :

אני חושב שלא לקחת בחשבון שבתקציב הזה תוכל למצוא משפחתית גדולה עם קרוב ל 300 אלף ק"מ ובת 7-8.

פאסאט TDI בתקציב הזה לרוב תהיה מונית לשעבר - לא מומלץ.

אני גם לא חושב שאלה רכבים חיסכוניים מי יודע מה.

הם יותר חיסכוניים מאשר רכבים זהים עם מנועי בנזין, אבל לא בהפרש גדול, במיוחד האוטומטיים.

ולכן יש סיכוי טוב שבנסיעות של 35 אלף ק"מ בשנה תוציא את כל הכספים שתחסוך בזכות צריכת סולר עדיפה על התיקונים של רכבים שכבר עבדו קשה .

מחירון של C5 יותר נמוך, אבל אין מבחר של מכוניות למכירה.

גם סקודה לא זולה לקניה, אבל עם גיר רגיל היא יותר חיסכונית (יש הרבה מוניות לשעבר).

יש גם מגאן DCI ידנית, שהיא מכונית משפחתית דיזל הכי חיסכונית, מחיר של מגאן 2005 קרוב לתקציב שלך (הודות ליצחק לוי).

כאשר תתחיל לחפש רכב דיזל, הדבר החשוב הוא למצוא מכונית שאין לה קילומטראז' מטורף.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כאשר תתחיל לחפש רכב דיזל, הדבר החשוב הוא למצוא מכונית שאין לה קילומטראז' מטורף.

יש כאלה? הרי מי קונה דיזל& מי שנוסע 50 אלף ויותר בשנה. לא משתלם בפחות מזה.

יש מלא בורות TDI שלאו דווקא היו מוניות. אבל לא תמצא עם פחות מ 200-250K בתקציב שלך. אם יש פחות זה אמור להדליק לך מנורה אדומה.

פורסם

מאיפה הבאת את הנתון שרכב דיזל לא משתלם בפחות מ 50 אלף ק"מ בשנה?

גם מי שנוסע 30-35 זה משתלם. זה הקילומטראז' שצריך לחפש (נכון, צריך להתעזר בסבלנות).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מתעלק על השירשור,

מה דעתכם על סיטרואן C3 טורבו-דיזל?

האם חסכונית,בטוחה (יש ESP?),אמינה (כן/לא-נקודות טורפה) ובכללי איך הרכב עצמו.

עריכה:

איך הפיג'ו 206SW עם אותו מנוע?

תודה לכולם.

פורסם

C3 טורבו דיזל מנוע 1400 סמ"ק ידנית - אחת המכונית דיזל היותר חיסכונית שקיימות בשוק.

צריכת סולר במכונית תקינה היא 1:20 משולב ואפילו יותר טוב מזה.

מחירי מחירון מצחיקים שמאפשרים לרכוש מודל 2004 ב 40K:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=265&FromYear=&UntilYear=&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הנקודה החלשה, כמו בכל רכב מוגדש, היא מחירי החלפה של הטורבינה אם היא מתקלקלת.

אין לדעת האם בעלים הקודמים של הרכב הקפידו להמתין כחצי דקה לפני כל כיבוי מנוע (חובה כדי לשמור על הטורבו)

גם לC3 חדשה אין בקרת יציבות.

מבחני ריסוק:

http://www.euroncap.com/tests/citroen_c3_2002/133.aspx

פורסם

לנו היתה טולדו TDI,מנוע חסכוני מאוד (110 כ"ס וסביבות ה24 קג"מ),מחוץ לעיר אפשר לעבור גם את רף ה20 ק"מ לליטר.

הממוצע אצלינו עמד על 16-17 ק"מ לליטר כאשר רוב מוחלט של הנסיעות היו נסיעות קצרות ועירוניות.

בקשר לC3,אנחנו גם חשבנו על כזאת (הטולדו נגנבה). החסרונות הכי בולטים בה לדעתי זו איכות החומרים וההרכבה (לאן שלא תסתכל יש פלסטיק אפור ולא נעים,אני הייתי די בהלם מזה),הגה חשמלי מעצבן ולוח שעונים מצועצע (יש עוד דברים אבל זה העיקר). המנוע דווקא ממש הפתיע אותי לטובה,ציפיתי שאני אתאכזב מאוד מ70 כ"ס אבל האוטו מרגיש זריז ולא חלש בכלל.

ד"א,יש הרבה C3 שמפורסמות ביד 2 במחירי *נות והן גם במצב כזה שלא מצדיק אפילו מחיר כזה. ראיתי רכבים שלא היה בהם פלסטיק אחד שלם (ויש הרבה פלסטיק כמו שאמרתי קודם).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

קודם כל אני מודה לכם על תגובתכם.

יש לנו חברים שהם בעלי קברה פיקאסו ויש להם בעיות במזרקים (מנוע HDI).

רק להם יש בעיות ולא שמעתי שזו תופעה שחוזרת על עצמה אצל כולם. אבל איך המנוע של ה-C3 מבחינת אחזקה (ונעזוב את הטורבינה שהיא יקרה)?

פורסם

לפי מה שאני הבנתי (תעשה חיפוש בפורום) בעיית המזרקים תגיע בכל מנוע HDI והיא די יקרה לתיקון.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אתה חייב אוטומט או גם ידני ?

באוטומט אין הרבה אפשרויות : C5 או קסרה HDI, אוקטביה/בורה/טולדו וזהו בערך.

הבעיה ב HDI קורית בעיקר בגלל שימוש בסולר מזוהם, בסולר איכותי יכולים לעבור מאות אלפי ק"מ עד ההחלפה.

אם ידניות גם טוב אז הציעו כאן אפשרויות מצויינות : מגאן, C3, ואני אוסיף את השני סנט שלי - דובלו.

מרווח, חזק וחסכוני בצורה מדהימה. עכשיו כשאין מזגן אני מנסה בכוח לרדת מ 1:16 ולא מצליח, ופה מדובר ברכב עבודה שנוסע עם מטען הרבה באיזורים עירוניים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נראה לי שלנסיעות ארכות יש להוציא מהמשוואה את הטנדרונים למינהם ואת הסופר מיניס. אכן כמו שנאמר מגאן 1500 ידנית היא המכונית הכי חסכונית שנמכרת בארץ (אפילו יותר ההברידיות למינהן).

פורסם

במחירי הסולר היום אני לא בטוח שזה משתלם , מחירי האגרה על רכבי הסולר הוזלו , והסולר עלה במחיר , מחירי מכוניות הדיזל בירידה לכן קח הכל בחשבון .

פורסם

בתקציב שציינת, אני מציע לשקול את האפשרות לברלינגו HDI.

על אף שהוא מוגדר כטנדרון, נוחות הנסיעה שהוא מספק טובה יותר מלא מעט משפחתיות היום והמנוע שלו מספק דחף מכובד מאד ברמת רעש ורעידות נמוכה.

כל אלו יועילו לך ויקלו עליך בנסיעות ארוכות, כפי שדרשת.

מעבר לכך, קיימים אקזמפלרים רבים בשוק, מה שיכול להקל עליך את החיפוש אחר הרכב (וכך גם מלאי החלפים).

וכמובן שתצא נשכר במרחב פנימי עצום להובלת נוסעים (או מטען).

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...