Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שנוסע בקצב של 35 אלף ק"מ בשנה:

במגאן DCI משלם בסביבות 1000 ש"ח בחודש הוצאות דלק.

אם הוא היה נוסע במגאן בנזין אוטומטית, היה משלם כל חודש 800 ש"ח יותר = קרוב ל10 אלפים ש"ח בשנה יותר.

לכן המשפט " אבל חלקים לרכב דיזל יותר יקרים" לא רלוואנטי - בכמה כבר הטיפולים יותר יקרים?

אפילו אם משאבת הזרקה מתקלקלת כל שנה (לא סביר), עדיין עוד לא הגעת למה שחסכת בהוצאות דלק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יצא לי לנהוג בצבא הרבה על אופל אסטרה 1.8tdi ידנית.

אחלה אוטו שבעולם חוץ מזה שהישיבה בו לא הכי נוחה בעולם.

לפי מה שאני זוכר הייתי טוחן את האוטו בנסיעות ונוסע איתו מאומץ כל היום והוא לא היה שותה הרבה דלק.

החיסרון הוא שלא יצא לי לראות הרבה כאלה באזרחות.

אם אני טועה תתקנו אותי.

ד"א.

אם אתה מעוניין יש בצבא מכרזים על הרכבים האלה במחירי רצפה אבל הסיכוי למצוא אחת טובה קלוש.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

אם הוא היה נוסע במגאן בנזין אוטומטית, היה משלם כל חודש 800 ש"ח יותר = קרוב ל10 אלפים ש"ח בשנה יותר.

לכן המשפט " אבל חלקים לרכב דיזל יותר יקרים" לא רלוואנטי - בכמה כבר הטיפולים יותר יקרים?

אפילו אם משאבת הזרקה מתקלקלת כל שנה (לא סביר), עדיין עוד לא הגעת למה שחסכת בהוצאות דלק.

אני מסכים איתך לחולטין.

אבל זה עוד דבר שצריך לדעת לפני מעבר לדיזל. נכון שבנסועה שנתית של 35K ק"מ יש היגיון רב לעבור לדיזל אבל צריך לדעת שיש לזה מחיר.

פורסם

הבעייה הגדולה עם דיזל היום אינה הוצאות שוטפות, שבנסועה גדולה מתקזזות עם עלות הדלק הפחותה - אלא בצלילה היסטרית של מחיר הרכב.

מכיוון שהנאה מנהיגה אינה (בד"כ) בראש מעייניו של מי שקונה דיזל, השיקול העיקרי הוא כלכלי - וזה מתמוסס חיש מהר עם אובדן הערך של הרכב.

פורסם

גם מי שמוכר רכב בנזין בן 4 שנים עם 140 אלף ק"מ לא יוכל לקבל מחיר שמתקרב למחירון.

אחרי 4 שנים החיסכון על צריכת סולר יכול להגיע ל 40 אלף ש"ח.

נגיד, חצי מזה הלך לתיקונים (ואני מגזים - 20 אלף ש"ח לתיקונים של רכב חדש- עד גיל 4).

עדיין חיסכון של 20 אלף זה הפרש גדול בין רכב בנזין עם 140 אלף ק"מ לדיזל עם קילומטראז' זהה.

אני גם חושב שבמצב הזה רכב בנזין לא ימכר בקלות יתרה.

אני לא מסכים שמגאן DCI או סקודה אוקטביה TDI ידניות לא מהנות לנהיגה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה צריך להשוות ידני לידני, ואוטומטי לאוטומטי, משפחתי למשפחתי.

הפער הוא כ 20% בצריכה לטובת הדיזל, אבל, מחיר הסולר הוא כ 15-20% גבוה מהבנזין.

התוצאה היא שלא כדי לקנות דיזל במצב הנוכחי ל 30-40אלף ק"מ עקב ירידת ערך וטיפולים יקירם יותר.

פורסם
גם מי שמוכר רכב בנזין בן 4 שנים עם 140 אלף ק"מ לא יוכל לקבל מחיר שמתקרב למחירון.

אחרי 4 שנים החיסכון על צריכת סולר יכול להגיע ל 40 אלף ש"ח.

נגיד, חצי מזה הלך לתיקונים (ואני מגזים - 20 אלף ש"ח לתיקונים של רכב חדש- עד גיל 4).

עדיין חיסכון של 20 אלף זה הפרש גדול בין רכב בנזין עם 140 אלף ק"מ לדיזל עם קילומטראז' זהה.

אני גם חושב שבמצב הזה רכב בנזין לא ימכר בקלות יתרה.

אני לא מסכים שמגאן DCI או סקודה אוקטביה TDI ידניות לא מהנות לנהיגה.

1. לא לקחת בחשבון את ירידת הערך. מחירי הדיזלים נשחטו ממש חזק לאחרונה. 2. רכב דיזל לא יכול להיות מהנה לנהיגה כמו רכב בנזין, כי המנוע "נגמר" ב3500, 4000 סל"ד מקס'. אובדן היכולת "למשוך" מנוע מוריד ממנו חלק משמעותי מאוד מההנאה (לא, לא בגלל שאני אוהב לקרוע את המנוע, אלא משום שהוא מונע ממך חלק גדול מיכולות היגוי הרכב בעזרת מינון מתאים של לחיצה על הדוושה). נכון שעם מומנט מתאים אתה יכול לנסוע ממש ממש מהר, אפילו יותר מבנזין - אבל האפקט אינו זהה.

פורסם

אתה צודק.

אולי הן לא מהנות כמו רכבי בנזין אבל הן יכולות להיות מהירות מאוד. כלכך מהירות שרכבי הבנזין לא יעמדו אפילו בקצב.

פורסם
אתה צריך להשוות ידני לידני, ואוטומטי לאוטומטי, משפחתי למשפחתי.

הפער הוא כ 20% בצריכה לטובת הדיזל, אבל, מחיר הסולר הוא כ 15-20% גבוה מהבנזין.

התוצאה היא שלא כדי לקנות דיזל במצב הנוכחי ל 30-40אלף ק"מ עקב ירידת ערך וטיפולים יקירם יותר.

אני ממלא סולר במחיר של 6.18 לליטר בתחנה פז.

איפה ראית בנזין ב 20% פחות מזה?

איפה בכלל ראית בנזין במחיר הזה?

בכל איזור בארץ יש תחנות דלק שמוכרות סולר במחיר זהה לבנזין או אפילו יותר נמוך.

אני משווה מגאן דיזל למגאן בנזין, אין מגאן בנזין ידנית.

אבל בוא נלך לפי הנוסחה שלך:

למגאן DCI ידנית צריכת סולר יותר טובה מאשר לקורולה ידנית בנזין ב45%-50%.

פורסם

אני לא כ"כ מסכים עם מהשנאמר פה

לדעתי במקרים מסוימים גם מי שנוסע 15K ק"מ בשנה ישתלם לו יותר לקנות דיזל.מספיק שרכב דיזל חסכוני יותר ב20% בנזין וזה כבר יותר משתלם .

בהנחה שמתדלקים סולר בתחנות מוזלות ואז גם אם משלמים 30-40 אג' יותר מבנזין.העסק משתלם.

לגבי התיקונים -אני לא חושב שתיקונים של דיזל יקרים יותר מבנזין.להיפך מנועי הדיזל אמינים יותר מהבנזין.

אני באופן אישי היית בהתלבטות לפני קניה של מיניוואן אוטומט.בסופו של דבר קניתי קאיה קרניבל עם מנוע טורבו דיזל 2000

אוטומט שצורך 1/9.5 בנסיעות עירוניות .אם הייתי רוכש מיניוואן באותו סגנון (חוץ מפיגו 307 שנחשב חסכוני) צריכת הדלק הייתה עומדת על 1/7 .כך שגם אני נוסעים כ15K ק"מ בשנה ,לפעמים רכב דיזל משתלם יותר מבנזין...

פורסם

שימו לב שתקציבו של פותח השרשור הוא 45k, מה שמוציא את המגאן dCi מהתמונה (דוגמאות מלוח יד-2 של רכבי נהיגה, שגמאו מעל ל-200,000 ק"מ אינן נכללות ואני מאמין שבעל השרשור אינו חפץ בהן).

מעבר לכך, פרמטר ההנאה מהנהיגה לא עולה מדבריו של פותח השרשור, כך שאני מאמין כי הדיון סביב זה אינו רלוונטי במקרה זה.

דרישותיו הן רכב משפחתי בעל מנוע דיזל, המיועד לנסיעות ארוכות, בתקציב הנ"ל.

אני שוב ממליץ "לצאת מהקופסה" (לא התכוונתי לניסאן...) ולחשוב בכיוון של ברלינגו HDi, שעונה על כל הצרכים בצורה יפה.

אין מגאן בנזין ידנית.

יש מגאן (2) בנזין ידנית (גם במנועי 1.4 וגם 1.6).

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

חברים, אני מציע שנחדל עם הקשקשת.

אני נוסע בקסארה דיזל, שהיא עוד פחות חסכונית מקסארה עם מנוע HDI. המנוע עבר 308 אלף ק"מ, הרכב בן 10.

החיסכון השנה, על נסיעה של בערך 15 אלף ק"מ, היה קרוב ל-4000 ש"ח.

מול הכסף הזה שילמתי על פילטר סולר 50 ש"ח במקום 40 ש"ח לפילטר בנזין.

אז חסכתי 3990 ש"ח בקיזוז ההוצאות על "אחזקה יקרה" של רכבי דיזל.

פעם אחרונה שבדקתי, בכסף שחסכתי שילמתי את כל העלויות הנלוות של הרכב - ביטוח חובה, צד ג', טסט.

הדיזל משתלם לכולם, נקודה. מרגע שאין את עיוות המס של האגרה וגם ניתן להשיג דיזל ובנזין במחיר זהה - יש עדיפות רצינית מאוד לדלק החסכוני יותר.

הנקודה הבעייתית היא כמובן הק"מ של המכונית - בגלל הבורות של אנשים לא נרכשות מכוניות דיזל ע"י אנשים רגילים, אלא רק ע"י אנשים שנוסעים כמות מטורפת.

לגבי המגאן - המכונית, גם אם מתוחזקת היטב - נמכרת ב15-20% מתחת למחירון, מה שמציב אותה בתקציב של פותח השרשור.

אני בכלל מציע שכל מי שאין לו רכב דיזל ולא החזיק מעולם אחד כזה - שפשוט לא יקליד פה כלום. אין טעם למלא את המסך בקשקושים של אנשים שלא מבינים עניין. זה בדיוק אותו עיקרון כמו שמי שאין לו רישיון לא מורשה להמליץ בפורום ייעוץ לרכישה.

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם DRSUBARU והראיה היא שבאירופה ישנה כמות גדולה מאוד של רכבים פרטיים עם מנועי דיזל

חוץ מזה לגבי הדעה הרווחת שטיפולים לדיזל יקרים יותר מבנזין,זה נראה לי סתם מיתוס...

להיפך בדיזל אין פלגים מה שהופך את הטיפולים השוטפים לזולים יותר.

אני גם לא חושב שדיזל/טורבו דיזל מהנה פחות לנהיגה מבנזין .אמנם רעש המנוע פחות סימפטי ,אבל חוץ מזה אני לא רואה הבדלים מהותיים

פורסם

קודם כל אני מבקש לא לעוות את דברי. לא אמרתי שטיפולים יותר יקרים, אמרתי שהחלקים יותר יקרים.

לנו יש קסנטיה TDI ואנחנו שוקלים להחליף אותה בגלל שהיא צורכת דלק כמו רכב בנזין מקטגוריה נמוכה יותר (לדוגמא-קסרה).

צריכת דלק דומה לרכב מקטגוריה נמוכה יותר+מחיר זהה של דלק (כיום ההבדל אינו משמעותי)+עלות חלקים יותר יקרה=שלנו לא כדאי להחזיק את הקסנטיה. אבל אנחנו מחפשים רכב דיזל יותר קטן (קסרה,C3 אפילו שהן לא באותה קטגוריה או ברלינגו-היא ידנית ולכן צורכת פחות דלק מהקסנטיה).

הכל תלוי בצרכים של כל אחד שמחפש לקנות רכב.

• תוכן חדש...