Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאחר המלצות רבות החלטתי לקנות סיטרואן קסרה אך פיתאום גיליתי שיש מספר דגמים עם נפחים וסוגי מנוע (דיזל, בנזין)שונים.

אני רוצה לדעת איזו קסארה נחשבת לאמינה וחסכונית??

פורסם

חסכונית זו כמובן הדיזל בנסיעות ארוכות מרגישים בהבדל.

אני מאמין שלא משנה הדגם,סיטרואן זה סיטרואן,הם לא עושים דגם אחד טוב והשני מתפרק,תבחר בקסארה עם הק"מ הנמוך ביותר,והשמורה ביותר שתמצא,לא משנה איזה דגם תיקח זה תמיד תלוי איך הבעלים טיפל ברכב,חשוב גם שהשנתון יהיה כמה שיותר גבוה.

פורסם

זה בסדר. לא צריך לקחת ברצינות כל תובנה בשקל של דמות אנונימית באינטרנט.

הקסארה אכן מכונית מוצלחת ואמינה (כמובן כל עוד טופלה כראוי על ידי הבעלים הקודמים- דבר שנכון לגבי כל מכונית משומשת).

פורסם

אני מאמין שלא משנה הדגם,סיטרואן זה סיטרואן,הם לא עושים דגם אחד טוב והשני מתפרק,תבחר בקסארה עם הק"מ הנמוך ביותר,והשמורה ביותר שתמצא,לא משנה איזה דגם תיקח זה תמיד תלוי איך הבעלים טיפל ברכב,חשוב גם שהשנתון יהיה כמה שיותר גבוה.

סייג לחוכמה שתיקה, ובמקרה שלך היא אכן נדרשת עם אמירות מלאות חוכמה שביניהן ובין האמת המרחק גדול.

הקסארה נחשבת לרכב אמין , והיא שירתה בנאמנות חברות גדולות במשק כרכב צמוד לסוכנים, הם התעללו בו קשות אבל הוא שירת בגבורה.

יש להעדיף רכב מיד פרטית עם ספר טיפולים מסודר, גם בלובינסקי יש קסארות למכירה, ואף מוענקת להם אחריות, בדוק היטב את טיבם של אילו, הם גמאו לא מעט ק"מ..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ה1.9 דיזל נטול הטורבו לא בהכרח יהיה חסכוני יותר מה-2 ל' HDI.

וכמובן שהביצועים שאופי המנוע בכלל לא ברי השוואה.

השאלה היא מה הק"מ השנתי הממוצע שעובר פותח השרשור?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

נתחיל מזה שכדי לקבל אמינות וחסכון העדיפות היא לקסרה בעלת תיבת הילוכים ידנית (כמו בכל רכב).

מכאן, שהגרסה (הכמעט) בודדה העומדת בפניך בשוק היד השניה היא בעלת מנוע הדיזל 1.9 האטמוספרי.

פה ושם צצה לה גרסת 1.4 ידנית (חיפוש קל ביד-2, או בכל לוח אחר יציג בפניך את "מלאי השוק").

כמובן שפני התמונה ישתנו אם העדפך היא לתיבת הילוכים אוטומטית.

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מדהים איך צצים אידיוטים כאלה ברחבי הרשת ועוד מקבלים במה של מומחים, כאילו היו כבר שנים בעסקי הרכב.

בכל מקרה הקסארה היא רכב מעולה - המחלה הרצינית שלה היא פתחי האיוורור שבהם יש פטנט - הם זזים בתוך עצמם כאשר מכוונים את האוויר, לא זזים לצדדים. תשלב את זה עם פלסטיק לא משהו וכוח פיזי מתון וקיבלת פתחי איוורור שיוצאים מהמקום או נשברים כליל.

כמו כן המשענות ליד בצד הנוסע והנהג נוטות להתקלף בשמש.

כשקניתי את הקסארה שלי סידרתי את הדברים האלה ומאז (מעל שנה) ה"מחלות" הללו לא חזרו.

פורסם
נתחיל מזה שכדי לקבל אמינות וחסכון העדיפות היא לקסרה בעלת תיבת הילוכים ידנית (כמו בכל רכב).

מכאן, שהגרסה (הכמעט) בודדה העומדת בפניך בשוק היד השניה היא בעלת מנוע הדיזל 1.9 האטמוספרי.

פה ושם צצה לה גרסת 1.4 ידנית (חיפוש קל ביד-2, או בכל לוח אחר יציג בפניך את "מלאי השוק").

כמובן שפני התמונה ישתנו אם העדפך היא לתיבת הילוכים אוטומטית.

אפרים

תוכל להפנות אותי למקום בו אני יכול לראות קסרה 1.4? אין חיה כזו.

הכל מקרה, הקסרה נחשבת לאמינה. ברור שצריך להסתכל על היסטורית טיפולים, הדבר נכון לכל רכב משומש אבל נכון שבעתיים לרכב צרפתי שהוא פשוט צריך דאגה מצד הבעלים (לא תכונה חזקה אצל הישראלים).

פורסם

אי אפשר כבר לכתוב משהו על רכב צרפתי פה שזה לא שיר הלל, בלי שמס' אנשים (2 קבועים) יבואו וישחטו אותך.

אני לא מבין מה לא בסדר עם התגובה הזאת:

הדיזל היא באמת הכי חסכונית.

אני מאמין שלא משנה הדגם,סיטרואן זה סיטרואן,הם לא עושים דגם אחד טוב והשני מתפרק

סיטרואן זה באמת סיטרואן. (אם זה עושה לכם קונוטציה שלילית בראש -זבש"כם).

ולדעתי בדגם הוא כמובן התכוון לגרסאות הקסארה, ואכן, זה לא שיושבים במפעל מנשנשים רגלי צפרדעים ואומרים, יאללה, ה-1.6 תהיה על הפנים ו-1.8 תהיה מצויינת.

ישנן מחלות כלליות לכל דגם (גם לקורולה וגם לקסארה).

וגם בכל דגם יש תתי דגמים בעייתים יותר או פחות (לכל מנוע השגעונות והמחלות שלו).

הוא סה"כ התכוון לומר, לדעתי ולמיטב הבנתי, שאמינות כלל הגרסאות של הקסארה זהה פחות או יותר ואין טעם להתעקש על גרסא מסויימת או רמת גימור מסויימת בגלל הבדלי אמינות.

שזה למיטב ידיעתי, נכון.

תבחר בקסארה עם הק"מ הנמוך ביותר,והשמורה ביותר שתמצא,לא משנה איזה דגם תיקח זה תמיד תלוי איך הבעלים טיפל ברכב,חשוב גם שהשנתון יהיה כמה שיותר גבוה.

שוב, אתם יצאתם נגדו, אבל זה מה גם שאתם אמרתם.

תמצאו רכב שמור ומטופל.

אבל מה לעשות, לא הייתה בתגובה שלו 5 תשבוחות מינימום על הרכב הצרפתי.

ולא היה איזה עקיצה נגד רכב יפני.

אני אישית, שאני יודע שאני משוחד, אני מנסה לא לענות.

פורסם

אפשר בהחלט לכתוב על רכב צרפתי (וכל רכב אחר) דברים שהם לא שיר הלל, כל עוד הם מגובים בנסיון אישי ו\או בידע.

מחזור של דברים שנקראו במקום אחר באינטרנט אינו נחשב לידע.

אני מסכים שניתן להבין את דבריו של המגיב הראשון כפי שאתה מפרש אותם.

עדיין, שים לב שגם השואל הבין את דבריו כביקורת על המותג. זה לא רק רפלקס מותנה של חובבי צרפתיות.

פורסם
שלום רב

לאחר המלצות רבות החלטתי לקנות סיטרואן קסרה אך פיתאום גיליתי שיש מספר דגמים עם נפחים וסוגי מנוע (דיזל, בנזין)שונים.

בבנזין, ה 1.4, 1.6 ו 2.0 הן הגרסאות הכי מוצלחות. בדיזל ה 2.0HDI וה 1.9טורבו מוצלחות. ה 1.9 דיזל אוטמוספרי לא כל-כך מיישם את ההבטחות (מאוד מאוד חסכוני) ולטעמי הוא טוב רק אם באמת מחפשים דיזל אמין וסוס עבודה.

בקטגוריית המנועים הכי טובים (מכל הבחינות) בהיצע הישראלי, ה 1600סמ"ק 16V וה 2000סמ"ק 16V הם המנועים שגם מרגישים חזקים וגם סופר עמידים להתעללות. בתחילת השיווק של ה 1600סמ"ק 16V היו רכבים שסבלו מהזעת מים (חיצונית) מאטם ראש מנוע (החלפת האטם פותרת לצמיתות את הבעיה)-לא משהו שכדאי לפסול בגלל את האוטו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...