Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מזהיר שזה הולך להיות ארוך כחלק משיחרור קיטור

לפני כמה שנים קניתי את הפיג'ו שלי, 106 GTI שחורה וחמודה שנטפה שמן מנוע מחלקו העליון וגם המנוע קירטע ולא עבד עגול.

לאחר תקופה קצרה קיבלתי המלצה על מוסך מורשה פיג'ו (מרום צמרת בבני ברק) כדי לטפל ברכב כי להם יש ניסיון עם 106 GTI. שמח וטוב לב הכנסתי את הרכב לשם וטענתי שיש לי בעיה של רעידות במנוע שהוא אינו עובד עגול בסרק, וכמובן שמן מנוע שיוצא מאיזה מקום בחלקו העליון של המנוע.

1. נקבע שיש נזילה מהמכסה שסתומים וכנראה שגם מבית הקאמשפט שאותם צריך לאטום עם סיליקון וזה דורש פרוק של הטיימינג והקאמשפטים, ובנוסף להחליף פקק מילוי שמן שכנראה לא אוטם טוב.

2. הרכב יחובר למחשב לבדיקת המנוע בגלל שאינו עובד עגול. ובנוסף ביקשתי ניקוי מזרקים על הדרך.

לאחר 3 ימים חזרתי לקחת את הרכב מהמוסך, במקום התבצע ניקוי למנוע וכמובן הרכב חובר למחשב.

התוצאות במחשב העלו שהכל (מסתבר שרק בדקו תקלות בלבד) תקין ושככה המנוע צריך לעבוד.

לאחר שבוע שוב חזרה נזילת השמן מחלקו העליון של המנוע וחזרתי לשם ושוב ביצעו אטימה מחדש ושוב נוקה המנוע.

שבוע אחרי זה שוב נזילה! שוב עשו אטימה חדשה (שמעתי כבר תלונות שהסיליקון הזה עולה להם ביוקר) עם שני סיליקונים שונים.

שבוע אחרי זה שוב נזילה אלא מה? שוב מכניס למוסך, ואיזה פלא? הבעיה היתה בכלל הצינורית של הנשם מנוע שהיתה סדוקה וטיפטפה על המכסה שסתומים (סתם שילמתי אלף ש"ח איטום ופקק ועוד 55 ש"ח על הצינורית הארורה מגומי מטופש).

בנוסף, תוך כדי שהרכב נכנס ויוצא מהמוסך התגלה רעש מחריד מידי פעם של טרקטור, והם כמובן לא עלו על זה כי הרעש לא הופיע כשהרכב היה שם.

מיואש לגמרי נכנסתי למוסך מורשה ליד הבית ובלי לשמוע את הרעש המחריד קבעו שמדובר במשאבת המים שהגיעה לסוף חייה, אז יאלה כדי שלא ילך מנוע עושים גם משאבה, והרי אם מפרקים טיימינג, לא תחליף רצועה מותחן ושאר הקישקושים? עוד נזק של 2200 ש"ח.

ומאז הספקתי לסדר את המנוע על ידי ניקוי מזרקים (מה שאומר שבאותו המוסך בהתחלה בכלל לא ניקו והבעיה היתה מזרק אחד שנתן 20 אחוז פחות דלק, כדי שתבינו איך המנוע עבד עם הבעיה) ונהנתי מהרכב מאוד ולמרות כל ההפצרות מסביב למכור את הרכב, אני משאיר אותו אצלי.

לאחרונה שוב צצה נזילה מהאטם סיליקון הזה במכסה שסתומים, וגם הגיע הזמן לעשות טיפול טיימינג, והיום כשיש לי ידע ברכבים וחוסר אמון מלא במוסכים, החלטתי לעשות את העבודה לבד לפי הספר.

פתחתי מכסה מנוע והתחלתי לפרק דברים וכל הברגים קיבלו שקיות עם פתקים לאן הם שייכים כדי שאני בטעות לא אתבלבל בהרכבה (אני אוהב סדר וללכת על בטוח). גם כל הברגים שנראו לי סוררים, הוחלפו בחדשים מקוריים שהוזמנו לי מצרפת.

הגעתי לשלב שצריך לפרק את הפולי של הקאמשפט, בורג אחד בלבד והפולי בחוץ. הפולי פליטה יצא בלי בעיה בכלל, הפולי יניקה לא מסכים להפתח בכלל! אז עזבתי אותו לבנתיים והמשכתי בפרוק דברים מסביב, הגעתי מצב שמה שנשאר לי זה לפרק חיפוי פלסטיק שתפוס עם ברגים למנוע, ואת התושבת מנוע והפולי. אבל מה? מישהו שפירק את הקאמשפטים בפעם האחרונה (רמז...) סגר את הברגים וחרש להם את הראש! ניסיתי לפתוח את הברגים של התושבת מנוע, וכל מה שקרה זה שהבוקסה (דרייב חצי) עם ראש כוכב נשברה!

מישהו כנראה היה עצבני על הרכב שלי שהיה צריך לעשות את אותה העבודה כמה פעמים ולכן סגר את הברגים כמו חיה.

כרגע אני במצב שהרכב במצב שלא מאפשר נסיעה, עם ברגים שחלקם חרושים וחלקם קשה מאוד לפתוח, ובמוסך ליד הבית לא יכולים לעזור לי כי אין להם את הציוד הדרוש לזה. וכבר ניסיתי לרתח אום לברגים החרושים אבל זה לא נתפס משום מה.

אז בגלל שאני נאלץ לפתור את הבעיה בבית, יש למישהו רעיון אין אני משחרר את כל הברגים האלה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בוקסה שנשברה - בוקסות באיכות טובה לא נשברות. לא כל בוקסה יקרה היא גם טובה. אם מדובר על ברגים הדוקים במיוחד (ראש מנוע וכדומה) אני בד"כ משתמש בבוקסות שחורות של פטיש אוויר, כי הן חזקות יותר.

ראש בורג מעוגל - בעיה ידועה. לפעמים אפשר לשחרר בעזרת צבת ננעלת. לפעמים אפשר לרתך, כמו שאמרת. כדאי לרתך משני צדדים כדי שהפיתול לא ישבור את הריתוך. לפעמים אפשר לשבור/לחתוך/לגזור/לקדוח את ראש הבורג, בתקווה שישבר עם קצת הברגה בולטת (אחרי פירוק החלק) - ואז להוציא את שרידי הבורג בעזרת צבת ננעלת. לפעמים, אם מדובר בבורג אחרון במכלול, אפשר לסובב קצת את המכלול וכך לשחרר את נעילת הבורג.

אם תעלה תמונה, אולי תעלה במוחי דרך נוספת :wink:

דני

פורסם

מדובר בברגי תושבת מנוע, מה גם שבמוסך הם לא משתמשים בכלים טובים יותר ממה שיש לי (יש להם סיגנט הרגילים).

מצטער על האיכות של התמונות אבל ככה זה מצלמת פלאפון.

אני רק אוסיף שמעל הברגים האלה עובר צינור מזגן

DSC00078.jpg

DSC00077.jpg

DSC00079.jpg

in the face

with a chair

פורסם

יכול להיות שזה הברגה הפוכה? :shock: תבדוק טוב.

אם הכוכב כבר הרוס אתה יכול אולי לתת מכה עם פטיש על מברג שנישען על הבורג בכיוון פתיחת הבורג, כלומר אם הבורג נפתח לכיוון שמאל, לשים את המברג בצד שמאל ולתת מכה לכיוון למטה כך תיווצר פתיחה.

בכל מקרה זה קצת יהרוס את הכוכב כך שרק במקרה שהוא כבר הרוס יש לנקוט בשיטה הזו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אני הייתי מנסה ריתוך רק מה שלפני הריתוך קצת עבודת הכנה , משייף מנקה את החלקים לפני הריתוך לקבלת אחיזה ומגע טוב בין החלקים.

פורסם

לפי התמונות זה נראה כמו בורג עם ראש רחב. במקרה כזה אפשר לנסות מברג דפיקה, כמו שהציעו כבר, או לקדוח עם מקדח בינוני - 8 מ"מ או דומה (מקדח טוב ורצוי חדש, במהירות איטית ככל האפשר - מהירות רק שורפת ולא קודחת). אחרי שתקדח וראש הבורג ינתק מההברגה, ותפרק את החלק, תוכל בקלות (יחסית) להוציא את ההברגה עם צבת.

בהצלחה,

דני

פורסם

שתי הצעות:

1. לקחת ריבוע ממתכת קשה ולשייף אותו למידה שנכנסת למשושה ואז לפתוח.(מצורף "איור")

2. להכניס בכוח מברג עם "קנה" משושה ואז עם מפתח פתוח לסובב את המברג.

מקווה שהבנת ושעזרתי

עופר

Doc1.doc

פורסם

יש שיטה לפתיחת ברגים חרושים כאלה ואף גרועים מכך.

נדרש ליקדוח את הבורג עם מקדח בקוטר קטן יותר מקוטר הבורג.

לאחר שקדחת את הבורג בערך 1/3 מאורך הבורג , מכניסים לתוך הקדח כלי שהוא חולץ ברגים

שנראה כמו בורג כאשר הקצה העליון שלו מרובע כך שאפשר לתפוס אותו עם רינג , מפתח פתוח , פלאייר פטנט וכדומה.

לאחר שתפסת , סובב לכיוון פתיחה ואז הבורג ייפתח.

לפני כל זה רסס WD40 על הבורג על מנת לנסות לשחרר מעט את ההתפסות שלו ותמתין כ - 15 דקות

כדי שהחומר יעשה את העבודה שלו.

כך אנחנו (יותר נכון מבנאי המסוקים) משחררים ברגים חרושים ותאמין לי במקומות קשים הרבה יותר.

אם אתה מכיר מבנאי מטוסים במקרה הוא יוכל לעזור לך.

את הכלי החולץ תנסה למצוא בחנויות שמוכרים כלי עבודה.

מקווה שעזרתי.

פורסם

הצלחתי לפתוח בורג אחד, דפיקה עם מברג בשוליים של הראש ליצירת חריצים ואז דפיקות בכיוון הפתיחה והבורג יצא. יש עוד אחד במיקום קצת יותר קשה ואני מאמין שעם דרמל יהיה לי יותר קל ליצור את החריצים האלה.

ועכשיו לחידה שמי שיפתור אותה יקבל פרס של לילה חלומי בצימר מפנק בחדרה עם שמר!

והחידה היא: למה היה כלכך קשה לפתוח את הבורג שמחזיק חיפוי פלסטיק של מכלולי הטיימינג במנוע. ואני אתן רמז, זה לא רק בגלל שהראש היה אכול.

in the face

with a chair

פורסם

אני חושב שלפני שמתחילים דפיקות עם פטישים, מנוע זה חלק עדין לכן קיימת שיטה שלפי מה שראיתי הוזכרה כאן קלות והיא:

דרמל, מה עושים? לוקחים דיסק חיתוך, מבורג של כוכב הופכים אותו לבורג של מברג שטוח, מבצעים שיוף מספיק רחב על מנת להכניס מברג שטוח שיתפוס טוב את הבורג, והוא בחוץ.

• תוכן חדש...