Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבתי את המערכת שלי שכוללת

רדיו דיסק http://www.punch-s.com/aecommerce/c992/3547.php

סאב http://zap.co.il/model.aspx?modelid=36750

מגבר http://www.cartoys.com/Default.cfm/p/JBL_GT5A604/

יש לי עכשיו בעיה הסאב לא דופק ממש חזק והוא גם מוציא קול גבוה ולא רק באסים (מנגן כמו רמקול רגיל )

וגם הרמקולים פעם עובדים פעם לו פעם יש רק באס ברמקול

ואמרו לי שגם הרדיו דיסק לא טוב בגלל שיש לו יציאה אחת למגבר וצריך שתיים בשביל להוציא שתי RCA אחד לרמקול אחד לבאס זה מה שאמרו לי

תודה לעזורים

פורסם

יציאת RCA אחת אומר יציאה למגבר אחד, לפי מה שהבנתי יש לך רק מגבר אחד, את מה שרשמת? אם כן אתה לא צריך יותר מיציאת RCA אחת.

הבעיה היא בכיוון של המערכת, אתה צריך לתחום את התדרים שהנמוכים ילכו לסאב והגבוהים יותר לרמקול, חיפוש קצר בפורום יראה לך איך עושים את זה. מקסימום תיגש למתקין מקצועי שיכוון לך

פורסם

קניתי זוג מפצלי Y כאלה http://www.carsforum.co.il/shares/itamar/blka/RCAY.JPG ופיצלתי את ה RCA

חיברתי את הסאב בגישור ועוד סוג רמקולים אחוריים חיברתי ל + -

זה המגבר שלי מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איפה אני מחבר את ה RCA של הסאב ואת של הרמקולים ואיך אני מכוון אין

לי שם גם את הכפתור של ה GAIN ויש גם בצד ימין וצד שמאל את ה LP ו - HP בכל צד על מה זה צריך להיות

תודה לעוזרים

gt5a604b.jpg

פורסם

את הסאב לחבר לכניסות הימיניות ולשים על LP

את הקומפ' או על FLAT או על HP מה שנשמע לך יותר טוב ולחבר לכניסות השמאליות

כרגע כלום =[

פורסם

עוד שאלה למה אין לי GAIN במגבר ומישהו יכול לעזור לי בקשר לכיווינים מה כל אחד עושה

X-OVER FREQ.1 ?

INUPT LEVEL.2 ?

פורסם

2 הערות קטנות

קומפוננט - כמו שנאמר לכניסות השמאליות אבל לכניסות הINPUT ולא הAUX OUT (אני משער שאלה יציאות למגבר אחר משורשר כגון הOUTPUT בשם אחר)

לא ממליץ לשים את הקופוננט בFLAT - FULL RANGE בשום מצב,פשוט הוא יקבל תחום תדרים נמוך מידי (שיבלם ע"י הקרוס) אבל ללא אפשרות משחק ואיזון נכון בעומק הבאס ועוצמתו מול הסאב,HPF זה הפיתרון היחיד

את הסאב בLPF ומומלץ להשאיר את הBASS BOOST על 0

בקשר למפצלי הY

אחרי שחיברת כל מפצל ליציאה פשוט לחבר לפי הצבע המקורי,כלומר אם פיצלת אדום - שמאל לשניים (אדום ולבן) תחשוב עליהם שניהם בתור אדום ולחבר לאדום כנ"ל ללבן

בקשר לכיוונים אח"כ תריץ חיפוש,יש המון מידע

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
2 הערות קטנות

קומפוננט - כמו שנאמר לכניסות השמאליות אבל לכניסות הINPUT ולא הAUX OUT (אני משער שאלה יציאות למגבר אחר משורשר כגון הOUTPUT בשם אחר)

לא ממליץ לשים את הקופוננט בFLAT - FULL RANGE בשום מצב,פשוט הוא יקבל תחום תדרים נמוך מידי (שיבלם ע"י הקרוס) אבל ללא אפשרות משחק ואיזון נכון בעומק הבאס ועוצמתו מול הסאב,HPF זה הפיתרון היחיד

את הסאב בLPF ומומלץ להשאיר את הBASS BOOST על 0

בקשר למפצלי הY

אחרי שחיברת כל מפצל ליציאה פשוט לחבר לפי הצבע המקורי,כלומר אם פיצלת אדום - שמאל לשניים (אדום ולבן) תחשוב עליהם שניהם בתור אדום ולחבר לאדום כנ"ל ללבן

בקשר לכיוונים אח"כ תריץ חיפוש,יש המון מידע

זה לא קומפונט חיברתי 6X9 אחוריים של פיוניר

פורסם
עוד שאלה למה אין לי GAIN במגבר ומישהו יכול לעזור לי בקשר לכיווינים מה כל אחד עושה

X-OVER FREQ.1 ?

INUPT LEVEL.2 ?

1.זהו בורר התדרים,במצב של HPF כול התדרים מעל התדר שכיוונת ישמעו ומתחתיו לא (קומפוננט)

בLPF כל התדרים שנמוכים מתדר החסימה ישמעו ומעליהם לא (סאב)

בFULL RANGE - FLAT כול התדרים יעברו ללא קשר למצב הבורר,מניסיון זה מצב שמתאים רק ל6X9

2.INPUT LEVEL זה הGAIN רק בשם אחר,הגברת עוצמה

פורסם

EM777 תודה עזרת לי מאוד ובקשר למה שאמרת זה לא קומפוננטים זה רמקולים 6X9

זה משנה או לעשות עדיין לפי מה שהסברת ?

פורסם

במצב שאין לך סאב יש אפשרות לחתוך את ה6X9 על LPF בתדר מתאים כך שיפיקו רק באס ו"כאילו" יתנו רק את טווח התדרים הנמוכים כמו סאב על מנת לא לגנוב את הסאונד אחורה במקום קדימה (במה קידמית וחשיבות הקומפוננט,תריץ חיפוש)

ולהשלים את התמונה מקדימה

מניסיון לא אהבתי את ה"הדמיה" והעדפתי אותם בFLAT ועם קצת פחות עוצמה כדי שעיקר הסאונד יבוא מקדימה

בעיקרון 6X9 זה בכלל לא דבר הכרחי במידה ויש סאב ובחלק מהמקרים זה אף גורע ויש הרבה חברה שמשאירים אותם ללא הגברה רק כדי להנעים את זמנם של היושבים מאחור,קומפוננט איכותי וחזק וסאב כנ"ל ולא צריך יותר,אבל זה עיניין של טעם

מקווה שזה יעזור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=169633

פורסם

עשיתי כל מה שנאמר פה עדיין יש בעיות הסאב נשמע חלש והרמקולים נותנים באס גבוה מקדימה ומאחורה איך אפשר לבטל את הבאס ברמקולים ? והרמקולים האחוריים פעם עובדים ופעם לא

מישהו מהפורום שמבין שגר באיזור חולון , ת"א , בת ים יכול לעזור לי לסדר את זה

תודה

פורסם

הצלחתי לסדר את הסאב והרמקולים הסאב דופק קצת יותר חזק אבל עדיין לא מספיק כי שמעתי אצל חבר שלי את הסאב הזה על אותו מגבר והוא דופק יותר חזק יכול להיות שזה בגלל הבאסת בוסט שהוא על 0 אצלי

ויש לי עוד שאלה איך אני מבטל את הבאסים ברמקולים האחוריים והקידמיים

ככה חיברתי איך זה טוב ?

• תוכן חדש...