Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שנהג גם על מאזדה 3 ספיריט ( שלי ) וגם על סיוויק 2007 ( של אחותי ), מבחינת נסיעה המאזדה הרבה יותר מהנה.

היא מאובזרת יותר מהסיוויק הפשוטה.

עכשיו מגיעים לחסרונות, וזה כמובן צריכת הדלק מול הסיוויק, הסיוויק עם נתונים טובים יותר ( על הנייר ), והמאזדה דיי זוללת ( בעיר לפחות ).

אין גם ספק שהפלסטיקה של הסיוויק מרגישה איכותית יותר משל ה 3, אבל כמובן שזה בגירסת ה ES שהיא עולה 150 ואני לא חושב שהיא בקבוצה 3 ( יכול להיות שכן, אם כן, אחלה אופציה ), בגירסת ה LS האיבזור דל, ולדעתי עדיף כבר מאזדה 3.

אצלנו, אין אחד שלא נהג על המאזדה ולא נהנה, תעשה נסיעת מבחן קטנה ותבין.

כיוון שההבדל בין ה 3 1.6 ולזו בעלת מנוע 2 ליטר אינו כה גדול , אני בליסינג הייתי נשאר עם זו של קבוצה 2, פשוט חבל על הכסף, והתמורה אינה מצדיקה את תוספת המחיר.

השתגעת?

א. מרגישים יפה מאוד את ההבדל במנוע.

ב. הספיריט מאובזרת יותר מאשר הקומפורט.

ג. ב 1.6 אין ESP שיש ב 2.0.

אני אישית לא הייתי רוכש את ה 1.6, לקנות רכב חדש בלי ESP זה מטופש.

פורסם

ביקשתי לבדוק עם חברת הליסינג האם אני יכול להזמין את מודל 2009 (העתידי) של הספיריט ובינתיים לנסוע על רכב חלופי.

אני מתקשה לוותר על האבזור של המאזדה...

כולם אומרים לי לחסוך כסף וללכת על קבוצה 2, חוץ מהבנאדם שמתעסק בכסף (החשב) שאומר שאם זה עושה לי טוב אז ללכת על זה. לא מצחיק שהתגובה החיובית היחידה להוצאת כסף באה מאיש הכסף?

פורסם
ביקשתי לבדוק עם חברת הליסינג האם אני יכול להזמין את מודל 2009 (העתידי) של הספיריט ובינתיים לנסוע על רכב חלופי.

אני מתקשה לוותר על האבזור של המאזדה...

כולם אומרים לי לחסוך כסף וללכת על קבוצה 2, חוץ מהבנאדם שמתעסק בכסף (החשב) שאומר שאם זה עושה לי טוב אז ללכת על זה. לא מצחיק שהתגובה החיובית היחידה להוצאת כסף באה מאיש הכסף?

ההפרש בין קבוצה 2 ל-3 לא גדול אם לא בא לך להיות חלק מהעדר בגרוטאות 1.6 שלו אז על הכיפאק. ההבדל בביצועים בין ה3 2.0 לבין עם מנוע 1.6 הוא גדול ויש גם הבדל באיבזור.

פורסם
ההפרש בין קבוצה 2 ל-3 לא גדול אם לא בא לך להיות חלק מהעדר בגרוטאות 1.6 שלו אז על הכיפאק. ההבדל בביצועים בין ה3 2.0 לבין עם מנוע 1.6 הוא גדול ויש גם הבדל באיבזור.

הכל יחסי כמובן...

בדרך כלל ההפרש בין רכב משפחתי מקבוצה 2 כדוגמת מאזדה 3 1.6 לרכב משפחתי מקבוצה 3 כדוגמה הונדה סיוויק הינו תוספת של כ- 400 ש"ח פנסיוניים ברוטו מהמשכורת (שווה ערך ל- 480 ש"ח לא פנסיוניים) ובנוסף תוספת של שווי השימוש של כ- 500 ש"ח (התוספת הולכת וגדלה בגלל הרפורמה בשווי השימוש).

אם מתחשבים בשני המרכיבים יחד, מקבלים תוספת של 500 ש"ח נטו לחודש, 18,000 ש"ח לשלוש שנים.

עכשיו אתה תחליט האם אתה מוכן לשלם את הסכום הנ"ל או לא בשביל לשדרג את הרכב.

התשובה היא סובייקטיבית לגמרי.

כשאני הייתי רווק, הייתי מוכן לשלם יותר וכדי להנות יותר. היום סדרי עדיפויות השתנו ואני מעדיף לתת עוד חוג לילדה שלי :-D. בגלל זה הזמנתי פוקוס (בגלל הבטיחות למרות שהיא עגלה).

פורסם

אם הבנאדם לא משלם על הרכב אלא רק את שווי השימוש אז ההפרש בין קבוצה 2 ל3 כ-600 ש"ח כלומר ~200 ש"ח מהנטו.

אם הוא כן משלם התוספת תלויה במקום העבודה ובמעמד העובד, בכל מקרה אין כאן מספיק נתונים לחשב את זה.

פורסם
אם הבנאדם לא משלם על הרכב אלא רק את שווי השימוש אז ההפרש בין קבוצה 2 ל3 כ-600 ש"ח כלומר ~200 ש"ח מהנטו.

אם הוא כן משלם התוספת תלויה במקום העבודה ובמעמד העובד, בכל מקרה אין כאן מספיק נתונים לחשב את זה.

הייתה לי בעבר ספיריט ושילמתי רק את שווי השימוש.

בחברה שבה אני מתחיל לעבוד, מאלצים את העובד לשלם גם את ההפרש במחיר הליסינג שעומד בערך על 500 ש"ח בנוסף על שווי השימוש.

אז מה אתם אומרים על להזמין את הדגם העתידי? יש מצב שזה יעבוד?

התשובה היא סובייקטיבית לגמרי.

כשאני הייתי רווק, הייתי מוכן לשלם יותר וכדי להנות יותר. היום סדרי עדיפויות השתנו ואני מעדיף לתת עוד חוג לילדה שלי :grin:. בגלל זה הזמנתי פוקוס (בגלל הבטיחות למרות שהיא עגלה).

בדיוק. למה לא לנצל את הרווקות על מנת להנות מהרכב :)

חוץ מזה - אם פתאום החסידה תביא איזו הפתעה.... יש מיליון כריות אוויר בספיריט... :)

פורסם
הכל יחסי כמובן...

בדרך כלל ההפרש בין רכב משפחתי מקבוצה 2 כדוגמת מאזדה 3 1.6 לרכב משפחתי מקבוצה 3 כדוגמה הונדה סיוויק הינו תוספת של כ- 400 ש"ח פנסיוניים ברוטו מהמשכורת (שווה ערך ל- 480 ש"ח לא פנסיוניים) ובנוסף תוספת של שווי השימוש של כ- 500 ש"ח (התוספת הולכת וגדלה בגלל הרפורמה בשווי השימוש).

אם מתחשבים בשני המרכיבים יחד, מקבלים תוספת של 500 ש"ח נטו לחודש, 18,000 ש"ח לשלוש שנים.

אין ספק שהכסף מדבר.

אבל לכל אחד יש את הדרישות שלו.

יש כאלו שמנוע 1.6 יכול להיות אחלה בשבילהם, וכאלו שיגידו שזה עגלה.

במאזדה המנוע 1.6 בעייתי בגלל הגירסה, שמגיעה ללא מערכת בקרת יציבות כלשהי, שלדעתי זה בזיון בקניין רכב חדש.

יש עוד אופציות טובות בקבוצה 2 עם מנוע של 1.6.

השידרוג מה 3 1.6 לסיוויק הוא באמת לא כזה גדול, כמובן שהרכבים דיי שונים אבל מבחינת אבזור אין כ"כ הבדל, מה שכן זה שהסיוויק בטוחה יותר עם מערכת בקרת יציבות ( עדיף רכב חדש עם מאשר בלי ).

• תוכן חדש...