Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל שאלה של הגדרות, אני לא מסכים שתמונה מגיעה רק או בעיקר מטיב האלמנטים שלך.

המיקום, החיתוך ואקוליזציה משפיעים הן על הבמה והתמונה שבסך הכל הם משלימים אחד את השני.

אם תחתוך רמקול מצויין בתדרים שלא מתאימים לו, לא תקבל תמונה ולא במה.

כל שינוי במיקום של הרכיב, הסביבה שלו או באות המגיע אליו תשפיע על האיכות.

כמו שעופר צייין, שיש לך מערכת טובה יש לך גם במה וגם תמונה.

מי שלא מעוניין בשחזור מקור זו בעיה שלו, זו ההגדרה לאיכות. אני בהחלט מקבל את זה שאנשים לא מחפשים איכות מקסימלית אלה את טעמם האישי במוזיקה. גם אני מעדיף איקרה בעשרה שקלים מקוויאר בחמש מאות, זה לא הופך את האיקרה לאיכותית יותר.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר משתמשים בכל מיני מנגנוני השוואת\תיקון זמנים, אתה אומנם יוצר איזהשהיא במה וירטואלית שפחות או יותר מפוקסת(לרוב זה ע"י זמר\זמרת שנמצאים במרכז הדשבורד). אבל תמונה אמיתית לא תהיה מכיוון שהתיקוני זמנים יוצרים מירכוז מדומה ולא תמונה מוחלטת.

אז אני צודק בשאלה שלי. זה בהכרח אחד על החשבון השני..

עופר, ברשותך, רוצה לשאול אותך מהן הדברים שעשית, מעבר לרכישת סט איכותי ביותר, על מנת שתקבל, כפי שאתה מציין, תמונת סאונד טובה.

פורסם

קודם כל אני מתקן , לא מדובר בתמונות סאונד טובה אלא בתמונה ממש ממש טובה . טובה עד כדי כך שאני כבר כמעט (רק כמעט) לא מתגעגע להורנים שהיו לי (שהם רפרנס מבחינת image). :wink:

לגבי מה עשיתי ?

זה דיי פשוט ..

השתמשתי בניסיון שלי , ובניסיון של אנשים שאני מכיר וסומך עליהם , לקחתי מכל אחד קצת ובניתי סביב זה מערכת.

כמו שרשמת , לאלמנטים עצמם יש חשיבות מרובה ואכן הסט הנ"ל הוא לא פחות ממעולה .

כמו שרשמו אחרים גם שאר הציוד ובחירת הגברה מעולה תורמת אף היא.

מיקום האלמנטים - משפיע לא רק על הבמה אלא כמובן גם על התמונה .

קיק פאנלים מאפשרים לנו למקם את המידים במקום הרחוק ביותר , העמוק ביותר והרחב ביותר .

העובדה הזו חשובה כמובן שכן היא מקטינה ביותר את הצורך בעיבוד דיגיטלי של TC למיניהם מה שכבר משפר את מה שאנחנו רוצים להשיג.

בחירה של הקיקים היא נטו תוצאה של ניסיון - למזלי יצא לי להתעסק בהמון (יחסית) מערכות ברמה גבוהה מאוד ובאופן גורף המערכות שהיו מבוססות קיקים הניבו תוצאות טובות יותר .

עוד דבר חשוב מאוד הוא המשלוש הרומנטי בין נקודות חיתוך , סלופ החיתוך ויחסי הגומלין בין האלמנט לבין נקודת החיתוך ביחס למיקומו.

הכוונה היא החתירה לאחד מהגורמים היותר חשובים לתמונה מצוינת - one point source. אחת הסיבות העיקריות שגרמו לי לבחור בלגטיה וזו כמובן אחת הסיבות שהסט הנ"ל כל כך מוצלח היא היכולת של המיד לשחזר טווח תדרים גדול מאוד .

בפועל המיד כמעט לבדו יוצר את הבמה והתמונה פשוט כי הוא מנגן היטב את הרוב המוחלט של התדרים הרלוונטים (הוא בפועל מסוגל לנגן בקלות 200-13000).

עכשיו כאשר הרוב המכריע של הסאונד הכיווני מלכתחילה יוצא מנקודה אחת מראש יש פחות באלגן.

מעבר לזה הושקע על ידי ועל ידי המקורבים אלי הרבה ידע ניסיון וניסוי ותהיה בכיוון זויות האלמנטים עד לקבלת התוצאה הרצויה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה על תשובתך המהירה והמפורטת, נראה לי שהתגבשה לי כבר תשובה לשאלתי. המטלות הבאות:

:-). לרכוש לגטיה.

:-). לרכוש את המקורבים אליך.

:-). ללכת לישון.

פורסם

חוץ מהלגטייה - יש לך כבר את כל השאר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש הבדל גדול בין המידים של מורל (CDM או סופרימו) לבין המיד של הלגטיה. כמו שאומרים בשכונה - זה לא כוחות.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני מודה שהCDM מדהים. יש צלילים שהם פשוט ייחודיים למיד הזה ואני לא מוצא להם תחליף הולם - טרקים כמו סטיספאקשן של בני בנאסי למשל...

אבל הוא מנגן טוב היטב מה600 הרץ עד ה7קילוהרץ - יש שטוענים שהוא גם מסוגל לנגן ב10K אבל הדיעות אומרות שקצת לפני ה7K הוא כבר לא עושה את העבודה שלו, לנגן תחום תדר זה לא הכל, צריך לנגן אותו טוב.

הL4 מסוגל לנגן מ160 הרבה מעל ה10K בלי בעיות - זה מיד שאין לו תחרות בכלל.

מה שאני פחות אוהב בלגטייה זה את הטוויטרים - הם פתוחים מידי ובהירים מידי לטעמי - אבל זה בדיוק סוג הטוויטר שהייתי מתקין או בקיק פאנל בידיעה שהוא יצייר לי במה גבוהה מהרגיל או על הדשבורד מידיעה שהוא עובד מעולה כשהוא באוף אקסיס וגם בגלל שהוא חתוך מאוד גבוהה בסט שלושה חלקים אז צורם, הוא לא יהיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היה לי כבר גם את ה L1 וגם את ה L1 פרו. ה L1 כמו שנאמר מיועד אך ורק לסט 3 וואי כאשר הוא נחתך גבוה מאוד ושם הוא בכלל לא נשמע מתכתי או בהיר יתר על המידה.

ה L1 הוא כבר סיפור אחר ומסוגל ומיועד לנגן גם נמוך למרות שאין בזה צורך בסט 3 וואי.

לגבי הלגטיה/מורל - לא הייתי משווה ביניהם בכלל וגם לא הייתי משווה בינהם אם היינו מוציאים מהמשוואה את עניין טווח התדרים. את ה L4 הייתי משוה למיד של הרוולוטור בגירסותיו (F1 , גנסיס וכו) , לסיז , להורנים ולשאר רכיבים ברמה הזו.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה בדיוק מה שאני בעצם אומר

הCDM הוא מדהים - אבל שונה לגמרי

יש לו אופי צליל חם מאוד ורך מאוד - הוא נשמע מאוד נאמן למקור אבל הוא פחות "חי" ו"בועט" משאר המידים בסטים ברמה הזאת ומעלה.

אני את הCDM מאוד אוהב ואם היה לי רק רכב אחד, סביר להניח שגם הייתי נשאר איתו כי זה פשוט צליל שעושה לי את זה.

עם כל הכבוד ללגטייה, לסיז, לג'נסיס לסקאן ספיק - הCDM מגדיר את הצליל שאני אוהב.

אני כרגע בשלבי איסוף רכיבים למערכת לרכב שני ואני כבר מוכן לגלות שL1 (לא הפרו) כבר נמצא ברשימת הקיימים.

Pioneer TS-X150

פורסם

שלא תבינו לא נכון , אני לא טוען שהמיד של מורל לא טוב. אני אבל כן מספר שה L4 משמעותית טוב ממנו ובמחיר מפתיע לרכיב ברמה הזו (לא , לא מדובר ברכיב זול , אבל הוא גם לא עולה כמו רכיבים אחרים בקלאס איכות שלו).

אם אתה בשלב איסוף , אני מאמין שאחרי שתשמע את ה L4 יהיה לך עוד רכיב לסל קניות .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אז זהו - שהL4 כבר מסומן והוא הרכיב הבא שאני הולך לרכוש.

אני כרגע ממתין למידבאסים, לצערי אין לי תקציב ל L8, אני לא רוצה מידבאסים 6 אינטש כי אני מתכוון להיות תקופה ארוכה בלי סאב ברכב השני אם אני בכלל אתקין בו סאב אז זה גם יהיה סאב קטן - לא יותר מ10 אינטש בכל מקרה.

עד שיהיה לי לסאב זה יקח הרבה זמן ואני רוצה כמה שיותר באס קדמי.

כרגע אני עוד לא אומר מה הסט אפ שמתבשל אבל הL1 והL4 כבר הוחלט סופית.

המידבאסים בדרך ונשאר לי להחליט על HU או על מעבד שזה יהיה הדבר האחרון.

Pioneer TS-X150

פורסם

למרות כל המחמאות שיש לי עליו , אני לא ממליץ לך להחליט על קנית L4 לפני ששמעת . יש לך את האופציה לשמוע , אחרי זה תחליט.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כבר שמעתי את האופי הצליל של החברה והחלטתי שהכוון מתאים ויכולות הרמקול הן מה שאני מחפש למערכת הבאה.

אבל יש עוד זמן עד שאני אגיע לרגע הרכישה עצמו - יש עוד כמה חודשים :?

אני הולך על מערכת בסגנון שונה ממה שאני מכיר עד היום - מה שאני מכיר היטב ויודע היטב זה מורל וסטים גרמניים ברמה פשוטה.

אני מכיר גם הרבה סטים אחרים משמיעה אבל עד עכשיו הייבריד אודיו היא החברה היחידה שמצליחה לשלב את הכל מהכל בצורה נפלאה וגם מבלי לעשות לי חורים בלתי ניתנים לתפירה בכיסים.

אז ככה שהנושא די הוכרע.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...