Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כבר קרוב לחודש פונטו ספייס 80 כ"ס ידנית. עד עכשיו לא ממש הצלחתי למצוא. יצא לי לקנות כמה מכוניות בחיים, וביום יום אני עוסק במסחר. יצא לי לראות המון. אבל דבר כזה עוד לא יצא לי לראות.

לפני יומיים ראיתי מודעה ביד-2. הרכב תואר שם כיד 2, 100,000 ק"מ , פרטי ועם הסטוריית טיפולים מתועדת. המחיר הנדרש גבוה ב 2000 מהמחירון. מבחינתי אין בעייה לשלם מעל המחירון עם הרכב ממש שמור ווהכל מתועד.

התקשרתי לבן אדם בערב, קבענו שאני אתקשר בבוקר למחרת ונקבע להיפגש כדי שאני אוכל לראות את הרכב. התקשרתי מוקדם בבוקר למחרת (שעה 8). הבן אדם אמר שהוא עובד בחולון ברחוב X בניין Y (בכוונה אני לא מציין). אמרתי לו שאני אגיע עד 9 וחצי ושאני אתקשר אליו שאני ממש בסביבה.

הגעתי למקום, החניתי את האוטו שלי והתחלתי ללכת לכיוון הכתובת. בדרך חיפשתי את הרכב עצמאית ללא הצלחה. הגעתי לבניין עצמו ועדיין, אני לא מצליח למצוא את הרכב. טלפון למוכר והסתבר שהוא יצא ל"שליחות" על הקטנוע ושהוא עוד מעט חוזר. "עוד 20 דקות אני מגיע. האוטו חונה בחניון באיזור. אני עוד מעט מגיע ואראה לך איפה..."

קניתי שתייה קרה במכולת הסמוכה וחזרתי לחכות. עצם זה שחיכיתי ברחוב משך קצת תשומת לב מבעלי העסקים בבניין (ככה זה שנשענים על מרצדס ישנה ומחכים :-)). שאלו אותי למי אני מחכה ומה אני מחפש. הסברתי שבאתי לראות רכב של מישהו שעובד כאן והוא תכף חוזר משליחות. הסבירו לי שכאן בבניין זה לא יכול להיות. אין כאן פונטו למכירה. יש שני עסקים בבניין. אין סיכוי שזה שייך למישהו מהבניין.

עשרים דקות עברו מהר, וגם עוד 10 דקות נוספות. התקשרתי למוכר לראות מתי הוא מגיע והוא הבטיח ש 10 דקות והוא במקום.

לאחר 10 דקות נוספות הגיעה הפונטו ונעצרה מאחורי הרכב שלי. המכסה מנוע לא היה סגור טוב. ברכב ישבו שני גברים. הנהג בעל מראה קלאסי של סוחר רכב (מצטער להכליל אבל זה נכון): משקפי שמש של טייסים, חולצת פולו, מכנס דגמ"ח קצר (עם הדפס צבאי) וקרוקס. גם הרכב במצב רכב מסוחר: אחרי שטיפה פנימית וחיצונית. ריפודים זולים לכיסאות. כל הפלסטיקה הפנימית החשופה מבריקה בעוד כל הפינות והחלקים האחרים מלאים בג'יפה. צמיגים מתפוררים אבל עם חומר הברקה כדי שיראו חדשים.

שני הגברים יצאו מהרכב. איך שהם יצאו מהרכב התחילה שיחה שתוכננה מראש. בטוח ערכו כמה חזרות. רק חבל שלא השתתפו בקורס משחק. היה חסר רק שאבי ביטר יצעק אקשן והיה יוצא אחלה סרט בורקס.

הנוסע צועק על הנהג:" 25,000. זה מה שאני מוכן לשלם. שקל לא יותר."

הנהג (בעצם המוכר) ניגש אליי ואומר לי: " אתה מחכה לראות את הרכב? אני חייב להיות כנה איתך, הבחור פה התקשר לפניך, הוא לקח את הרכב לבדיקה ולו יש זכות ראשונים".

המוכר הסתובב לנוסע: "25,500. אני לא מוכן לרדת עוד שקל. תעשה את החישובים שלך. זרקת עכשיו 500 שקל על בדיקה. הכל יצא נקי. על 500 שקל אתה תפוצץ עיסקה? אתה בעצם תפסיד 500 שקל".

הם המשיכו קצת עם הויכוח ביניהם, הדגישו את העובדה שהבדיקה יצאה תקינה ושזה רק עניין של עיקרון.

פתאום המוכר מסתובב לכיוון שלי, לוקח את הטופס בדיקה שהיתה בידי הנוסע ונותן לי:" קח תראה, האוטו יצא נקי לגמרי. אין תאונות, המנוע והגיר תקינים."

הנוסע הוסיף: "סך הכל לפי הבוחן צריך להחליף תושבת גיר ושני צמיגים, זה הכל, באמת שזה שטויות."

הסתכלתי על הטופס והכל באמת היה נראה תקין. הרכב עבר בדיקה במכון "אלן". הבעייה היחידה מבחינתי בטופס היתה המשפט שתיאר את התאונה שהרכב עבר מאחורה. המשפט היה לא ברור ונראה כמו פתח לצרות. מינימום קצה שילדה.

שאלתי את המוכר לגבי הקצה שילדה והוא ישר שינה את הנושא וחזר להתווכח עם ה"קונה" השני.

הקונה השני עזב בהפגנתיות והלך.

מהרגע ש"צ'ארלי" (הסוחר) ו"מיקו" ("הקונה" היריב) התחילו לדבר היה ברור שאני לא רוצה את הרכב. עצם הרעיון המקורי שלהם שיעשע אותי והחלטתי לזרום עוד קצת.

ביקשתי לראות רישיון רכב.

המוכר הראה לי קודם כל הסטוריית טיפולים "מלאה". תדפיס ממוסך פיאט שמגיע עד שנת 2005. "כל השאר במחשב של פיאט נשמה, אל תדאג".

שאלתי אותו איפה הוא עובד? "פה בסביבה, מה זה משנה?"

ברישיון הופיע שם של בחורה שגרה בתל אביב בתור הבעלים. הרכב פורסם תחת איזור ראשון והסביבה שאלתי את המוכר מי זאת? "זאת אישתי".

אם אני אבקש לראות תעודת זהות שלך, יש לכם את אותו השם משפחה? " לא . היא לא הסכימה להחליף".

היא מופיעה שם בתור אישתך? לזה כבר לא קיבלתי תשובה.

אמרתי לסוחר מתוך נימוס " תודה על הזמן שלך. תסריט נחמד."

תכל'ס התסריט נחמד. המשחק לא היה משהו. הדינמיקה ביניהם לא היתה טובה. בגלל זה המשחק לא היה אמין. התסריט והרעיון עצמם מקוריים. התסריט שווה פרס אקדמיה. עוד קצת חזרות וזה יצליח. מישהו בסוף יפול ברשת.

הסתובבתי והלכתי.

בנסיעה בדרך לעבודה קיבלתי טלפון. אותו בחור שהיה על הקטנוע התקשר. "אני הגעתי עכשיו. איפה אתה?" אמרתי לו שכבר ראיתי את הרכב. "אה, פגשת את אחי. הוא עוזר לי למכור את הרכב" :-)

אסף

פורסם

יצא לי לראות לא מעט סוחרים בחיים, אבל זה בהחלט לוקח את כולם...

לפחות קיבלת הופעת סטנד אפ בחינם !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אהבתי את הסיפור. סוחר מצחיק מאוד.

סוחרים לא מצליחים בארץ כי אצלם הכל מבוסס על שקרים ומרוב שהם משקרים, כניראה שכחו את השקרים שלהם. :?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המקור לקטע הזה הוא בכלבוטק לפני שני עשורים בערך.

אחד מכר אורגניות בת"א ברחוב, וכל פעם היה "מתווכח" עם קונה מעונין על סכום הכסף או מזומן (לא זוכר בדיוק), וכאילו היה מדובר באורגניות יקרות.

בסופו של דבר התברר שמדובר בכלל באורגנית צעצוע ובשני שותפים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

באמת אחד החזקים ! :lol:

לי השרשור נותן תקווה שאנשים נהיו כבר יותר חשדניים בקניית רכב, מה שמאלץ את הסוחרים להמצאי שיטות "מקוריות" יותר כדי למכור (לדחוף).

לפותח השירשור למה לא נתת איזשהם פרטים על הרכב?

פורסם

תקשיב, הסוחרים בחולון, כמה שיטות שהם לא ימציאו, זה לא יעזור להם.

אלא אם יתחילו להתלבש כמו עו"ד שמוכרים את הרכב של האישה.

משום מה יש לי תחושה שנתקלתי בסוחר הזה כבר, אבל זה לא מעניין את אף אחד.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני רק לא מבין למה לא המשכת את ההצגה עד הסוף,בודק את הרכב בכאילו,מבקש סיבוב קטן ואז אומר לו לחכות בדואר,בינתיים אתה "רק הולך להביא את הכסף מחבר שגר דקה מהדואר...5 דקות ואתה שם..שיחכה..."....

אנחנו עוד נחזור אליו........:-)

זה מה שאני הייתי עושה לנבלה.

פורסם

הקטע של משיכת הזמן הזה הוא מאפיין של סוחרים.

בזמן הזה שהוא "בדיוק בשליחות" או "בדיוק בדרך" או שלל הסיפורים האחרים - הוא הזמן שהרכב נשלח לשטיפה פנימית וחיצונית עד כמה שאפשר כדי שתיפול בפח.

עברתי את זה גם.

פורסם

האירועים האלה קורים מדי יום.

ואז כמו במקרה שהיה לי אתה מפרסם את שם הסוחר.

והוא מסביר לך שלא שווה לך אם לא תתנצל הוא יביא עו"ד או שלל אפשרויות וגם אם הוא לא ינצל לך זה לא יהיה שווה את כאב הראש.

ולכן שימו לב גם פותח השרשור "פחד" לספר את פרטי הסוחר החביב.

איזה משרד אמור לפקח על התופעה המופלאה?

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

• תוכן חדש...