Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית היגוי בפונטו 04

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני מס' ימים, ביציאה מהחנייה שמתי לב שההגה מסתובב שמאלה בקלות בעוד שיש צורך להשקיע מאמץ על מנת לסובבו ימינה.

בנסיעה מורגשת משיכה חזקה שמאלה.

המשיכה מחריפה במצב CITY ומורגשת בצורה חלשה במצב רגיל.

בדקתי אויר בגלגלים - הלחץ תקין.

עשיתי כיוון פרונט לפני כחודש.

פניתי למוסך שמשון ביהוד, אך כשהגעתי אליו הבעיה נעלמה כלא הייתה.

במוסך התחברו למחשב הרכב בכדי לבדוק תקלות - 0 תקלות. יש לציין כי לא נדלקה הנורית שמציינת תקלה בהיגוי.

סיכמתי עם שמשון שכשזה יקרה שוב, אחזור אליו מיד.

המשכתי בדרכי לעבודה וההגה תפקד כרגיל. בערב, תוך כדי נסיעה שוב הרגשתי את המשיכה שמאלה.

הבעייה נעלמת וחוזרת...

היום בבוקר, שוב בדרכי לעבודה החלה המשיכה שמאלה. החלטתי לנסוע לשמשון.

שוב בדקו את המחשב ואין תקלות.

אחד העובדים עשה איתי סיבוב ברכב, הרגיש את המשיכה והמסקנה שלו הייתה שצריכים להחליף את עמוד ההגה (למרות שמחשב הרכב לא מדווח על תקלה) כי ככל הנראה התקלקלו החיישנים שנמצאים שם.

עלות : 3300 ש"ח.

האם מישהו נתקל כבר בעבר בבעייה כזו ?

האם יש למישהו רעיונות לפני שאני נותן להם הוראה להחליף את עמוד ההגה ?

לזכותו של שמשון יאמר שהוא הסכים לא לחייב אותי כלל אם הבעיה תימשך ואינה נובעת מעמוד ההגה.

תודה !

אויבו של הטוב הוא הטוב יותר.

פורסם

תיראה נתנו לך אחריות שאם לא יסתדר לא תשלם, אבל המחיר גבוה לדעתי, אני הייתי מחפש חלק כזה משומש ומחליף.

למרות שאני לא רואה קשר בין עמוד ההגה לקושי הסיבוב לצד ימין.

ההגה הוא חשמלי? אם כן הייתי מנסה להחליף את המנוע, במקום את המוט של ההגה, כי יכול להיות שלצד ימין יש איתו בעיה שקשה לו להסתובב.

פורסם

חלק משומש זה בעייתי כי לא באמת ניתן לדעת מה המצב שלו ויכול להיות שאחרי כמה חודשים תחזור אותה תקלה.

אם אתה מתכוון להחלפה במשומש לצורך איבחון בלבד זה רעיון טוב אבל מי ישלם את עלות העבודה של פירוק הגה, הרכבת הגה חדש ופירוקו מחדש. זו לא עבודה כל-כך קלה.

דווקא סביר שהבעיה היא בחיישנים ולא במנוע כי החיישנים (שלא ניתנים להחלפה בנפרד) הם אלו שמורים למנוע כמה להסתובב ובאיזו עוצמה.

לא אמר מישהו פעם שאולי יתחילו לשפץ הגאים כאלה בארץ ?

לפעמים אני חושב שהיה צריך להגיש תביעה ייצוגית נגד פיאט על ההגה הזה. השאלה היא מה אפשר לדרוש מהיצרן ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אמנם קצת באיחור - אבל היום "סופסוף" נדלקה נורית ההגה והודעת Sterring Failure קפצה לה לתצוגה...

ניסיתי לברר בטלפון עלויות במוסכים אחרים. כולם "לא מוסרים מחירים בטלפון" ודורשים שאגיע עם הרכב.

כשאני מסביר שההיגוי לא עובד ושאני צריך הצעת מחיר כי הרכב יגיע בגרר אני מקבל את כתובת המוסך.

לך תבין...

אויבו של הטוב הוא הטוב יותר.

פורסם

לא ניתן להעריך את העלות מראש כי צריך להתחבר קודם עם מחשב/סורק אבחון ולראות מה בדיוק התקלה.

ניתן להחליף רק את מנוע החשמלי של הגה הכוח או את מחשב המע'.

אם התקלה הנה מחיישני מע' הגה הכוח צריך להחליף את כל מע' הגה הכוח וניתן לפעמים לעשות זאת ע"י מע' משומשת מפרוקי רכב או משופצת מוכנה.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

2 מקומות שעוסקים בזה ולפעמים פותרים הבעיה עם חלקים משומשים/משופצים:

1. "נ. איל ושות' מעבדת רכב ממוחשב" שברח' ההגנה 30 א.ת חדש (מערב) ראשל"צ, טל' 03-9526162

או 052-6388234.

2. "אלי את אלי דושי" שברח' המנוע 8 יפו, טל' 03-6820841 ובקש את ג'קי.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...