Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי היום טיפול במוסך מורשה יבואן, הקילומטרז' עומד על 240000. כשחזרתי הביתה והשוותי את פירוט החלקים שהוחלפו, להוראות יצרן (מדובר בטיפול גדול), התברר שהיו צריכים להחליף דברים נוספים, שלא מופיעים בפירוט בחשבונית.

האם מוסך מורשה יבואן לא נצמד להוראות יצרן? האם אני הייתי צריך להגיד להם שמדובר בטיפול גדול? כמובן שאני אתקשר אליהם ביום ראשון, אבל מה דעתכם?

תודה מראש.

פורסם

לדעתנו היה כדאי לך לרשום איזה רכב יש לך, מה דרוש בטיפול גדול לפי ספר רכב ומה רשום שעשו בקבלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מדובר בבאלנו 98.

לא החליפו:

מי קירור

מסנן דלק

נוזל בלמים

כל הדברים האלה צריכים להיות מוחלפים כל 40K.

מצתים( כל 80K לפי הצורך).

פורסם

החלפת נוזל קירור - זו פרוצדורה בעייתית למדי, מכיוון שדורשת התקררות מלאה של מנוע. החלפת נוזל קירור על מנוע חם, עלולה לגרום להווצרות סדקים במנוע בגלל הפרשי טמפרטורות.

נוזל בלמים - להחליף זה גם פרוצדורה לא פשוטה, במקרה הזה צריך לשאוב את כל הנוזל שיש בצנרת עם פירוק כל הגלגלים. אם נוזל מלוכלך, יש לשטוף כמה פעמים עם נוזל בלמים, עד שהוא יוצא נקי.

כניראה שבבלנו להחליף פילטר זה לא קל והחליטו לוותר על זה.

לפי דעתי, מה שעשו בטיפול הזה, זה קיצורי דרך על דברים שדורשים מאמץ ממכונאים.

גם, אני חושב שרכב שאחריות שלו נגמרה, אין שום הצדקה לטפל בו במוסך מטעם היבואן. היתרון היחיד, שתוכל לקונה להראות "ספר טיפולים מסודר". יש קונים מאוד מתרגשים ממכוניות שאין להם "ספר טיפולים מסודר".

מצד שני, קיימים מוסכים מטעם היבואן מאוד מקצועיים. ניראה שנפלת על מוסך "עצלן".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במילים אחרות, עשו לך טיפול קטן.

פורסם

נכון, אבל השאלה היא, אחריותו של מי לדעת איזה טיפול צריך לעשות לאוטו, שלי או של מוסך. אני מטפל במוסך זה 4 שנים ויש להם כל הרישומים של טיפולים בעבר. או שכל לקוח שמגיע למוסך צריך להגיד איזה טיפול צריך רכב לעבור.

תודה.

פורסם
החלפת נוזל קירור - זו פרוצדורה בעייתית למדי, מכיוון שדורשת התקררות מלאה של מנוע. החלפת נוזל קירור על מנוע חם, עלולה לגרום להווצרות סדקים במנוע בגלל הפרשי טמפרטורות.

".

לי החליפו מים בטיפול האחרון המכונית הייתה קצת חמה ואני חושב שהם התחילו מיד בהחלפה איך ששמתי את המכונית , אתה חושב שנגרם נזק למנוע ?

בנתיים עבר שבוע מאז הטיפול והמכונית נוסעת בסדר , יש מן רעש של שריקה כזה כשמאיצים עם המכונית שאני חושב שהיה גם לפני הטיפול אבל לא בטוח , הייתי אצל המוסכניק והוא אומר שזה בגלל החגורה שהוא לא רוצה למתוח יותר מידי כי זה יכול ללחוץ על הגלגלים .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

רעש של שריקה מחגורת האביזרים מעיד בד"כ על רצועה רופפת.

אם אתה מטפל באותו מוסך כבר 4 שנים, אז למה אתה מעלה עכשיו את השאלה הזו? - איך עשית בכל השנים שעברו, סמכת על המוסך? מה השתנה?

בד"כ (וע"פ נסיוני), מוסך מורשה יבואן דואג לשגרת הטיפולים וזאת ע"פ הוראות יצרן ורישומי מחשב, אתה רק צריך להביא את הרכב בזמן.

בריאות לכולם!

פורסם

בעיקרון, המוסך אמור לדעת בדיוק מה עושים לפי הספר וגם לעשות את זה.

זה העיקרון. עיקרון מצוין, אבל לא תמיד מיושם. לעשות טיפול לפי הספר זה עניין יקר במונחים של זמן עבודה ואין הרבה לקוחות שיסכימו לשלם את העלות האמיתית של שעות עבודה של טיפול כזה. רובם יתרשמו הרבה יותר ממודעת "טיפול ב220 ש"ח אצל ויקטור".

בתכל'ס מי שישלם עבור שיפוץ ראש המנוע עקב נוזל שלא הוחלף ועבור הצילינדרים של הבלמים בגלגלים שיחלידו עקב מים בנוזל, זה אתה, ולכן אתה חייב לוודא שמה שאמור לעשות אכן נעשה, ולא הכוונה היא לא שתשאל את המוסך "הם הם יודעים מה צריך לעשות בטיפול 240000" אלא שתעבור איתם על כל סעיף וסעיף ברשימה הארוכה של הפרוצדורות שיש לעשות בטיפול ותוודא שהן נעשו.

פורסם
לי החליפו מים בטיפול האחרון המכונית הייתה קצת חמה ואני חושב שהם התחילו מיד בהחלפה איך ששמתי את המכונית , אתה חושב שנגרם נזק למנוע ?

אי אפשר לדעת את זה ככה. זה לא בריא, מומלץ לעשות את זה על מנוע קר לחלוטין.

תוספת:

ראוי לציין שבזמן טיפול אני לא זז מטר מהאוטו וכל הזמן עוקב אחרי מה ואיך עושים. במזנו הצלתי גיר של אלפא 164 שהייתה לי. מכונאי אמר לי לנסוע אבל בפועל שכח לשים שמן גיר. אין מה לעשות, עכשיו חם מאוד ורק לעמוד קשה ומאוד חם. דמיינו לעצמך איך זה לעבוד בחום כזה.

אם לא מאפשרים לי לעקוב אחרי הנעשה, אני עוזב מוסך כזה.

ממליץ לפני כל ביקור במוסך לעשות מה שאני תמיד עושה - להכין רשימה של דברים שצריכים לעשות ברכב.

פורסם

אם אתה מטפל באותו מוסך כבר 4 שנים, אז למה אתה מעלה עכשיו את השאלה הזו? - איך עשית בכל השנים שעברו, סמכת על המוסך? מה השתנה?

בד"כ (וע"פ נסיוני), מוסך מורשה יבואן דואג לשגרת הטיפולים וזאת ע"פ הוראות יצרן ורישומי מחשב, אתה רק צריך להביא את הרכב בזמן.

אני מעלה עכשיו את השאלה הזו כי זו פעם ראשונה שקרה דבר כזה. עד היום המוסך פעל לפי הספר ללא תזכורות מצידי.

תודה לכולם על התשובות.

פורסם

הרכב בזמן.

לא מבין איך הגעת למסקנה שאני 4 שנים במוסך הזה זאת הפעם הראשונה לאחר שקניתי את המכונית לפני שבועיים (עד עכשיו הייתה ניו פליסיה)

בכל מקרה לגביי מה שכתבת לגביי השריקה , זה בדיוק מה שהמוסכניק אמר לי .

אני חושב שהוא לקח לי המון כסף 750 שקל

בשביל :

פילטר דלק

פילטר שמן

4 פלגים NGK

החלפת נוזל קירור PRESTON (הבנתי שיש נוזלים כאלו ירוקים אבל מהולים במי ברז ?)

כיוון צילנדרים.

וזה עוד לא מוסך מורשה.

האם סידרו אותי ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
לא מבין איך הגעת למסקנה שאני 4 שנים במוסך הזה זאת הפעם הראשונה לאחר שקניתי את המכונית לפני שבועיים (עד עכשיו הייתה ניו פליסיה)

בילבלתי בין ההודעות שלך ושל avngas, מצטער.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...