Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנאי שציינת הינו בעל הספק (זרם כפול ומתח) גבולי להפעלת מנורה של 5W/12V.

ייתכן שהשנאי לא עומד בנתונים שמצויינים עליו, כלומר לספק זרם של 500 מיליאמפר במתח של 12 וולט (זה לא מפתיע אותי).

השנאי שברשותך לא מיוצב כלומר מתח המוצא יורד בתלות בצריכת הזרם ולכן תופעת התיקתוקים עדיין נמשכת.

מה לעשות חשמל זה לא פשוט אבל אתה לפחות מתקדם ולומד וזה מבחינתי חשוב יותר בשלב זה.

במידה ואתה גר ברמת-גן אשמח להשאיל לך שנאי של 12V/3A מיוצב או לחילופין נסה לחבר מנורה של תאורת סלון או של לוח שעונים בהספק של 2W/12V.

איזה כייף לי :)

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון:

הפעם לקחתי נורת תקע של לוח שעונים 12V/1.2W וחיברתי אותה שוב לאותו מעגל ניסיוני ,רק שהפעם התוצאה שקיבלתי היתה תקינה לחלוטין, כלומר השנאי עצמו לא התחמם כמעט בכלל ובכל לחיצה על מתג החלפת האורות נשמע "קליק" אחד בודד מהממסר כפי שאמור להיות ,וכמובן שהנורה נדלקה בעוצמה חזקה לאורך זמן בלתי מוגבל עד ללחיצה נוספת על המתג.

המסקנה היא כפי שטענו אביב ומרק מההתחלה שפשוט השנאי אינו מספק את "הסחורה" ואין ביכולתו לספק מספיק זרם ע"מ להזין נורה ראשית H4 55/60W ולכן זה גם מה שגרם לממסר "לישתגע".

פורסם

לכבל המינוס שיוצא "מבית הממסר" וצריך להתחבר לפח הרכב(-) יש חשיבות לאורכו או שרצוי שיהיה כמה שיותר קצר?

המקום הכי קצר וקרוב לממסר שחשבתי לקבע את המינוס הוא בעזרת אותו בורג שמקבע את הממסר עצמו לפח הרכב, מומלץ?

שניי המינוסים שיוצאים "מהבתיי ממסרים" של האורות הנמוכים והגבוהים יכולים להיות מחוברים ביחד לאותו הבורג ע"מ לחסוך קידוח נוסף בפח הרכב או שהם חייבים להיות מופרדים לחלוטין האחד מהשני?

פורסם

בנוסף לשאלותיי בהודעה הקודמת, רכשתי את המתג מחליף אורות האורגינלי של רכבי שהוא כשלעצמו מאוד קשה להשגה בארץ ולכן גזל ממני זמן יקר וארוך לחיפושים אחריו, עד שסוף סוף הצלחתי למצוא אותו באחת החנויות לח"ח נאמר לי שאת הקונקטור 3 רגליים שמתאים עבורו מאוד קשה להשיג עד בלתי אפשרי, רציתי לדעת האם אני יכול להשתמש במקום הקונקטור הפלסטיק המקורי ב-3 סופיות כבל נפרדות מברזל מהסוג שמחברים לרגל ממסר כאשר אין "בית ממסר" וזה יהיה מספיק טוב ובטיחותי כתחליף , מה דעתכם יש לי עוד אופציות או שזו היחידה?

תמונה של המתג מחליף אורות המקורי, בבקשה:

47e54a6b96575_59150b.jpg

פורסם

לשאלה הראשונה- ככל שקצר יותר כך טוב יותר. אפשר בהחלט לחבר לבורג שמקבע את הממסרים. שים לב שיהיה מגע טוב. מומלץ לגרד מעט את הצבע במקום שתופס הבורג ורצוי להשתמש בבורג ואום אבטחה (אום עם ניילון) ולא בבורג פח, שנוטה להשתחר עם הזמן. תוכל לחבר את שניהם לאותו בורג.

לגבי המפסק- סביר שתוכל למצוא אותו בפירוקיות, יש גם חנויות שמחזיקיות צמות וקונקטורים. בטוחני שרפי לין ידע להפנותך למקומות אלו. בכל מקרה, מהתמונה נראה שאין בעיה להשתמש בנעלי כבל, דאג לבודד אותן לכל האורך (יש שרוולי פלסטיק ייעודיים לכך).

פורסם

לחבר שלום רב,

אפשרויוץ...

1. תרכוש נעלי כבל מהסוג שאני נוהג להשתמש איתו (ראה תמונה) בהתאם לרוחב נעל הכבל, 4.8 או 6.3 מילימטר. בנוסף תרכוש 1 מטר של בידוד מתכווץ בקוטר של 10 מילימטר או כיסוי פלסטיק לנעל הכבל (ראה תמונה).

במידה ותזדקק ללוחץ נעלי כבל לסוג שציינתי תוכל לקבל ממני בהשאלה את הכלי.

2. במקרים מסויימים אני נוהג להכניס את המוליך החשמלי לתוך הקדח של הקונקטור ולהלחים בעזרת מלחם 50 וואט עם ראש של 3.2 מילימטר הלחמה מהירהשמחזיקה מצויין וכמובן בידוד מתכווץ עך נעל הכבל.

untitled.JPG

פורסם

אביב ומרק תודה רבה על התשובות ,אני מניח שבפירוקיות ניתן למצוא את הקונקטור המקורי אך זו לא אופציה עבורי מכיוון שאני מחפש רק חדש ע"מ להחליף/לחדש את כל "הקו" ,אז כנראה שאני אלך על האופציה השנייה כפי שהציע מרק.

פורסם

מהם צבעיי חוטיי החשמל "שמקובל" להשתמש בהם בענף הרכב?

בדרך ההתקנה שאני מתכוון לבצע העבודה מומלץ פשוט "לזרום" עם הצבעים שכרגע נמצאים ע"מ לא לעשות "סלט", נכון?

פורסם

שלום לך,

אכן מומלץ לזרום עם הצבעים של החוטים הקיימים, כול ייצרן רכב משתמש בצבעים משלו מכיוון שלא קיים תקן מחייב בעניין.

קיימת חלוקה לכבלים עבור תקשורת נתונים,אופטית,צרכני חשמל ועוד אבל זה לדיון אחר.

צבע אדום תמיד פלוס וצבע שחור תמיד מינוס.

רק תשים לב לשטח החתך של המוליכים שבהם עובר זרם גבוה.

פורסם

תיארתי לעצמי שזו תהיה התשובה, אך שאלתי בכל זאת מכיוון "שבבתיי ממסרים" שרכשתי עשו שם סלט שלם עם הצבעים של המינוס והפלוס, כגון:" בבית ממסר" עצמו יש 5 חוטים(אחד לא רלוונטי)

חוט מינוס שיוצא מרגל 86 בצבע ירוק בהיר, והוא למעשה חייב להיות בצבע שחור

חוט שיוצא מרגל 30 ואמור להתחבר למצבר דרך הפיוז בצבע שחור,והוא אמור להיות אדום

חוט שיוצא מרגל 87A שהוא למעשה לא בשימוש במקרה שלי בצבע אדום

כל העסק קצת בילבל אותי ולכן פשוט לא התיחסתי לצבעים הקיימים וסימנתי את המספרים שעל הממסר על החוטים עצמם של הבתיי ממסרים ע"מ להקל עליי בזמן ההתקנה ולמנוע טעויות.

פורסם

בדרך כלל...ומה שבטוח מהמצבר זה תמיד אדום פלוס ושחור מינוס.

אני אישית כמוך תמיד בודק מה תפקידו של כול צבע וחוט לפני חיבור/

על הממסר צריכים להיות מוטבעים מספרים ליד כול רגל וגם ציור.

פורסם

צריך בבקשה את דעתכם לגביי התלבטות שיש לי בנוגע להתקנה עצמה ומיקום הממסרים, כלומר אני מחפש היכן עדיף לי למקם את הממסרים ע"מ שההתקנה תהיה כמה שיותר אסטטית ופחות חוטים וכמובן להשתמש בכמה שפחות "סלילת" חוטים ארוכים מקצה לקצה.

תיאור תא המנוע הוא כזה: כל החוטים יוצאים מקיר האש בצד שמאל (נהג) "ורצים" ישירות אל הנורות עצמם שכרגע משורשרות ביניהם, הבעיה היא שהמצבר ממוקם בצד הנגדי ימין(נוסע) בקדמת הרכב, היכן לדעתכם יהיה הכי טוב למקם את הממסרים כדיי שיהיה לי הכי נגיש לחיבור וגם שייצא לי "לסלול" כמה שפחות חוטים ארוכים מצד לצד ?

אני מקווה שהבנתם את התיאור ואת ההתלבטות שלי ותוכלו לעזור לי מניסיונכם להגיע לדרך הכי פשוטה ואסטטית .

תודה מראש והמשך יום נעים לכל חבריי הפורום

פורסם

מרק, אשמח לשמוע את דעתך המיקצועית והיכן אתה היית ממקם את הממסרים במקומי

אגב יש לי כבר רעיון אך אני מעוניין לקבל דיעה נוספת ע"מ לעזור לי להחליט באופן סופי

פורסם

היי,

קשה לי לתת לך תשובה מפורטת מכיוון שאינני מכיר את הרכב ואת תא המנוע.

תוכל לצרף תמונה של תא המנוע ?

איזה ממסרים רכשת ? עם ברקט לחיבור ?

באופן כללי הייתי מתקין את הממסרים במרחק של כ-30 סנטימטר מהמצבר ובמקום נוח לגישה.

שים לב שהממסרים לא אטומים למים לכן תתקין אותם עם הרגלים כלפי מטה או לחילופין אני הייתי יוצק מסביב לרגלים דבק אפקוסי (ממש מעט).

קיימת אפשרות להתקנה בתוך קופסאת ABS או פוליסטרן שתוכל לרכוש ב-10 שקלים ולהתקין בתוכה את הממסרים ושאר החיבורים.

היום נוהגי הייצרנים להתקין את כול הממסרים בתוך קופסא פשוטה או איזה מכסה מאפען.

ראה תמונת של פרוייקט של שבו התקנתי ממסר בתוך קופסא.

מכשיר פתוח-1.jpg

ממסר מותקן בקופסא-1.jpg

קופסא צד המפסק-לד.jpg

• תוכן חדש...