Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי היקר,

פיוז הגנה על מערכת החשמל לא בוחרים לפי מה עדיף או מה יותר טוב.

במידה ואתה מחבר 2 מנורות של H7 לדוגמא שכול אחת צורכת בסביבות 4.17 אמפר אזי יש לבחור פיוז של 15 אמפר.

פיוז הגנה לאורות ראשיים מומלץ להרכיב כמה שיותר קרוב למצבר או במרחק שלא עולה על 30 סנטימטר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק תודה על האינפורמציה, התכנון הוא לחבר 2 נורות H7 (אור גבוה)דרך ממסר אחד + חיבור 2 נורות H4 דרך הממסר השני

פורסם

מרק, יש עדיפות מסוימת לסוג/חברה הממסר או שכל ממסר אוניברסלי בעל 4 רגליים יעשה את העבודה ?

אתה מעודכן במקרה במחיריי הרכיבים נכון לתקופה האחרונה ויכול לתת הערכות מחיר לגביי זוג ממסרים 4 רגליים+"בתיי ממסר"+ קונקטורים לנורות ראשיות (3 רגליים) +2 בתיי פיוזים + חוטיי חשמל מתאימים + סופיות כבל ובידוד מתכווץ?

"הבית ממסר" מגיע עם חוטים באיזה אורך בערך, ידוע לך?

פורסם

אני ממליץ לך לרכוש ממסרים של חברת HELLA הגרמנית בלבד.

מחירו של ממסר 40 אמפר מגע אחד N.O עם ברקט לחיבור הינו 22 שקלים נכון לחודש קודם (תמונה מצורפת).

ניתן לרכוש בתי ממסר+ממסרים פיוזים ובתי פיוזים אצל גל-אור בת"א את שאר החלקים תוכל לרכוש ברחוב שדרות הר ציון בת"א בחנויות האלקטורניקה כמו סימן-טוב,אלקטורניקה הר-ציון.

גל אור לא מוכר נעלי כבל ביחידות בודדות וגם לא חוטי חשמל לפי מטר רץ.

Pages from Electrical Products-1.pdf

פורסם

כדיי לחבר את האורות הגבוהים דרך הממסר השני עליי לשרשר בעזרת כבל נוסף את כל 4 הנורות( אורות גבוהים)ולחברם לרגל 87 של הממסר, האם הבנתי נכון?

פורסם

ניסיתי לדמות את המעגל החשמלי דרך הממסר לפי ההוראות שקיבלתי מדני, להלן הציטוט:"הממסר צריך פקודת הפעלה, קח למס' 85 את החוט שמגיע לאור המעבר, ושכרגע ממש מגיע לנורה, נתק אותו, וחבר לממסר ברגל 85 .

רגל 86 למינוס טוב. לפח.

רגל 30 למצבר, חבר נתיך 15 אמפ'

רגל 87 , לנורה, מהיכן שניתקת את החוט שמגיע אליה, חבר לצד של הנורה.

את רגל 87 פצל, חבר גם לחוט שמגיע לאור המעבר של הפנס השני, זאת כמובן לאחר שתנתק את החוט המקורי המגיע אליו."

לקחתי שנאי 12 וולט והזנתי בעזרתו את רגל 30 של הממסר דרך פיוז 15 אמפר ,ואת כל שאר הרגליים חיברתי בדיוק לפי ההוראות שקיבלתי ואת כל זה חיברתי למתג מחליף אורות ול-2 נורות H4 רגילות אך התגובה שקיבלתי מהממסר היתה תיקתוקים ממש מהירים ללא הפסקה והנורות עצמן לא דלקו, את הבדיקה הזאת עשיתי בבית "על יבש" סתם כדיי לתרגל לפניי שאני מתקין את הממסרים ברכב, מה לא עשיתי נכון,יכול להיות שאין אפשרות להפעיל מעגל חשמלי כזה דרך ממסר בעזרת שנאי ביתי רגיל?

פורסם

בוקר טוב,

המנורה לא דלקה מסיבה אחת פשוטה, הזרם המכסימאלי של רוב השנאים הפשוטים (לא מיוצבים) הינו בסביבות 500-1000 מיליאמפר במתח של 12 וולט לעומת הצריכה של מנורת H4/H7 הינו 4 אמפר.

כלומר השנאי לא מספק את 'הסחורה'.

התיקתוקים נגמרו מהסיבה שהמתח של השנאי ירד בהדרגה לערך נמוך מאוד מתחת ל-8.5 וולט (המתח לא היה מיוצב) וזה שיגע את הממסר.

נסה לרכוש שנאי של 12/5A (להפעלת מנורה אחת) או חבר את המעגל הנסיוני למצבר.

פורסם

מרק,תודה רבה על התשובה המפורטת עכשיו העניין יותר מובן לי מכיוון שאני דיי בטוח שכל החיבורים נעשו בצורה נכונה ולכן לא הבנתי למה איני מצליח בכל זאת להפעיל את הנורות דרך הממסר, אגב גם השנאי ממש התחמם בזמן שהמעגל היה מחובר וסגור,אני מניח שזה אכן מחזק את דבריך לגביי המתח שירד בהדרגה בשנאי נכון?

מה שאתה מציע למעשה זה לחבר את אותו המעגל הניסיוני הפעם רק לנורה אחת בלבד, זה אמור להצליח ככה?

פורסם
מרק,תודה רבה על התשובה המפורטת עכשיו העניין יותר מובן לי מכיוון שאני דיי בטוח שכל החיבורים נעשו בצורה נכונה ולכן לא הבנתי למה איני מצליח בכל זאת להפעיל את הנורות דרך הממסר, אגב גם השנאי ממש התחמם בזמן שהמעגל היה מחובר וסגור,אני מניח שזה אכן מחזק את דבריך לגביי המתח שירד בהדרגה בשנאי נכון?

מה שאתה מציע למעשה זה לחבר את אותו המעגל הניסיוני הפעם רק לנורה אחת בלבד, זה אמור להצליח ככה?

כפי שכתב לך 'חשמלאי הפורום' השנאי לא מסוגל להחזיק אפילו מנורה אחת.

נסה לחבר מנורה אחת או אפילו שתי מנורות של 5W/12V מגע אחד של אור אחורי במקום מנורה של 55/60W לצורך הניסוי.

אתה יכול לעלות צילום או הנתונים הרשומים על השנאי שברשותך ?

פורסם

אביב, אתה כנראה צודק, ערכתי שוב את הניסוי הפעם רק על נורה אחת בלבד לפי עצתו של מרק אך לצערי נתקלתי בדיוק באותם התופעות שציינתי מקודם כגון: התחממות ייתר של השנאי+ תיקתוקים רבים ומהירים ללא הפסקה מהממסר, וכמובן שהנורה אפילו לא נדלקה.

מרק הנתונים שרשומים על השנאי שהשתמשתי לצורך הניסוי הינם: 12V 500mA6VA

פורסם

בקיצור השנאי שלך מסוגל לספק 500 מיליאמפר שזה 1/10 (עשירית) מהזרם הדרוש בכדי שהמנורה תאיר.

נסה לחבר מנורה כפי שציינתי קודם לכן.

פורסם
כפי שכתב לך 'חשמלאי הפורום' השנאי לא מסוגל להחזיק אפילו מנורה אחת.

נסה לחבר מנורה אחת או אפילו שתי מנורות של 5W/12V מגע אחד של אור אחורי במקום מנורה של 55/60W לצורך הניסוי.

אתה יכול לעלות צילום או הנתונים הרשומים על השנאי שברשותך ?

לקחתי נורת תקע של לוח שעונים 12V/5W בודדת וחיברתי אותה למעגל במקום הנורה H4 55/60W כפי שהציע מרק אך עדיין התוצאה הייתה מעט שונה אך עדיין לא מספקת/תקינה, כלומר ב-2 שניות הראשונות נשמע זימזום/תיקתוק מהיר מאוד מהממסר ולאחר מכן מפסיק והנורה עצמה נדלקת,כעבור מספר שניות נוספות הזימזום מהממסר מתחדש ללא הפסקה והאור בנורה דועך בהדרגה עד כיבויי מוחלט, מה זה אומר למעשה שעדיין השנאי אינו מספק את "הסחורה" ואין לא היכולת אפילו להזין נורה קטנה כזאת?

פורסם

מה דעתך לבדוק כמו שהצעתי בעזרת המצבר?

השנאי (מקווה שהתכוונת לספק) שאתה משתמש בו- לא ברור מהו בכלל, לא ברור אם המתח שיוצא לך ממנו בכלל מיושר ולא כלום, יתכן ובמהלך המשחקים הרסת אותו בכלל.

השתמש בפיוז ובצע את הבדיקה בעזרת המצבר.

• תוכן חדש...