Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרק תודה על האינפורמציה, התכנון הוא לחבר 2 נורות H7 (אור גבוה)דרך ממסר אחד + חיבור 2 נורות H4 דרך הממסר השני

טעות שלי, על קוו אחד בשביל האורות הגבוהים אני צריך לשרשר בין כל 4 הנורות הראשיות,כלומר 2 H4 (גבוה/נמוך)ו-2 H7 (גבוה בלבד) אז למעשה אני צריך להשתמש בפיוז הגנה של 20 אמפר במקום 15 נכון?

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוסף לשאלתי בהודעה הקודמת בקשר לפיוז,רציתי לדעת האם החוט שמתחבר לרגל 30 של הממסר חייב להתחבר ישירות לקוטב המצבר הוא שאני יכול להתחבר על כל חוט חיובי שמגיע מהמצבר, כלומר ראיתי שהחוט החיובי שמגיע אל הסטרטר יוצא ישירות מהמצבר, אז יש לי אפשרות להתחבר אליו בקרבת הסטרטר במקום "לסלול" חוט ארוך עד המצבר עצמו מכיוון שמבחינה פיזית הסטרטר יותר קרוב לי למיקום הממסר ?

פורסם

לא נהוג "לקחת" מתחים מהסטרטר. חיבור חשמלי נוסף לסטרטר מבצעים במקרים אחרים לחלוטין.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
טעות שלי, על קוו אחד בשביל האורות הגבוהים אני צריך לשרשר בין כל 4 הנורות הראשיות,כלומר 2 H4 (גבוה/נמוך)ו-2 H7 (גבוה בלבד) אז למעשה אני צריך להשתמש בפיוז הגנה של 20 אמפר במקום 15 נכון?

דני ,בקשר לגודל הפיוז הבנתי נכון או שעדיין במקרה הזה צריך לשים פיוז של 15 אמפר?

פורסם

דני, מבחינה פיזית אין לי אפשרות להוסיף עוד כבל מתח על קוטב המצבר עצמו ולכן אני מנסה למצוא כבל מתח של צרכן אחר שניתן "לקחת" ממנו ולהתחבר אליו לרגל 30 שבממסר.

לכבל מתח של האלטרנטור כפי שרואים בסכמה ניתן להתחבר אליו או גם ממש לא נהוג?

פורסם

מרק,דני,אביב אשמח מאוד לשמוע את דעתכם המיקצועית בקשר לשאלותיי בהודעות 49 ו-50 לפניי שאני ניגש לביצוע ההתקנה.

תודה מראש והמשך ערב נעים לכולם.

פורסם

הודעה 50 , אפשר. וודא נתיך קרוב ככל שניתן למיקום החיבור על האלטרנטור. הזהר מקצרים .

בצע זאת כאשר המצבר מנותק!

שאלה 49 , אם כפול זרם, אז הפיוז שיהיה כפול, נראה לי ש20 אמפ' יספיק. (לא עשיתי עכשיו חישוב בראש וסליחה)

בזמן הפעלה יתכן שיהיה "פיק" גבוה של צריכה, אם הפיוז 20 אמפר ישרף, שים 25 .

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תודה על התשובה וההתיחסות, ראיתי אצלי ממש ליד המצבר כבל אדום דיי עבה ויש לו באמצע "בית פיוז" שחור שרשום עליו fusible links ולאחריו הכבל ממשיך, ולאחר שחפרתי קצת יותר לעומק הגעתי למסקנה שזה שייך לאורות הראשיים, מה זה למעשה "fusible links" ומה תפקידו בקשר לאורות בדר"כ, ידוע לך במקרה?

הסתכלתי בתיבת הפיוזים הראשית שבתוך הרכב ולא מצאתי שום פיוז הגנה ששייך לאורות ראשיים, יכול להיות שלמעשה ה"fusible links" זה סוג של פיוז ששייך למערכת האורות הראשיים שנמצא על הכבל מתח הראשי שמזין אותם ?

פורסם

היי,

הכוונה לסוג של פיוז שהינו מתאים בדרך כלל לזרם גבוה מעל 30 אמםר וניתן להשיגו במגוון צורות וצבעים.

לפעמים אפילו כבל הנראה למראית עיין סתם כבל למעשה זהו פיוז לזרם מאוד גבוה ונשרף רק כאשר יש קצר.

צירפתי לך מספר תמונות שערכתי במו ידיי !

על איזה רכב מדובר ומהו נפח המנוע ?

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ,מדובר ברכב אמריקאי בעל מנוע V8 בנפח 5.0 ליטר בנזין.

צירפתי תמונה של האלטרנטור שלי במבט מאחור, איזה חוט הוא כבל המתח שמגיע מהמצבר ועליי להתחבר אליו ולחברו לרגל 30 שבממסר?

S3011471.JPG

אוליי גם זה יעזור, בבקשה:

delco_wiring_both.jpg

פורסם

לא עקבתי אחרי השתלשלות האשכול אבל ממה שהבנתי אתה רוצה לקחת פלוס לא מהמצבר ישירות אלה ממקום אחר.

אתה יכול להתחבר לפלוס של האלטרנטור (הכבל האדום עם נעל כבל צהובה), תפרק את האום ותתחבר לשם עם נעל כבל.

בקשר לשאלה FUSELINK יש לך צילום של זה ?

האם גם אצלך מייצב המתח הוא חיצוני כמו בשרטוט ?

פורסם

מרק, אכן הבנת בדיוק את כוונתי,פשוט האלטרנטור נמצא בקירבת מקום לממסר החדש שאני מתכוון להתקין ויותר נוח לי להתחבר אליו מאשר לסלול כבל מתח ארוך עד המצבר עצמו.

בקשר ל-fusible links אני אנסה לצלם את האיזור ולהעלות תמונה בהמשך.

בקשר למייצב מתח אני כמעט בטוח שהוא אכן חיצוני ותואם לשירטוט המצורף.

פורסם

כנראה תצטרך להחליף את הווסת מכיוון שאלה ווסתים מאוד יישנים (מכאניים) ונוטים להתקלקל מהר. הווסתים האלה בדרך כלל תוצרת LUCAS כמדומני.

פורסם

מרק, לאחר התבוננות קצרה בתא המנוע לא הצלחתי לאתר את המייצב מתח החיצוני של האלטרנטור מה שלמעשה מצביע שכנראה שהמייצב פנימי בתוך האלטרנטור, הרכב מודל 92 נראה לך סביר שבאותם שנים עדיין היו משתמשים במייצביי מתח מכניים חיצוניים מהדגם שציינת?

מרק, היכן ניתן לרכוש צינור שרשורי מפלסטיק לפי עובי ואורך?

פורסם

בשרטוט שצירפת מופיע ווסת מכני כנראה.

צלם את התחת של האלטרנטור.

בדוק האם קיים כיתוב על האלטרנטור (חברה,מק"ט,דגם) ונבדוק בשבילך.

• תוכן חדש...