Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנורה נדלקה - פאסאט 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לא להשקיע כסף לבנתיים, והבוקר היית במוסך וביקשתי לפרק את חיבורי החיישן הקיים, לנקות אותם, ולחברם מחדש. התקלה אופסה מהמחשב.

לא חוייבתי בתשלום, כנראה כי ביצעתי עבודה נוספת שם, ראו בהמשך.

חלק נוסף שאני מתעניין בו הוא מנגנון הנעילה של דלת הנהג בפאסאט 2002. קורה לפעמים שהנעילה המרכזית נועלת רק את 3 הדלתות האחרות.

לא מצאתי את החלק כמשומש, וגם אם כן, היה אמור לעלות כ-400 + מע"מ. חדש עולה 530+מע"מ. החלטתי לקנות חדש והרכבתי אותו הבוקר.

לאחר ההרכבה, בבדיקה, ראיתי שאם אני יוצא מהרכב ומשאיר חלון פתוח, מנגנון הנעילה לא סוגר את החלונות. אמרתי לו שזה קודם כן עבד.

לפי דברי המוסך, בעקבות תלונות נגד היצרן, הם מבטלים את אופציית העלאת החלונות אוטומטית בנעילה. זה מבוצע בכל התחברות למחשב (VAS 50/51-52). שאלתי איך ניתן לעקוף את זה, ענו שאי אפשר.

מוכר למישהו הנושא של ביטול העלאת החלונות?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הם דפוקים?

באיזה זכות הם מבטלים אופציה שנלקחה בחשבון בעת רכישת הרכב בלי לבוא להגיד לי לפני?

מה זה השטויות האלה?

שיבואו מחר וייקחו לי את הרדיו דיסק נגד היצרן ויפרקו לי את המזגן בגלל תלונה נגד היצרן.

אני ממש לא הייתי מקבל את התשובה שלהם.

פורסם

חפש מישהו שיש ברשותו תוכנת VAG-COM או קפוץ למוסך רון לבצע שינוי בתיפקוד מערכת הנוחות.

ייתכן שקיימת אפשרות לבטל אפשרות זו בעזרת הסורק של VAG ואז שום דבר לא יעזור לך אלה רק במוסך צ'מפיון יכולו להחזיר את המצב לקדמותו.

אני בכול אופן לא שמעתי על הנחייה כזו !! בקש מהצוות הטכני לראות הוראה או הנחייה כזו של הייצרן.

איזה כייף לי :)

פורסם

הם מבטלים את אופציית העלאת החלונות אוטומטית בנעילה. זה מבוצע בכל התחברות למחשב (VAS 50/51-52). שאלתי איך ניתן לעקוף את זה, ענו שאי אפשר.

ייתכן שקיימת אפשרות לבטל אפשרות זו בעזרת הסורק של VAG ואז שום דבר לא יעזור לך אלה רק במוסך צ'מפיון יכולו להחזיר את המצב לקדמותו.

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי. בהתחברות לסורק, זה לא הם (במוסך) יוזמים את השינוי, המחשב (הסורק) מבצע זאת בעצמו. זה מה שהוסבר לי.

• ספונסר פורום
פורסם

לא שמעתי סיפור כזה וזה לא נראה לי הגיוני לחלוטין (נראה לי שמערבבים אותך)

מתאם הרמת החלונות נמצא בדלת הנהג והוא אחראי לתת פולס של 15 שניות

מרגע דריכת האזעקה כדי להרים את החלונות ,עליך לבדוק האם בלחיצת נעילה

ארוכה על שלט המפתח החלונות עולים (זוהי אופציה מקורית)או בנעילת מפתח

בדלת הנהג ,החזק במצב נעילה למשך שלוש שניות והחלונות אמורים לעלות ,

אם הם עולים בדרכים שציינתי אזי מתאם הרמת החלונות שבדלת הנהג נדפק.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

למה אתה סומך על המוסך המרכזי ? לך תקבל עוד חוות דעת. ( אגב - בעבר הגיר בבורה שלי נכנס למצב חרום במרכזי טענו הלך הגיר :?. הגעתי למוסך רון, רון ניגש דחף את היד לכיוון הגיר שמעתי קליק ( היה מדובר בצמת חוטים רופפת), איפוס תקלות וסע לשלום. בחברה לא בודקים את הבעייה לעומק, בחברה יגידו לך יש תקלה תחליף :x.)

לך תבקר את רון, יחס אישי, מתמחה לרכב שלך, והכי חשוב פשוט מקצועי לגמריי !

בברכה אסף

פורסם

בדקתי.

לחיצת נעילה ארוכה על השלט לא עושה כלום.

החזקת מפתח בדלת הנהג במצב נעילה מעלה את החלונות ובמצב פתיחה מורידה אותם.

מה הדיאגנוזה עכשיו, לאור הממצאים?

לא מדובר במוסך המרכזי, אלא במוסך מורשה, מוסך המכונית.

פורסם

דיברתי עם tg-parts ואין להם את החלק הזה. מצאתי כזה בארה"ב וכמעט הזמנתי, אבל אז הסתבר לי שבזמן הקרוב לא יהיה מי שיביא לי את זה לארץ ולהחזיר את זה לשם במידה ולא יהיה תקין, אז לבנתיים הלכתי על נסיון של ניקוי החיבורים ואיפוס.

קראתם מה האיפוס (ההתחברות לסורק) גרמה, לדברי המוסך.

לגבי מנגנון החלון, מחר בבוקר אני פונה לשרת הלקוחות של צ'מפיון ונשמע מה יש להם להגיד בנושא, האם זו באמת הנחייה ופעולת מחשב יזומה ע"י היצרן.

פורסם

יש חדש? פנית אליהם כבר?

האם הם נתנו תשובה?

לדעתי הם בכלל לא ידעו על מה אתה מדבר.

אני במקומך הייתי הולך למוסך אחר ומשחק אותה טמבל ואומר שמשום מה החלונות הפסיקו לעלות לי.

אם הם יבדקו ויגידו לך שזאת תקלה אז תחזור למוסך "המכונית" ותמשיך טיפול מולם כבר.

אם גם שמה יגידו לך שזה מהמחשב וככה זה אמור להיות אז מילא.

וגם אז זה לא בסדר, צריך להודיע לבן אדם לפני שמשנים לו דבר כזה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עשיתי חשבון נפש של ערב יום כיפור ונזכרתי שלא עדכנתי כאן על השתלשלות העניינים.

אני מבקש סליחה אם חבר פורום כלשהו נפגע מהתנהגותי הלא ראויה.

כתבתי מכתב לשירות הלקוחות של צ'מפיון, ולאחר יומיים חזרו אליי כדי להבין יותר טוב במה מדובר.

הסבירו לי שהרכבים לא מגיעים עם מנגנון המאפשר את הרמת החלון, אלא כנראה בארץ, במהלך התקנת אזעקה וכו', מתקינים את המנגנון הזה.

לגבי ההנחייה שיצאה על ביטול הרמת החלונות, ההנחייה אכן קיימת, אבל מיושמת רק בהחלפת מנגנון הדלת עצמו, לא בהחלפת מנעול כפי שנעשה אצלי, ומכאן נבע הבלבול של המוסך. (יש מנגנון נוסף בדלת חוץ מהמנעול?)

לאחר יומיים של חילופי דברים ביקשו ממני לסור שוב אל המוסך לבדיקה.

ניגשתי למוסך, פירקו את מכסה הדלת, ומיד גילו כי חיברו את החיבור המקורי במקום למנגנון הרמת החלונות. תוך דקה וחצי הכל עבד.

כמובן שהתנצלו והכל בא על מקומו בשלום.

לגבי חיישן התאוצה, הנושא העיקרי של שרשור זה, זה שממוקם מתחת למושב האחורי.

ביקשתי מהם לפרק אותו, לנקות את החיבורים ולהרכיב מחדש. עשו את זה ללא חיוב בתשלום.

עד היום, לאחר כחודש, המנורה לא נדלקה ועושה רושם שהכל בסדר.

שוב תודה לכולם, שנה טובה וגמר חתימה טובה.

• תוכן חדש...