Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פג'ו 205 1400 שנת 88 מנוע שוכב איך אני יכול לדעת עם הלך ראש מנוע?

ועם אפשר לקבל הצעות בקשר לאוטו ועצות יעזרו מעוד

תודה מראש

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

שלום וברוך בואך לפורום.

קיים מידע רב ודיונים אין ספור בנושא. כל שעלייך לעשות הוא לחפש בסבלנות.

כדאי שתקרא את הכללים לכתיבה בפורום הטכני בשרשור הדביק שבראש הפורום.

פורסם

כמו שאמרת אני דיי חדש פה אני מצטער על אופן הכתיבה שלי איפה בידיוק אפשר לחפש ועם אפשר וזה ממש יעזור לקבל לינקים או תשובה ישר בשרשור

שוב תודה מראש

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

בצד שמאל למעלה נמצא כפתור החיפוש.

בחר בחיפוש מתקדם. בפנים רשום "ראש מנע" או "אטם ראש" ומשמאל סמן חיפוש רק בפורום הטכני.

קרא שרשורים שעוסקים בנושא. אתה תבין כבר מי נגד מי.

תוכל לקרוא בין השאר גם את זה:

www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208032

פורסם
תחליף שמן ותסע .. בכוח את רוצה לעשות ראש?

למה להחליף שמן?!

למה אתה טוען שהוא רוצה לעשות ראש מנוע בכח, הוא שואל מה הסימנים המחייבים פירוק ראש מנוע.

להלן חלק מתופעות לוואי וסימנם מוקדמים, המסיעים לאבחן במידה והמנוע זקוק לפרוק ראש מנוע, חלקם או כולם יחד מחייבים או הם סימנים מןקדמים המחיייבים פרוק ראש מנוע.

התממות יתר מסיבית העוברת או נושקת לסוף נסקאלה בשעון החום, ברכב שלא קיים שעון חום מנורת אזהרה בצבע אדום הם סימן נוסף, המחייב בדיקה מדוע נורת אזהרה אדומה נדלקת(מנורה עם ציור של שעון חום סטופ, סימן קריאה בתוך סוגרים(!) ועוד.

אובדן מי קירור מסיבי, במיכל העבוי ו/או הרדיאטור.

עודף שמן מנוע, ובנוסף צבע השמן הוך ללבן (טחינה). מים גולשיםכלפי מעלה עם פתיחת מכסה רדיאטור במנוע לא חם במיוחד ועוד...

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה קודם כול תודה רבה...היום החלטתי לנקות את המערכת קירור שלי פירקתי את הרדיאטור את כול הצינורות ניקיתי הכול למצב של חדש(סליחה שאין תמונות) עכשיו כשפתחתי את הפקק של הרדיאטור אחרי שהמים התקררו המים היו כאילו למטה ואחרי כמה שניות עלו למעלה וגלשו טיפה החוצה(אני מזכיר המנוע התקרר והוא מכובה אבל לא קר לגמרה) לזה התכוונתה?

ועם תוכל אני ישמח לעוד עצות על הפג'ו הזאת כי היא מנוע שוכב ואני לא מבין מה כול העניין בזה

תודה מראש

פורסם

שלום רב!

ראשית המלצה ערוך חיפוש על נושא מי קירור, וניקוז אוויר במערכת קירור פזו.

ולשאלתך: לא ברור מדבריך האם פרקת את הרדיאטור לגמרי מהרכב ומדוע?

האם ניקית את הצינורות ברדיאטור איך ולמה?

האם מילאת מי קירור איכותיים ברדיאטור או מי ברז?

האם ידועה לך העובדה, שיש לנקז אוויר ממערכת בקירור בפזו, לאחר ריקון מי קירור, וכיצד לעשות זאת?

בברכה

צביקה

פורסם

עשיתי חיפוש מצאתי מה שחיפשתי עשיתי ניקוז אויר ולפי דעתי (שהיא לא ממש גדולה) ניקזתי את כול האויר כי בנתיים לא נדלקה המנורה של ההתחממות מילאתי את המים הכי טובים ניראה לי המים האדומים כי לפי מה שהבנתי הם שומרים הכי טוב על מערכת הקירור פירקתי לגמרי את הרדיאטור מהאוטו הצינורות הכול חוץ ממשאבת המים שאותה ניקיתי כשהיא עדיין מורכבת(כמה שיכולתי לנקות)אין יותר צהוב של החלודה הכול ניראה חדש להפליא אשמח לעוד תגובות

צביקה עם אפשר עוד שאלה....כמו שאתה בטח יודע יש בעיה במנועים שוכבים עם השטנגה של הגיר היא כרגע מוחזקת לי על אזיקונים מה העלות בערך של תיקון דבר כזה???

וצביקה שוב תודה אתה עוזר המון

נ.ב חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי את הפתח מילוי שמן...איפה זה צמנא במנוע שוכב??

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

פעם אמרו לי שאחת האינדקציות לבדיקת רכב\מנוע היא פתיחת הפקק של הרדיאטור ולראות שהמים לא מבעבעים ונשאבים כשנותנים גז.

סתם ממתוך סקרנות בדקתי היום והמים כן מבעבעים אבל הם גם נשאבים.

השאלה שלי היא כזאת:

העם זה נכון מה שאמרו לי?

ועם כן מה זה אומר על האוטו?

שכחתי לציין אין נזילות לא שמן ולא מים.

פורסם

סתם משהו, שאבא שלי עשה פעם, באונו שהייתה לי.

אם אני זוכר נכון הוא ניתק את הדיסטריביוטר ככה שהמנוע יסתובב ולא יניע, והשאיר את מיכל העיבוי פתוח. תוך כדי סיבוב המנוע המים גלשו החוצה ממיכל העיבוי, ואז הוא הסיק שיש צורך בפירוק ראש. אכן אז, לקחתי את האונו למוסך ואמרו לי גם שיש צורך בפירוק ראש. השיטה של אבי הייתה נכונה או שהוא סתם "אהבל" :) ?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
פעם אמרו לי שאחת האינדקציות לבדיקת רכב\מנוע היא פתיחת הפקק של הרדיאטור ולראות שהמים לא מבעבעים ונשאבים כשנותנים גז.

סתם ממתוך סקרנות בדקתי היום והמים כן מבעבעים אבל הם גם נשאבים.

השאלה שלי היא כזאת:

העם=האם זה נכון מה שאמרו לי?

ועם=ואם כן מה זה אומר על האוטו?

שכחתי לציין אין נזילות לא שמן ולא מים.

זה אומר דבר אחד, שהחיים שלך משעממים, ועקב כך אתה פותח שרשורי סרק, מתוך שעמום גרידא, וללא שום סיבה מוצדקת, ואתה מחפש תקלות, שלא קיימות, או נמצאות רק במוחך הקודח, ואתה אםוף קנאה, למשל ממיכאל, זה שהגיב לפני, שנוא היתה לו

בעייה אמיתית, שחייב פרוק ראש מנוע, ובהזדמנות חגיגית זו, החלפת רצועת טיימינג ומשאבת מים, בעלות של 2200 שקל, ואתה מקנא בו ורוצה להיות במקומו.

דרך אגב מיכאל אביך צודק, וזאת שיטה אחת, מני שיטות רבות על מנת לקבוע באם קיימת חדירת קומפרסייה למי הקירור, אך היא תופסת רק בתנאים מסויימים, כמו מנוע חם, וחדירה משנעותית של קומפרסייה למי הקירור, ולא ניתו לאבחן בה, באטם ראש שרוף, רק בתחילת דרכו.

ערב טוב ושקט.

צביקה

• תוכן חדש...