Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

דגם הרכב מיצובישי גאלאנט ספורט, הרכב נמצא אצלי חודשיים.

אני אנסה לפרט קצת, כשקניתי את הרכב נסעתי במשך חודש עם הרדיו דיסק שהשאיר לי הבעלים הקודמים של הרכב.

לאחר כחודש החלפתי לרדיו דיסק אחר שהותקן בידי מתקין מורשה.

בערך שבועיים אחרי ההתקנה החלה התופעה הבאה, תוך כדי נסיעה, עמידה, או פעמיים בשעה/פעם בשלושה ימים.

אין זמן מוגדר..הרדיו דיסק כבה לשנייה ונדלק חזרה. אחד לשלוש או ארבע פעמים שהרדיו דיסק כבה, תאורת לוח השעונים גם כן

מפסיקה לעבוד (בגאלאנט תאורת לוח השעונים דולקת קבוע ללא קשר לאור הדרך).

חזרתי למתקין שפירק את הרדיו דיסק בדק את החיבורים ואמר שהכול תקין. בנוסף הוא אמר שכנראה יש נתק בחשמל כי אם זה

היה רק הרדיו תאורת לוח השעונים הייתה ממשיכה לעבוד.

עכשיו, מה ניתן לעשות? איך בודקים כזה דבר, לאן לגשת. אני שונא תקלות כאלו.

יכול להיות שהרדיו דיסק גורם לבעיה, ואם כן למה תאורת לוח השעונים קשורה לבעיה ברדיו?

בינתיים, חיזקתי את הפיוזים בתא הנהג, וכמו כן בתא המנוע. אני נזכר עכשיו שבהתקנה הראשונה קפץ הפיוז בתא המנוע.

אך לאחר ההחלפה לא היו בעיות.

בכל מקרה חיזוק הפיוזים לא עזר.

סליחה על האורך אבל רציתי לפרט כמה שאפשר :-o

תודה

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

כמה פרטים שהיו עוזרים לי בכתיבת התשובה:

1. מאיזה שנה הרכב שלך?

2. כמה ידיים עבר עד שהגיע אליך?

3. האם גם זכרונות תחנות הרדיו נמחקות לאחר שהרדיו כבה?

בכל מקרה, קבל עצה כללית, שאולי תעזור לך לפתור את הבעייה:

אכן, יש לך ניתוק חשמלי בנקודה רחוקה יותר מהרדיו.

הבעייה שלנו, הנהגים, היא חשמלאי הרכב בישראל... שרובם הגדול לא יודעים מהחיים שלהם, ועושים הרבה שטויות והמון קומבינות.

אני חייב לציין שאת כל התקלות שחשמלאי הרכב שלי לא הצליח לסדר, סידרתי לבסוף בעצמי. וכמובן שזה גם עלה לי הרבה פחות. (ואפילו די נהנתי מזה... אין כמו לפתוח את הדלת ולהנות מאור יקרות שבוקע מהמנורה המקורית - זו שחשמלאי הרכב שלי לא הצליח לסדר).

מה שאתה צריך לעשות, בהנחה שתעשה זאת בעצמך, זה לבדוק את החוטים היוצאים מלוח השעונים.

בדוק לאן הם הולכים, ומצא את החיבור שלהם למערכת החשמל המרכזית.

זה לא הולך להיות קל, כי ברגע מסויים אתה תגיע ל"צמה" ולעקוב אחרי החוטים שם זה כמעט בלתי אפשרי...

בהנחה שמצאת את החיבורים, גם הפלוס (שיגיע בסופו של דבר לקופסת הפיוזים), וגם המינוס, שכנראה יתחבר לגוף הרכב הרבה לפני, בדוק את החיבורים האלו.

מבחינה אינטואיטיבית (וגם כי זה יותר קל - חוט קצר יותר) הייתי בודק קודם את המינוס.

סביר כי מי שהתקין את הרדיו התחבר למינוס של לוח השעונים, ולכן כשזה מתנתק גם הרדיו שלך מתנתק.

כמובן שקיימת האפשרות לבצע מעקף. מה שללא ספק היה עושה חשמלאי רכב מצוי.

וזה לא בהכרח טעות. רק שיש לעשות זאת בדרך אלגנטית. ואיך שהו זה מתקבל יותר בהבנה במכוניות ישנות יותר. לכן שאלתי אותך מאיזה שנה האוטו שלך.

אם לא תצליח אם מה שכתבתי, ותסכים/תרצה לעשות מעקף, אשמח להדריך אותך כיצד הכי טוב (לדעתי כמובן) לבצע את זה.

בהצלחה. ותעדכן

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם

בוקר טוב.

לגבי שאלתך הראשונה, הרכב הוא משנת 2001.

אני יד שלישית.

לגבי הזיכרונות, הם אכן נמחקים.

חשבתי גם אני לבדוק את אופציית המעקף, להעביר חוט חדש לזרם ולראות מה קורה.

לגבי המינוס לא חשבתי על הכיוון שלך, מעניין.

הולכת ומתחזקת אצלי ההשערה שהאשם נמצא ברדיו דיסק.

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

לא יודע מי ואיך חיבר לך את הרדיו, אבל לא צריך להיות קשר בינו לבין תאורה.

לפני שאתה מתחיל להסתבך עם חיווט , בדוק תחילה ממסרים. בבית המנוע יושב בית פיוזים.

יש בו 3 ממסרים זהים, 2 של תאורה ואחד של מאוורר. הממסרים זהים גם בהספק.

החלף בין אלה של התאורה, ועל תגע בשלישי. כך תדע איפה הבעיה

פורסם
לא יודע מי ואיך חיבר לך את הרדיו, אבל לא צריך להיות קשר בינו לבין תאורה.

לפני שאתה מתחיל להסתבך עם חיווט , בדוק תחילה ממסרים. בבית המנוע יושב בית פיוזים.

יש בו 3 ממסרים זהים, 2 של תאורה ואחד של מאוורר. הממסרים זהים גם בהספק.

החלף בין אלה של התאורה, ועל תגע בשלישי. כך תדע איפה הבעיה

מודה, אני לא מכיר את העניין הזה, ולכן לא חשבתי על זה. אבל נשמע שז'אנק יודע על מה הוא מדבר. אני מייד יוצא לבדוק איך זה נראה ברכב שלי (פיאט אונו 92).

בכל מקרה, כדאי לבדוק.

אבל ז'אנק... באמת... לא צריך להיות קשר...

אני מזכיר לך שמדובר במתקיני רדיו... אצלי ברכב ההפרדה בין ימין ושמאל, ובין קדימה אחורה ברמקולים הפוכה - מבית היוצר של מתקין רדיו מורשה, בעל "שם" מאיזור חדרה. (לא אנקוט בשמו).

כאשר מתקינים רדיו מחפשים מינוס קבוע לשמירה על הזכרונות. יש המוציאים אותו מהשעון של הרכב, או מכל מקום אחר קרוב.

בכל מקרה, מדובר על תאורת לוח השעונים, ולא על תאורת הרכב.

מיכאל, בעיה בהארקה לא תסביר את היעלמות הזכרונות. אם כי תמיד כדאי לבדוק את ההארקה.

ולסיכום (לא סופי) אני לא חושב שהרדיו הוא האשם, נשמע יותר כי הוא הקורבן.

בדוק את מה שהצעתי ומה שהציעו שאר החברים כאן.

וספר לנו מה הם הממצאים.

בהצלחה :)

לא!!!!

פורסם
מודה, אני לא מכיר את העניין הזה, ולכן לא חשבתי על זה. אבל נשמע שז'אנק יודע על מה הוא מדבר. אני מייד יוצא לבדוק איך זה נראה ברכב שלי (פיאט אונו 92).

בכל מקרה, כדאי לבדוק.

אבל ז'אנק... באמת... לא צריך להיות קשר...

אני מזכיר לך שמדובר במתקיני רדיו... אצלי ברכב ההפרדה בין ימין ושמאל, ובין קדימה אחורה ברמקולים הפוכה - מבית היוצר של מתקין רדיו מורשה, בעל "שם" מאיזור חדרה. (לא אנקוט בשמו).

כאשר מתקינים רדיו מחפשים מינוס קבוע לשמירה על הזכרונות. יש המוציאים אותו מהשעון של הרכב, או מכל מקום אחר קרוב.

מיכאל, בעיה בהארקה לא תסביר את היעלמות הזכרונות. אם כי תמיד כדאי לבדוק את ההארקה.

וספר לנו מה הם הממצאים.

כבר ניתקלתי באנשים שלא חיברו חוט זיכרון נכון או בכלל ואז בכל כיבוי של הרדיו לא נשמרו זיכרונות..כך שהכל יכול להיות.

פורסם
מודה, אני לא מכיר את העניין הזה, ולכן לא חשבתי על זה. אבל נשמע שז'אנק יודע על מה הוא מדבר. אני מייד יוצא לבדוק איך זה נראה ברכב שלי (פיאט אונו 92). המאמר בקשר לגאלנט, ולא כלל הרכבים

בכל מקרה, כדאי לבדוק.

אבל ז'אנק... באמת... לא צריך להיות קשר... לא יודע אם יש קשר או לא, אבל אני הייתי בודק

אני מזכיר לך שמדובר במתקיני רדיו... אצלי ברכב ההפרדה בין ימין ושמאל, ובין קדימה אחורה ברמקולים הפוכה - מבית היוצר של מתקין רדיו מורשה, בעל "שם" מאיזור חדרה. (לא אנקוט בשמו). גם מהנדס בעל שם יכול לטעות (או שלא) אבל החיבור לא בוצע נכון

מתקינים את המינוס למינוס של מצבר, לרוב דרך גוף הרכב ולא דרך שעון.

חוט מינוס רופף אכן יכול לגרום לתקלה , אבל הבדיקה יותר עמוקה מאשר להחליף בין שני ממסרים

מדובר בתאורת הרכב ותאורת חנייה יחד (שוב, לפחות ברכב הזה)

הוא כן תסביר

וספר לנו מה הם הממצאים.

בהצלחה

פורסם

סליחה, התכוונתי לפלוס קבוע... המינוס קבוע בכל מקרה (לפחות כל עוד הוא מחובר נכון)...

לא!!!!

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות. :-)

לגבי מה שאמר michaelbe6, הרדיו כן שומר על זכרונות לאחר כיבוי מסודר של המערכת.

הוא גם שומר על הזיכרונות במידה והתקלה מופיעה למשך שניה, אלא אם כן התקלה גורמת לכיבוי של הרדיו דיסק (נדיר)

לדוגמא כשאתם שומעים CD ומכבים את הרכב, אז בהדלקה חוזרת של המערכת השיר ב-CD ממשיך מאותו המקום שהוא נעצר.

גם כשהתקלה מופיעה לשניה ה-CD ממשיך מאיפה שהוא נעצר.

קורה, אם כי נדיר שהתקלה גורמת לכיבוי של הרדיו דיסק, במקרה זה כשאני לוחץ על כפתור ההדלקה, הוא נדלק על TUNER

משמע, הרדיו דיסק עבר איפוס.

דבר נוסף, אני לא כל כך מיומן בפרוק לוח השעונים ברכב, או בהחלפת הממסרים בתא המנוע.

אבל מה שכן אני יכול לעשות זה לקחת מינוס חדש מגוף הרכב, ולבדוק שוב את החיבורים ברדיו דיסק.

פשוט, לפני הרכבת הרדיו דיסק הנוכחי הכול היה בסדר עם הקודם. ייתכן ואין קשר, אבל מוזר לי צירוף המקרים הזה.

לגבי התשובה שרשם Jenek, במידה ואכן הייתי מחליף בין הממסרים, אז מה היינו בעצם מגלים? מעניין אותי לדעת.

תודה

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

במקרה והחלפת ממסרים (בין אלה שאמרתי) והתקלה הייתה עוברת לאורות הדרך

במקום תאורת שעונים, הייתה מבין שכן מדובר בממסר מזייף.

תבצע את הבדיקה הקלה הזאת, ואם כן

תוכל להגיע אלי ולקבל ממסר כזה (ללא תשלום כמובן)

• תוכן חדש...