Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברמה האישית מדובר על רצועה הקשורה איכשהו למנוע, מדובר ברצועה ברוחב 8 או 14 מ"מ, הרצועה יקרה מאוד לקניה והשאלה המתבקשת היא כמובן איך שומרים על אורך חיי הרצועה, גם כאשר היא על המנוע וגם כשהיא באחסון מתמשך?

פורסם

צריך לשמור על המנוע ולא על הרצועה. מחליפים רצועה לחדשה לפי הוראות יצרן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קיים חומר מאוחד, שתפקידו למנוע חריקות ולשמור על חיי הרצועות.

לגבי החריקות הוא עוזר ללא כל בעיה, לגבי השני - לא בדקתי.

החומר מיצר בגרמניה, אז אני לא חושב שהוא יזיק

פורסם

אתה צריך לדעתי לשמור עליה שמנונית ולהתיז עליה ספריי יעודי.

אם אתה מדבר על אחסון רצועה בנפרד לזמן ממושך, אולי להטביע אותה בגריז יעזור ובבוא העת לנקות אותה :roll:

פורסם

חנייה מקורה עושה פלאים בכל מה שקשור לשמירה על הרכב, כולל רצועות כמובן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אתה צריך לדעתי לשמור עליה שמנונית ולהתיז עליה ספריי יעודי.

אם אתה מדבר על אחסון רצועה בנפרד לזמן ממושך, אולי להטביע אותה בגריז יעזור ובבוא העת לנקות אותה :roll:

כאשר הרצוע באה במגע עם שמן או גריז, חיי מתקצרים, למרות שהיא נראת מבריקה.

כידוע, נזילת מחזירי שמן גורמת נזק לחגורת טיימינג, ולחגורות אחרות

פורסם

לפותח האשכול שלום,

בכדי לשמור על הרצועות המותקנות ברכב שברשותך עלייך לבצע את הפעולת הבאות.

1. מתיחה נכונה של הרצועה זה הסוד, מתיחת הרצועה יתר על המידה או פחות מידי מקצרת משמעותית את חיי הרצועה.

2. אל תשפריץ או תמרח שום חומר על הרצועה.

3. במידה והרצועה מלוכלכת כתוצאה ממגע עם שמן/דלק נקה בעזרת מים או החלף את הרצועה.

4. בכדי לשמור על הרצועה באחסנה לטווח ארוך מומלץ לתלות אותה במקום קריר וייבש.

אני אישית שם טלק על הרצועה (לא יודע אם זה עוזר אבל לא מזיק, לפני ההתקנה אני מנקה את הרצועה מהטלק).

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק,

אם אתה עומד מאחורי דבריך שברת לי מיתוס קטן. מנסיוני, רצועה שעמדה זמן רב מקבלת סדקים, ההגיון אומר וכך שמעתי ממס' אנשים שכדאי לשמור על לחות הרצועה ולא ליבש אותה (טלק, סופחי נוזלים), מה שגורם לה להחלשות וסדקים. מה שמחזק את הבנתי זו בנושא היא העובדה שבשרשראות הנעה של אופנועים/טרקטורונים יש ספריי יעודי לשמירה על הגומיות בשרשרת לבל יתיבשו.

פורסם

במקרה התחביב שלי הינו גם רכיבה על אופנעים בימי שישי/שבת ואכן אני משמן את השרשרת בשמן ייעודי או סינטטי מלא 5W40. אבל לעומת הרכב אחרי הרכיבה בשטחי כורכר אני מנקה היטב את השרשרת מהאבק/חול שנדבק לשרשרת ומשמן מחדש.

אין הרבה מה לעשות כול סוג של שמן סופח לכלוך/אבק/חול.

אני אבדוק את נושא האחסנה של רצועות בספרות מקצועית ואחזור מחר עם תשובה מוסמכת.

פורסם

מרק, אני שוקל לקנות אופניים מתישהו (יש זמן עכשיו..).

לא יותר פשוט לשמן את השרשרת עם WD40 ?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

זה אמנם אינו עונה לפותח השרשור, אבל:

לשרשראות של אופנועים עם O-ring יש חומרי סיכה ייעודיים בעלי צמיגות גבוהה על בסיס טפלון שאינו פוגע באטם.

השמן יכול להיות צמיג יותר מכיוון שאינו צריך לחדור

שרשראות ללא אטם משתמשות בשמן דליל יותר ,דוגמת WD40 שהוא שמן רב תכליתי, אם כי יש שמנים ייעודיים לשרשראות אופנוע.

לגבי רצועות הנע (drive belts) - שמן הוא אחד הגורמים המזיקים למוצרים העשויים גומי. אין לרסס רצועות בשמן.

פורסם
תודה מרק,

אם אתה עומד מאחורי דבריך שברת לי מיתוס קטן. מנסיוני, רצועה שעמדה זמן רב מקבלת סדקים, ההגיון אומר וכך שמעתי ממס' אנשים שכדאי לשמור על לחות הרצועה ולא ליבש אותה (טלק, סופחי נוזלים), מה שגורם לה להחלשות וסדקים. מה שמחזק את הבנתי זו בנושא היא העובדה שבשרשראות הנעה של אופנועים/טרקטורונים יש ספריי יעודי לשמירה על הגומיות בשרשרת לבל יתיבשו.

מותר לאחסן רצועות כ-5 שנים בתנאי שאתה מאחסן אותם בצורה שרשמתי קודם לכן (ללא טלק ופטנטים)

השיטות שרשמת כמו שמירה על לחות הרצועה לא מומלץ ופטנטים של מוסכניקים/מחסנאים אני מעדיף לא להתייחס אליהם ברצינות רבה מידי.

אין באמתחתי רעיונות נוספים מעבר למה שרשמתי קודם לכן.

בהצלחה.

• תוכן חדש...