Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מבצעים דריפט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוך הבא לפורום. אמנם הסתיימו הבגרויות והוצאת רישיון, אבל לפני שתפנה למלאכת הדריפטים כדאי שתדע כמה דברים:

1. דריפט עושים רק במכונית עם הנעה אחורית.

2. עשיית דריפטים דורשת מיומנות גבוהה מאוד בנהיגה.

3. אי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות, שלא לדבר על לימוד דריפטים.

4. בוודאי שזה לא חוקי לעשות דריפטים בכביש. מכיוון שמסלול מרוצים סטרילי אין לנו בארץ, תוכל להתאמן בדריפטים אך ורק במגרשים סגורים תחת עינו הפקוחה של מדריך (פנה לחברת מסלולים או אלטרנתיבי למשל, בהנחה ויש לך רכב הנעה אחורית).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא רוצה להטעות אותך אבל אני מניח שזה נהיגה מופרעת.

ולחברי יש פיאט פונטו מודל 95,אני לא ממליץ לעשות עם האוטו הזה כלום חוץ מלנהוג ולשמוע מוזיקה.

אני מזלזל ביציבות של האוטו על הכביש כך שבמקומך לא הייתי עושה זאת.

דריפט,הגיון פשוט..

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

שוב - גם אם תרצה לא תוכל לבצע את זה עם פונטו מכיוון שלפונטו הנעה קדמית.

זה לא חוקי לעשות דריפטים על הכביש מסיבה פשוטה - מדובר ב"נהיגה בקלות ראש" וזו עבירה על פי החוק.

בנוגע לפעולה, בגדול מדובר על הוצאת החלק האחורי של הרכב מחוץ למגבלות האחיזה של הצמיגים בעזרת פרובוקציה מסוימת, ומשם מינון משתנה של דוושת הגז ליצירת הסחיפה תוך כדי הפעלת היגוי הפוך. נכון שלא הבנת כלום? זו בדיוק הסיבה שלא מלמדים נהיגה בהתכתבות. ובטח שלא דריפט.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום וברוך הבא,

קודם כל, כדי לבצע דריפט, אתה חייב מכונית בעלת הנעה אחורית וגיר ידני.

יש כמה דרכים לגרום להחלקה, אני יפרט באופן כללי כמה בסיסיות אבל קח בחשבון שצריך מיומנות וניסיון (ומשטח מתאים). לא מומלץ לנסות לבד בפעם הראשונה.

1. בעזרת בלם יד- משיכת בלם יד נועלת מיד את הגלגלים האחוריים וגורמת לרכב לעשות צלחת. שחרור הבלם ברגע הנכון ומשחק עם הדוושות וההגה שומרים על הסחיפה לאורך הסיבוב.

2. הרפיית גז- הסרת הרגל מדוושת הגז במהירות גבוהה גורמת לסל"ד לרדת והמנוע נבלם. המשקל עובר קדימה ואז הפנייה קטנה של ההגה מספיקה כדי לגרום לרכב לזרוק את הזנב. כדי לשמור על ההחלקה צריך לחזור לגז.

3. החלקת כוח- כניסה לפנייה כשהמנוע כמעט בגבול הכוח שלו והוצאת הזנב תוך כדי סחיטת הגז עד לשיא כוח המנוע. זווית מדוייקת הכרחית בשיטה הזאת אחרת ההרכב יזרוק זנב לרגע ולא יבצע דריפט.

4. נעילת הילוך- התקרבות לפנייה במהירות גבוהה, ממש לפני הפנייה הורדת הילוך בכוח. האפקט דומה להרפיית גז- המנוע נבלם, המשקל עובר קדימה, נעילה רגעית של הגלגלים האחוריים. זהו מספיק כדי להתחיל את הדריפט, כדי להגביר את ההחלקה סוחטים את הגז וכדי לשמור על הכיוון והזוית משחקים עם הגז והברקס.

5. פיינט או "אפל קונטרה אפל"- הפנייה של ההגה לכיוון ההפוך לפנייה ואז שבירה חדה לכיוון ההפוך (הכיוון הרצוי). קצת פיזיקה- הרכב ישאף להמשיך לכיוון שאליו הופנה ההגה ראשון, השבירה לכיוון ההפוך גורמת לו לאבד אחיזה ו- להחליק.

6. בעיטת קלאץ'- כמה לחיצות מהירות/ בעיטות על הקלאץ'. הגיר "מתבלבל", הרכב מאבד שיווי משקל והגלגלים האחוריים מחליקים. ואז צריך רק לכוון עם ההגה.

יש עוד הרבה שיטות ודרכים לגרום לרכב להחליק, וכמו שכבר אמרתי צריך אימונים וניסיון כדי למנוע פגיעות, אז כל מה שפירטתי למעלה ממש לא מיועד ליישום בכביש רגיל.

מקווה שעזרתי, יום טוב..

צביה

פורסם

כל הכבוד על השינון של בית מדרשו של הדריפט קינג סוצ'יארו (או איכשקורימלו), אבל בין התיאוריה למציאות יש הרבה יותר - וזה הרבה יותר מסובך ממה שנדמה. מעבר לכך - ממש לא חייבים גיר ידני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

החופש הגדול/נעמי שמר

הכל אני יכול בחופש הגדול

לצמוח ולגדול בחופש הגדול

ללבוש סינר כחול בחופש הגדול

ו-ככה לעמול בחופש הגדול

הכל הכל אני יכול

כי זה החופש הגדול

כמעט הכל אפשר בחופש הגדול

אולי נסע לכפר בחופש הגדול

לעזור שם בבציר בחופש הגדול

וקצת לקצור חציר בחופש הגדול

....

אבל הכי נחמד בחופש הגדול

פשוט להיות לבד בחופש הגדול

ועל חולות זהב בחופש הגדול

לשכב לי על הגב בחופש הגדול

רוני, איכשקורימלו- הוא קשור לאישימוטו?

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

רוני,

1. הדגשתי כמה פעמים שזה לא מיועד לסתם חברה חסרי ניסיון שמחפשים עניין.

ברור וזה לא פתוח לדיון שהדרכה מאדם מנוסה ומקצועי ומשטח ורכב מתאים הם חובה!!!

מה שכתבתי בא כתוספת למה שאמרתם ולא במקום.(כי אף אחד לא ענה תכלס לשאלה, אפילו תיאורטית )

J.R,

אתה בא לסיבוב בסל"ד גבוה, לפני הסיבוב לוחצים על הקלאץ' עד הסוף ומרפים, חוזרים על הפעולה כמה פעמים- והכל במהירות,

זה גורם לרכב להיבלם (כי הסל"ד נשאר עדיין גבוה והמהירות יורדת) ומכיוון שזו הנעה אחורית, הבלימה עובדת על הגלגלים האחוריים והרכב מתחיל להחליק. בעזרת ההגה שומרים על הכיוון של ההחלקה.

לילה טוב

פורסם

היו בערך 100 שרשורים כאלו מאז "טוקיו דריפט".

לא נמאס?!

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• תוכן חדש...