Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

[חידה] כמה זמן יקח למנוע 1.6 ל' ללגום כ 750 מ"ל בנזין במצב עמידה (N\P) ?  

176 הצבעות

1. 1. [חידה] כמה זמן יקח למנוע 1.6 ל' ללגום כ 750 מ"ל בנזין במצב עמידה (N\P) ?

פוסטים מומלצים

פורסם

מה התוצאה? גם חנן הגיע לאותה תוצאה חישובית כמוני.

האם בוודאות מיכל הדלק היה ריק לגמרי לפני הנסוי?

האם הנתון של 1/3 אטמוספירה הוא וודאי?

כמו כן השריפה לא תמיד אידיאלית ובגלל זה נוצר גם פחמן חד חמצני ונצרך פחות חמצן מהיחס הסטוכיומטרי (14.7), אבל אני לא יודע לומר עד כמה זה משמעותי.

אני גם לא יודע כמה אנרגיה "גונב" האלטרנטור, ומשאבת ההגה ומשאבות המים הדלק והשמן, ומדחס המזגן שגם בלי התנגדות תורם את חלקו. גם אם הערכים האלה נמוכים יכול להיות שיחסית להספק המזערי שיש למנוע ב750 סל"ד הם כן משמעותיים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה התוצאה? גם חנן הגיע לאותה תוצאה חישובית כמוני.

האם בוודאות מיכל הדלק היה ריק לגמרי לפני הנסוי?

האם הנתון של 1/3 אטמוספירה הוא וודאי?

כמו כן השריפה לא תמיד אידיאלית ובגלל זה נוצר גם פחמן חד חמצני ונצרך פחות חמצן מהיחס הסטוכיומטרי (14.7), אבל אני לא יודע לומר עד כמה זה משמעותי.

אני גם לא יודע כמה אנרגיה "גונב" האלטרנטור, ומשאבת ההגה ומשאבות המים הדלק והשמן, ומדחס המזגן שגם בלי התנגדות תורם את חלקו. גם אם הערכים האלה נמוכים יכול להיות שיחסית להספק המזערי שיש למנוע ב750 סל"ד הם כן משמעותיים.

לא מדובר בניסוי על מיכל הדלק, מדובר בניסוי של משאבת דלק חיצונית עם כמות מדודה שהוכנסה לכלי בו היא נמצאת.

הנתונים הם דרך מחשב הדיאגנוסטיקה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני זוכר שהיה אצלי מחשב דרך שבמצב פחות מ 5 קמש הוא היה מראה צריכה של 1.2 ליטר לשעה וזה היה מנוע 2 ליטר

אז 0.75 ליטר על מנו 1.6 עם חישובי חילוק וכפל זה יוצא 46.8 דקות.

אז אני מאמין ש 45-50 דקות ע'פ המחשב, אבל בפועל ניראה לי שאפילו שעה, כלומר הבחירה האחרונה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איציק נ. כתב בעבר מעמר, לגבי ניקוי מזרקים - ש 650 מ"ל זה סביבות ה 20 דקות בסרק.

בנוסף, בזמן עמידה ברמזורים צריכת הדלק ברכבים מודרניים סביביות 1.5 ליטר לשעה, כלומר 750 לחצי שעה.

צודק? בהצלחה לכולם!

פורסם

אני הולך לפי המחשב של הפוקוס שאומר 0.9 עד 1.0 ליטר לשעה בניוטרל -

הצבעתי 45-50 דקות.

פורסם

שבוע טוב.

יש לציין כי התשובות לסקר היו מאוד מפתיעות לאור העובדה שהתפלגות ההצבעות היתה מאוד מאוד רחבה ולמעט המצביעים לסעיף האחרון (55-60 דקות) היתה חלוקה דיי דומה בין הקטגוריות.

ולענייננו: לאחר שהרכב הונע עם 750 מ"ל נוזל וטמפרטורת העבודה של המנוע היתה מעל 80 מעלות, הרכב עבד רצוף בניוטרל\פארקינג ללא כל צרכנים (!) והיה על טיפותיו האחרונות כעבור 45 דקות !

אי לכך ובהתאם לזאת, כל מי שהצביע "40-45 דקות" או "45-50 דקות" צדק בתשובתו.

המצביעים לאותן הקטגוריות הם:

,
2000i
,
aliku
,
asaf999
,
avivz
,
Discover
,
DOHC
,
efi_shams
,
gsi16v
,
JUNIOR 66
,
Life_SyStem
,
locus
,
luXi
,
M.H
,
Niv A
,
STAS-S
,
YoSSi123
,
יגאל ש
,
ניב
,
צביקי
,
קרייזלר נאון

,
AlexG21
,
ba323f
,
Black Joker
,
danniel
,
galGT
,
glmn180
,
HondA CiviC 98
,
igi2000
,
kfirrev
,
kooztashi
,
masu
,
motorishta
,
shabys
,
shushon
,
soli
,
tamir_hoo
,
yuvk
,
`Infinity
,
ירון(F)
,
פליקס
.

כל מי שהצביע מתחת ל 30-35 דקות פשוט היה רחוק מ-א-ו-ד מהעובדות
ומי שהצביע 50-55 ו 55-60 דקות היה מעט אופטימי אך עדיין בגבולות ההיגיון.

הסקר ננעל.

שבוע טוב
:-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מציע שמי שפספס את ההימור בעשר, עשרים ואפילו 30 דקות לא ירוץ לעשות חרקירי, או לדפוק את הראש בקיר כפי שעשה קודמי.

לצריכת הדלק בסרק עבור מנוע ספציפי יש טולרנס די גדול. ברכב אחר שאני מכיר, מנוע דיזל 16 ליטר, צריכת הדלק התקינה בסרק נעה בין 0.8 ל2.5 ליטר לשעה ע"פ הוראת היצרן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה נוספת... כמה זמן יחזיקו אותם 750 מ"ל ברכב שנמצא בסרק כאשר נמשך מהאלטנטור זרם של כ70-80% מהספקו המקסימלי (של האלטנטור..) ?

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז מה ההסבר? כיצד הצליח המנוע לעבוד יותר זמן מהצפוי ע"פ החישוב?

האם האינדיקציה ל"טיפות האחרונות" היתה ע"פ מצב הנוזל בכלי או ע"פ קירטוע של המנוע?

• תוכן חדש...