Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה לי ספר בתזונה שזה כתוב בו, גם את העמוד והשורה בבקשה.

אני מראה לך מחקר, ואתה מראה לי "זה מה שכתוב".

תראה לי הוכחות, שחור על גבי לבן.

ולא, ציטוטים ממאמרים בYNET זה לא ספר בתזונה וזה לא מחקר.

במקרים מסוימים זה יכול ליצור עומס ונזק, המקרים המסוימים האלה הם אצל אנשים לא בריאים, הסובלים כבר ממחלת כליות כזו או אחרת.

אני לא רוצה להגיב לנושא הדדליפט (אני מצטעור שהעלתי אותו אפילו) כי זה באמת נושא ארוך ומייגע והדעות לגבי התרגיל שונות ומשונות.

בואו נחזור לנושא.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בספר התזונה שחולק ע"י וינגייט זה כתוב, אין לי שמץ של מושג איפה הוא.

יאיר להב, שהוא התזונאי ה-בכיר בארץ, כותב את זה גם - שחור על גבי לבן.

אני אשמח לראות מחקרים שבודקים השפעות לטווח ארוך, ועל אוכלוסיות פגיעות יותר - כמו בני נוער ונשים.

כשכתוב "מקרים מסויימים" אתה לא יכול לפרש את הביטוי הזה כרצונך.

אתה מוזמן להגיב לנושא הדדליפט, זה לא נושא ארוך ומייגע, זה נושא שהמגיבים בו מתחלקים לשני סוגים:

אלה שבאמת מבינים משהו,

ואלו שקוראים תגובות של בודי בילדרים שכבר ממזמן עברו 5 התקפי לב (בגלל הסטרואידים) ו 3 פריצות דיסק (בגלל הדדליפט).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
פליקס, תקרא את התגובה שלי למעלה. כתוב בה הכל - למה בדיוק זה מסוכן ולא מומלץ.

קראתי, ועדיין לא הבנתי. למה נוצר לחץ של 300 ק"ג? איך ע"י חישוב קיבלת 300?

בדד ליפט העומס מתרכז בחוליות התחתונות? ובסקוואט מה? הרי גם בסקוואט ישנו עומס על החוליות התחתונות, אם כך מדוע סקוואט מסוכן פחות מדד ליפט?

ROOONEEYY

פורסם

למה אתם אומרים שאין נזקים?

לטווח הארוך יש נזקים לכבד.

כן,אם תשתה אבקות חלבונים תעלה את מסת השריר מהר יותר.

אבל כל עוד תאכל נכון ותתאמן נכון,אין לך צורך באבקות! אחרי כל אימון תצרוך פחממות אשר יעזרו לך לבנות את השריר,אימון הוא 40 אחוז לעומת 60 שזה האוכל!

בן

Got To love It

פורסם
המחקר שהבאתי קישור אליו, הוא מחקר הבודק צריכת יתר של חלבון לטווח של 11 שנה על 1624 נשים.

מספיק טוב בשבילך או שאתה עדיין הולך עיוור אחרי ווינגייט?

http://www.datafilehost.com/download-6408db48.html

מספיק טוב, אני אעבור עליו מאוחר יותר.

קראתי, ועדיין לא הבנתי. למה נוצר לחץ של 300 ק"ג? איך ע"י חישוב קיבלת 300?

בדד ליפט העומס מתרכז בחוליות התחתונות? ובסקוואט מה? הרי גם בסקוואט ישנו עומס על החוליות התחתונות, אם כך מדוע סקוואט מסוכן פחות מדד ליפט?

מנוף !

אתה יודע איך פועל מנוף ?

מרחק מציר תנועה.

בסקוואט אתה עם הגב יחסית ישר, רוב העומס הוא כח דוחס על החוליות.

בדד ליפט כל העומס הוא כח מסובב.

כח מסובב הוא נוראי לכל מפרק שהוא, כח דוחס הרבה פחות. הכי טוב זה כח מפרק (שמושך אותך מלמעלה לצורך העניין).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עם כל הכבוד מה זה מנוף אתה לא צריך ללמד אותי. אני רק לא הבנתי איך ע"י חישוב הגעת ללחץ של 300 ק"ג (אגב לחץ לא נמדד בק"ג, אלא בק"ג יחסית לשטח)? כי אני בחישוב שהצגתי הגעתי למומנט של בערך 100 ניוטון מטר. רק מעניין אותי איך מגיעים ממומנט ללחץ?

ROOONEEYY

פורסם

50 ק"ג מוט + משקולת.

עוד 40 ק"ג משקל החלק העליון של הגוף שלך.

כפול 30 - 40 ס"מ של מנוף.

תחשב לבד.

והעניין הוא לא רק עם המשקל נטו, אלא גם סוג הכח שמופעל על החוליות.

פורסם

יש פה כמה אנשים שצריכים להישאר בתחום שהם חושבים שהם טובים בו ולשמור על שתיקה בכל מקרה אחר.

כמות המלל הירודה שנכתבה פה מעידה שתעודת מדריך כושר מוסמך לא שווה שום דבר.

אני בעצמי בוגר הקורס האמור, מאחוריי כמה שנים של ניסיון באימון וגם כיום, שאינני בתחום, אני ספורטאי חובב פעיל וטבעי לגמרי.

רמת הלימוד במכון וינגייט היא נמוכה ביותר, גם מי שמחזיק בתואר ד"ר שם אינו דבר מלבד עסקן מבוגר ודשן שלא חידש את ידיעותיו מאז ימי תרפפו. למעשה השניים הכי בכירים בענף חדרי הכושר היו שם, בזמני, שני מפתחי גוף לשעבר, שעיקר הצלחתם בתחום נבעה משימוש מסיבי בסטרואידים. גם כיום הם בעצמם משתמשים נלהבים של תוספי מזון למרות שהם ממהרים להכריז על חוסר הצורך בכך.

להלן כמה עובדות על חדר כושר ומסה. את העובדות הללו לא לומדים בקורס מעפן אלא בשטח ובהתעמקות במקורות יותר רציניים מהמכון וינגייט העלוב הזה.

1- יש מעט מאוד אנשים ברמה של גיל גרנות בתחום הזה בארץ. כל נסיון להכפיש אותו הוא מגוחך, בעיקר אם המכפיש בקושי הרים משקולת בחייו.

2-הכמות חלבון שצריך לצרוך על מנת לעלות בצורה משמעותית במסה היא משקל גוף כפול 2.25, כמו שמקובל להמליץ בארה"ב. שאני אומר משמעותית אני לא מתכוון לזה שאיזה מתלהב מעלה 2 קילו בשריר ורץ להצטלם חצי עירום לפייסבוק או שאיזה שמן ענק, שיצא כבר מהבטן של אמא שלו שהוא בגודל של גורילה, מתחיל להתחטב קצת.

3-מעולם לא פגשתי מתאמן רציני, שהגיע לתוצאות יפות באמת, שלא משתמש באבקת חלבון. זה לא שזה חומר קסם, זה פשוט מאוד נוח ומאוד יעיל. כל חובבי המדע וגאוני התזונה פה ישמחו לגלות שמחקרים הוכיחו בבירור שצריכת חלבון לפני ואחרי אימון מעלה את הפרשת הורמוני גדילה ומשפרת משמעותית את ההתאוששות מהאימון.

אם מישהו פה חושב שהוא גיבור גדול בזה שהוא לא לוקח "חומרים" ומעדיף לאכול טונה מגעילה ומסריחה אחרי אימון שיבושם לו. רק שלא ישכח שבטונה יש מתכות כבדות שבשימוש מסיבי גורמות לנזק מוחי. מצד שני, לאור חלק מהתגובות פה, אני לא מתפלא.

4-אני בתור אדם ששוקל 82 קילו לא חולם על להשיג מאוכל בלבד את ה-180 עד 200 גרם חלבון ביום שאני צורך. אני אדם עובד, לומד, אין לי שף בבית ואני לא מגדל חיות משק. זה הסיבה שאני צורך ביום 2-4 מנות אבקה ולא, לא קורה לי כלום מזה. תודה על הדאגה.

5-אין תרגילים מזיקים בחדר כושר, יש אנשים שלא מספיק חכמים לעשות אותם כמו שצריך. כוח מסובב וכוח גורר וכוח נעליים, כמה שטויות. אני הרמתי בחיי משקלים תלת ספרתיים גם בסקווט וגם בדד ליפט, תאמינו לי, אין מה לדאוג.

6-עדיף לא לבוא לחדר כושר בכלל מאשר להיות מתאמן פחדן. מתאמן פחדן זה אותו אחד שפוחד מאבקות חלבון, ממשקולות כבדים ומתרגילים "שוברי גב". זה מקביל בערך לאחד שקונה מכונית ספורט ולא עובר את ה-2000 סל"ד או נוסע איתה רק בשבת בבוקר לים. מה לעשות חברים, חוץ מקומץ בודדים של פריקים גנטיים אף אחד לא מגיע לתוצאות מלהיות נחמד ובטח שלא מלקשקש בפורום על דברים שאין לו מושג בהם.

ואגב, מוטות של 50 ק"ג יש רק בחברת חשמל. מוט תקני של חדר כושר שוקל 20 ק"ג.

פורסם

סוף סוף !דברי חוכמה...אולי מישהו סוף סוף יוצא לדוקטור שלנו את הרוח מהמפרשים .

אני נמנע מלהגיב לבנתיים עד שאני אקבל תשובות מדויקות ומוסמכות מגיל גרנות...כמו שדוקטור קונדסון עם שלל התארים שלו אוהב...או שבעצם גם זה לא יספק אותו...אחרי הכול הוא למד בווינגט !

פורסם
יש פה כמה אנשים שצריכים להישאר בתחום שהם חושבים שהם טובים בו ולשמור על שתיקה בכל מקרה אחר.

כמות המלל הירודה שנכתבה פה מעידה שתעודת מדריך כושר מוסמך לא שווה שום דבר.

ההסמכות שלי הן הרבה מעבר להסמכות של מדריך חדר כושר בוינגייט, נתחיל עם זה.

למעשה השניים הכי בכירים בענף חדרי הכושר היו שם, בזמני, שני מפתחי גוף לשעבר, שעיקר הצלחתם בתחום נבעה משימוש מסיבי בסטרואידים. גם כיום הם בעצמם משתמשים נלהבים של תוספי מזון למרות שהם ממהרים להכריז על חוסר הצורך בכך.

אז אתה בעצם סותר את עצמך.

3-מעולם לא פגשתי מתאמן רציני, שהגיע לתוצאות יפות באמת, שלא משתמש באבקת חלבון.

כנראה שאתה לא מכיר מספיק מתאמנים.

5-אין תרגילים מזיקים בחדר כושר, יש אנשים שלא מספיק חכמים לעשות אותם כמו שצריך. כוח מסובב וכוח גורר וכוח נעליים, כמה שטויות. אני הרמתי בחיי משקלים תלת ספרתיים גם בסקווט וגם בדד ליפט, תאמינו לי, אין מה לדאוג.

לא, יש כאלו תרגילים. ואם יש לך ידע מקצועי כלשהו, והבנה כלשהי בקניזיולוגייה וביומכניקה של הגוף,

היית מגיב לגופו של עניין ולא אומר "תסמכו עלי אין מה לדאוג".

אתה יודע מהו כוח מסובב בכלל? או מהו רכיב מפרק ? או מהו כוח גזירתי על חוליות ? או מה ההבדל בין חוליות לומבריות לחוליות טורקליות ?

6-עדיף לא לבוא לחדר כושר בכלל מאשר להיות מתאמן פחדן. מתאמן פחדן זה אותו אחד שפוחד מאבקות חלבון, ממשקולות כבדים ומתרגילים "שוברי גב". זה מקביל בערך לאחד שקונה מכונית ספורט ולא עובר את ה-2000 סל"ד או נוסע איתה רק בשבת בבוקר לים. מה לעשות חברים, חוץ מקומץ בודדים של פריקים גנטיים אף אחד לא מגיע לתוצאות מלהיות נחמד ובטח שלא מלקשקש בפורום על דברים שאין לו מושג בהם.

ואגב, מוטות של 50 ק"ג יש רק בחברת חשמל. מוט תקני של חדר כושר שוקל 20 ק"ג.

הקבלה מטופשת להחריד.

אם היית קורא את הדיון כמו שצריך היית רואה שכתבתי מקודם - משקל של 30 ק"ג + מוט = 50 ק"ג.

משקל של 30 ק"ג על מוט הוא משקל שכל מתאמן סביר יוכל לעשות בו תרגיל רגליים כלשהו (סקווט, דד ליפט, לאנג').

יש לך עוד משהו להוסיף, חוץ מ"אני מתאמן תסמכו עלי יהיה בסדר" ?

פורסם
יש לך עוד משהו להוסיף, חוץ מ"אני מתאמן תסמכו עלי יהיה בסדר"?

שלום לך בלעם

בוא וספר לי איזה מן הכשרות משוכללות עברת שהן "מעבר למדריך חדר כושר".

האם מדובר בקורס מדריכי פילאטיס לזקנות בנות 90? או שאולי זה קורס פיתוח גוף לקטועי ראש?

כל שלל ההכשרות שמבוצעות בארץ הן חסרות ערך ולא משנה אם אתה באמת עברת אותן או שאתה סתם שרלטן, מה שמאוד סביר

בעיני. באותה הזדמנות גם ספר לנו איזה נסיון באימון יש לך ואיפה פגשת כל כך הרבה ספורטאים. ולא, סאונות לגברים בלבד זה לא

נחשב וזה לא משנה איזה תעלולים אתה עושה שם.

מה לעשות, בעולם הספורט אי אפשר לקנות מעמד של "מבין", בכסף, כמו בעולם הרכב, שם מסתבר שקניית מכונית נכונה הופכת

אותך לגיבור אינטרנט שמנופף בתארים ובידע שאין לו ומעולם לא יהיה לו.

פורסם

עוד אחד שיודע להגיב רק לגופו של כותב.

מה שמעניין שעל כל הסתירות לא ענית.

חוץ מזה - עברת כל וכל הכשרה בארץ שאתה כזה "מבין"? אתה בטוח שאתה מאמן? כי מאמנים פוגשים מתאמנים ולא רק בדמיון...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
עוד אחד שיודע להגיב רק לגופו של כותב.

מה שמעניין שעל כל הסתירות לא ענית.

חוץ מזה - עברת כל וכל הכשרה בארץ שאתה כזה "מבין"? אתה בטוח שאתה מאמן? כי מאמנים פוגשים מתאמנים ולא רק בדמיון...

גברת יוליה

אני מבין את הצורך העז שלך להגן על בן זוגך היקר ולכן לא אכביר במילים.

אני רק אזכיר לכל מי שמתעניין שהכותבת היא לא מאמנת כושר ואין לה שום השכלה בנושא.

ובקשר אלי, רשמתי למעלה בדיוק מי אני, אני לא רואה צורך להציג את עצמי שוב.

פורסם

מתעלק על השירשור

האם יש נזק לגב תחתון בתרגיל רגליים עם המכשיר שבתמונה במשקלים גבוהים מאוד?

אותה השאלה לגבי לחיצת חזה בשכיבה (נזק לכתפיים?)

המשקלים המדוברים

450 קילו ברגליים 8 חזרות

ו150 קילו 3 חזרות בחזה

האם כדיי להשתולל עוד במשקל? כי בחזרה אחת אני יכול לעלות למשקל גבוה יותר

למרות שלא ניסיתי עדיין

nxp03InclineLegPress.jpg

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...