Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טוען שאבקת חלבון היא מקור מצוין לחלבונים בלי תוספות כמו פחמימות, שומנים ונתרן.

אני טוען גם שאבקת חלבון זולה יותר ממקורות אחרים לחלבון כמו ביצים, חלב, בשר וכד'.

אני טוען גם שאבקת חלבון עוזרת להעלות את רמות החנקן בגוף. במצב של מחסור באספקת חלבונים לגוף, יורדת רמת החנקן בגוף ואבקת חלבון המבוססת על מי גבינה מעלה רמות אלו מהר יותר ולרמה גבוהה יותר מאשר מזון מוצק.

אני טוען גם שלא ניתן להסתמך על אבקת חלבון עם חלבון מפורק לחומצות אמינו כמקור לחלבון (תצטרך לבלוס כמויות מטורפות של כדורים).

וגם אם תצליח לעשות זאת, לא תגרום לשום ירידה בתפקודי הכליות או בפגיעה בפפסין או בכל אנזים אחר המשתתף בתהליך פירוק וסנטוז חלבונים בגוף.

בנוסף, מנת יתר של חלבון לא תגרום לירידה בתפקודי הכליות אצל אנשים בריאים, רק אצל אנשים הסובלים כבר ממחלת כליות כזו או אחרת.

קרא ותחכים: http://www.datafilehost.com/download-6408db48.html

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה כבר לא משנה מה יכתבו לך, אתה עדיין תמשיך לטעון את אותו דבר.

האם אין סכנה לכליות עקב צריכת חלבון מרובה?

“פירוק חומצות אמינו מייצר אמוניה", אומרת ד"ר אליוט. "האמוניה מוסב לאחר מכן לשתנן (urea) בכבד אשר מזיק פחות ולאחר מכן עובר לכליות ומופרש דרך השתן". מאחר ותפקיד הכליות לפזר את החלבון שאותו הגוף אינו מנצל,

תזונאים מודאגים שעודף חלבון יזיק לכליות.

שא ברכה והמשך במעשייך.

רק תזכור שלא אני ולא אתה תזונאים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון, זה ידוע שעודף חלבון במקרים מסוייימים יכול לגרום לנזק, אבל מה הקשר לאבקת חלבון ?

אתה יכול להגיע לעודף חלבון גם אם אתה מקבל אותו מהמזון שאתה אוכל.

פורסם

:D

אני ממש מתפלא עליך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3432900,00.html

אם כבר הבאת ציטוט מכתבה, לפחות תצטט את כל הדברים שנוגעים לנושא שלנו ולא רק מה שאתה מוצא לנכון.

כתוב שם גם שאין הוכחה שצריכת יתר של חלבון גורמת לצרות.

- האם יותר מדי חלבון מזיק? ואם לא, מדוע אנו מודאגים? קיימת המלצה של ה-FNB המגדירה את הכמות המקסימאלית שאפשר לצרוך לפני שנרגיש בחילה או השפעה שלילית אחרת. אך כשמדובר בחלבון, אין רף עליון. ה-FNB מדווח כי "אין נתונים מספיקים לקבוע רף עליון בצריכת חלבון או רף עליון לכל אחד מחומצות האמינו". כלומר, אין הוכחה שצריכת יתר של חלבון גורמת לצרות.

ד"ר למון אמר דברים דומים: "למרות הדאגות החוזרות ונשנות על תופעות שליליות לצריכת מנת חלבון גבוהה, אין הוכחה שצריכת חלבון בטווח שהמלצנו מזיקה לאנשים בריאים".

עזוב את זה, ציטטת את מה שד"ר אליוט אמרה, אבל שורה מתחת תראה מה כתוב:

- האם אין סכנה לכליות עקב צריכת חלבון מרובה? “פירוק חומצות אמינו מייצר אמוניה", אומרת ד"ר אליוט. "האמוניה מוסב לאחר מכן לשתנן (urea) בכבד אשר מזיק פחות ולאחר מכן עובר לכליות ומופרש דרך השתן". מאחר ותפקיד הכליות לפזר את החלבון שאותו הגוף אינו מנצל, תזונאים מודאגים שעודף חלבון יזיק לזכליות. אבל מחקרים הראו שה לא נכון.

במחקר שהוצג בכנס השנתי של הארגון הבינלאומי לתזונת ספורט ב 2005 נתבקשו 77 גברים לצרוך כ-1.6 גרם לכל קילוגרם משקל גוף. במחקר לא נמצא כל נזק לכליות. מחקר נוסף, שנערך בבריסל שבבלגיה, העלה ממצאים דומים בקרב נבחנים שצרכו כמות חלבון כמעט כפולה.

ובתגובה הקודמת שלי הבאתי קישור למחקר שעוסק בדיוק בנושא שאנחנו דנים עליו. והוא מגבה את הדעות שלי לחלוטין.

אני מחכה לראות מחקר שמגבה את הטענות שלך.

פורסם

במחקר הראשון הנבדקים צרכו כמות סבירה של חלבון PER משקל גוף.

הבעייתיות הינה בכל מקרה פחות עם גברים בוגרים

(שבמילא יש להם גנטית מסה שרירית גדולה יותר)

אלא עם בני נוער לדוגמה כולל ילדודס בני 17-18.

חוצמזה שאתה בטוח יודע, שמחקר תמיד תומך במה שמשלמים לו לתמוך :wink:

כל עוד אין קבוצת מיקוד, השפעה לטווח ארוך, חלוקה לגברים מתאמנים ולא מתאמנים, וכו' - קשה להסיק מהמחקר את תוצאותיו המלאות.

אני לא צריך להציג מחקר - תתבונן בחומר הלימוד שוינגייט בעצמם מספקים למי שלומד שם קורסים בנושא !

את יאיר להב - אתה מכיר ?

דעתו בנושא:

יותר מדי חלבון: מזהיר יאיר להב, "מפתחי גוף נופלים לא פעם במלכודת של 'כל המוסיף גורע', ומגבירים את צריכת החלבון שלהם לרמה של 4-3 גרם לקילוגרם גוף ליום, בהנחה מוטעית שכמות זו תגדיל להם את נפח השרירים. צריכה עודפת של חלבונים הופכת אותם לשומן מיותר". עודף חלבון עלול גם, במקרים מסוימים, ליצור עומס על הכליות ונזק לכבד.

ועליו יעל דרור מוסיפה:

יעל דרור, דיאטנית קלינית (ואלופת ישראל בזריקת דיסקוס), אומרת: "גברים ונשים שמגוונים את מזונם היומי, מקבלים את כמות החלבון הדרושה לצרכים הבסיסיים של הגוף. אין בעיה בחברה המערבית כיום לאכול 0.8 גרם חלבון על כל קילוגרם משקל. גם למתאמנים ומרימי משקולות, נשים וגברים, אין בעיה לקבל את הכמות המתאימה לבניית שרירים מחלבון מן החי (בשר, ביצים, מוצרי חלב, דגים). לכן חלק מתוספי המזון, המכילים כמות גבוהה של חלבונים וחומצות אמינו, מיותרים". מה לא מיותר? ויטמינים ומינרלים, אם אתם זקוקים להם.

להזכירך - יאיר להב הוא ה-תזונאי ספורט בערך הכי מוכר והכי מוערך בארץ, שהיה גם בודי בילדר בעצמו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נכון שעדיין לא נעשה מחקר אולטימטיבי השולל כל קשר ובדק קבוצות מתאמנים, גילאים ומה לא.

ביינתים כל המחקרים מראים שאין נזק או ירידה ביעילות אצל הנבדקים.

אני לא מוצא אפילו מחקר אחד שמצא נזק או ירידה בתפקוד.

לא בוצע מחקר על בני נוער, לכן אתה לא יכול להגיד שנגרם נזק.

אני יכול להגיד שלא נגרם נזק בהתבסס על מחקרים אחרים אצל אנשים בוגרים. כמובן שהדבר אינו 100% נכון, אבל הכיוון..

בחוברות ובהדרכות של ווינגייט לא תמצא דדליפט, אז? זה אומר שלא קיים תרגיל כזה?

אני מכיר היטב את יאיר להב ואני מסכים עם מה שהוא אומר פה.

מה שהוא אומר אינו סותר את מה שאני אומר.

באמת אין טעם להגיע ל3-4 גרם חלבון פר קילו משקל, ובאמת צריכה עודפת לא תועיל, החלבונים "יהפכו" לשומן.

שים לב שהוא גם שעודף חלבונים, יכול במקרים מסוימים ליצור עומס על הכליות ונזק לכבד.

המקרים המסוימים האלה, הם אצל אנשים שכבר יש להם בעיות עם הכבד הכליות.

יעל דרור לא מוסיפה הרבה. 0.8 גרם פר קילו משקל הם ההמלצה של הFDA לאנשים ממוצעים שלא מתאמנים.

למתאמנים כמובן יש להעלות את היחס, אין צורך לפרט מדוע, נכון?

וכמובן שהתוספים מיותרים אם אתה מגיע לסך הקלורי ולכמות אבות המזון אותה הצבת לעצמך.

אם אתה מתקשה להגיע אליה, תוספים יכולים להקל.

לגבי מה שאמרתי, שמירה על רמות גבוהות של חנקן בגוף, התכוונתי שאבקת מי גבינה תוכל להעלות רמות אלו במידה והם נמוכות, זאת אומרת אחרי צום ממושך (כ 6-12 שעות ומעלה).

פורסם

אתה לא תמצא דדליפט בעיקר בגלל שלתרגיל יש תרומה קטנה מאוד לעומת תרגילים אחרים,

ולעומת זאת - יש לו עומס אסטרונומי על חוליות הגב הלומבריות.

זה לא אומר שאין תרגיל כזה, אבל זה כן אומר שהוא מאוד לא מומלץ.

במשפט הרביעי מהסוף סיכמת את כל מה שאני אומר.

פורסם
אתה לא תמצא דדליפט בעיקר בגלל שלתרגיל יש תרומה קטנה מאוד לעומת תרגילים אחרים,

ולעומת זאת - יש לו עומס אסטרונומי על חוליות הגב הלומבריות.

זה לא אומר שאין תרגיל כזה, אבל זה כן אומר שהוא מאוד לא מומלץ.

במשפט הרביעי מהסוף סיכמת את כל מה שאני אומר.

תרומה קטנה מאוד? מה אתה אומר...זה תרגיל מעולה לגב תחתון ולרגליים שמפעיל הרבה שרירים בגוף גם כמייצבים.

התרגיל לא מומלץ למי שאין לו טכניקה ולא יודע לבצע את התרגיל נכון .

פורסם

הו, תראו מי התעורר.

על מנופים - שמעת ?

עיקרון המנוף פועל ככל שהמרחק מציר התנועה גדל.

עד כאן - יש ?

כשאתה מבצע דד ליפט, ציר התנועה הוא במפרק הירך, ואילו המשקל מוחזק מרחק של 20 - 30 ס"מ מציר התנועה.

לכן משקל של 10 - 20 - 30 ק"ג על מוט מגיע בקלות ל 150 - 200 - 300 ק"ג על החוליות הלומבריות של המתאמן.

עכשיו בוא תסביר לי איך בדיוק 300 ק"ג על שטח של מספר חוליות בודדות יכול להיות בריא.

ואני מבקש להזכיר לך, שאין לך שום תעודת הסמכה, קח שגם את דברייך אלו יש לקחת בערבון מוגבל (אם בכלל).

פורסם

כל עוד הלחץ על הדיסקיות נוצר באופן סימטרי לא יגרם שום נזק.

אם האחיזה שלך לא נכונה אז אתה יכול להפעיל לחץ לא סימטרי על הדיסקיות וזה יכול לגרום לנזק.

ואני לא מבין איך קפצת ל-300 ק"ג...קבעת שכל מי שעושה דד ליפט מגיע למשקל הזה?

בטכניקה נכונה זה תרגיל מעולה..

אה מכיון שאין לי הסמכה אני בטוח שתבטל את דברי...ולכן שאלתי מישהו מוסמך ואני מחכה לתשובה ואני אפרסם אותה פה.

פורסם

אתה לא קורא מה כתוב ?

מנופים !

אתה יודע מהו מנוף, או מהו עיקרון המנוף ?

אני מנסה מאוד שלא להתנשא עלייך, ובאמת להסביר לך איפה אתה טועה, אבל אתה באמת חסר כל מושג, בנאדם !

אין כזה דבר "לחץ סימטרי" על החולייה, בטח לא כשאתה נמצא במאונך למשקל !

איך הלחץ יכול להיות סימטרי אם אתה כפוף וניצב ב- 90 מעלות לקרקע, והמשקל מושך אותך רק לכיוון אחד ?

יתרה מזו - בעמוד השדרה יש עקומות טבעיות (לורדוזה וקיפוזה), כך שלא משנה מה תעשה - הלחץ אינו סימטרי מלכתחילה.

אם לא הייתה לך הסמכה והיית מבין משהו - לא הייתי מבטל תא דברייך.

אבל בנאדם שלא מבין כלום ויש לו הסמכה לפחות יש לו ידע, ואפשר לדבר איתו "בשפה המקצועית".

לך גם אין ידע וגם יש לך ביטחון כאילו אתה מבין על מה אתה מדבר.

ואם התשובה ה"מקצועית" שלך מגיעה מ"ישראלבודי" - תחסוך אותה ממני.

פורסם

אני אגיב לגבי התוספים.

תקשיב, יעל דרור אולי ממליצה על 0.8, אבל יאיר להב בעצמו ממליץ על 1.3-1.8.

ההמלצות אינם גורפות, וכמובן שלכל מתאמן כמויות הנחוצות לו בהתאם לתוצאות ולהתקדמות שלו.

וגם, יעל ציינה כי תוספת של חלבונים מיותרת, אבל היא לא כתבה כלום לגבי ירידה בתפקוד.

אתה מגיב אבל לא לעיקר, אני רוצה לראות משהו שיסתור (מחקרית) אתה מה שאני טוען ומגבה במחקרים לגבי נזק וירידה בתפקוד בצריכת יתר של חלבון אצל אנשים בריאים.

לגבי הדדליפט אני אגיב בהמשך היום, הצבא קורא לי :?

אני רק אגיד שקונדסון, חבל שאתה נתקע על החומר של ווינגייט ולא מרחיב אופקים.

ווינגייט אומרים הרבה דברים חכמים, אבל יש עוד המון מעבר ואפילו מידע הסותר את החומר שנלמד בווינגייט.

פורסם

אווו סוף סוף הגענו לקטע המעניין. בנוגע לדד ליפט: אני אמנם לא מבצע את התרגיל אבל ראיתי כמה אנשים שכן מבצעים. עיקרון המומנט ידוע לי, אולם קשה לי להבין כיצד הוא נכנס כאן. הרי המרחק הוא נמוך, אתה אמרת, מרחק של 20 -30 סנטים שזה 0.2 מטר, כפול המשקל (נאמר שזה הכוח הדרוש להרים את המוט) שהוא נגיד 50 קילו, מוכפל ב10, וקיבלנו 500*0.2= 100 ניוטון מטר. עכשיו אני לא מבין גדול, ויכול להיות שהחישובים שלי לא נכונים בכלל, אבל באמת מעניין אותי, אם זה נחשב לעומס גדול? ומדוע באמת דדליפט נחשב לתרגיל כה מסוכן, לעומת סקוואט או שאר התרגילים?

ROOONEEYY

פורסם

פליקס, תקרא את התגובה שלי למעלה. כתוב בה הכל - למה בדיוק זה מסוכן ולא מומלץ.

מיק - כבר הרחבתי אופקים, גם למדתי שנתיים לימודי יציבה.

לבוא ולהעליב את וינגייט זה לא מכבודך. כרגע (ועד שיוכח אחרת) - העובדה היא שזה מה שכתוב בספרי הלימוד לתזונה.

אפילו בדברייך כתוב :

נכון שעדיין לא נעשה מחקר אולטימטיבי השולל כל קשר ובדק קבוצות מתאמנים, גילאים ומה לא.

לא בוצע מחקר על בני נוער... אני יכול להגיד שלא נגרם נזק בהתבסס על מחקרים אחרים אצל אנשים בוגרים. כמובן שהדבר אינו 100% נכון, אבל הכיוון..

אני מכיר היטב את יאיר להב ואני מסכים עם מה שהוא אומר פה.

שים לב שהוא גם שעודף חלבונים, יכול במקרים מסוימים ליצור עומס על הכליות ונזק לכבד.

פורסם
כל עוד הלחץ על הדיסקיות נוצר באופן סימטרי לא יגרם שום נזק.

אם האחיזה שלך לא נכונה אז אתה יכול להפעיל לחץ לא סימטרי על הדיסקיות וזה יכול לגרום לנזק.

ואני לא מבין איך קפצת ל-300 ק"ג...קבעת שכל מי שעושה דד ליפט מגיע למשקל הזה?

בטכניקה נכונה זה תרגיל מעולה..

אה מכיון שאין לי הסמכה אני בטוח שתבטל את דברי...ולכן שאלתי מישהו מוסמך ואני מחכה לתשובה ואני אפרסם אותה פה.

אתה מזלזל יותא מדי בהסמכה הזאת ובהסתמך על הדברים שאתה כותב-אתה מזלזל בה ללא סיבה.

הייתי רוצה שתסביר לי איך אחיזה בדד ליפט מפעילה לחץ לא סימטרי על הדיסקיות?:roll:

ובקשר ל300 קילו,לא מדובר על המשקל שבן אדם מרים אלא המשקל המצטבר שמועמס על החוליות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...