Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב נאסר לשימוש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם אמיר.

אני עשיתי השנה 7 טיפולים לרכבים שלי, 1 על כל 10K קילומטר.

כל פעם שאני שומע משהו אפילו טיפה מוזר אני שואל פה בפורום, מתייעץ עם מישהו שיודע או שואל כאן בפורום.

לא צריך להזניח את האוטו, החיים שלך תלויים בזה.

הנה, קניתי אוטו בשבוע שעבר ואני לא לגמרי מרגיש בטוח איתו. אני משתמש כל יום באוטו של אמא שלי ובשלי אני אשתמש רק אחרי שאני אעביר אותו דרך המוסך.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכבוד מגיע למכונים, כי בסופו של דבר הם לא חיפשו איך לעשות עלי עוד כמה שקלים כמו שאחרים כותבים כאן.

או שאתה חי בעולם דימיוני משלך ואתה לא יודע מה סביבך, או שאתה פשוט מבלשט.

סיפור שקרה לי בעת טסט:

הגעתי למכון טסטים ונגשתי למסלול מספר 4, הכל יצא תקין מלבד "כיוון גלגלים קדמיים".

ביציאה אמר לי הבוחן "תיגש לפה הם יסדרו לך את הפרונט" והצביע על מכון לכיוון פרונט הסמוך למכון הטסטים, כמובן שבבעלות אותו מכון טסטים.

אחרי שנאמר לי שהפרונט לא תקין הייתי בשוק הרי שלפני פחות מחודש ביקרתי המכון לכיוון פרונט שביצע לי כיוון.

החלטתי שאני נוסע שוב לכוון פרונט לקבל הסברים, המלצות ואפילו אם צריך תיקון בתשלום.

ברגע שהגעתי סיפרתי את הסיפור והזכרתי להם שהייתי שם לפני כחודש, בם ביקשו מימני לעלות על מה שבודק את הכיוון, כל העובדים שם בכליון עיניים הסתכלו על הצג, ואחרי שהראה מה שהראה עשו פרצוף של "נו מה" ועוד אחד העובדים שם אפילו אמר "באמת סליחה, אבל הם בני זונות".

הפרונט היה ישר לחלוטין לא סטיה ולא בטיח.

בעל המקום אמר לי שהוא ירשום לי שעשיתי כיוון בלי לגעת ברכב ומן הסתם ללא תשלום.

שמח וטוב לב שמתי פעמיי חזרה לעירי המגעילה וחזרה למכון הטסטים.

ניגשתי לבוחן והוא כמובן רצה שאביא את הרכב לבדיקה למרות שהצגתי קבלה, סביר לחלוטין.

הגעתי למסלול מספר 3 ונסעתי עם הרכב על המכשיר שבודק את הכיוון, והפלא ופלא הפרונט ישר!

אמיר, אתה עדיין חושב שהייתה לי בעיה ברכב או שפשוט המכון טסטים ניסה לעשות עליי קופה כפולה? פעם אחת בתשלום נוסף על טסט ופעם שניה על כיוון במכון לכיוון פרונט שנמצא בבעלות מכון הטסטים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
אני נוסע עם טסט שאמור להגמר עוד שלושה חודשים , ובדרך כלל כל דבר קטן שאני מרגיש אני נגש למוסך.

הבוחן רשם בטופס: חופש בסיבובי הגה וגומיית דוושה חסרה (נקרעה לי בדיוק יום לפני).

אגב תקינתי את החופש בסיבובי ההגה דבר שדרש החלפה של מסרק הגה ושתי תפוחי הגה. לאחר מכן נגשתי לטסט ושם נכשלתי על הברקסים האחוריים זיהום אוויר ואורות .

ואת כל הדברים שרשמתי לקח לי כמעט כל היום לעשות , אין לי מושג איך הבוחן ציפה שאני יעשה את זה עד 10 בבוקר , אולי הוא חשב שיש מוסכים שעובדים בלילה.

שוב, הבוחן לא ציפה ממך לתקן את כל הדברים עד למחרת ב-10. האו רשם לך אישור תנועה זמני לצורך הגעה למוסך. ההתנהלות לאחר התיקון אמורה להעשות כפי שהסברתי באחת מהודעותי. כמובן שלאחר שנכשלת בבדיקה במכון כבר לא היית צריך רישיון זמני נוסף מאת הרשות, מאחר וקבלת כזאת מהמכון ל-7 ימים.

אמיר, אתה עדיין חושב שהייתה לי בעיה ברכב או שפשוט המכון טסטים ניסה לעשות עליי קופה כפולה? פעם אחת בתשלום נוסף על טסט ופעם שניה על כיוון במכון לכיוון פרונט שנמצא בבעלות מכון הטסטים.

את סיפורך אני שומע כבר מס' פעמים, כך שאין הוא חדש(כנראה השאיר רושם חזק וקשה עליך :wink: ).

אין אני בא לתרץ מקרים שכאלו, השאלה היא: מה אתה עושה בנידון? האם אתה מאלו שרק מתלונן באינטרנט ומספר לחברה או שהנך מעלה זאת לדרגים גבוהים יותר?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
את סיפורך אני שומע כבר מס' פעמים, כך שאין הוא חדש(כנראה השאיר רושם חזק וקשה עליך :wink: ).

אין אני בא לתרץ מקרים שכאלו, השאלה היא: מה אתה עושה בנידון? האם אתה מאלו שרק מתלונן באינטרנט ומספר לחברה או שהנך מעלה זאת לדרגים גבוהים יותר?

אתה מגזים, לא שמעת הרבה פעמים, זאת הפעם השניה :-D , יפה שאתה זוכר.

וודאי שהסיפור השאיר בי רושם חזק וקשה, ניסו להרוויח כסף על גבי בצורה לא ישרה - אני אף פעם לא שוכח את הדברים האלו ע"מ לא ליפול בכך בעתיד.

במקרה הנוכחי לא עברתי הלאה לדרגים גבוהים יותר מהסיבה הפשוטה שישנם דברים אחרים אשר הטרידו את ראשי.

מה שכן עשיתי הוא לספר לכל מכריי ובאינטרנט את הסיפור למען ילמדו לעתיד בכדי שלא יפלו בפח כפי שכמעט אני נפלתי.

מעבר לכך, לעיתים כוחו של האינטרנט יכול להיות חזק יותר מכל איגוד מוסכים.

פורסם

אני הייתי מתלונן ועומד על כך.

מעבר לשירות לציבור יש סיפוק מסויים ש"נקמת" במי שתיחמן אותך.

כשבפעם האחת והיחידה טיפלתי ברכבי במוסך מורשה יבואן (תמיד טיפלתי במוסך מרכזי) ועשו לי תרגיל, התלוננתי אצל היבואן, היבואן הצדיק אותי ואמר שיעמוד לצידי בתלונה לאיגוד המוסכים.

הסברתי ליבואן שאם הצדק לצידי, המהלך הראשון צריך להיות שישלול מהמוסך את "מורשה היבואן" ואכן כך היה. הסתפקתי בזה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הגעתי למכון טסטים ונגשתי למסלול מספר 4, הכל יצא תקין מלבד "כיוון גלגלים קדמיים".

הגעתי למסלול מספר 3 ונסעתי עם הרכב על המכשיר שבודק את הכיוון, והפלא ופלא הפרונט ישר!

משהו כאן לא כ"כ מסתדר לי (מבלי, אבל ממש מבלי לפקפק בסיפור):

לפי מיטב ידיעתי, את כיוון הפרונט (חלקי בלבד TOE IN - OUT ) בודקים כשהרכב נוסע על צמד משטחים בעלי כושר תנועה ימינה /שמאלה. כשאחד הגלגלים לא מכוון המשטח נדחף הצידה ומפעיל אינדיקציה לבעיית פרונט. כלומר מדובר באינדיקציה חד-חד ערכית ולא בעין של בוחן.

מה שנראה לי סביר שפשוט נסעת לא כ"כ ישר על המשטחים האלה מה שגרם לתנועתם הצידה ולחיווי המוטעה.

אשמח לחוו"ד בעניין משלל המומחים שבפורום!

פורסם

דורקי, אם הבוחן רוצה שתיכשל או שתעבור, אתה תיכשל או שתעבור. אם לא על הבדיקה של הרכב שלך, אז על הבדיקה של הרכב שלפניך.

יש לי חבר שנוסע עם ספול אחורי, מתקן שבא במקום הדיפרנציאל ומבטל את פעולתו. שני הגלגלים מסתובבים לעולם באותה מהירות. זה יוצר בעיה על מכשיר בדיקת הבלמים. יצא מצב שהבוחן שאצלו הוא עשה את הטסט רצה שהרכב שלו יעבור את הבדיקה בהצלחה, אז הוא ביקש מהרכב שהיה לפניו לחזור אחורה לבדיקת בלמים נוספת, עשה בדיקה, הפעם עם מספר הרכב של החבר שלי, והכול בא על מקומו בשלום.

פורסם
דורקי' date=' אם הבוחן רוצה שתיכשל או שתעבור, אתה תיכשל או שתעבור. אם לא על הבדיקה של הרכב שלך, אז על הבדיקה של הרכב שלפניך.[/quote']

מסכים. :lol:

השאלה שלי היא ברמה הטכנית עניינית, האם הפרונט אכן נבדק בצורה שתיארתי?

פורסם

DaMN, אתה לא הראשון (ואני בטוח שגם לא האחרון) ששמעתי ממנו מקרה כזה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
משהו כאן לא כ"כ מסתדר לי (מבלי, אבל ממש מבלי לפקפק בסיפור):

לפי מיטב ידיעתי, את כיוון הפרונט (חלקי בלבד TOE IN - OUT ) בודקים כשהרכב נוסע על צמד משטחים בעלי כושר תנועה ימינה /שמאלה. כשאחד הגלגלים לא מכוון המשטח נדחף הצידה ומפעיל אינדיקציה לבעיית פרונט. כלומר מדובר באינדיקציה חד-חד ערכית ולא בעין של בוחן.

מה שנראה לי סביר שפשוט נסעת לא כ"כ ישר על המשטחים האלה מה שגרם לתנועתם הצידה ולחיווי המוטעה.

אשמח לחוו"ד בעניין משלל המומחים שבפורום!

למעשה בפעם הקודמת שפירסמתי את הסיפור כאן KOMPY שאל אותי האם הבדיקה בוצעה פעמיים.

הבדיקה בוצעה פעם אחת בלבד כאשר ההנחיה הינה לבדוק פעמיים, דבר שלא קרה אצלי.

גם אם לא נסעתי ישר, היה על הבוחן לומר לי לעלות פעם שניה על המתקן, אם הייתי יודע על כך הייתי מתעקש על בדיקה חוזרת.

אני חייב לתקן אותך, הבדיקה התבצעה על משטח אחד בלבד, ולא שניים, אין במכון הנ"ל מכשיר לבדיקת פרונט בעל 2 משטחים.

אני חייב להסכים עם חנן לגבי אם בוחן רוצה או לא רוצה שתעבור טסט.

כאשר רק נכנס עיניין בדיקת ה-4 גזים לקחתי את האיביזה לטסט, כמובן שהעמדה הראשונה הייתה בדיקת גזים.

הבוחן אמר לי לעלות לסל"ד X ולחכות, כמובן שביצעתי זאת אך כשלתי בבדיקה.

הבוחן ניגש אליי ואמר לי "צא מהרכב" בוחן נוסף שהיה איתו אמר לו "עזוב הוא לא יעבור הוא נכשל" הבוחן שנכנס לרכב אמר "הוא יעבור, אני אדאג שהוא יעבור" נתן גז והבדיקה יצאה מושלמת.

אין ספק שאם הרכב היה מזהם הוא לא היה עובר, אבל אם הבוחן לא היה מתעקש על בדיקה נוספת לרכב גם אז הוא לא היה עובר למרות שאיננו מזהם.

פורסם

אני חייב לתקן אותך, הבדיקה התבצעה על משטח אחד בלבד, ולא שניים, אין במכון הנ"ל מכשיר לבדיקת פרונט בעל 2 משטחים.

מסכים איתך לגבי תוכן ההודעה שלך.

לגבי המתקן, חייב להיות משטח נייד עבור כל גלגל (אם לא אז המשטחים לא יוכלו לזוז לצדדים).

כמובן שכל צמד גלגלים נבדק בנפרד, הקדמיים ואח"כ האחוריים.

פורסם

הנה, קניתי אוטו בשבוע שעבר ואני לא לגמרי מרגיש בטוח איתו. אני משתמש כל יום באוטו של אמא שלי ובשלי אני אשתמש רק אחרי שאני אעביר אותו דרך המוסך.

אתה מעביר את הרכב דרך המוסך לאחר שרכשת אותו? לא שמעת על בדיקה לפני קניה? :roll:

פורסם
לגבי המתקן, חייב להיות משטח נייד עבור כל גלגל (אם לא אז המשטחים לא יוכלו לזוז לצדדים).

כמובן שכל צמד גלגלים נבדק בנפרד, הקדמיים ואח"כ האחוריים.

אין כל חובה בצמד משטחים. רוב מכוני הרישוי ה"ישנים" אמנם מצויידים מכשיר בעל צמד משטחים, אך בכל החדשים/חדישים קיים רק משטח בודד. הוא מבצע בדיוק את אותה פעולה.

אתה מעביר את הרכב דרך המוסך לאחר שרכשת אותו? לא שמעת על בדיקה לפני קניה?

מה הקשר?

דורקי' date=' אם הבוחן רוצה שתיכשל או שתעבור, אתה תיכשל או שתעבור. אם לא על הבדיקה של הרכב שלך, אז על הבדיקה של הרכב שלפניך.[/quote']

לא ניתן לביצוע בעמדת כיוון הגלגלים. ניתן לפסול בכוונה כך:

1. הרכב אינו עולה בצורה ישרה על הפלטה.

2. הרכב נבדק אחרי בור הבדיקה ולאחר שהורם באויר.

3. הבוחן הזיז את הפלטה ברגלו.

בכדי ל"העביר" רכב שנפסל, פשוט מאפסים את התוצאה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אין כל חובה בצמד משטחים. רוב מכוני הרישוי ה"ישנים" אמנם מצויידים מכשיר בעל צמד משטחים, אך בכל החדשים/חדישים קיים רק משטח בודד. הוא מבצע בדיוק את אותה פעולה.

עמית תודה !

אתה מוכן להסביר איך טכנית משטח אחד יכול לעשות הבדיקה הזו? להבנתי משטח אחד לא מסוגל ליצור תנועה יחסית בין הגלגלים.

• תוכן חדש...