Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב3 שנים האחרונות היתה לי קסארה XTD 2000 לאור העליה במחיר הדיזל שקלתי מעבר לבנזין אבל לאחר בירור נוסףהבנתי שדיזל עדיין הכי משתלם .

צריכת דלק של משפחתית ממוצעת היא באזור ה1ל10 (מזדה 3 ופורד פוקוס מניסיון השאר משמועה) ואילו רנו מגאן דיזל אמורה לצרוך בין 1ל20 ל1ל24 תלוי באופי הנסיעה.

כך שבנסיעה אפילו של 20K בשנה זה יוצא 2000 ליטר *6.3 ש"ח =12600 לבנזין ו1000 ליטר *6.5ש"ח = 6500 כלומר חיסכון של 6100 ש"ח בשנה -גם אם נגיד שעלות הטסט יקרה יותרבערך ב600 ש"ח ואולי גם הטיפולים עדיין נשארים עם רווח של כמה אלפי שקלים ביד וזה ל20K בשנה וכמובן שככל שעולה כמות הק"מ כך זה נהיה יותר ויותר משתלם .

אבל בפועל אנשים לא קונים דיזל אז אולי פיספסתי משהו???????

פורסם

1.- לא כולם אוהבים צליל מנוע דיזל.

2.- הרבה אנשים לא מגיעים ל 20 אלף בשנה.

3.- יש אנשים שחושבים שרכבי דיזל מזהמים יותר את האויר ולא רוצים לקנות מסיבה זאת.

4.- מחיר מלא של סולר היום יותר מ 9 שקלים לליטר, האנשים לא מודעים שיש תחנות דלק שאפשר לקנות בהן סולר במחיר יותר נמוך מבנזין.

5. יש אנשים שלא אוהבים את התחלת הנסיעה האצלה של רכבי דיזל, למרות השיפור המשמעותי בתחום הזה ברכבים החדשים עם מנועי טורבו דיזל הסטיגמה נשארה.

6. לא כולם מחשבים הוצאות דלק כמו שחישבת או בכלל לא מחשבים.

7. קשה מאוד למצוא רכב דיזל יד שניה עם קילומטראז' נמוך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

2.- הרבה אנשים לא מגיעים ל 20 אלף בשנה.

4.- מחיר מלא של סולר היום יותר מ 9 שקלים לליטר, האנשים לא מודעים שיש תחנות דלק שאפשר לקנות בהן סולר במחיר יותר נמוך מבנזין.

5. יש אנשים שלא אוהבים את התחלת הנסיעה האצלה של רכבי דיזל, למרות השיפור המשמעותי בתחום הזה ברכבים החדשים עם מנועי טורבו דיזל הסטיגמה נשארה.

6. לא כולם מחשבים הוצאות דלק כמו שחישבת או בכלל לא מחשבים.

1.במשפחתיות החדשות זה כלל לא מורגש

2.גם ב10K יש חיסכון אפילו ב5K אנו עומדים על איזון (עד היום לא הבנתי את התחשיבים שדורשים 30K)

3.קשה לי האמין על הישראלי הממוצע שהוא מקדיש לכך איזושהיא חשיבה

4.אם כבר לפי דעתי אם תשאל מישהו שאין לו סולר מה יותר זול הוא יגיד לך שהסולר

5.אפילו בקסארה ז"ל שלי ההבדל היה לא מורגש

6.כולם כנראה סומכים על הקלישאה של כל עיתונאי הרכב לגבי ה30K

אז מה המלך הוא עירום ? בעצם כולם היו צרכים לקנות דיזל רק שהם לא שמו לב??

נשמע לי לא סביר וחייב להיות שיש עוד סיבה .

ובכלל איך מגיעים לתחשיב הזה עם ה30K בשביל כדאיות לדיזל (אולי משהו בחישובים שלי לא נכון?)

פורסם

תרגום מקוצר להודעתו של ולאד: לא קונים דיזל כי הישראלים עוד לא בשלים לזה מנטלית.

באירופה לא תראה הרבה מאזדות 3, או רכבים סטנדרטיים עם בגאז', ועוד עם מנוע בנזין.

למה? כי הם כבר מזמן הבינו שלמשפחה עדיף סטיישן או מיניוואן קומפקטי, ולאדם אחד יש

מכוניות קטנות וחסכוניות. לא רק זה, אלא גם ששתי הקטגוריות יגיעו לחיסכון משמעותי יותר

ע"י שימוש בדיזל ובתיבה ידנית. נסה להסביר את זה לישראלי הממוצע ותראה מה תקבל...

(אני אחסוך ממך את הטרחה, תקבל שתי כאפות לפנים.) :rolleyes:

פורסם

בארץ.

באירופה המצב שונה לחלוטין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

[איך מגיעים לתחשיב הזה עם ה30K בשביל כדאיות לדיזל (אולי משהו בחישובים שלי לא נכון?)[/quo

הדבר היחיד שאני רואה בחישובים שלך זה שלקחת צריכת דלק של מכונית משפחתית בפועל וצריכת סולר של מגאן, שהוא גם אחד הרכבים היותר חיסכוניים , עם נתוני יצרן.

בפועל , הבדל בין צריכת דלק במשפחתית בנזין לבין רנו מגאן DCI יהיה 70%-80% ולא 110% כמו שחישבת.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ב3 שנים האחרונות היתה לי קסארה XTD 2000 לאור העליה במחיר הדיזל שקלתי מעבר לבנזין אבל לאחר בירור נוסףהבנתי שדיזל עדיין הכי משתלם .

צריכת דלק של משפחתית ממוצעת היא באזור ה1ל10 (מזדה 3 ופורד פוקוס מניסיון השאר משמועה) ואילו רנו מגאן דיזל אמורה לצרוך בין 1ל20 ל1ל24 תלוי באופי הנסיעה.

כך שבנסיעה אפילו של 20K בשנה זה יוצא 2000 ליטר *6.3 ש"ח =12600 לבנזין ו1000 ליטר *6.5ש"ח = 6500 כלומר חיסכון של 6100 ש"ח בשנה -גם אם נגיד שעלות הטסט יקרה יותרבערך ב600 ש"ח ואולי גם הטיפולים עדיין נשארים עם רווח של כמה אלפי שקלים ביד וזה ל20K בשנה וכמובן שככל שעולה כמות הק"מ כך זה נהיה יותר ויותר משתלם .

ארז !

שאלתך ברורה ואכן גם בנסיעות לא רבות ניתן לחסוך בדיזל, אבל יש לשים לב לשוני בין ישראל לאירופה-

בארץ מחפשים מכוניות אוטומטיות, ובאילו החיסכון במנועי סולר קטן יותר.

באירופה, שם כמחצית מהמכוניות ידניות, יש הצע גדול של דיזל וטורבו דיזל, כשרכבים שקטים, נעימים וחסכוניים - נסיעה אחרונה בספרד - פזו 307 חדשה HDI מנוע 1.5 - סחבה מצויין, שקטה וצרכה דלק 1:20 , וכך שנה לפני כן בסלובקיה עם פאביה ידנית דיזל 1:18 כשמחצית מהנסיעה בהרים , ו 1/4 בפקקים של ברטיסלבה (גרוע מתל אביב).

בארץ ההצע של דיזל אוטומטיות נמוך והמכוניות יקרות

לגבי ידניות , אכן החסכון רב !

דני

פורסם

משפחתית ידנית בנזין, קורולה, עשתה אצלי באיזור ב1:13 ק"מ לליטר בתנאי נסיעה יומיומיים אמיתיים. זה לא נתון מברושור.

משפחתי ידנית דיזל, קורדובה, עשתה באיזור ה18-19 ק"מ לליטר. אמיתי מהחיים, עם מזגן וכניסה לערים, לא נתוני ברושור.

אז מדובר על הפרש של כ40 אחוז. תכניס לזה את מחיר הסולר שכבר גבוה יותר ממחיר הבנזין ותוסיף לזה אגרה מוגדלת לרכב דיזל.

לפחות עבור המצב שהיה עד לא מזמן, שהנסיעה לטווחים ארוכים עם דיזל היתה משתלמת יותר בהרבה, לקנות מכונית דיזל עם קילומטראז' סביר היה משול למציאת רס"ר חכם. רק באגדות. אנשים קנו דיזלים כדי לטחון להם את הצורה.

אז נכון שהצילינדרים והבוכנות שורדים יותר במנוע דיזל, אבל כל שאר הרכב, לא, ומעשית, בקניית דיזל משומש קיבלת פח-זבל.

אז מחירי הדיזל המשומשות ירדו, ובהתאם לכך ירידת הערך עבור רכב חדש, וכל זה נלקח בחשבון על ידי העדר, שלא תמיד הוא צודק, אבל בד"כ הוא חכם.

פורסם

ברכב חדש מהשקית זה אולי עוד היה יכול להיות קרוב או נכון, אבל במכוניות ישנות משומשות בלי טורבו ובלי הזרקת מסילה משותפת - אין סיכוי !!!.

הסיבה שדיזל מוכר טוב באירופה, במיוחד בשנים האחרונות, הוא בגלל שהדיזלים המודרניים הקטנים (1500 ו 1600 סמ"ק של רנו ופג'ו-סיטרואן בהתאמה, כשלשניהם מערכת מסילה משותפת וטורבו) פולטים כמות נמוכה יותר של CO מאשר בנזין מקביל בנפח של כ 1600 סמ"ק. אי לכך ובהתאם לזאת עלויות המיסוי והביטוח שלהם נמוכות יותר כי הם נמצאות בקטגוריה עדיפה מהבחינה הזו (וגם בגלל שהבנזין והסולר שם עולים אותו הדבר בערך).

בארץ ישראל, ארץ אוכלת יושביה, מנסים ככל שניתן להערים קשיים על הציבור שמנסה לחסוך כסף; בין אם זה על הסולר שהתייקר בצורה דראסטית בגלל שגילו את הפוטנציאל של דיזל לשוק הפרטי - ובין אם בעתיד הם יזמברו את מי שמתדלק בגז או כל דבר אחר. לאן שלא תפנה תהנה מחיסכון לטווח קצר מאוד כי מישהו באוצר עוד ידאג לשים לזה רגל ולזמבר את הצרכן במחיר מופקע כמו שצריך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
1.-

.

:lol:

בגלל זה הכביש מלא בפריוסים ובסיוויק הייבריד...

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

פורסם

גם אין כמעט דיזל אוטומט במחיר שפוי שנותן צריכת דלק עדיפה על בנזין, ולכן ל"עממיקו ישראל" שרוצה אוטומט זה לא אטרקטיבי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש לא מעט סיבות לאי רכישת רכבי סולר בארץ, כאשר המכרעת ביניהם היא החיסרון בגיר אוטומטי..

הסיבה השניה והיותר אקוטית היא הליסינג, רכבי סולר מוצעים רק בדרגות גבוהות 3-4 כאשר מרבית האוכלוסיה נוסעת על רכבים מקבוצה 2.

והסיבה השלישית היא פשוט בורות וסטיגמות על מנועי סולר כמיושנים , רועשים ומסריחים.., תנסה להוציא את הסטיגמות והדעות הקדומות מהישראלי המצוי (ומה עוד שמרבית הרכבים הם אירופאים..).

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

+1

לדיזל עדיין יש רעש לא מהכי נעימים. אפילו דיזל של מרצדס.

בין מנועי בנזין יש כאלו שנשמעים ממש טוב - אלפא רומיאו למשל (שלא לדבר על מנועי בוקסר שלהם). זה כבר לא רעש, אלא מוסיקה. :wink: יש מנועי בנזין שיודעים לפנק את הבעלים שלהם בנהימה מאוד נעימה, חלקנו אף כדי לחזק את התחושה שמים אגזוז זרימה חופשית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הסיבה השניה והיותר אקוטית היא הליסינג, רכבי סולר מוצעים רק בדרגות גבוהות 3-4 כאשר מרבית האוכלוסיה נוסעת על רכבים מקבוצה 2.

אם אני לא טועה אז הקורדובה דיזל היא קבוצה 2, או לפחות היתה כזו. היא עם גיר ידני, זה נכון.

פורסם

כבעלים של קנגו DCI אני יכול לתת עוד סיבה מדוע לא לקנות רנו טורבו דיזל מהשנים האחרונות.

http://www.parkers.co.uk/advice/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18664

ברכב שלי הטורבו התקלקל אחרי 25 אלף ק"מ. למזלי, הרכב באחריות והמערכת טורבו הוחלפה קומפלט ע"י היבואן.

• תוכן חדש...