Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה לא נקרא שיפוץ ברמה גבוהה, אז מה כן?

לשלוח את האוטו חזרה למפעל בגרמניה?

אבי כל הכבוד והלוואי שבקרוב אצלי :wink:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• תגובות 199
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגוון באמת דומה לזה שהיה.

מזל"ט על ההתקדמות הגדולה לאחרונה, ובהצלחה בהמשך.

אולי אופיר התכוון במקום דיקט לסיבית (כזה ששמים מאחורים הארון?)?? אך גם היא מעל 3 מ"מ לדעתי.

משכנתא זה קל

פורסם
תודה חברים.

אופיר, הדיקט הדק ביותר הוא בעובי של 3 מ"מ.

אין דיקט בעובי של פורמיקה. (תאמין לי - מילה של נגר...).

מה לא טוב בדיקט רגיל? מדוע העדפת דיקט דק מאוד?

בקשר לקליפסים - קודם היו אצלי ברגים שקועים בתוך שייבה דקורטיבית. חשבתי לשים את אותם ברגים.

אבדוק אם ניתן לחבר על ידי קליפסים.

תודה על ההארה.

ערב טוב

אבי נוף.

אין לי מושג מה העובי של הדיקט שהתמשתי בו אבל הוא יותר דק ממה שמשתמשים בגב של ארונות בחצי בערך, יש לי שארית בבית של ההורים ואני אבדוק בהזדמנות הקרובה, במיקרה השגתי דיקט שיש לו ציפוי דק מאוד של אלומיניום משני הצדדים, אני אבדוק בהזדמנות הקרובה, מישהוא שראה במה השתמשתי קרה לזה פורמיקת אלומיניום.

העדפתי דיקט דק מאוד כיוון שכבר עשיתי מדיקט כמו של ארונות והקליפסים לא יכלו להשתחל בתוכו בגלל העובי וגם ידיתה החלון וידית הפתיחה של הדלת לא ישבו טוב,

עבדתי על הדיקטים האלו הרבה זמן בלהתאים את החורים שבדיקט לחורים בדלת אבל יצא לי משהוא שממש דומה למקור,

וגם כאשר משתמשים בצורה של בורג עם שייבה הריפוד ניקרע עם הזמן מסביב לבורג.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מצאתי תמונות :-)

שים לב איך זה ניראה עם ברגים בקפרי אחרת.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אבי , מהתמונה שצילמת לא ניתן לנתח את כל הפרמטרים לתיקון איכותי.

בדיוק כמו שבתמונות בשירשור לא ניתן לראות את מצב הפח במספר נקודות קריטיות אחרות ברכב(ותמונות אחרי בונדו וצבע לא עוזרות במיוחד ).

אבל אין לי כוונה לדון איתך על הנושא משום שברור שיש הבדלי תפיסה גדולים בינינו וזה לא יועיל לאף אחד.

עזוב... תהנה מהרכב , תעשה חיים ושיהיה לך הרבה הרבה בהצלחה.

השיפוץ שלך נפלא ואני אמשיך לעקוב אחריו.

ים

פורסם
אין לי מושג מה העובי של הדיקט שהתמשתי בו אבל הוא יותר דק ממה שמשתמשים בגב של ארונות בחצי בערך, במיקרה השגתי דיקט שיש לו ציפוי דק מאוד של אלומיניום משני הצדדים, אני אבדוק בהזדמנות הקרובה, מישהוא שראה במה השתמשתי קרה לזה פורמיקת אלומיניום.

העדפתי דיקט דק מאוד כיוון שכבר עשיתי מדיקט כמו של ארונות והקליפסים לא יכלו להשתחל בתוכו בגלל העובי וגם ידיתה החלון וידית הפתיחה של הדלת לא ישבו טוב,

עבדתי על הדיקטים האלו הרבה זמן בלהתאים את החורים שבדיקט לחורים בדלת אבל יצא לי משהוא שממש דומה למקור,

וגם כאשר משתמשים בצורה של בורג עם שייבה הריפוד ניקרע עם הזמן מסביב לבורג.

אם אני מבין נכון, אז השתמשת באמת בפורמיקה אלומיניום, זו פורמיקה עם גליון דק של אלומיניום שמודבק עליה. עובי בערך 1.3 מ"מ.

בדלתות שהיו עד עתה ברכב השתמשו בדיקט 4 מ"מ, שהוא באמת עבה מידי, והידיות עשו/חרתו עיגול בריפוד תוך כדי הסיבוב.

מצאתי תמונות :-)

שים לב איך זה ניראה עם ברגים בקפרי אחרת.

אין מה לדבר, הגימור נהדר, וההבדל בין שתי הדלתות משמעותי.

אבל, במחשבה שניה, עדיין איני יודע אם ברכב שלי, לא יותר יפה לחבר עם הברגים החיצוניים, ייתכן שזה יתאים יותר לגילו (ולגילי).

מי עשה לך את הריפודים?

אבי , מהתמונה שצילמת לא ניתן לנתח את כל הפרמטרים לתיקון איכותי.

בדיוק כמו שבתמונות בשירשור לא ניתן לראות את מצב הפח במספר נקודות קריטיות אחרות ברכב(ותמונות אחרי בונדו וצבע לא עוזרות במיוחד ).

אבל אין לי כוונה לדון איתך על הנושא משום שברור שיש הבדלי תפיסה גדולים בינינו וזה לא יועיל לאף אחד.

עזוב... תהנה מהרכב , תעשה חיים ושיהיה לך הרבה הרבה בהצלחה.

השיפוץ שלך נפלא ואני אמשיך לעקוב אחריו.

ים

נכון, חשבתי על זה והחלטתי להחליף למצלמה טובה יותר. :-(

ים, ההבדל בינינו אינו בהבדלי תפיסת שיפוץ, אלא בעובדה שיש מי שמשקיף מהצד ורואה את התפיסה והדרישה האולטימטיבית והמוחלטת במיטבה, אבל מימושה רחוק בדרך כלל מהישג ידו של אדם מן היישוב,

ויש מי שרואה את הקרקע המוצקת והמציאות, הוא גם זה שצריך לשלם בסופו של יום, ולכן משתדל לעשות את המקסימום האפשרי במסגרת כל המגבלות שבדרך. והמגבלות אינן רק כספיות. לרכב שלי יש בעיות עצומות בהשגת חלקים, בעיות של בעלי מקצוע שאינם מוכנים לצפות ניקל באורך 2.5 מ' למשל, בעיות של העברת ניקל ארוך כזה לארץ, בעיות של השגת ספרות מתאימה ועוד ועוד, עד שאפשר לכתוב על הכל ספר עב כרס.

לכן, עושים את המקסימום, ואני בטוח שהתוצאה תצדיק את עצמה מול מה שהיה, גם בהשוואה של מחיר מול זמן קיום.

כאשר הברירה היא לעשות מושלם ככל שהאדם יכול, ולהמשיך לנסוע ולהנות מהתחביב, או להשאיר את הרכב כפי שהיה ואז יירקב יותר מהר, אני מעדיף את האפשרות הראשונה.

אני עשיתי את הדפנות של הדלתות ממזונית

נראה קצת יותר יפה ממה שהיה לך ברכב מקודם... :-)

אני מתלבט אם כדאי לי לעשות ממזונית, ייתכן שזה מה שאעשה.

תודה לכולם ויום נעים

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי , סחטיין ענק .

בקשר לדיפונים ,מזונית נשמע אחלה רעיון, ראיתי כבר עבודה עם החומר הזה ויצא יופי .

הבעיה היחידה היא לחתוך את זה ביתית ,כי המסור או הג'קסור קורעים את זה , אני מאמין שתמצא דרך לפתור את זה ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אבי , סחטיין ענק .

בקשר לדיפונים ,מזונית נשמע אחלה רעיון, ראיתי כבר עבודה עם החומר הזה ויצא יופי .

הבעיה היחידה היא לחתוך את זה ביתית ,כי המסור או הג'קסור קורעים את זה , אני מאמין שתמצא דרך לפתור את זה ....

כנראה שלא שמת לב שכתבתי שאני נגר...

אם אתה רוצה לחתוך מזונית, או כל חומר רגיש אחר (דיקט עם פורמיקה, פורניר וכד,), אתה צריך לעשות שלשה דברים בכדי למנוע בעיות של פיצוצים לאורך הניסור.

• נסר כאשר הצד "הלא טוב", לא הלבן, לא הפורמיקה/פורניר - מופנה אל הג'יגסוו.
  • הדבק מסקינטייפ לאורך החיתוך וסמן עליו את פס החיתוך, כך שתחתוך באמצע נייר הדבק.
  • אל תשתמש בלהב לחיתוך עץ, אלא בלהב לחיתוך ברזל. יש לו שיניים יותר קטנות וצפופות, כך שהחיתוך יוצא נקי יותר.

בהצלחה ותודה.

אבי נוף

המקום הנכון:

פורסם

אין קשר למצלמה, אבי.

מה שכתבת מובן ומקובל עלי ב100% ולכן הפסקתי מזמן לבקר את השיפוץ בפאן הטכני ואין לי כוונה לעסוק בזה יותר.

הבעיה בחיתוך בג'יגסו היא שהוא לא חותך ישר במישור האנכי, ככל שהחומר עבה יותר זה יותר מורגש.

לכן נגרים מקצועיים חותכים רק במסור דומה לג'יגסו אבל מקובע ב-2 הצדדים.

כל טוב

ים

פורסם
הבעיה בחיתוך בג'יגסו היא שהוא לא חותך ישר במישור האנכי, ככל שהחומר עבה יותר זה יותר מורגש.

לכן נגרים מקצועיים חותכים רק במסור דומה לג'יגסו אבל מקובע ב-2 הצדדים.

כל טוב

ים

ממש לא נכון!

יש מקרים שנגר (גם המקצועי ביותר) חייב להשתמש בג'יגסוו ואין לו פתרון אחר.

למשל: לנסר חור "לכיור בהתקנה שטוחה" על משטח עץ. הדיוק במקרה כזה חייב להיות במאה אחוז.

המילה "רק" היא הכללה לא נכונה.

בכדי שג'יגסוו יחתוך ישר צריך כמה תנאים:

• מכשיר יציב ומדוייק (בוש מקצועי או מקיטה וכד'),
  • משורית מסוג טוב (שהיא יותר קשיחה ופחות גמישה ממשורית זולה), ועם שיניים מותאמות לחומר אותו רוצים לנסר.
  • שהמשורית לא תפגע בטעות במתכת (סיכה שננעצה בעץ, מסמר או כד'), מאחר ואם נוגעת במתכת מיד מתקהות ומתעקמות שיני המשורית ואז היא "מושכת" באלכסון.
  • יד טובה ויציבה, ולחיצת הכלי כלפי הלוח המעובד. (אם אין לחץ זה גורם לקו לא ישר [בשני הכוונים - אנכי ואופקי]).

אני יכול להראות לך ניסורים ישרים [אנכית] גם בסוגי עצים "קשים" כמו מייפל ובוק, ובעובי עבה מהרגיל.

בנגרות אין לי "ויתורים" כמו בנושא הפחחות...

פה אנחנו גולשים לשם שלי ולטריטוריה שלי. אז דיר בלאק :-)

יום טוב

אבי נוף

המקום הנכון:

פורסם

אני עובד עם ג'יגסו ליגת העל של בוש( אם תתעקש אבדוק מה המק"ט, היה בטוח שהוא מאיכות מעולה ומהסדרה המקצוענית ) , ואף פעם החיתוך לא יוצא לי ישר במישור האנכי , אף פעם...תמיד בין איזה 1.5-4 מ"מ הבדל בצד השני.

אני משתמש בלהבים פשוטים של בוש/מקיטה/מה שיש בחנות - ועולים 25 שקלים לחמישייה.

גם כשקניתי להבים יקרים פי 2 ( משהו יפאני ) עם פרופיל מיוחד בלה בלה בלה זה לא ממש עזר.

אני עושה כל מה שכתבת ובכל זאת החיתוך עקום.

אבל יכול להיות שאני טמבל , אני לא שולל את זה.:screwy::screwy::screwy:

כשחותכים צורה בחיתוך חופשי ( צורה ולא חור , כמו בהתקנת כיור ) משתמשים במסור סטייל גי'גסו אך עם תמיכה כפולה בדיוק בגלל שלגיגסו יש חיים משלו( איך הוא נקרא? מסור סרט? ).

מבחינתי שימוש בגי'גסו הוא רק למקומות בהם אין אפשרות אחרת וניתן להסתיר את החיתוך בצורה זו או אחרת, בניתי כך מחסן שלם , חיתוך סביר בג'גסו וחיפוי ב"לוג" חתוך כמו שצריך.

תניע את הג'יגסו , עכשיו אתה צריך להוכיח את טענתך כדי לקבל את התואר הרשמי של הנספח לענייני נגרות.:mm_tongue

ככה זה עובד :beerchug:

פורסם

קניתי ספידו ארוך, גילחתי את כל השערות בגוף, אפילו נפטרתי מהמצופים, ואני לא מצליח להגיע לתוצאה של ההוא עם ה-8 מדליות מהאולמפיאדה......אפילו לא לזאת של מארק שפיץ......כניראה משהו דפוק בציוד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
קניתי ספידו ארוך, גילחתי את כל השערות בגוף, אפילו נפטרתי מהמצופים, ואני לא מצליח להגיע לתוצאה של ההוא עם ה-8 מדליות מהאולמפיאדה......אפילו לא לזאת של מארק שפיץ......כניראה משהו דפוק בציוד-רן

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

לך על הסרת שיער בליזר ותוכל 2 קופסאות פסוליה שעה לפני השחיה אתה מקבל דחף טבעי

(או במילים אחרות קומפרסיה הפוכה) :)

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

• תוכן חדש...