Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי עבודה טובה עושים לך על האוטו. עכשיו אני בבעיה גם אני רוצה שיפוץ כזה אבל זה יקח הרבה זמן

בהצלחה בהמשך מבטיח לך לבוא למפגש ביום שתביא אותה

• תגובות 199
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבי דיברת על כך שהרכב נמרח בזמנו בשפכטל שלא לצרוך..

והנה שוב, אני רואה שלא נחסך בחומר.

מה שלא מובן למה הושקעה עבודה בליישר את הכנף עם דולי אם אח"כ מרחו אותה בחומר.

השימוש בדולי נועד ליישור הפח, ואם יודעים לעבוד טוב עם הדולי אז לא צריך למרוח חומר כלל.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

השימוש בדולי נועד ליישור הפח, ואם יודעים לעבוד טוב עם הדולי אז לא צריך למרוח חומר כלל.

אם יודעים... זה יפה... זה לא כזה פשוט להחזיר את הפח למצב הקודם בעזרת פטישים, דוליז או "חבטנים" (מזכיר אביזר BDSM מעולה, אבל זה לא. הוא ניראה כמו רצועת ברזל עם ידית) הוא גובל באומנות. וכשאני מתכוון ל"אומנות" הכוונה היא ל"אומן" רכב, כזה שהיה מייצר חלקים משאריות פח של רכבים אחרים, אחד שהיה יכול לקחת חתיכת פח ולעקם אותה לצורת כנף בלי צורך להלחים או לרתך. כזה אומן. לצערי אותם אומנים, חלפו מן העולם.

קראתי פעם כתבה באיזה ירחון לשיפץ/שיפצור רכבים אמריקאים ישנים סטייל ליאור-ברוך.קום... :roll:

הם ראינו איזה בחור שמתושלח היה ניראה רענן כאילו עכשיו סיים איזה כמה "רד-בול". זקן-אלבאמה-רדנק_לייט, עם האוברול שתלוי על הגוף המתדלדל שלו, שיער קש בהיר, ובנדנה בכיס.

והזקן הזה הראה להם איך עושים מחתיכת פח אחת - פגוש. או בית פנס (כזה שניראה כמו משפך. להזכיר, בלי ריתוך!).

ושוב, אין מה לעשות, אותם אנשים אינם. וזה מה שיש. ומשתדלים לעשות ככל שאפשר. ובטוח ששיכבת חומר דקה היא לא אסון. הכי הרבה אפשר להתיז פוליאסטר טיפה.

הרי אתה לא מצפה שיעשו לו את התיקונים ע"י בדיל-עופרת?

:lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

עמית שלום.

עבודת הפחחות שנעשית ברכב היא כמעט בגדר אומנות. נכון, ייתכן ומישהו יכול לעשות טוב יותר.

אופציה כזו יכולה להיות בכל דבר, אך צריך שני תנאים:

למצוא את אותו "מישהו", ולעמוד בדרישות הכספיות שלו.

אני מתפלא בכל יום על כך שבמשך כחודשיים וחצי שהרכב נמצא במוסך, סך הזמן שלא עבדו עליו היה

שבוע (אם אני מצרף את הימים), ולהערכתי כעת יש עוד צורך בשבועיים/שלשה לסיום עבודות הפח,

שבועיים לצורך הצביעה על כל הכרוך בה, ושבועיים/שלשה להרכבת החשמל, ריפודים, ניקלים וכיוצ"ב.

כלומר, סך של כארבעה חודשי עבודה רצופה (להבדיל מרכב שנמצא לעיתים שנה במוסך אולם עובדים עליו חודשיים).

המחיר שאלכס לוקח עבור כל העבודה (ולא רק ברכב שלי אלא גם ביתר הרכבים ששיפץ לחברי המועדון)

אינו עומד בשום יחס לזמן הנ"ל, ועדיין לא חישבתי את עלות החומרים...

אני יכול לומר כעת, שאני בהחלט מאוכזב לטובה מהעיסקה, שבתחילה נראתה לי הוצאה כספית ענקית.

היו כאלה שבקשו חצי... לאחר פירוט הזמנים שרשמתי קודם - היתה הצדקה שיבקש לפחות כפול ממה שביקש,

רק בכדי שיכסה את ההוצאות שלו...

לעניין החומר שהיה מרוח על הרכב - קודם היתה שכבה עבה מאד של חומר, משהו כמו 3-8 מ"מ !!!

על כל הרכב.

כעת הפחח מיישר את כל מה שניתן, כל מיני שקעים קטנים וגדולים, הלחמות וכו'. לבסוף מורח על המקומות שאותם תיקן

את השפכטל, ולאחר כרבע שעה משייף אותו כמעט עד היסוד. עד שרואים את הפח.

מה שנשאר זו שכבה של מ"מ מקסימום, במקומות שהיה שקע/חריץ קטן.

לשם הדגמה, הרי לך חתיכה של חומר (לא העבה ביותר) ממה שהיה קודם...

dscn6206is4.jpg

יום נעים

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

גילי אני מסכים עם שכתבת..מה שאני פשוט לא מבין למה לשחק בדולי בשביל לתקן דנטים קטנים בעוד שאח"כ גם ככה הכל נמרח בחומר??

לעומת זאת אני חושב שלכל מי שרואה ומרגיש את הפח ועובד בפחחות עם הזמן והנסיון ניתן להגיע לתוצאות טובות עם הדולי.

בספרים שברשותי מצויין שהכל עניין של אימונים..(כמובן שצריך כשרון, אבל זה כבר יותר קשור לראייה והיכולת לקרוא את פני השטח).

לגבי הבדיל עופרת, אני דווקא הזמנתי לי מארה"ב כמה מתילים כאלה ומשחה.. אחרי שזה יגיע נראה איך משחקים עם זה.

אבי כל עוד אתה שמח אין שום בעיה..

זה הכי חשוב..

בהצלחה בהמשך השיפוץ.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
גילי אני מסכים עם שכתבת..מה שאני פשוט לא מבין למה לשחק בדולי בשביל לתקן דנטים קטנים בעוד שאח"כ גם ככה הכל נמרח בחומר??

לעומת זאת אני חושב שלכל מי שרואה ומרגיש את הפח ועובד בפחחות עם הזמן והנסיון ניתן להגיע לתוצאות טובות עם הדולי.

בספרים שברשותי מצויין שהכל עניין של אימונים..(כמובן שצריך כשרון, אבל זה כבר יותר קשור לראייה והיכולת לקרוא את פני השטח).

לגבי הבדיל עופרת, אני דווקא הזמנתי לי מארה"ב כמה מתילים כאלה ומשחה.. אחרי שזה יגיע נראה איך משחקים עם זה.

אבי כל עוד אתה שמח אין שום בעיה..

זה הכי חשוב..

בהצלחה בהמשך השיפוץ.

עופרת-בדיל ניתן למצא גם בארץ, כמו כן את המשחה/אבקה...

ו... כן... בספרים הכל פשוט... ;)

יש לי ספרים על גלגל אנגלי, תיקוני פחחות, צביעה "איכותית" ועוד... הכל ניראה כל כך פשוט כשמישהו אחר שיודע עושה את זה :lol:

זמן, זמן, זמן (וכשרון) זה מה שעומד בינינו לבין להיות רב אומני רכב (והעבודה היומית שלנו כמובן ;))

ולך אבי, תתחדש לך! נקווה לראות את האוטו החדשדש שלך משייט לו בהנאה מרובה!:ok:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
ולך אבי, תתחדש לך! נקווה לראות את האוטו החדשדש שלך משייט לו בהנאה מרובה!:ok:

גילי

תורה,

אבל איך תראה אם אתה כבר לא מגיע מזה שנים ... :-(

ביי אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

מכל שירשור "פחחות" בפורום הזה אני יוצא יותר מאוכזב ממה שנכנסתי.

בסוף אותם שירשורים הרכב נראה מיליון דולר אבל מתחת לפני השטח מסתתרים הרבה הרבה שלדים.

משום מה נראה שהפחחים של היום טומנים ראשם בחול(מתוך בחירה או בורות ), יותר חומר...פחות חומר...זאת ממש לא הבעיה האמיתית.

אני לא מבין כיצד חלקם (רוב רובם?) מרשים לעצמם להקרא מקצוענים בתחום ה RESTORATION , זאת לא פחחות ליסינג.

פורסם

באמת שלא נעים לי לעשות זאת לאבי.

אבל מאיפה בדיוק להתחיל?

dscn6639oe2.jpg

דולי...

dscn6627ys3.jpg

סלאפר...

dscn6737pw5.jpg

ולמרות זאת...10 קילו בונדו?!

dscn6666xc1.jpg

למה הריתוך המכוער הזה עוד קיים?

dscn6682wb5.jpg

עוד פירסומת לבונדו.

dscn7187gp8.jpg

ומה עם החלק הפנימי?

( גם אם מתכוונים לנקות , הריתוך צריך להתבצע כשהצד השני נקי לגמרי. )

dscn7168aa1.jpg

נו....באמת...

dscn7178fa2.jpg

מה פשר התיקון הזה? ומה עם כל השאר?

dscn7181bu2.jpg

עוד טלאי מכוער...

dscn7338lq6.jpg

אני פשוט מת לדעת איך הוא מתכוון לתקן את זה...

dscn7526rg3.jpg

שיעור בפיסול.

dscn7545ew4.jpg

כנראה שזה לא מספיק...

וזה עוד לפני שבכלל נכנסנו לסאגת החלודה הממאירה בחללי הפח ברכב!

לפי סיגנון העבודה הזה , אם היו יותר תמונות בעיקר של אזורים יותר רגישים ( פינות וקורות ) היה אפשר למצוא עוד הרבה יותר מידי פגמים בתיקון, לטווח ארוך.

פחחות ברמה גבוהה עולה הרבה כסף , אין ספק.

אבל "פחחות" כזאת מסתירה את הצרות הצרורות מתחת לשכבות בונדו וצבע, ומים שקטים חודרים עמוק.

זה יותר גרוע...זה פשוט יותר גרוע.

שיחזור פני השטח למצב תצוגה זה משחק ילדים מול שימור ושחזור מרכב הרכב.

נראה שהעבודה עם המתכת הפכה מלאכה משנית לפיסול בבונדו, וזה מאוד עצוב.

מודעת דרושים טיפוסית ( כפי שנראה...)

דרוש - פחח מומחה לפיסול בבונדו !

כישורי עבודה בעיצוב מתכת -

english wheel,shrinker\strecher,planish\power hammer , sinking-raising וכו... - יתרון קל.

שימוש ברתכת CO2 - יתרון.

שימוש ברתכת TIG - יתרון עצום.

ים

פורסם
באמת שלא נעים לי לעשות זאת לאבי.

אבל מאיפה בדיוק להתחיל?

לפי סיגנון העבודה הזה , אם היו יותר תמונות בעיקר של אזורים יותר רגישים ( פינות וקורות ) היה אפשר למצוא עוד הרבה יותר מידי פגמים בתיקון, לטווח ארוך.

פחחות ברמה גבוהה עולה הרבה כסף , אין ספק.

אבל "פחחות" כזאת מסתירה את הצרות הצרורות מתחת לשכבות בונדו וצבע, ומים שקטים חודרים עמוק.

זה יותר גרוע...זה פשוט יותר גרוע.

שיחזור פני השטח למצב תצוגה זה משחק ילדים מול שימור ושחזור מרכב הרכב.

נראה שהעבודה עם המתכת הפכה מלאכה משנית לפיסול בבונדו, וזה מאוד עצוב.

מודעת דרושים טיפוסית ( כפי שנראה...)

דרוש - פחח מומחה לפיסול בבונדו !

כישורי עבודה בעיצוב מתכת -

english wheel,shrinker\strecher,planish\power hammer , sinking-raising וכו... - יתרון קל.

שימוש ברתכת CO2 - יתרון.

שימוש ברתכת TIG - יתרון עצום.

ים

לדעתי אתה מגזים

העבודה שם מקצועית ולא זולה בכלל

אתה לא יכול לישר פח ולהחיזירו למצב המקורי בלי שפכטל

אבי זה נראה טוב

אל תתיחס למה שאומרים / כותבים

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
כמו שכבר כתבתי לפני , כמות החומר נסבלת - זה ממש לא העיקר.

לא מדויק בכלל מה שאתה כותב ,

ברגע נתון אתה רואה חומר , אולם לאחר מכן משפשפים אותו ונשארת שכבה עדינה מאוד

לשם יישור עדין של הפח .

אל תשכח שאח"כ צובעים את הפח והוא חייב להיות חלק ביותק לקראת הצביעה .

כאן אתה רואה קומץ תמונות בעיצומו של תהליך ולא את כל התהליך עד סופו .

לא לשפוט בלי לראות את כל התמונה השלמה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...