Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שכבר כתבתי לפני , כמות החומר נסבלת - זה ממש לא העיקר.

אני מבין שאדוני פחח?

כי כמעט כל מה שהערת היא בניגוד גמור לתהליך עיבוד, הלחמה ותורת הפחחות האוניברסלית.

כאחד שביקר המקום ורואה את עבודת הגימור והליטוש של הריתוחים ואת העיבודים הסופיים

(וטוב מראה עיניים מצילומים) יכול להעיד שנעשית עבודה מהטובות שנעשו בישראל...

והאמן לי אני מכיר פחחים וצבעים כמעט 25 שנה.

יום טוב ושבת שלום

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תגובות 199
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מבין שאדוני פחח?

אדוני לא פחח.

זה לא משנה את העובדה שזה פשוט לא נראה טוב(בתמונות ), ואין לי שום אינטרס להגיד את זה.

אתם ממשיכים להדבק לנושא המרק פחחים , מדהים אותי כמה שאתם מפספסים את העיקר.

פורסם
כמו שכבר כתבתי לפני , כמות החומר נסבלת - זה ממש לא העיקר.

כאחד שמתפרנס מעיבוד מתכת על כל סוגיה , יש שני דרכים למנוע היתחמצנות ברכב וגם זה לא לכל החיים 1 לאחר כל התיקונים לשלוח את כל החלקים האשויים מתכת לגילוון 2 מראש לייצר את הרכב מחדש מנירוסטה.

ברור לכם ששני האופציות לא קימות בארץ לאדם מין הישוב . אבל עם יש דרכים נוספות שלא נפגשתי ב25 השנים האחרונות אני מוכן ללמוד. שתף אותנו בידע שלך על מנת שנוכל ללמוד מהביקורת .

תודה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

לא אני "הפכתי" את תחביב האספנות לעממי , או לאחד שמתאים "לאדם מן היישוב".

אין לי שום כוונה להסיט את השירשור מהנושא המקורי.

אני סה"כ אומר שהעבודת השיחזור לא איכותית בעיני מהיבט שיחזור החלקים האכולים ( איכות הריתוכים ושיחזור פני השטח ) והגנת המרכב מחימצון לטווח ארוך.

שיפוץ כזה מסתיר ואוגר את השלדים בארון עד שבעוד כמה שנים המצב יהיה בלתי הפיך ולא ניתן לתיקון, אף לא במחיר הזוי ( הרכב יאכל את עצמו מבפנים והדבר יקרה בנקודות הכי קריטיות ).

הפיתרון הוא אך ורק חידוש וציפוי/צביעה של כל פיסת מתכת ברכב - אם זה אומר טבילת הרכב בחומצה או חיתוך כל החלקים הרקובים והחלפתם בחדשים.

עבודה מסוג זה איננה זולה בכלל אבל היא היחידה שתשמור על הרכב לאורך זמן , אין אפשרות אחרת.

אין מה לעשות חלודה זה כמו סרטן , ולפי התמונות היא במצב מתקדם ביותר!

אז כמו שכבר אמרתי אפשר לטמון את הראש בחול ולחשוב שהכל דבש ואפשר להתמודד עם המציאות.

בהצלחה בשיפוץ

ים

פורסם

אתה מכיר עסק בארץ שעושה טבילת חומצה?

מה לעשות והרבה מהשיטות לא קימות פה, מצד שני אני מקווה שניתן מענה לריקבונות שהצגת.

אני מאמין ,שאבי הוא לא מהסוג של צבע ושכח.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אין לסד"ג של רכב, לפחות אני לא מכיר.

אבל כשיש קורות רקובות אני מצפה ממי שמשחזר את הרכב "לפתוח" את הקורה עד למקום בו לא מתגלה חלודה ולחסל אותה עד ליסוד( אם החלודה לא בתחתית יש לפתוח עד לתחתית בכל מקרה ).

אותם חלקים שלא החלידו , מצבם כנראה טוב וסביר להניח שהם יחזיקו פרק זמן גדול מכדי שיהיה הגיוני לתקן אותם בשיחזור שלא כולל טבילה ושיפוץ סופר יסודי במטרה לשמר , בסופו של דבר הרכב עשוי מברזל.

לכן אני טוען שמה שהולך פה לא רציני.

פורסם

אתה גדול

אתה מבין

אתה תותח

ברכב שלך תעשה מה שאתה רוצה

אבי רוצה לשפץ את הרכב בצורה חובבנית וזולה

הוא הבין את מה שאתה כותב

אבל תפסיק לבלבל תשכל אין לך מה לעשות בחופש

איזה ילד מעצבן

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

אני לא בחופש בונבון.

אני אמרתי את דעתי ללא רצון להמשיך לפרט , ("המבין יבין")

ברגע ששאלו לדעתי...עניתי.

תעשה עם זה מה שאתה רוצה, תגובת כאלו לא תורמות לאיכות הדיון.

פורסם
אין לסד"ג של רכב, לפחות אני לא מכיר.

אבל כשיש קורות רקובות אני מצפה ממי שמשחזר את הרכב "לפתוח" את הקורה עד למקום בו לא מתגלה חלודה ולחסל אותה עד ליסוד( אם החלודה לא בתחתית יש לפתוח עד לתחתית בכל מקרה ).

אותם חלקים שלא החלידו , מצבם כנראה טוב וסביר להניח שהם יחזיקו פרק זמן גדול מכדי שיהיה הגיוני לתקן אותם בשיחזור שלא כולל טבילה ושיפוץ סופר יסודי במטרה לשמר , בסופו של דבר הרכב עשוי מברזל.

לכן אני טוען שמה שהולך פה לא רציני.

שלום ידידי.

נמנעתי להגיב זמן מה, אך אני חייב... :?

נחמד לכתוב: "אני מצפה ממי שמשחזר את הרכב "לפתוח" את הקורה עד למקום בו לא מתגלה חלודה ולחסל אותה עד ליסוד"

צריך רק לזכור שבקצה הסימטא ממתין מישהו שצריך לשלם על כך...

נכון, ניתן לפרק את הרכב לגורמים, לתקן כל חלק וחלק, לטבול ולגלוון את כל חלקי הרכב,

לקדוח חורים קטנים בכל מקום שעשוי "כקופסה סגורה" בכדי שהגלוון יחדור פנימה,

וניתן לפתח עוד ועוד את מה שניתן לעשות, והשיא כמובן הוא לייבא חלקי פח (כנפיים, דלתות, מכסים ואפילו קורות) מגרמניה, חדשים וללא חלודה.

עדיין, כאשר מדובר ברכב שגם כמשופץ ברמה הגבוהה ביותר אינו עולה על 15000 דולר בחו"ל, יש גבול לסכום שכדאי לשלם עבור שיפוץ.

בוא נעשה חשבון:

על פי אומדן זהיר שלי נכון להיום, יש למוסך צורך בעוד מינימום של חודש וחצי עבודה בכדי לסיים את עבודת הפחחות, הצביעה והרכבת החלקים. עד היום עבדו על הרכב חודשיים וחצי נטו.

יום עבודה של מוסך מקצועי עולה בערך 800 ש"ח, כלומר הגענו לסכום של 80000 ש"ח.

נוסיף עלות של הפגושים וכל יתר הניקלים שייבאתי משך 10 השנים האחרונות (אסור לומר כמה עלו...:-()

נוסיף עלות של ציפוי הניקלים,

בכדי שיהיה מענין נוסיף גם עלות של כ-15000 ש"ח מינימום עבור תשלום לרפד מקצועי שיכין גג, דיפוני דלתות, וריפוד למושבים,

ונצא מנקודת ההנחה כי אין צורך לשפץ את העץ של לוחות השעונים, משקופי החלונות, ושיש לי גריל המצב סביר ומנוע ויתר חלקי מכניקה מושלמים.

נניח לצורך הדיון שמחיר הרכב לפני השיפוץ היה משהו סביב ה50000 ש"ח.

הנה הגענו בחשבון זהיר לסכום של כ-170000 ש"ח עבור השיפוץ, וזה עוד לא כולל ייבוא חלקים או טבילות באמבטיות כאלו ואחרות, הובלת החלקים לטבילה וכו'.

וכל זה לרכב שכאמור ניתן להביא אותו מושלם במחיר של 120000 ש"ח.

למזלי אלכס לא לוקח עבור העבודה את הסכום המצויין למעלה. כמו"כ גם עלויות אחרות אשתדל להפחית.

אך ברור שיש לראות כל דבר בפרופורציה הראויה, המכניסה במגוון השיקולים גם את בעל הרכב (כיסו, השקפתו, נטייתו וכו'), וגם את המצב והאפשרויות שמוכתבות על ידי השוק בארץ.

קל לכתוב: (סתם דוגמא) - השיפוץ לא טוב, יש כמויות חומר, הפחח לא יודע להחזיק כלי ביד, או אמירות נוספות לרוב, ללא בדיקה וללא התייחסות לריאליות של המצב מבחינת מחיר ומהבחינות הנוספות. בסופו של יום מה שקובע הוא מבחן האפשרויות הריאליות.

ערב טוב

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
אתה גדול

אתה מבין

אתה תותח

ברכב שלך תעשה מה שאתה רוצה

אבי רוצה לשפץ את הרכב בצורה חובבנית וזולה

הוא הבין את מה שאתה כותב

אבל תפסיק לבלבל תשכל אין לך מה לעשות בחופש

איזה ילד מעצבן

פשוט גועל נפש של תגובה,

אם אבי לא רוצה לשמוע תגובות וביקורות בונות אז שיפסיק לפרסם תמונות.

צר לי לאכזב אבל בנתיים אתה מבלבל את השכל עם התגובות תת רמה שלך.

אגב אם אתה מפרסם תמונות של שיפוץ חובבני אל תתפלא ותתעצבן אם תקבל תגובות שיגידו זאת.

שבוע טוב

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

היי עמית

על פי שידוע לי מידע אישי, אבי מוכן לשמוע תגובות, ואין לו בעיה איתן.

כמובן שאם יש לו מה לענות הוא גם עונה כפי שאני מכיר אותו.

הענין הוא שגם תגובות וביקורת צריכות להיות ענייניות ומציאותיות. אנו חיים בישראל ולא בארה"ב.

כל דבר צריך לראות על פי המציאות והאפשרויות.

לבקר משהו רק בכדי לומר "טוב, לא טוב, יש לעשות כך או אחרת וכו'" תוך הינתקות מהמציאות

של אפשרויות הביצוע והמחיר בארץ - זה לא רציני.

איני מכיר את המבקר, או את הידע שלו. אך צורת הכתיבה ו"הדרישה" לפרטים מסויימים, אינה מעידה (לדעתי) על ידע מקצועי, אלא על רצון כתיבה חזק. וגם זה לגיטימי בעיני.

ערב טוב

אבי.

המקום הנכון:

פורסם

אבי מסכים איתך ב100%

והדוג' שלך הן בדיוק הדוג' הנכונה לתגובה.

אני מבין שariebz הוא חבר ושותף למפגשישי שלכם, אך בכל זה יש דרך לענות גם אם התגובה לא מוצאת חן.

מאחר וkd2 העלה בעיות נכונות אפשר לקבל או אפשר שלא, אבל אם לא מקבלים עדיין צריך לשמור על תרבות דיון.

כנראה ששיפוץ כזה יתכן רק לאדם המשפץ את רכבו בעצמו ולא בעזרת בעלי מקצוע(עקב העלות הלא הגיונית), מבין את הבעיה והיא בהחלט נכונה.

לפי דעתי לכל הפחות יש לעבור על הפחים הבעייתים עם ממיר חלודה ואח"כ עם צבע יסוד, כל זאת ע"מ לצמצם כמה שאפשר את התפתחות החלודה שוב מבפנים.

אם זה לא יתבצע, מנסיון, אחרי שנה שנתיים החלודה תופיע שוב, וההרגשה לא תהיה נעימה כלל.

ריתוך בכלל הוא בעייתי למתכת היות והוא גורם לנזק תרמי למתכת, למעשה לאחר חימום, המתכת נעשת יותר רגישה להתחמצנות ובנוסף נוצרים מאמצים פנימיים בתוך המתכת, כיום קיימות משחות מיוחדות אשר מונעות את התפשטות החום, נוסף לכך נהוג להשתמש בשיטות ריתוך מיוחדות ע"מ למנוע את התחממות המתכת עד כמה שאפשר.

אבל זה לא נגמר..אני ככל שאני לומד יותר אני מבין יותר שאי אפשר להגיע לשיפוץ מושלם כפי שהרכב יצא מפס היצור למרות שהוא נראה כך.

שבוע טוב,

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

יש לי חדשות בעניין השיקום

הרכב לא יהיה חדש!!!!!

אבל כן הוא יראה מדהים

יסע מדהים

וישרת את בעליו - המאושר עוד שנים רבות

וכן הוא ימשיך להעלות חיוך של אושר בעני מי שיזכה לראות אותו

וכן כן הוא יעלה גם חיוך של קינאה בעיני חלקנו (בעני לפחות)

הלוואי שהיה לי את האומץ לעשות את הפעולה

לעניין הביקורת- ביקורת.....

אבל שיהיה ברור אני פחחות היתי עושה טוב יותר בלי מלוי חומר עם ניקוי יסודי יותר,

פנים הרכב.... מממש ממש אחרת

פחחות בצינור ומיים (למרות היובש) ואת הריפודים בשואב

הרי זה מה שרובינו עושים וקוראים לזה "שיקום" אני אתקן ואומר חלקנו

הרוב - לא מגיע לשלב הרכישה ולכן השיקום (התאורטי) שהוא עושה הוא יסודי יותר

אחרי הכול אין על מה לשלם!!!!

בהצלחה וכול הכבוד

ואם אפשר אז... סיבוב.....

ותודה על האפשרות שאתה מעניק לכולנו להציץ להליך אנטימי שאתה מעביר עם אהובת חייך .....

ושכחת- שבוע טוב

פורסם
אני מבין שariebz הוא חבר ושותף למפגשישי שלכם, אך בכל זה יש דרך לענות גם אם התגובה לא מוצאת חן.

היי

אריה מגיע בדרך כלל למפגשישישרון של מועדון החמש. (הוא מגיב את תגובתו שלו, ולא עקב בקשה שלי).

ככלל, אין במועדון החמש מפגש שלנו שלכם ושלהם.

כל חבר יכול להגיע להיכן שמתאים לו, ועדיין המפגשים הם מפגשי מועדון החמש.

אני אגב, משתדל להתפזר על שלל המפגשים.

בברכה ושבוע טוב

אבי נוף

המקום הנכון:

פורסם

אבי , אני מסכים לגמרי שבסופו של דבר הכל יחסי.

ולכן אני לא מחלק ציונים.

ציינת את המחיר הגבוה לעבודה מסוג זה , אין ספק שזה לא זול. לכן גם כתבתי שתחביב האספנות הוא למי שיכול לממן את השיגעון.

אני לא מבקר את את שירשור השיפוץ שלך במטרה להוריד מערך השיפוץ או להוכיח "למי יש יותר גדול" סתם כי בא לי...

אני מעלה את הנושא כפי שהוא באמת ולא כפי שהיינו רוצים לחשוב.

את ה"סטירה המצלצלת" שלי קיבלתי אחרי שביצעתי כמה תיקוני פחחות די בסיסיים בקורות פח של רכבים יחסית חדשים במושגי אספנות - שנות ה80.

אני פשוט לא מצליח להבין איך אפשר לשלם ולהשקיע כל כך הרבה על "פחחות" כשמה שמקבלים בסופו של דבר זה טיוח שיחזיק כמה שנים - אולי שנה , אולי 10 , אולי 15.

אבל בזכות אותו טיוח כשהחלודה תתפרץ שוב היא כבר לא תהיה בעיה קוסמטית , אלה מבנית.

אינני כותב זאת כי בא לי לכתוב או כי אני רוצה להשמיע את קולי , הסיבה היחידה היא שאני פשוט לא מבין את שירשורי השיפוץ האלו.

גם מצד הבעלים וגם מצד בעלי המקצוע.

בניגוד לדעתך זה מגיע בדיוק ממקום של "ידע מקצועי" (לא פורמלי , אתה מוזמן לחפש בפורום) - אחרת , הייתי הולך כמו כל העדר ואומר " אבי איזה שיפוץ מקסים...בלה בלה בלה...".

אם זה לא יתבצע, מנסיון, אחרי שנה שנתיים החלודה תופיע שוב, וההרגשה לא תהיה נעימה כלל.

ריתוך בכלל הוא בעייתי למתכת היות והוא גורם לנזק תרמי למתכת, למעשה לאחר חימום, המתכת נעשת יותר רגישה להתחמצנות ובנוסף נוצרים מאמצים פנימיים בתוך המתכת, כיום קיימות משחות מיוחדות אשר מונעות את התפשטות החום, נוסף לכך נהוג להשתמש בשיטות ריתוך מיוחדות ע"מ למנוע את התחממות המתכת עד כמה שאפשר.

אבל זה לא נגמר..אני ככל שאני לומד יותר אני מבין יותר שאי אפשר להגיע לשיפוץ מושלם כפי שהרכב יצא מפס היצור למרות שהוא נראה כך.

שבוע טוב,

עמית.

המקצוענים משתמשים בטיג בדיוק מסיבה זאת , ניתן לייצר תפר נקודתי מאוד עם HAZ קטן יותר( האזור הצבעוני מצידי הריתוך בו המתכת מושפעת מהחום הגבוה ומשנה את תכונותיה )וכתוצאה מכך לשמור על טמפ' נמוכה יותר לכל אורך התהליך(עיוות מינימלי , חימצון מינימלי ), גם תודות לשליטה מלאה בזרם תו"כ הריתוך.

למעשה הפחחים המוכשרים ביותר מצליחים לרתך פח באמפר נמוך ביותר ( 5-20 ) ללא פילר!

יתרון ענקי נוסף הוא שאין נתז.

הריתוך רגיש יותר לאו דווקא בגלל שינוי התכונות אלה משום שעד קירור המתכת (ממעל 1600 מעלות צלזיוס) המתכת מתחמצנת בקצב מהיר בהרבה,למעשה אם תשייף את הריתוך בטמפ' החדר סביר להניח שברמה הבסיסית הוא יפתח את אותו קצב חימצון כמו שאר הפח.

הבעיה הקשה מתחילה בצד האחורי של הריתוך - בעוד הצד הקדמי מוגן בעזרת גז המגן בזמן בו המתכת בטמפ' הגבוהה ביותר( בהתקררות הוא חשוף לגמרי, מכונות ריתוך מסויימות מאפשרות לכוון את זמן הזרמת הגזים לאחר סיום הריתוך עד לקירור המתכת - בדיוק מסיבה זו. ) החלק האחורי לא מוגן כלל ומיד מתחיל בהליך חימצון מוגבר.

ודבר נוסף - לא תמיד יש גישה לצביעת הצד האחורי.

זה לא אומר שלא ניתן להגיע לתוצאות מצויינות במכונות ריתוך אחרות - מצ"ב קישור של תיקון פחחות מעשה ידיו של רנדי פרגוסון.

שתראו פחחות אמיתית מהי...

( התיקון בוצע במיג! )

יפה ידע עמית לזהות שאנוכי אחד שמביט על הדברים מנקודת מבט DIYית , שם הכל יותר עניין של השקעה פיזית ולאו דווקא כספית.

שבוע טוב

ים

• תוכן חדש...