Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת רכב - שיקולים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר הציע לי עיסקה שנראית מאד כדאית בכללי אבל במקרה שלי ההחלטה קצת מורכבת. מדובר בהחלפת רכב דגם 97 במצב טוב מאד אפילו מצויין להונדה סיויק 2008 LS עם 3K קמ שאני אהיה יד שניה. כספית יש הסדר נוח כך שזו לא בעייה, הקושי הלוגי הוא שצריך להוסיף בערך 90K למשהו שיעשה מבחינתי אותה עבודה - בערך 8K קמ לשנה ,במילים אחרות רכב לא מנוצל. זו באמת בעיה הזוייה מבחינתי שנפלה עלי בתקופה שחיפוש רכב בכלל לא עמד על הפרק. מעניין לקרוא את דעתכם על הסיפור ואת השיקולים שנראים בעינכם חשובים לקבלת החלטה.

פורסם

רכב, זה השקעה הכי גרוע שיש.

לכן, לפני הכול צריך לחשוב תמיד קדימה.

רכב 07 אחרי כמה שנים, עם קלומטראז' נמוך (לפי מה שאתה אומר הוא יישאר נמוך)

יהיה לך מאוד קל לשמור על הערך שלה, במיוחד שמדובר על הסיוויק.

אני לא יודע איזה רכב יש עכשיו,אבל רכב משנת 97 קשה למכור במחירון, וקשה למכור בכלל , אם מדובר על הרכב לא מיוחד.

כמובן שקפיצה כזו בשנתון, יתן לך אפשרות תמיד להישאר באותו רמה ,מאותו רגע שתקנה רכב חדש.

וזה עוד לפני כל העניין של רמת אבזור, בטיחות, ונוחות.

יש רק שלושה דברים שמצדיקים את הרכב הישן:

1 רכב מיוחד ונדיר

2 כל מה שרשמתי, לא מעניין אותך בכלל

3 כסף כמובן.

Omnia mea mecum porto

פורסם

לצורך השלמת התמונה , היום אני מחזיק בלנטיס 97 1800 במצב מעולה שעושה את העבודה . לגבי איבזור ובטיחות שהזכרת כל רכב 2008 יהיה בכל מצב עדיף על רכב בן 11 . מבחינת מיוחדות, אם הכוונה שלך לרכב שכמעט לא רואים אז זה כמובן לא העניין, לעומת זאת אם התכוונת לרכב במצב נדיר - קוסמטי ומכני אז במקרה זה פגעת בול.

פורסם

מעניין מה האינטרס של מי שמציע לך את זה... מה האינטרס להחליף הונדה חדשה במזדה בת 11?

האמת שאם הייתי במצבך, הייתי מוותרת על העסקה הזו. אם אני לא מחפשת להחליף רכב כרגע, ויש לי רכב מושקע ואמין (שסביר להניח שיראה עוד אמינות לאורך זמן רב), להשקיע 90 אלף ש"ח בהחלפת רכב היה נראה לי משוגע מדי.

אם היה לי את הסכום הזה (90 אלף) הייתי מעדיפה למתוח אותו קצת או לחכות ולחסוך עוד ולהחליף כבר לרכב חדש לגמרי בהתאם לרצוני ובזמן שמתאים לי.

אתה כותב על "הסדר כספי"- מדובר על תשלומים? אם כן, זו בכלל מעמסה שלא הייתי נכנסת אליה, כשהסיבה העיקרית היא שיש לך אחלה רכב ושלא חשבת בכלל להחליף אותו עד שהציעו לך את ההצעה (ושהנסועה השנתית שלך נמוכה מאוד- גם זה פרמטר שמקטין את היתרון ברכב חדש יותר).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הוא כתב שכלכלית אין לו העייה .

אני ההיתי מחליף .אם באמת הכסף לא מהווה בשבילך בעייה ואתה אוהב את ההונדה קח אותה תחזיק אותה כמה שיותר שנים , אחר כך הרכב יהיה מציאה כי קשה היום למצוא רכב עם ממוצע של 8K בשנה ותוכל למכור אותה מעל המחירון .

חוץ מזה לנהוג על הונדה חדשה ולנהוג על מזדה בת 11 זה ליגה אחרת ושווה כל שקל.

ושוב כל מה שאמרתי זה רק בתנאי שכסף לא מהווה בעייה עבורך כי אם אתה נכנס לחובות/הלוואות/תשלומים אז זה לא שווה את זה.

יצאתי עמבה

פורסם

תיבדוק, כמה עולה ביטוח של ההונדה, כמה עולה תשלום חודשי לאיתורן, שכנראה תצטרך להרכיב, תבדוק, למה מוכרים מכונית לאחר כמה חודשים ו 3000 ק"מ.

ירידת ערך שנתית במקרה של הונדה - כ 15 אלף ש"ח.

במקרה של מאזדה - כ 2500 ש"ח.

אם חשבת להחליף רכב - מכור את המאזדה (ובניגוד לה שכתבו כאן לפני, אין כל בעייה למכור רכב יפני שנת 97 במחירון),וקנה מכונית חדשה לגמרי מהסוכנות ,יש מבחר לא רע ב 130 אלף ש"ח, אל תחפש מציאות, תיהיה אתה היד הראשונה.

אם לא חשבת להחליף - תישאר עם המאזדה.

פורסם

תראה השיקולים שהבאת לא מצדיקים החלפה לטעמי.אם המוניטין לא חשוב לך וכלל לא חשבת בכיוון אז כנראה אתה לא צריך את זה.מצד שני אם עכשיו כשהתחלת לדמיין את עצמך מאחורי הגה בהונדה חדשה ואתה מת על הרעיון אז למה לא?כל עוד יש אפשרות כזו?רק למה לקחת רכב יד שניה כאשר מוכרים אותו ישר אחרי הקניה?האם ידוע לך בודאות הסיבה למחירה?אם אין לך בעיה אם 90 אלף אני מציע לך להוסיף קצת ולקנות חדש (אם אחריות).לדעתי רכב משומש משתלם מגיל 3 לפחות.אם סוחר הציע לך את ההחלפה הזו אז בכלל אין על מה לדבר.

פורסם

קניית רכב יד שנייה ועוד אחרי רק כמה חודשים על הכביש, זה קנייה הכי חכמה.

לקנות חדש, זה בזבוז נוסף של אלפי שקלים. יש לך ירידת ערך מידית, וצפוייה ירידת במס נוספת בקרוב.

לפי מה שהוא הוסיף, באמת לא כל כך כדאי לקנות רכב החדש.

יש לך רכב מצוין ושמור,ו90 אלף בתשלומים, זה פשוט קשה. קח בחשבון שיש גם ביטוח.

Omnia mea mecum porto

פורסם

קניית רכב יד שניה משתלמת אחרי שנה - שנתיים על הכביש ( אחרי ירידת ערך של כ 15% בשנה הראשונה, ו 10%-12% בשנה השניה ( 16 ו 25 אלף ש"ח בהתאם, ביחס לחדש, לרכב קבוצה 2 שעולה חדש 111 אלף ).

בשלושת החודשים הראשונים ירידת ערך לפי לוי יצחק היא 5%, שהם כ 5500 ש"ח, במקרה של רכב קבוצה 2.

לדעתי זה לא סכום משמעותי מספיק, ואני הייתי קונה מהיבואן וזהו.

פורסם

ההצעה כמו שניסיתי להציג באה לי במפתיע ולכן כל ההתלבטויות שלי שהעליתי לפורום. מדובר במחיר שהוא 15 אחוז פחות מחדש, נראה לי שלפחות בהיבט הזה העיסקה כדאית. יש שיקולים מבוססי שכל ואחרים מבוססי תחושות בטן , אשתדל להשאר שפוי ולהחליט החלטה נבונה כשברקע נקודות להתיחסות שהעליתם על פי נסיונכם. המון תודות למגיבים.

פורסם

איך הגעת ל 15% פחות מחדש ?

סיוויק LS 2008 חדשה עולה 127 אלף.

הרכב שלך במחירון שווה בערך 28.

ז"א אתה משלם 90+28 = 118 אלף.

זה בערך 9% פחות ממחיר של סיוויק חדשה.

סיוויק משומשת עד 3 חודשים על הכביש - 5% פחות, כלומר עם מעגלים קצת = 120 אלף ש"ח.

אם הרכב 4 חודשים על הכביש - מחירו פחות מ 120 אלף, אני לא רואה מה כ"כ משתלם בעיסקה הזאת.

• תוכן חדש...