Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש בפורום,לא מצאתי תשובה אז למרות שהנושא נטחן על רכבים אחרים זה מקרה אחר..

יש לי גאסטי 93 מנוע 1200 הזרקה ובטיפול האחרון בהמלצת "צביקה-קרבורטורים" שמתי שמן מנוע 10W40 MOS2

עם התוסף ,של ליקווי מולי במיכל האפור. (135 ש"ח).

אבל במוסך מורשה סובארו אמרו לי שלרכב הזה מתאים שמן בצמיגות 20w50 בגלל שהשסתומים לא הידרואלים.

הרכב לא אוכל שמן בכלל,אין נזילות ואין שום בעיות ברוך ה'.

מי צודק? איזה שמן מומלץ לגאסטי 93 מנוע 1.2 הזרקה ידנית.

פורסם

או שצביקה עשה הסבה לאחרונה והתחיל לטפל בהזרקות, או שסתם עברת בסביבה להגיד לו שלום (תמיד כדאי).

בכל מקרה, אם הרכב לא אוכל שמן, השסתומים לא מרעישים ואין שום הזעות - אני אישית לא רואה סיבה להשתמש בשמן בצמיגות הנ"ל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פוקוס שלום רב!

המלצתי התייחסה לגאסטי, עם שסתומים הדראולים, לגאסטי עם שסתומים מכניים, ניתן לעבור לשמן מינרלי, ללא חשש כלשהו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ואלה בילבלת אותי..

יש לי גאסטי מנוע 1200 הזרקה, המנוע הכי טוב והאחרון שהיה לגאסטי עם 74 כ"ס . (שנת 93)

לא יודע אם זה שסתומים הדראולים או מכניים. במוסך אמרו שזה מכניים ולכן צריך 20W50.

לסיכום: האם אין טעם להשקיע בשמן יקר כמו ליקוי מולי במיכל האפור חצי סינטטי 10W40 ולהסתפק בשמן רגיל 20W50 ?

לא אכפת לי להשקיע בשמן איכותי,אבל אם אין טעם חבל לי סתם לזרוק זוזים.

מה אתם אומרים?

פורסם

פוקוס שלום רב!

דורון ידידי , הפנה את תשומת ליבי שלא קיים גאטי עם שסתומים הדראולים.(למען האמת לא ידעתי, תודה דורון, שהעשרת את ידיעותי.)

אי לכך ובהתאם לזאת, הינך יכול לעבור לשמן מינרלי בצמיכות 20/50 מתוצרת ליקווי במיכל הכחול, הנחשב לשמן איכותי, ואני בעצמי משתמש בו לרכבי.

בברכה

צביקה

פורסם

עכשיו ראיתי בספר טיפולים שהשתמשו כל השנים בשמן 15W40.

לאור זאת,האם כדאי להמשיך להשתמש בשמן ליקוי מולי 10W40 מתוסף MOS2 במיכל האפור.?

גאסטי 93, מנוע 1200 הזרקה ידני.

תודה,מיכאל.

דרך אגב,למי שצריך מזגניסט מקצועי וטוב "און קור" בנתניה (מול סוכנות סובארו) שירות מקצועי ומהיר.

הוא סידר לי את המזגן בפג'ו ועכשיו כבר לא חם :-),חפשו את הטלפון בדפי זהב.

פורסם

שלום רב פוקוס.

ראשית מצטרף להמלצתך על " און קור" מזגניסט באזור התעשייה הישן בנתניה, רחוב פנקס.

ובקשר לצמיגות השמן, להבא עבור לשמן בצמיגות שהצרן ממליץ, כלומר 15/40,מתוצרת ליקווי מולי ללא תוסף מוס 2.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה צביקה,חבל שלא שמעתי עליך בעבר שהיה לי סובארו ליאונה שהיתה זקוקה לטיפולך.. אולי פעם יזדמן לי לקנות רכב נוסף..

רק אם זה יהיה מיד ראשונה מזקנים שלא נסעו הרבה וטיפלו בו טוב במוסך מורשה ( ויש לא מעט כאלה,פשוט צריך סבלנות).

• תוכן חדש...