Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, יש ספייק בזמן ניתוק זרם לסליל, אבל אני יכול לספר לך שהפעלתי ממסרים וסולנואידים בעלי הספק גבוה פי כמה מסליל של ממסר, עם ספק מתח סטנדרטי מבלי לגרום לנזקים, בלי דיודה ובלי כלום.

אגב 1 - הספק הכי טוב שיכול להיות הוא המצבר עצמו.

אגב 2- הרבה ממסרים מגיעים עם דיודה או נגד בתוך הממסר לביטול התופעה הזו.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מקצר את אורך החיים של הרכבים שמחוברים אליו וסופגים את הספייקים,זה יעבוד אבל זו לא דרך נכונה, ואם כבר מתכננים ובונים אז לפחות שזה יהיה כמו שצריך .

ולצורך לימוד כדאי לקחת ממסר פרימיטיבי ופשוט, בשביל למדוד את המתח הרגעי שנוצר בעקבות הניצוץ, ואח"כ לחבר דיודה ולראות את ההשפעה שלה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

30-50 וולט גג. נמדד כבר מספר פעמים עם סקופ דיגיטאלי. כנראה שאת הספק מתח שלי ב50 ש"ח זה לא מפחיד, כי הוא עוד עובד ועובד ועובד....אנחנו סתם גולשים.

הציעו סוללה 9V שזה עובד יופי או ההצעה שלי להשתמש בחווט למצבר של הרכב או כאשר הממסר נמצא במקומו.

פורסם

ESTK תסלח לי, אני פשוט לא אדם סבלני לצערי, אם כי אמיתי והוגן. אמנם אני לא אתחיל לקלל ולזלזל כמו שחבר פורום מכובד וידוע עושה (ודיי בצדק לפעמים) אך אני מוכרח להגיד לך שהידע שלך בחשמל לוקה מאד בחסר וזה בעדינות. זה שאתה יודע שצריך לשים דיודת הגנה לעומס השראתי זה יפה מאד, מעבר לזה כל מה שאמרת מלמד שהידע הבסיסי שאתה מנסה להקנות לבחור פשוט לא נכון ובוודאי שמקצוען אמיתי בתחום יזהה בנקל שהידע הזה שטחי ביותר.

מבלי להתייחס לנושא הספייקים שהוא לא קשור ולא עליו דיברתי, לא הצלחתי להבין איך תזרים לממסר זרם גבוה שישרוף אותו?

הממסר הוא ממסר שמיועד להפעלה ב-12V. אני מפעיל אותו פעם אחת ע"י ספק 12V 1A, פעם אחת ע"י ספק 12V 20A ופעם שלישית ע"י מצבר 12V CCA- 600A האם המממסר ישרף באחד מן המקרים?

פורסם
דניאל, מהי הדרך הכי מהירה ובטוחה לזהות לאיזה מערכת ברכב שייך כל ממסר שנמצא מתחת לדשבורד?

ספרות יצרן (service manual).

פורסם
ESTK תסלח לי, אני פשוט לא אדם סבלני לצערי, אם כי אמיתי והוגן. אמנם אני לא אתחיל לקלל ולזלזל כמו שחבר פורום מכובד וידוע עושה (ודיי בצדק לפעמים) אך אני מוכרח להגיד לך שהידע שלך בחשמל לוקה מאד בחסר וזה בעדינות. זה שאתה יודע שצריך לשים דיודת הגנה לעומס השראתי זה יפה מאד, מעבר לזה כל מה שאמרת מלמד שהידע הבסיסי שאתה מנסה להקנות לבחור פשוט לא נכון ובוודאי שמקצוען אמיתי בתחום יזהה בנקל שהידע הזה שטחי ביותר.

מבלי להתייחס לנושא הספייקים שהוא לא קשור ולא עליו דיברתי, לא הצלחתי להבין איך תזרים לממסר זרם גבוה שישרוף אותו?

הממסר הוא ממסר שמיועד להפעלה ב-12V. אני מפעיל אותו פעם אחת ע"י ספק 12V 1A, פעם אחת ע"י ספק 12V 20A ופעם שלישית ע"י מצבר 12V CCA- 600A האם המממסר ישרף באחד מן המקרים?

אני בסך הכל מנסה להדגיש, שלכל ממסר יש זרם מקסימלי ואת זה צריך לבדוק , ואת זה בודקים עם דפי נתונים או שכתוב על הממסר (בחלק מהמקרים)

אם אתה לא סבלני , אז חבל, תנסה להיות אתה תרוויח הרבה יותר ממה שתפסיד.

עם "הידע הלוקה בחסר" שאתה מציין עשיתי כל כך הרבה ניסויים ותכננתי ובניתי מעגלים, אז ככה שאני לא חושב שאתה יכול לזלזל,

ותעשה לי טובה, כל ה"ירידות " האלה שאתה מנסה לרדת עלי תשמור אותם לחברים שלך, בהצלחה.

פרטים בה"פ .

פורסם

לא תמצא על שום ממסר לרכב זרם עבודה מקסימלי של הסליל. הזרם תלוי בהתנגדות של הסליל.

מתח עבודה נומינלי של סליל הממסר הינו 12 וולט (ממסר סטנדרטי לרכב נוסעים) ובמידה ותעלה את מתח העבודה אזי יזרום יותר זרם ביחס ישר להתנגדות האוהמית של הסליל.

במתח של 12 וולט עם סליל בעל התנגדות של 85 אוהם יזרום זרם של 140 מיליאמפר ובמתח של 16 וולט כ-188 מיליאמפר.

כמובן ניתן לרכוש ממסרים למתח עבודה של 5 וולט 9 וולט וגם 24 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני דיברתי על ממסרים באופן כללי,

וכן מציינים על הממסר כמה זרם, כמו בתמונה

12v-10a-relay.jpg

פרטים בה"פ .

פורסם

הזרם שמצויין על הממסר זה הזרם המקסימלי שהוא יכול למתג,

פרטים בה"פ .

פורסם
לא תמצא על שום ממסר לרכב זרם עבודה מקסימלי של הסליל.

וכן מציינים על הממסר כמה זרם, כמו בתמונה

הזרם שמצויין על הממסר זה הזרם המקסימלי שהוא יכול למתג,

אכן כן.

:turn-l:
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בממוצע, התנגדות סליל של ממסר ברכב היא כ 75Ω, שזה אומר זרם של 160Ma (במתח של 12V) וספקי מתח סטנדרטייים עומדים בזה ללא קושי.

אך כפי שצינתי, רצוי לבצע בדיקות תקינות ממסרים כאשר הם ברכב ומחוברים למחבר החשמלי שלהם.

בדקתי את הממסר של הצופר בעל 3 רגליים בלבד בעזרת הרב מודד וההתנגדות היתה 45 אוהם בלבד ,מה זה למעשה אומר על הממסר הספציפי הזה תקין או לא?

ואגב גם ביצעתי את בדיקת התקינות ע"י חיבור למתח של 12 וולט ונשמע "קליק" ועושה רושם שהוא אכן תקין ומבצע את עבודתו אך ההתנגדות נמוכה קצת ממסר ממוצע כפי שציין דניאל,ולכן נשאלת השאלה האם הממסר תקין או גוסס/תקול?

• תוכן חדש...