Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך הסבר מפורט כיצד לבדוק בעזרת רב מודד אם ממסר אוניברסלי תקין או תקול/שרוף?

מה בדיוק השלבים והאם צריך לשמוע משהו שייאשר שהוא תקין בעת הבדיקה?

תודה מראש ושבוע טוב לכל חבריי הפורום

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צריך מקור מתח 12 וולט כדי להפעיל את הממסר ולגרום לו להתפס. אחרי שהממסר תפוס אתה בודק את שתי הרגליים שלו שאמורות להוליך זרם לצרכן - אתה בודק אם יש רציפות על ידי מצב הציפצוף ברב המודד.

פורסם

תלוי אם זה ממסר normaly open או ממסר מסוג normally close

אם זה ממסר מהסוג הראשון אז כשתחבר את רב המודד בפונקציית התנגדות או רציפות, ל2 הדקי הבקרה אז יהיה נתק כי במצב רגיעה הוא נתק, ו2 הרגליים האחרות יצטרכו ליהיות קצר .

וכשתזרים זרם גבוה ב-2 הדקי הבקרה אז בעוצמת זרם מסויימת 2 הרגליים האחרות יתקצרו, ויסגרו דרכם מעגל

אם זה ממסר מהסוג השני אז תחבר את הרב מודד ל2 הדקי הבקרה תצטרך לשמוע צפצוף , קצר.

וכשתחבר ל2 ההדקים האחרים גם כן תצטרך לשמוע קצר (התנגדות אפסית בתצוגת הרב מודד), צפצוף. וכשתזרים זרם גבוה ב2 רגלי הבקרה אז בעוצמת זרם מסויימת הממסר יפתח ו2 הרגליים האחרות יהיהו נתק

מקווה שההסבר מובן.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אתה צריך מקור מתח 12 וולט כדי להפעיל את הממסר ולגרום לו להתפס. אחרי שהממסר תפוס אתה בודק את שתי הרגליים שלו שאמורות להוליך זרם לצרכן - אתה בודק אם יש רציפות על ידי מצב הציפצוף ברב המודד.

ממש לא מדוייק, אתה יכול לשרוף את מקור המתח וגם את הממסר (תלוי כמה זרם יכול לזרום בממסר), כי אתה תזרים זרם גבוה מאוד דרך הדקי הספק (אתה תגרום לקצר בין ה+ ל-) , ולמה דווקא מקור 12 וולט?? אפשר גם ביותר נמוך תלוי במפרט הטכני של הממסר.

חוץ מזה יש 2 סוגי ממסרים, תקרא את ההודעה הקודמת שלי...

פרטים בה"פ .

פורסם

חבר סוללה של 9 וולט לרגליים 85 ו-86 של הממסר במידה והממסר תקין תשמע 'קליק' גם אם הממסר הינו NO או NC.

עם רב מודד בדוק את ההתנגדות בין רגליים 85 ו-86. ממסר סטנדרטי NO צריך להראות התנגדות של 80-90 אוהם.

תמיד צריך לבדוק בדף הנתונים את תכונות הממסר וההתנגדות של הסליל לפני בדיקה עם רב מודד.

ממסר מותקן בקופסא-1.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
ממש לא מדוייק, אתה יכול לשרוף את מקור המתח וגם את הממסר (תלוי כמה זרם יכול לזרום בממסר), כי אתה תזרים זרם גבוה מאוד דרך הדקי הספק (אתה תגרום לקצר בין ה+ ל-) , ולמה דווקא מקור 12 וולט?? אפשר גם ביותר נמוך תלוי במפרט הטכני של הממסר.

חוץ מזה יש 2 סוגי ממסרים, תקרא את ההודעה הקודמת שלי...

אתה לא מדייק, הזרם דרך הממסר תלוי בהתנגדות סליל הממסר ולא "בכמה זרם תזרים דרכו". ובהחלט יש לחבר ספק של 12V (אנחנו מדברים על ממסר אוטומטיבי) כדי לבדוק ממסר וגם סוללה של 9V תמתג את הממסר כפי שהציע מרק.

ככלל, ממסרים עדיף תמיד לבדוק כאשר הם ברכב מחוברים לצרכן והבדיקה אמורה להתבצע עם רב מודד. כך מודדים בזמן אמת מפלי מתח על הסליל ועל המגעות ויודעים בוודאות האם הממסר תקין.

פורסם

אוקיי, בסך הכל רציתי להדגיש שלכל ממסר יש מגבלות של זרם שיכול לזרום דרכו, ויש לשים לב לעניין.

פרטים בה"פ .

פורסם

בממוצע, התנגדות סליל של ממסר ברכב היא כ 75Ω, שזה אומר זרם של 160Ma (במתח של 12V) וספקי מתח סטנדרטייים עומדים בזה ללא קושי.

אך כפי שצינתי, רצוי לבצע בדיקות תקינות ממסרים כאשר הם ברכב ומחוברים למחבר החשמלי שלהם.

פורסם
אוקיי, בסך הכל רציתי להדגיש שלכל ממסר יש מגבלות של זרם שיכול לזרום דרכו, ויש לשים לב לעניין.

לא ברור בכלל מה ניסית להגיד וככל שאני קורא את ההודעה שוב ושוב אני רק מתרשם שניסית להגיד מה שאתה לא יודע (ואז אני אגיד, אם לא יודעים למה להגיב?!). אם זה לא כך נשמח שתבהיר את עצמך :-)

פורסם
לא ברור בכלל מה ניסית להגיד וככל שאני קורא את ההודעה שוב ושוב אני רק מתרשם שניסית להגיד מה שאתה לא יודע (ואז אני אגיד, אם לא יודעים למה להגיב?!). אם זה לא כך נשמח שתבהיר את עצמך :-)

את כיתה א' אני חושב שסיימת לא??

הבנת הנקרא עברת??

ידע בסיסי באלקטרוניקה יש לך ??

אם כן אז אני חושב שעם קצת מאמץ ורצון תצליח להבין את מה שכתבתי, כי הבחור ששאל, יצר את הרושם שאין לו מושג איך עובד ממסר והוא בסך הכל רוצה לדעת אם הממסר שהוא בודק תקין , אז קצת רקע בסיסי לא יזיק,

(ותחשוב קצת מה יקרה אם תזרים בממסר זרם גבוה ממה שהסליל שם יכול לספוג? וחוץ מזה שצריך לחבר שם דיודה בממתח הפוך כדי לאפשר מסלול דעיכה לזרם כי אם נפסיק את הזרם בסליל באופן פתאומי אז יווצר שם פוטנציאל מאוד גבוה ויווצר ניצוץ וזה יכול לגרום לנזק לרכיבם שמחוברים לממסר ,משמע נזק לדיודת ההגנה של הספק ממתח הפוך, לא חשבת על זה אה?)

ואם אתה חושב שאני טועה ואתה חכם גדול , אז בא נשמע את חוכמתך.:wink:

פרטים בה"פ .

פורסם
אתה לא מדייק, הזרם דרך הממסר תלוי בהתנגדות סליל הממסר ולא "בכמה זרם תזרים דרכו". .

נכון אבל אם תחבר לממסר מקור מתח שיגרום למשיכת זרם גבוה מהמקור ובמידה והזרם גבוה מדי , אז או שההגנה של הספק (במידה וייש לו הגבלת זרם ) תעבוד , או שהממסר ישרף.

פרטים בה"פ .

פורסם

תלוי מאיפה אתה מזרים את הזרם אם זה זרם הבקרה, שנועד למתג את הממסר , דהיינו לגרום לנתק במעגל שזורמת בו עוצמת זרם גבוהה שאותה אנו בעצם רוצים להפסיק או להמשיך.

או שאתה מזרים את הזרם להדקי הממסר, שבהם זורם הזרם הגבוה שאנו רוצים לשלוט בו.

ובכל מקרה זורם זרם בממסר בהדקי הבקרה, זה בעצם סליל אופי השראי אז צריך בכל מקרה דיודת הגנה.

פרטים בה"פ .

פורסם

אין שום דבר תלוי, בבדיקה עם ספק חיצוני מפעילים רק את הממסר דרך הסליל ולא דרך מגעות הממסר. את המגעות בודקים עם רב מודד במצב התנגדות, אין כאן שום סיכון ושום בעיות של הזרמת זרמים גבוהים מידי.

פורסם

כשאתה מזרים זרם בסליל יש להשתמש בדיודת הגנה, ואם אתה לא משתמש אז אתה יכול לגרום לנזק לספק ,

בכל מעגל בעל אופי השראי יש להשתמש בדיודת הגנה , במקביל לעומס ההשראותי בכדי לאפשר מסלול דעיכה לזרם. כי אם לא אז יווצר פוטנציאל גבוה מאוד בהדקים שנתקנו .

באמת, זה יידע בסיסי באלקטרוניקה ספרתית.

סתם לידע כללי ככה אפשר לבנות שוקר, ( בניתי את זה )

ולפותח השרשור

כדי לבדוק ממסר אתה צריך לדעת אם הוא מסוג NC או NO ,

להזרים בהדקי הבקרה זרם שיגרום לתפיסת הממסר או שחרורו (תלוי בסוג הממסר) את זה רואים בדפי הנתונים של היצרן , אל תשכח להשתמש בדיודת הגנה,(תתרגל להשתמש בה אם אתה מתכוון לבנות מעגלים עם ממסרים כי זו הדרך הנכונה לעבוד עם ממסר) וחוץ מזה בכל דפי הנתונים שראיתי יש דוגמאות לעבודה עם אותו הרכיב , תמצא את דפי הנתונים של הממסר הספציפי שלך ותראה.

ואפילו אם תמצא 2 סוגים של דפי נתונים אחד של ממסר NO ואחד של ממסר מסוג NC תוכל לראות את ההבדל הקטן בין שניהם , יש שם איורים והסברים.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...